AC Milan (zbiorczy) - Strona 63

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

"Nowa krew" w defensywie (druga edycja)

Chivu (Roma)
9
11%
Bonera (Parma)
5
6%
Heitinga (Ajax)
8
9%
Kompany (Anderlecht)
12
14%
Sagnol (Bayern)
4
5%
Gallas (Chelsea)
3
4%
Yepes (PSG)
2
2%
Alex (PSV)
33
39%
Boumsong (Newcastle)
5
6%
Ujfalusi (Fiorentina)
4
5%
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 26 lip 2005, 12:03

To Ci wyszło HUNTER- mamy braterskie pary- Jeden brat broni drugi atakuje :lol: 8)

Żartuje z tym że podpisali umowe tylko dla Marco. Ale wiesz to też ciekawe ze jeden juz był mistrzem i teraz sie ogrywa a drugi został zatrudniony. Kaka' wymiata a młodszy Digao wypożyczony by się ogrywać.

Teraz patrząc na młode wilki to najlepiej zapowiada się Lino Marzoratti. Może dla tego że widziałem jak gra. :roll: Ale może nie trzeba bedzie wydawać milionów (jak planują 8) ) by "Stara gwardia" miała godnych zastepców Digao, Borriello, Lino a jeszcze jest młody obiecujacy Romano Pertione (chyba tak sie nazywa) tylko jeszcze musi cos pokazać bo to że zaliczył debiut to jeszcze nic :lol:

Cos sprawa bocznego obrońcy padła :roll: Ciekawe co Łysy szykuje. Wiesz moze z Parma załatwił tez temat Bonery ?? to takie zgadywanie ale Parma już swoje dostała czyli wie kto płaci w to mercato :lol:

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 26 lip 2005, 12:15

No tak teraz wyczytałem ze jak Genoa zostanie zdegradowana to Abbiati wraca do Milanu i od razu Cagliari jest chetna na wypozyczenie jego.
Dimitros ładnie sie pokazał w meczu z Czelsji bardzo i sie podobała jego interwencja po strzale Lamparda zkoziołkowała ale utrzymał ja :brawo:

Co do Parmy i Bonery to byłbym zadowolony jakby przeszedł do nas byc moze łysy rozmawiał z Parma jak Gile załatwiał mysle ze Bonera zostanie w Parmie a za rok przywita do nas teraz nie byłby za bardzo potrzebny srodek Nesta - Maldini - Stam ciezko by mu było prawa Cafu a moze Simic grac Billy.Jak sie ogladało co Cafu robił z Czelsji to az miło było biegał od jednego pola do drugiego (kto go zastapi :think: ) takze Daniele nie zrobiłby kariery teraz co innego za rok Maldini odejdzie Billy niewiadomo jak Cafu ale raczej juz tak nie pobiega wtedy w sam raz juz treaz Lippi na niego stawia.
Ja z Parmy jeszcze jednego mam na oku Palo Cannavaro ale on niech narazie sie uczy moze kiedys.

FORZA MILAN

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1303

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 26 lip 2005, 12:19

no wielka szkoda że zamkneli temat letnie.......
narazie cisza w transferach masz coś może zaza???

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1303

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 26 lip 2005, 12:20

[zaza chyba cisza przed burzą

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 26 lip 2005, 12:36

Racja - Dimitros zrobił na mnie też pozywtywne wrażenie. Szybki i stanowczy bramkarz i ten refleks. Może powiedzieć że był jednym za naj na boisku. I właśnie teraz w momencie kłopotów Genoa Abbiati i tak chyba zostanie wypożyczony dalej.

Bonera nie wygryzie teraz nikogo z trójki srodkowych ale np. Lippi ustawia go na prawej flance i co ciekawe ma nawet cos z takiego ofensywnego obroncy. Tylko chyba każdy go widzie na środku. Równie dobrze może powiedziec ze Łysy juz ustalił wszystko albo nawet zakupił ale kto za nim trafi :roll:

Paolo Cannavaro ?? :roll: istne przeciwieństow starszego brata jest jeszcze młody i jak sie mówi nic w rodzinie nie zginie ale te jego kiksy w popszednich sezonach były zabójcze ... dla Freya :lol: Jeszcze musie sie uczyć. Dużo uczyć. :roll:

Ja by teraz wypisać przymierzanych obrońców którzy byli przepisywani Milanowi to wyjdzie taka lista ze cała kadra :lol: Pewnie on juz zaczeli dzałanie tylko My nie wiemy o tym. Wierze w to :wink:

Kto zastapi Cafu ?? Nie zaryzykuje zakładu ale stawiam mimo wszystko coś mi mowi że to bedzie jednak Brazyljczyk Cicinho. Wiesz jak sobie radzą pilkarze Sao Paulo w Milanie ? A mamy ich trzech :D Także stawiam na niego.

