Rozgrywki pozaeuropejskie

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Re: Rozgrywki pozaeuropejskie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 09 maja 2013, 8:34

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 15 maja 2013, 22:00

Będzie to gdzieś w necie można obejrzeć? Masz jakieś strony?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 15 maja 2013, 23:53

Janop, jak tak juz siedzisz w tej afrykanskiej pilce, to znajdz mi prosze kluby, w ktorych graja Isaac Success i Kelechi Iheanacho (nie ten ktory kiedys gral w Wisle). Zrobili na mnie duze wrazenie na PNA U-17, a w necie nie moge znalezc o nich NIC i zaczyna mnie to troche wkurzac.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 16 maja 2013, 10:41

Pewnie Doktor oglądałeś Succesa w meczu z Ghaną ? Tam o ile pamięć mnie nie myli strzelił 4 bramki. Jak miałeś okazję widzieć mecz Maroko z tego rocznika, to bardzo dobrze na tym turnieju prezentował się Hamza Sakhi, typowa "10", będę obserwował karierę tego chłopaka :)

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 16 maja 2013, 13:28

W nocy znalazlem ich kluby jakims cudem, ale zadnych innych informacji juz nie. Chyba bede musial odlozyc wstawienie ich na stronke.

Success 4 bramki strzeli bodajze z Kongo, a nie Ghana, ale pewny nie jestem ;)

Sakhi bardzo fajny, ale dla mnie zdecydowanie najlepszym zawodnikiem Maroka U-17 jest Nabil Jaadi z RSCA. Troche egoista, czasami jezdziec bez glowy, ale potencjal ma przeogromny.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 16 maja 2013, 13:46

Tak tak, Jaadi pokazał się z dobrej strony już w tym roku na turnieju Aegon Future Cup w Amsterdamie. Choć największe wrażenie na mnie zrobił najmłodszy w kadrze Anderlechtu Youri Tielemans :)

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 07 lip 2013, 15:44

A jest jaka transmisja w telewizji? Pamiętam, że poprzedni turniej był na Eurosporcie, więc obejrzałem niemal w całości. Nawet spotkania Gwadelupy czy Granady.

Awatar użytkownika
Cement
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2550
Kibicuję: Cementarnica 55 Skopje

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 07 lip 2013, 19:37

na www.rojadirecta.me jest od groma streamów

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 20 wrz 2013, 22:55

Tak się strzela gole w Iranie:
Andranik Teymourian po powrocie do irańskie Pro League powoli dochodzi do formy sprzed lat 8)

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 10 sty 2015, 12:46

Wczoraj na Jamajce wystartowały Mistrzostwa Concacaf U20. W pierwszym spotkaniu Panama pokonała Arubę 4:0. Oczywiście ta reprezentacja najbardziej mnie interesuje na tym turnieju. Zwycięstwo bezdyskusyjne, choć przeciwnik co by nie mówić wymagający nie był. Dwa gole strzelił Ismael Diaz ( najmłodszy w ekipie), którego opisywałem ponad rok temu przy okazji MŚ U17-news/42-krawiec-z-panamy-vol2
Od tego czasu zdążył zadebiutować w pierwszej reprezentacji, przy okazji strzelając pierwszego gola. Skrót wczorajszego spotkania: http://www.concacaf.com/video/aruba-vs- ... highlights

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 12 sty 2015, 13:53

Wczoraj w nocy młodzi panamczycy wznieśli się na wyżyny swoich umiejętności pokonując USA 1:0. Dane mi było obejrzeć tylko pierwszą połowę, ale gra Panamy naprawdę może się podobać. Czekam na więcej i po cichu liczę na wygranie całego turnieju.

Styczeń to naprawdę ciekawy miesiąc jeżeli chodzi o turniej młodzieżowe, już w środę startują w Urugwaju południowoamerykańskie mistrzostwa U20. Na szybko przejrzałem składy i jak zwykle będzie kogo obserwować. W pracy druga zmiana więc po przyjściu do domu będę mógł jeszcze popatrzeć na przyszłe gwiazdy. Będzie się działo :!:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 13 sty 2015, 21:01

Gwiazdor Cruzeiro Ricardo Goulart za 15 milionow € laduje w Guangzhou Evergrande, zostajac tym samym najdrozszym graczem w historii chinskiej ligi.

