Tupac Amaru Shakur . . . - Strona 2

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
The Game
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: The Game » 26 lip 2005, 8:39

Gdyby 2 Pac zyl byl by na szczycie wszystkich listach przebojow ...ale po smierci tez jest..niewatpliwie jest dla mnie najlepszyczym raperem wszechczasow..mam..jego plyty chyba ze 15 :twisted: :twisted: plakaty ..ksiazki..itp... :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 26 lip 2005, 12:27

zawdi pisze:najwiekszy raper wszechczasow? a niby to czemu? jeden woli jedno drugi co innego...
ja nauczylem sie rapu na buscie rhymesie, a wkrecilem dzieki methodmanowi... ci artysci sa dla mnie najwazniejsi w tej muzyce i ich uwazam za najlepszych... poza tym wu tang kladzie wszystko na lopatki, czego bym nie przesluchal z tej muzyki nic nawet w polowie nie dorasta do wu tang clanu, tupac tez niewiele tu zdziala.

od czarnej muzy wzielo sie pozerstwo? nie wydaje mi sie... bylo wczesniej tylko w innej formie. pozera nie tworzy muzyka, pozer sam sie sieje. co nie zmienia faktu ze wielu pozerow, wlasnie za hiphop sie zabralo... co z tego? czy to oznacza ze muzyka zla? bezsens

notorious to chyba jedna tylko wydal za zycia... co to ma byc? ci co nie zyja sa najlepsi? bo byli gangsta? pfffffff...

2pac stworzył prze śmiercią ponad 200 utwórów? skad wiesz, bo ja nie mam o tym pojecia. pisal cos w tym swoim zeszyciku, ale wiekszosc to fragmenty rymow, a nie zadne utwory. to wytwornia skladala te rymy, dokladala inne. tupaca jest tam max 20%. pomyslcie o tym i zauwazcie ta komerche, a ghetto gospel to totalny syf!
radze sie zainteresowac muzyka, a nie legenda. sluchac a nie czytac...
Jakto z kąd wiem gdzieś się czytało, jego rosdzina to potwierdziła . A pozatym nie lubisz 2paca to tu nic nie pisz . NIe wiem czy był największym raperem w historii dla każdego jest ktoś inny.

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 26 lip 2005, 13:14

troszke dziwne ... jak kogos nie lubie to mam nie pisac w jego temacie ? no bez przesady ... chlopak ma inne zdanie i tyle , niech je wyraza ale sensownie , jak narazie pisze sensownie ( wedlug mnie ) co prawda ja sie z tym nie zgadzam ale poczytac odmienna opinie moge, jezeli jest na poziomie.

pozdro :wink:

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 26 lip 2005, 22:31

ja nie mam nic do tupaca.. spoko, jest (byl) niezly, jest legenda i takie tam, ale sa lepsi i byli lepsi. smierc mu na maxa pomogla w slawie i watpie, ze gdyby zyl bylby niewiadomo kim. to smiercv stworzyla jego legende, czego by nie mowic, za zycia nie wyroznial sioe specjalnie...
chodzi mi o to, ze ludzie chca zrobic kase na tym, produkujac co chwile nowe plyty tupaca, ze niby to wszystko jego... bull shit, jego jezeli jest tam cos to niewiele. ale nieistotne jest co tam jest tylko to ze to tupaca i juz jest z tego hajs.. jakbyscie nie wiedzieli ze to "napisal :lol: " tupac to pewnie nawet by sie wam nie spodobalo... niektore numery sa niezle, ale czy lepsze od innych topowych raperow? watpie. a reszta to masa i tyle, nie ma w tym nic ciekawego muzycznie... po prostu sa lepsi, ktorzy tworza lepsza muzyke... i nie wjezdzam tu na tupaca, bo ma z tym niewiele wspolnego...

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 26 lip 2005, 23:02

Napewno 2Pac jest legendą i jedną z barwniejszych postaci rapowych,ale tak jak mówi zawdi ze byli i sa lepsi od niego to jest prawda przynajmniej ja tak uwazam. Bo kiedys lepszy był Biggie a teraz lepszy jest Nas.

Awatar użytkownika
artur.makaveli
Żenujący nabijacz :/

2Pac

Post Wyświetl pojedynczy post autor: artur.makaveli » 07 sie 2005, 3:04

jest bogiem i tego nikt nie zmieni, jest takim Janem Chrzcicielem rapu. Guruje nad tym 50 Cent i reszta nowych frajerow, ostatnim dobrym byl Eminem i na nim sie skonczylo.

1WP//Tomusmc

Awatar użytkownika
WestCoast
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WestCoast » 18 sie 2005, 12:15

odpowiedzi do tego co napisal u gury "kulefcb":

chyba cie cos powalilo. Nas nigdy nie byl lepszy od 2pac i nie jest. Kiedys nawet zostal posadzony o kserowanie zachowania tupaca oraz jego muzy. skopioal nawet znak rozpoznawczy 2pac czyli literka W ulozona przez palce. a notorius to taki sam genialny raper co pac i zalezy tu od gust sluchacza ktory byl lepszy. a tak poniekod kto za zycia wydal wiecej plyt?? kto wiecej sprzedal?? kto wydal wiecej po smierci?? odpowiedzi niepotrzebna . ale szanuje i Biggiego za jego niebywaly talent choc osobisici bardziej trzymam sie za tupaciem. Pice!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”