Bo dojda do wniosku że możne kupić teraz Massimo Oddo za 6 milionów lub Cicinho za 7 i wybiora Brazylijczyka (jak nic sie nie zmieni)

Chyba że :!: nie kupia nikogo w tym oknie bo po co placic 7 milionów jak w zimie bedzie za darmo :?: :roll: i to też jest ciekawe. Cicihno w zimie a Kaka już mu chate teraz wynajmie :wink:

P.S. Kiedys widziałem zdjęcie jak razem pili :roll: szkoda że nie pamietam gdzie bo był dobre :)

mariuszmilan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mariuszmilan » 26 lip 2005, 14:17

ja osobiscie takze chetniej widzialbym Cicinho niz Oddo....ma ciag jak Marcos, swietnie dosrodkowuje i chyba nawet w obronie "potrafi" wiecej...jakby przyszedl to kolejny(mysle ze obok Heitingi) "mlokos" na obrone

Con il MILAN nel cuore, Nei profondo dell'anima!

Awatar użytkownika
elpincho
Junior
Junior
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: elpincho » 26 lip 2005, 14:24

mariuszmilan pisze:ja osobiscie takze chetniej widzialbym Cicinho niz Oddo....ma ciag jak Marcos, swietnie dosrodkowuje i chyba nawet w obronie "potrafi" wiecej...jakby przyszedl to kolejny(mysle ze obok Heitingi) "mlokos" na obrone

Jakiego Heitingi?! Panowie Johnny się nigdzie nie wybiera. Zostaje na ArenA. W tym okienku na pewno go nie dostaniecie :twisted: No chyba że za grube bańki. W Ajaxie tworzony jest zespół na podbój Europy i nie ma mowy o sprzedaży podstawowych zawodników, a takim jest Heitinga :twisted:

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 26 lip 2005, 14:52

elpincho pisze:
Jakiego Heitingi?! Panowie Johnny się nigdzie nie wybiera. Zostaje na ArenA. W tym okienku na pewno go nie dostaniecie :twisted: No chyba że za grube bańki. W Ajaxie tworzony jest zespół na podbój Europy i nie ma mowy o sprzedaży podstawowych zawodników, a takim jest Heitinga :twisted:
Gdyby taki zespol byl budowany VDV zostalby w Amsterdami, odpowiednia kasa i kazdy zawodnik z tego klubu moze odejsc, ot taka smutna prawda. Choc jeszcze bardziej szkoda mi PSV :( jak oni sie wysprzedali ;/

Awatar użytkownika
elpincho
Junior
Junior
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: elpincho » 26 lip 2005, 15:07

Lakier pisze:Gdyby taki zespol byl budowany VDV zostalby w Amsterdami, odpowiednia kasa i kazdy zawodnik z tego klubu moze odejsc, ot taka smutna prawda. Choc jeszcze bardziej szkoda mi PSV Sad jak oni sie wysprzedali ;/

VDV chciał odejść i raczej nie byo siły żeby go zatrzymać. W HSV będzie zarabiał mniej niż mógłby w Ajaxie, więc dla kasy nie uciekł. Rację masz mówiąc, że przy odpowiedniej kwocie odejdzie każdy, ale nie przed tym sezonem, no chyba, że będzie to faktycznie dobra oferta. Np 5 mln € za Charisteasa.
Po VDV nikt nie płacze, bo gwiazdorzył i psuł tylko atmosferę w drużynie. Zawodnikiem jest świetnym, ale on chce być gwiazdą drużyny, a w Ajaxie pod koniec sezonu grzał łąwę. W HSV będą go wielbić i zawsze pozwalać na grę w pierwszej 11.
CO do PSV to mi ich nie żal. Choć boli to, że taką wyprzedaż zrobili i zapewne czeka to każdy zespół ligi holenderskiej, który osiągnie jakiś sukces w Europie. Jednak o PSV bym się nie martwił. Oni mają Hiddinka, a ten już coś wymyśłi i poskłąda ten zespół. Znowu będzie piękna rywalizacja o mistrzostwo.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 26 lip 2005, 16:02

Oj, niestety Guus odszedł na stanowisko trenera Australii.Dlatego może być problem, z odbudowaniem PSV.Może Dick Advocaat ? Czy on dalej jest w Moenchengladbach ?

