AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 2286

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 494

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 07 gru 2014, 17:01

Dokładnie. Żenująca gra przez cały mecz. Inzaghi z tym składem nic nie zrobi. Na LM nie ma szans. Obawiam się, że LE będzie wielkim sukcesem tego klubu. Fakty są brutalne. Wygraliśmy tylko 2 spotkania na boiskach rywali. Dwa spotkania przy masie szczęścia. U siebie wiele lepszych wyników nie notujemy. Jeżeli mnie nic nie myli to od początku października wygraliśmy 3 mecze. Katastrofa niesamowita. Mam wrażenie, że zespół wygląda jeszcze gorzej niż rok temu. Niektórzy piłkarze nie dają temu zespołowi tyle ile powinni dawać. Ostatnio dość fajnie się spisuje Mexes z Ramim. Mam nadzieję, że nie będzie to oznaczało nowego kontraktu dla Francuza. Teraz mamy Napoli oraz Romę i kto wie czy nie zapowiada się kolejne 0 punktów. Z Romą nie mamy szans i to jest oczywiste, a Napoli gra tą samą kupę co my więc za tydzień może się wszystko zdarzyć. Jednak drużyna Beniteza ma lepsze indywidualności więc to powinno wystarczyć do pyknięcia nas. Miejmy nadzieję, że już bez Bonery za tydzień. W zimie szykuje się kolejne nędzne Mercato. Mam nadzieję na odejście kilku graczy i jak mamy brać wynalazki typu Pasquale to lepiej żebyśmy nikogo nie sprowadzali.

Ja już w tym sezonie na nic nie liczę. Jeżeli drużyna się mocno nie ogarnie, a nie ma podstaw ku temu aby lepiej to wyglądało to będziemy kolejny raz poza Europą. Dziwi mnie tylko brak reakcji kibiców w Mediolanie.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2907

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 07 gru 2014, 17:25

Czekałem na mecz i praktycznie przespałem cały, a szczególnie drugą połowę. :roll: Menez to straszny samolub, podaje jak już musi a gdyby trochę łepetyną ruszał to mogłoby być lepiej.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 07 gru 2014, 17:28

Inzaghi z tym składem nic nie zrobi.
bo jest gównianym trenerem.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3406

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 08 gru 2014, 16:19

Taa, 100 mln, chyba rubli.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1377
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 08 gru 2014, 17:06

Dziś Prima Aprilis? Poza tym za 100 mln € w dzisiejszej piłce to on drużyny z topu nie zbuduje...
Zaraz, zaraz co okienko? Prima Aprilis zdecydowanie...

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 09 gru 2014, 11:54

Media spekulują, że odpuszczamy do lata Brozovicia bo jest za drogi :? Tymczasem Galliani ma skupić się na wypożyczeniu Diamantiego i Coentrao.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1801
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 09 gru 2014, 12:34

Coentrao za mlody :P

Awatar użytkownika
fekalia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 533

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fekalia » 09 gru 2014, 14:43

Diamanti!
Nie wiem co się z nim dzieje w Chinach, ale nie wierzę, by przez rok oduczył się grać w piłkę - widziałem tylko jakiś mecz Azjatyckiej LM, w którym Alessandro wymiatał i strzelił dwie bramki, więc chyba źle nie jest. Zawszę będę miał żal do niego, że poddał się rok temu transferem do Chin z walki o MŚ, na które miał naprawdę duże szanse. Z dwójki Cerci-Diamanti, osobiście liczyłem na tego drugiego. W jego ostatnim meczu reprezentacyjnym, przebywał na boisku razem z Alessio i to Diamanti kreował wszystkie sytacje. Wypożyczenie Diamantiego to byłaby dobra opcja dla Milanu. Jestem pewny, że podniósłby poziom, swoją grą na prawym skrzydle i swoją - nie ukrywajmy, baaaardzo dobrą lewą nogą.
Chciaż Wilmore mógłby zejść na zawał - wg niego Diamanti grał u Prandellego w kadrze za jakieś gejowskie kontakty. Nie wiem o co chodziło, ale pozostaje mi wierzyć, w końcu z naszej dwójki to nie ja obracam się w tym światku.
Ostatnio zmieniony 09 gru 2014, 17:09 przez fekalia, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 545

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 09 gru 2014, 14:48

Salas11 pisze:Coentrao za mlody :P
Raczej nie ten poziom. Z całym szacunkiem, ale przy obecnym poziomie Milanu to mieliby szanse sprowadzić Nacho. Może.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 09 gru 2014, 14:53

Ciekawi mnie tylko na jakich warunkach miałby przyjść bo kontrakt ma ważny do lutego 2017r. a Chinole chyba z 7 mln za niego zapłacili. Ktoś za Hondę będzie musiał przyjść, bo wątpię żeby Niang dostawał szanse. Pozostaje pytanie czy to będzie właśnie Diamanti czy Suso.

Problem liczebności kadry poniekąd rozwiążą nowe przepisy, od stycznia kadra nie może być liczniejsza niż 25 osób. Poziom jakości tej kadry to już inna inszość.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 741

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 09 gru 2014, 15:17

Media spekulują, że odpuszczamy do lata Brozovicia bo jest za drogi :? Tymczasem Galliani ma skupić się na wypożyczeniu Diamantiego i Coentrao.
W przypadku Chorwata - wypadałoby powiedzieć a nie mówiłem?

Inteligencja naszego zarządu mnie powala - zostawiamy go na lato, bo teraz za drogi. Młody zawodnik, który gra w kadrze, jest nim zainteresowanych kilka klubów, notuje bardzo dobre mecze, dostaje pozytywne opinie od scoutów i co najważniejsze rozwija się. Jak on ma być nie za drogi w lecie?

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 989
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 09 gru 2014, 16:23

Jak to możliwe, że tak dobry zawodnik jak Coentrao miałby zostań wypożyczony do Milanu?

Edit: Dobra to bardzo możliwe on ma 3 występy, a Marcelo 13. Myślałem, że Portugalczyk jest podstawowym wyborem Carlo. W sumie, to chciałbym zobaczyć chłopaka w Juventusie :D

Awatar użytkownika
Minor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Minor » 09 gru 2014, 16:33

Coentrao po prostu był kontuzjowany. Jeśli dobrze pamiętam to zaczynał sezon jako podstawowy i m.in. w finale ligi mistrzów był także pierwszym wyborem :).

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 10 gru 2014, 15:58

Pojawiają się newsy z Włoch, że Torres może być odesłany do Chelsea już w styczniu. Szkoda, że źródło mało wiarygodne ale pomysł nie głupi.
Zarobki wysokie a wkład w drużynę zerowy.

Modic być może dołączy do drużyny już w styczniu, Galliani zapowie go pewnie jako transfer a Inzaghi da pograć przez 5 minut. I tyle z kolejnego obiecującego młodzika.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”