Puchar Niemiec - Strona 13

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Re: Puchar Niemiec

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 19 maja 2014, 7:10

Rezus pisze:Wiedzcie teraz jak się czują kibice Milanu po słynnym golu Muntariego z Juventusem.
i tak byście sezon przegrali więc.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2685

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 19 maja 2014, 7:36

League pisze:więc.
możesz się już zamknąć.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 19 maja 2014, 7:45

Rezus pisze:
League pisze:więc.
możesz się już zamknąć.
płacz dalej po golu muntariego gdzie porównanie do pucharu niemiec jest śmieszne gdy tu decyduje jeden mecz a nie sezon gdzie milan jest za słaby by grać dobrze kilka meczów pod rząd to raz, Nawet jeśli Milan wygrałby wtedy i tak byście sezon przegrali.
a dwa w meczu juve milan sędzia mylił się w obie strony i juve powinien mieć karnego i milan grać w 10.Ale niektórzy milaniści dalej płaczą o mitycznym golu muntariego :roftl3:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 19 maja 2014, 9:27

Aker pisze:Michal jaki spalony? Zadna gazeta w Niemczech nawet pol slowem nie wspomniala zeby byl spalony.
OK, to nawet jeśli nie było spalonego - Twoje twierdzenia o tym, że Bayern ma po swojej stronie sędziów (kupił ich???) są niedorzeczne. Akcja szła bardzo szybko i sędziowie mogli się pomylić - i się pomylili. W drugą stronę też równie dobrze mogli się pomylić. A była to 65 min. i Bayernowi pozostawało jeszcze 25 min. na ewentualne odrobienie strat z dwiema możliwościami zmian w tym momencie - naprawdę trudno przewidzieć czy końcowy wynik brzmiałby 1:0 dla Dortmundu.

Też jestem za wprowadzeniem technologii, żeby uniknąć podobnych błędów, ale nie wystarczy w mojej opinii sama technologia goal-line - trzeba jeszcze coś zrobić ze spalonymi. Chyba, że zlikwidować je w cholerę i nie będzie problemu :).

Ta "bramka" Hummelsa to i tak jest nic w porównaniu z "golem" Kiesslinga, dzięki któremu być może Leverkusen zagra w LM w przyszłym sezonie. Jest rzeczywiście trochę roboty przed DFB, ale w marcu niemieckie kluby większością stwierdziły, ze "technologia goal-line jest zbyt droga"...notabene tak Bayern jak i Borussia głosowały za wprowadzeniem tej technologii.

Awatar użytkownika
Szymon Fras
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Szymon Fras » 19 maja 2014, 9:55

Z drugiej strony taka piłka właśnie wywołuje tyle emocji tzn. te pomyłki sędziowskie. Ja także jestem za nowymi technologiami, ale ile nie byłoby dyskusji, gdyby technologia dominowała a mecze byłyby co chwilę zatrzymywane i pokazywane powtórki. Przecież i tak wiadomo, że w sporcie potrzebne jest szczęście i to ono sprzyja lepszym. W przyszłym roku być może ta bramka "wróci" do BVB. Z innej strony to i tak nie była 90, czy też 120 minuta, więc i tak nie wiadomo jakim wynikiem zakończyłoby się to spotkanie.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 19 maja 2014, 13:50

http://sport.dziennik.pl/pilka-nozna/li ... zdjec.html

Ktoś wie z jakiej okazji tam trafił? Na zaproszenie czyjeś?

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 19 maja 2014, 14:48

Ok, już wiem.

Obrazek

Michale bonus dla Ciebie.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 19 maja 2014, 17:18

Ebi, z Twojego wpisu mam wrażenie, że stwierdzasz że jest spalony. A może jestem ślepy, ale jest ręka obrońcy FCB, tam gdzie jest noga piłkarza BVB, a ręka w ataku (piłkarza BVB) jeśli dobrze pamiętam wg przepisów ręki atakującego się nie liczy.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 19 maja 2014, 23:14

czarny samael pisze:Ebi, z Twojego wpisu mam wrażenie, że stwierdzasz że jest spalony. A może jestem ślepy, ale jest ręka obrońcy FCB, tam gdzie jest noga piłkarza BVB, a ręka w ataku (piłkarza BVB) jeśli dobrze pamiętam wg przepisów ręki atakującego się nie liczy.
Właśnie stwierdzam, że nie ma spalonego, bo sam często zwracam uwagę na to, że spalony jest wówczas, kiedy wystaje część ciała, którą można przyjąć piłkę. Dlatego napisałem "Michale, bonus dla Ciebie", bo ten szedł w zaparte, że gol nieprawidłowy. Inna sprawa, że nadal nie widziałem dobrego ujęcia z linią bramkową, bo nie każdy wie, ale 3/4 piłki za linią to nie gol co niektórym forumowiczom trzeba było wybitnie tłumaczyć. Szkoda, że dalej nie ma animacji komputerowej a to nie problem - kiedyś pamiętam Real grał z Sevillą i Ramos wybijał piłkę, która w 95% przeszła linię i telewizja hiszpańska zrobiła animację, która jasno pokazała, że ciutkę do całego obwodu zabrakło. Media na całym świecie aż furczały po sobotnim meczu, mnóstwo wypowiedzi o oszustwie, złodziejstwie itp, jakieś żartobliwe fotoszopki nie tylko autorstwa Niemców, ale już solidnej fotki z daną sytuacją czy jakiejś analizy gola - nie ma.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 03 mar 2015, 20:25

SG Dynamo Drezno: Wiegers - Erdmann, Hefele, Kreuzer, Teixeira - Eilers, P. Müller - Moll, Tekerci, Vrzogić - Andrich
Ławka rezerwowych: Kirsten, J. Müller, Durholtz, Fiel, Stefaniak, Comvalius, T. Müller

BVB: Langerak - Kirch, Subotić, Hummels, Schmelzer - Gündogan, Kehl - Błaszczykowski, Kagawa, Reus - Immobile
Ławka rezerwowych: Weidenfeller, Dudziak, Sokratis, Bender, Kampl, Mkhitaryan, Ramos

Dobrze widzieć Kubę w 1 składzie. :beer:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 mar 2015, 20:28

Oglądałem pierwszą połowę Bayeru z 1FCK, dramat poziom, tyle niedokładności ze szok. Odechcialo mi się oglądać dalej.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 03 mar 2015, 20:34

Doping na BVB-Dresno mega mimo wszystko.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 04 mar 2015, 19:06

Dzisiaj Bayern podejmuje Eintracht Braunschweig z 2 Bundesligi. Być może w bramce gości wystąpi Łukasz Gikiewicz.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 04 mar 2015, 19:27

Bayern dzisiaj w pierwszym garniturze, co uważam za błąd/ przesadę Guardioli - taki Robben czy Neuer spokojnie mogliby odpocząć przed zbliżającym się angielskim tygodniem z LM:

Neuer - Rafinha, Boateng, Dante, Alaba - X. Alonso, Schweinsteiger - Goetze - Robben, Lewandowski. Ribery

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 73

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 04 mar 2015, 19:29

Też byłem przekonany, że Reina,Pizarro, Bernat, Rode, czy Badstuber wyjdą w pierwszym składzie..
No nic, w takim wypadku handicap wejdzie chyba jeszcze lżej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”