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 26 lip 2005, 16:09

Elpincho Ty jesteś fanek Ajaxu i pewnie wiesz lepiej co do umów piłkarzy czy też sum odstepnego. Ale coś mi mówi że Heitinga może zasilić San Srio. Nie w tym oknie ani nie w zimie ale On wpadł komuś w oko :wink: Cesare Maldini sam latał do Amstedramu i to wystarczy by spekulować :wink: a o sume nie ma co sie bać Kluivert też miał kosztować krocie a po sezonie odszedł w nie pamiec. :wink:

Mariusz chyba jednak gra Cicinho w obronie pozostawie wiele do życzenia. Ale on gra w Brazylijskiej lidze i tam inaczej się podchodzi do bocznych obrońców. Jak ma zastapic Cafu to tylko Milan :twisted:

Kiedys na nastepce Cafu kreowano Maicona z AS Monaco ale ten to juz całkiej sie spalił chyba dla tego że na drugie flance w klubie z Monaco gra większe gwiazda Evra :wink:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 26 lip 2005, 16:11

Bogi pisze:Oj, niestety Guus odszedł na stanowisko trenera Australii.Dlatego może być problem, z odbudowaniem PSV.Może Dick Advocaat ? Czy on dalej jest w Moenchengladbach ?
Nie odszedl.Bedzie prowadzil i reprezentacje i PSV :)

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 26 lip 2005, 16:17

A ja uważam, że przydali by się oboje.A może Cicinho będzie odkryciem jak Mancini w Romie ? Przecież w zimie może przyjść za darmo.Teraz tylko przeciągnąć go na swoją stronę i jest dobrze.A Oddo możemy dostać w wymianie, np. za Simicia + €.Laziale napewno się zgodzą.A nawet jeśli nie on, to znajdą się fundusze, bądź inni chętni na Lazio, tak więc opcji Łysy ma nie mało.Ogólnie powiem Ci Zaza, że na miejsce Cafu widziałbym albo Włocha, albo Brazylijczyka.Chodzi mi o narodowść piłkarza.Bo Włoch się łatwo podpasuje, podobnie jak Brazylijczyk (nie chodzi mi konkretnie o nazwiska).

:shock: Tak ? Myślałem, że on na dobre już odszedł z Eindhoven.W sumie to lepiej dla tego klubu.W tamtym roku przecież nikt się nie spodziewał tyle po PSV.Odszedł kto ? Vogel, VB i Ooijer.Następcy się znajdą.Nawet w ostatnim meczu sezonu błysnął potencjalny następca Marka, zapomniałem nazwiska :oops: . [EDIT] Ibrahim Afellay 8).

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 26 lip 2005, 16:29

Widziałem ten mecz i Afellay strzelił dwie ładne bramki i co najwazniejsze jest mlody cos kolo 20 wiec moga miec nastepce.

Bogi zgadzam sie z toba na to miejsce labo Włoch albo Brazylijczyk choc ja bym nawet dał szanse dla Dario moze sie odrodzi a w styczniu Cicinho za darmo

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 26 lip 2005, 16:37

Tylko wiesz, ta pozycja jest trochę niepewna.Cafu może być szybko zmęczony sezonem, a Simic może nie sprostać oczekiwaniom.Cicinho to byłaby piękna rzecz, jak każdy dobry brazylijski obrońca.Oni poprostu, mimo że grają w obronie mają niewiarygodne ciągi na bramkę.No a Włochom łatwiej się dostosować, bo w końcu klub z ich kraju.No, ale wybijając się z przeciętnego bądź co bądź Lacjo do reprezentacji, pokazał klasę.Dlatego uważam, że można upiec 2 pieczenie na jednym ogniu, gdy Cicinho przyjdzie za darmo.Oby Włochy były dla niego takie jak dla Kaki, Manciniego czy Adriano :!:

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”