Szkoda, ze polecial na kase. Bardzo dobry zawodnik, ktory mogl zrobic fajna kariere w Europie.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 25 sty 2015, 16:34

Wczoraj w nocy, meczem finałowym Meksyk-Panama zakończyły się mistrzostwa strefy Concacaf do lat 20 rozgrywane na Jamjace. Niestety w decydującej rozgrywce młodzi panamczycy nie zdołali pokonać utytułowanego rywala, przegrywając po rzutach karnych (1:1 k. 4:2). Szkoda, wielka szkoda bo byli naprawdę blisko od historycznego triumfu, a tak Meksyk po raz trzynasty został mistrzem kontynentu.

Patrząc jednak w szerszej perspektywie, jako kibic Panamy mogę być usatysfakcjonowany. Wszystko idzie w dobrym kierunku a ten turniej był tego potwierdzeniem. Trzon zespołu stanowili zawodnicy z rocznika 1996 ( w zawodach mogli uczestniczyć piłkarze urodzeni po 31.12.1994), którzy razem występowali na MŚ U17 w 2013. Więc jest to świetnie rozumiejąca się grupa, wsparta odrobinę starszymi Jhamalem Rodríguezem ( mikrus, ale bardzo efektowny, wszędzie go pełno, pozycja "10") oraz Francisco Narbonem ( jedyny zawodnik występujący poza granicami kraju, niestety w meczu grupowym doznał kontuzji, która odnowiła się w finale i musiał przedwcześnie opuścić boisko).

Osobny akapit dla Ismaela Diaza, świetny turniej tego młokosa. Cztery gole ( dodać do tego pięć z turnieju pre eliminacyjnego ), wywalczony karny w finale po indywidualnej akcji i fakt że w większości spotkań był osamotniony jako "9" , gdzie IMO to nie jest jego optymalna pozycja daje obraz jego koncertowej gry! Ludzie z PSV na pewno są na bieżąco z jego postępami, a jak nie to przypomnę głównemu skautowi o Diazie :wink: Wszak jeśli tam trafi będę mógł oglądać na żywo jego poczynania.

Podsumowując zmagania: Meksyk, Paname, USA i Honduras zobaczymy na Mistrzostwach Świata U20, które w tym roku na przełomie maja i czerwca odbędą się w Nowej Zelandii. Rozdano również nagrody indywidualne i drużynowe:

Najlepszy zawodnik:
Luis Pereira (Panama)

Król strzleców:
Romain Gall (United States) & Hirving Lozano (Mexico), 5 goals

Złote rękawice:
Jaime De Gracia (Panama)

Fair Play Award:
USA

Jedenastka turnieju:
Goalkeeper: Jaime De Gracia (Panama)
Right Defender: Shaquell Moore (United States)
Central Defender: Rodrigo Gonzalez (Mexico)
Central Defender: Chin Hormechea (Panama)
Left Defender: Kevin Galvan (Panama)
Right Midfielder: Hirving Lozano (Mexico)
Central Midfielder: Erick Gutierrez (Mexico)
Central Midfielder: Luis Pereira (Panama)
Left Midfielder: Romain Gall (United States)
Forward: Alejandro Diaz (Mexico)
Forward: Ismael Diaz (Panama)

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 23 mar 2015, 20:58

Kluivert juz dziala. Lachman czy Fernandez to porzadni holenderscy ligowcy. Teraz czas na Bacune, Antonie i Locadie ;)

http://www.eurofutbol.pl/news/822721-Gr ... i-Curacao/

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 07 lip 2015, 22:54

Gold Cup nie cieszyłby się taką popularnością jak Copa America, więc tematu nie ma sensu zakładać, ale już jutro o 01:00 startujemy!! :jupi: Znów będzie co oglądać. 8)
Obrazek
USA, Kostaryka, Meksyk. Chociaż w grupie A będę kibicował po części każdemu. :P
Pierwszy mecz, jak już pisałem, o 01:00 - Panama vs Honduras. Od 03:30 USA z Hondurasem. Niestety tylko streamy, żadna polska TV nie transmituje turnieju. :(
Ostatnio zmieniony 19 lip 2015, 10:04 przez Carbon, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”