Wybory prezydenckie 2015 - Strona 4

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

W II turze zagłosuję na:

Andrzeja Dudę
28
65%
Bronisława Komorowskiego
5
12%
Nie wybieram się
7
16%
Oddam głos nieważny
3
7%
Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Re: Wybory prezydenckie 2015

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 05 lut 2015, 22:50

Ja zaznaczyłem Dudę, bo tak zamierzam głosować w wyborach (o ile nic się nie zmieni). Jestem ciekaw trzech pozostałych osób (no dwóch, jeśli Cris też go zaznaczył) :)

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 05 lut 2015, 22:51

Kamil zapewne. Więc pozostaje jeszcze jedna osoba (zadziwiająco mało nas btw).

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1396
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 05 lut 2015, 22:55

Chemik, wiem o kogo chodziło, ale ciekawi mnie kogo janop miał na myśli, o ile pisał serio :wink:

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 05 lut 2015, 22:56

Niektórzy nie muszą pisać na kogo będą głosować.

Obrazek

aveiro
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 22

Post Wyświetl pojedynczy post autor: aveiro » 05 lut 2015, 23:00

Oburzają was głosy na Komorowskiego, Ogórek czy Grodzką ( z tym ostatnim to się zgadzam) ale nie dziwi was 37% na politycznego nieudacznika i przegrańca, który nie potrafi współpracować z ludźmi i stworzyć czegoś trwałego? Kolejne odejście z partii, której był twarzą, jest jeszcze jednym dowodem na to jak beznadziejnym i nieudolnym politykiem jest JKM. I tak jest nieprzerwanie od 25 lat. Taki człowiek ma być prezydentem ? nigga please

Już nie wspomnę o jego utopijnych i kretyńskich pomysłach sprywatyzowania wszystkiego.Łącznie z własną matką.

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 05 lut 2015, 23:07

Mój głos poszedł na Kowalskiego. Ze wszystkich kandydatów to właśnie on wydaje mi się najbardziej wiarygodnym człowiekiem.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1396
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 05 lut 2015, 23:18

aveiro pisze:Oburzają was głosy na Komorowskiego, Ogórek czy Grodzką ( z tym ostatnim to się zgadzam) ale nie dziwi was 37% na politycznego nieudacznika i przegrańca, który nie potrafi współpracować z ludźmi i stworzyć czegoś trwałego? Kolejne odejście z partii, której był twarzą, jest jeszcze jednym dowodem na to jak beznadziejnym i nieudolnym politykiem jest JKM. I tak jest nieprzerwanie od 25 lat. Taki człowiek ma być prezydentem ? nigga please

Już nie wspomnę o jego utopijnych i kretyńskich pomysłach sprywatyzowania wszystkiego.Łącznie z własną matką.
Uuu zajechało jadem. Wolę stokroć JKM, niż wymienionych przez Ciebie. Odpowiadają mi jego ideologie gospodarcze i kwestie konserwatywne w sprawach społecznych. A czemu jest nieudolny? Bo ludzie rządzący tym krajem od lat (nie 25, a więcej), za pośrednictwem mediów przedstawiają go jako oszołoma, rasistę, szowinistę i wiele wiele innych.
Sprawa stworzenia obecnej partii to kwestia drażniąca również mnie, bo dziwi mnie dlaczego się nie zabezpieczył przed zniesieniem go przez konwentykl. Sam tłumaczy, że nie spodziewał się nawet czegoś takiego, w końcu to byli zaufani ludzie, kiedy zakładali KNP. Ale tam chodzi też o inne kwestie. I nie pisz jak coś o 25 latach, bo od 1991 r. do 1993 r. był posłem, a od 2014 r. jest europosłem (co jest mega sukcesem w naszych realiach).

Co do prywatyzacji to chyba nietrudno zauważyć, że prywatne przedsiębiorstwa są bardziej efektywne i tańsze. Ale Ty pewnie wolisz, żeby państwo wszystkim zarządzało, nawet tym iloma listkami papieru masz się podcierać. Socjal na 100%, zasiłki dla bezrobotnych, podatki w górę, wszystko za darmo (szkoła, szpitale; jakość usług państwowych przemilczę), bo przecież pieniądze rosną na drzewach.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 05 lut 2015, 23:42

Ja oddałem głos w ankiecie na Dudę.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 05 lut 2015, 23:43

aveiro
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 22

Post Wyświetl pojedynczy post autor: aveiro » 05 lut 2015, 23:43

Keres- Korwin jest oszołomem i szowinistą i wcale nie trzeba oglądać tvnu żeby o tym wiedzieć. Śledziłem jego wypowiedzi regularnie, nawet przez krótki okres byłem korwinistą (mam dobrą wiadomość - z tego się wyrasta).
Co do szowinizmu, to polecam jego książke "Vademecum ojca". Jego poglądy na temat kobiet nie są nawet z XIX wieku, tylko ze średniowiecza. Jeśli chodzi o oszołomstwo, to długo by wymieniać.

Co do gospodarki, to jest różnica miedzy kapitalizmem a prawem dżunglii. Korwinizm to karykatura liberalizmu. Według jego standardów, to nawet Adama Smitha należałoby nazwać socjalistą.
Pomysł zlikwidowania prawie wszystkich podatków i oddanie wszystkiego w prywatne ręce, to prosty sposób na powrót do XIX wieku i podziału społeczeństwa na panów (jakieś 5% społeczeństwa) oraz plebs i bydło (cała reszta).

