Schalke 04 Gelsenkirchen (zbiorczy) - Strona 5

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
rapid
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rapid » 26 lip 2005, 10:42

Corinthians pisze:Schalke kupiło Andre Ooijera. Wreszcie jakiś porządny zakup Schalke jeżeli chodzi o obrońców. Zapłacili 1mln € co mi się wydaje stanowczo za mało...
Juz kupilo? Mi sie zdawalo ze dopiero beda negocjacje...
Kurna przeciez chyba Ooijera chcial kupic i Bayer i nic z tego nie wszylo o ile dobrze pamietam... A 1 mln euro to nie duza cena...

Awatar użytkownika
rapid
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rapid » 28 lip 2005, 10:53

Baros zmierza w kierunku Bundesligi

Jak poinformowały niemieckie dzienniki, Schalke 04 Gelsenkirchen jest bardzo zainteresowane sprowadzeniem napastnika Liverpoolu Milana Barosa.

"Muszę przyznać, że rozmawiałem z Rudim Assauerem, menedżerem Schalke, i podczas tej tej rozmowy padło nazwisko Barosa. Schalke jest jednym z potencjalnych kontrahentów. Nic więcej powiedzieć nie mogę" - powiedział Pavel Paska, menedżer Barosa.

Obie strony już są bliskie finalizacji. Podobno brakuje tylko podpisu zawodnika. Do złożenia autografu przez czeskiego napastnika, zdaniem mediów, ma dojść podczas piątkowego losowania Pucharu UEFA i Ligi Mistrzów w Genewie.

www.onet.pl
Fajnie... kurna...

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 28 lip 2005, 10:56

Van der Vaart, Tomasson, Baros... znakomici piłkarze przychodzą do Bundesligi świetnie! Szkoda, że Bayer takich akupów nie robi...

Awatar użytkownika
xaver
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: xaver » 28 lip 2005, 11:05

Cieszą mnie wzmocnienia Schalke, bowiem mam nadzieje że zdetronizują oni bayern w następnym sezonie (co nie bedzie łatwe). Jak co roku Bayern jest faworytem do mistrzostwa i jego skład wydaje sie bardzo silny.
2:1 z trudnym przeciwnikiem jakim jest Werder, pokazuje że zespół z Gelsenkirchen również jest mocny.

Awatar użytkownika
rapid
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rapid » 29 lip 2005, 21:13

Juz po spekulacjach - Ooijer zostaje w swoim klubie, a za Barosa za drogo chce Liverpool.
Wiec dwa niewypaly...

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 29 lip 2005, 22:30

rapid pisze:Juz po spekulacjach - Ooijer zostaje w swoim klubie, a za Barosa za drogo chce Liverpool.
Wiec dwa niewypaly...
no i bardzo dobrze :) ja tez bym niechcial do sch*lke przyjsc :lol:

Awatar użytkownika
Andreyew
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andreyew » 30 lip 2005, 20:59

Baros dogadał się z Schalke

Grający dotychczas w Liverpoolu czeski piłkarz Milan Baros uzgodnił indywidualne warunki kontraktu z niemieckim klubem Schalke 04 Gelsenkirchen. Według niemieckich mediów król strzelców Euro-2004 wart jest 9 mln euro.

23-letni Milan Baros do niedawna był gwiazdą "The Reds". Ostatnio jednak nie ma uznania w oczach trenera tego klubu Rafaela Beniteza, który nie umieścił go w kadrze na dwa mecze drugiej rundy eliminacji Ligi Mistrzów. Czeski piłkarz postanowił szukać sobie nowego klubu, mimo że obecny kontrakt obowiązuje go do 2007 roku.

Baros jest jednym z dwóch zawodników Liverpoolu, którzy stracili ostatnio poparcie swojego trenera. Drugim jest polski bramkarz Jerzy Dudek, który także nie grał w eliminacjach LM, a w bramce został zastąpiony przez sprowadzonego niedawno Hiszpana Josę Reinę.

W Schalke 04 występuje były reprezentant Polski Tomasz Wałdoch. Przed rokiem występy w tym klubie zakończył Tomasz Hajto.
No i niestety albo to tylko medialne spekulacje albo Baros w nastepnim sezonie bedzie gral w Szalke :pogrzeb:

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 01 sie 2005, 22:51

Baros nie będzie grał w Schalke. Takie to Schalke ma transfery. Miał być Ooijer, Baros... Został tylko Kuranyi. Phi. Bardziej groźny od Schalke może być Suttgrat, kt.óry kupił już Tomassona i Gronkjaera.