XIX wiek, ten wymarzony przez Korwina okres, to były faktycznie wspaniałe czasy. Dzieci pracujące w kopalniach (dopiero później źli lewacy sobie wymyślili że takie coś nie powinno mieć miejsca), nienormowany czas pracy(czyli w rezultacie jebanie cały dzień z przerwą na spanie) a robotnik, który np. stracił rękę mógł już tylko żebrać na ulicy "bo wolny rynek" i "chcącemu nie dzieje się krzywda"
Te wspaniałe czasy doprowadziły do krwawych rewolucji i narodzin komunizmu, bo ludzie byli niewyobrażalnie wyzyskiwani.

Naprawdę chcecie zlikwidowania kodeksu pracy i dojście do sytuacji w której wasz pracodawca jest panem i władcą ? chcecie orać po 14 godzin dziennie, bez prawa do czegokolwiek ? ok- dla mnie to podchodzi pod masochizm.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 06 lut 2015, 1:01

Oddałem i oddam głos na Komorowskiego.

Niby użytkownicy naszego forum się starzeją i dojrzewają, a po 16 głosach na Korwina jakoś tego nie widać :P Ludzie, ile Wy macie lat?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 06 lut 2015, 3:09

Keres pisze:Co do prywatyzacji to chyba nietrudno zauważyć, że prywatne przedsiębiorstwa są bardziej efektywne i tańsze.
Tak to wygląda obecnie w Polsce, ale tak nie musi być. :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 lut 2015, 6:57

Się tak patrzy na te kandydatury to aż się płakać chce. Nie widzę nikogo na którego mógłbym zagłosować. Czy ktoś poważnie myśli, ze Komorowski nie wygra ponownie?
Grodzka, Palikot, Korwin? Please... Ogórek? Tym bardziej... kto to w ogóle jest? O Jarubasie usłyszalem jak powiedzieli, ze kandyduje, kilku innych nawet z twarzy nie kojarzę. NIe mówię, ze chciałbym ponownie Komorowskiego, bo nie chciałbym, ale przy tych kandydatach nie widzę nikogo kto mógłby zagrozić Komorowskiemu. Może Duda się do II tury dostanie... inni nie mają szans imo.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 lut 2015, 6:57

Aveiro, ja przez rzady po tyram po 14h, bez prawa do niczego.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 06 lut 2015, 7:45

Niby użytkownicy naszego forum się starzeją i dojrzewają, a po 16 głosach na Korwina jakoś tego nie widać :P Ludzie, ile Wy macie lat?
Iście zabawny jesteś, wiek nie ma nic do gadania, 1 przed głupotą nic nie uratuje nawet doświadczenie jebania w dupę przez rząd od 25 lat i udawania, że zyje się dostatnio. Istne sługi za szlugi. I ciepłowodowkranizm.
Co do gospodarki, to jest różnica miedzy kapitalizmem a prawem dżunglii. Korwinizm to karykatura liberalizmu. Według jego standardów, to nawet Adama Smitha należałoby nazwać socjalistą.
Pomysł zlikwidowania prawie wszystkich podatków i oddanie wszystkiego w prywatne ręce, to prosty sposób na powrót do XIX wieku i podziału społeczeństwa na panów (jakieś 5% społeczeństwa) oraz plebs i bydło (cała reszta).
Nie wiem czy nie widzisz tego, że obecny "kapitalizm" to jest karykatura socjalizmu ubrana w maskę kapitalizmu. To teraz masz rozwarstwienie społeczne jakiego nigdy nie było na świecie. Klasa średnia i masy mogą sobie co najwyzej pierdnąć a nigdy nie zrealizują karriery na miarę tych gdy ludzie mieli szansę się bogacic.
Naprawdę chcecie zlikwidowania kodeksu pracy i dojście do sytuacji w której wasz pracodawca jest panem i władcą ? chcecie orać po 14 godzin dziennie, bez prawa do czegokolwiek ? ok- dla mnie to podchodzi pod masochizm.
Widać, że masz mentalność niewolnika i lenia. Nie wiesz, że tylko cieżką pracą mozna sie czegos dorobic ponad zwykłe wiązanie konca z koncem. Obecne prawa pracownicze to sabotowanie gospodarki a nie dbanie o pracowników. Zresztą i tak niedlugo przyjdą maszyny i was wyreczą lenie pierdolone. Bo nie chce wam się tyrać. Pewnie bo po co.

Na pozostałe Twoje zarzuty nie chce mi się odpowiadać, ponieważ odnoszą się do jakichś wydumanych zarzutów, w iscie pseudointeligenckim stylu.

A ten o rewolucjach to jest przekomiczny wręcz. Bez kapitalizmu siedziałbyś niczym te wszystkie plemiona afrykańskie do dzis prawie że, w szałasach. Te rewolucje doprowadziły do upadku cywilizacji , ogromnych ludobojstw, zawlaszczenia majatku swiatowego przez nie 5 % a 1% ludnosci. Juz nie mowie o złamaniu kręgosłupa moralnego swiata, ze komus cos sie nalezy za darmo i na gębe .

Aha i że rządzi wami Bredzisław Komoruski i to na prawdę nie przeszkadza wam, to mnie opuszczają już siły. Tumany i cwaniaki widać lgną do swego. Lubicie być sterowani jak Pacynki, podobnie jak Bronek jest sterowany przez " Bezpeczniackie Watahy"

Nie chcę być pierdolonym leniem, więc wykażę jakąś aktywność z rana. 3 WP. //maciek

Zablokowany

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”