Awatar użytkownika
Kamilo
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamilo » 24 sie 2005, 11:03

rebuzz pisze:
rapid pisze:Juz po spekulacjach - Ooijer zostaje w swoim klubie, a za Barosa za drogo chce Liverpool.
Wiec dwa niewypaly...
no i bardzo dobrze :) ja tez bym niechcial do sch*lke przyjsc :lol:
Czym więcej dobrych piłkarz w Bundeslidze tym lepiej dla kibiców :wink: . Zresztą z tego co wiem to nie Baros niechciał przyjść do Schalke tylko Liverpool chciał za dużo kasy.

A co do transferów Schalke to zaczynam się ich coraz bardziej obawiać. Kupili: Kuranyi, Ernsta, młodego Larsena, a ostatnio ponoć bardzo utalentowanego prawego obrońce z Brazylii Rafinha.
Ten sezon będzie bardzo zacięty, ale wierze, że Bayern wyjdzie z niego obronną ręką.

Awatar użytkownika
adekk
Pomarańczowy skrytożerca
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekk » 04 paź 2005, 19:20

Dla mnie kapitalnym transferem zaczyna robić sie S.Larsen..ten młody jegomość jest młodszą odmianą grającego w Sttutgardzie Tomassona...młodszą nie znaczy gorszą....no i ten Rapfina, na którego temat narazie zbyt duszo powiedzieć nie mogę ale słuchając doniesień z boisk bundesligi z meczu na mecz jest coraz lepszy....
Trzymam kciuki i pozdrawaim..!!

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 15 paź 2005, 18:24

Schalke zremisowało dzisiaj w szlagierowym meczu z Bayernem 1-1 , mecz mógł sie podobac ale tylko w koncówce i to za sprawą piłkarzy śchalke którzy dązyli do wyrównania. Najsałbszym przedstawicielem na tym meczu był sędzia , który nie podyktował ewidentnego karnego dla Schalke, a pozatym Bramka dla Bayernu była zdobyta ze spaloego.
Szkoda bo liczyłem na Schalke ale i tak dobrze ze zdoali wyrównac :D

Awatar użytkownika
Dombroś
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dombroś » 15 paź 2005, 19:11

Moim zdaniem to i tak korzystny wynik dla Shalke... Bayern to dobra drużyna i co tam dużo mówić.. jeżeli by przegrali to by była i tak niespodzianka.... Narazie w Bundeslidze tyklo HSV pokazało jak się gra przecwko bawarczykom... :cry: Ale i to się zmieni :lol: .

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 15 paź 2005, 20:01

luk1208 pisze:Bramka dla Bayernu była zdobyta ze spaloego
Bramka nie była zdobyta ze spalonego, tylko Ze Roberto był na spalonym. Potem podał on Santa Cruza, ale on zdobył prawidłowo gola.

Dombroś pisze:Moim zdaniem to i tak korzystny wynik dla Shalke... Bayern to dobra drużyna i co tam dużo mówić.. jeżeli by przegrali to by była i tak niespodzianka.... Narazie w Bundeslidze tyklo HSV pokazało jak się gra przecwko bawarczykom... Ale i to się zmieni .
Dombroś weź takie komentarze lepiej dla sibie zatrzymaj. Nic nie wniosłeś do tematu, do tego robisz błędy i piszesz głupoty.

Schalke to zespół, który mierzy w Mistrzostwo, więc na pewno remis z Bayernem i ch nie ucieszył. Jak chcą być Mistrzem to muszą pokonywać najlepszych. Tak samo jak Schalke remis nie satysfakcjonuje Bayernu. Gdyby Schalke nie miało Larsena to by było kilka miejsc niżej w tabeli. Wielki talent, następca Sanda. Zaryzykuje nawet, że Briana Laudrupa

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 15 paź 2005, 20:05

Corinthians coraz bardzie Cię lubie... :) A co do Schalke, to zgadzam sie z Corinthiansem, musi wygrywać z każdym jeżeli chce zając wysokie miejsce... A skąd przyszedł ten Larsen ??? Sie nie orientuje...

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 15 paź 2005, 20:09

wazi pisze:A skąd przyszedł ten Larsen
Chyba z Djurgardens. (nie wiem jak to się pisze)
wazi pisze:Corinthians coraz bardzie Cię lubie
:) A za co?? :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”