Konto bankowe - Strona 5

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
red85

Re: Konto bankowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 18 mar 2015, 12:46

Wiem, że nie trzeba. Konto w dbnet mam jednak na zakupy codzienne i często płacę kartą (dlatego potrzebuje konta darmowego z kartą, a najlepiej jeszcze z jakimś cashbackiem, więc bardzo możliwe, że niebawem wybiorę bph). Na oszczędności i grubsze wydatki mam inne miejsca ;)

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2234
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 18 mar 2015, 13:04

A, chyba że tak. Ja w ING za nic nie płacę, ale cashbacka nie ma, a i oprocentowanie żenujące, więc nie polecam. Jedyne, co mnie tu trzyma to wpłatomaty blisko, a z nich korzystam non-stop.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 18 mar 2015, 13:11

wydaje mi się że obecnie na rynku najlepsze konto ma BPH, konto darmowe a karta darmowa jak się jej użyje bodajże 4 razy w ciągu miesiąca (wysokość transakcji nie ma znaczenia), darmowe przelewy, darmowe bankomaty + 3% cashback od WSZYSTKICH transakcji (limit zwrotu to 50 zł miesięcznie).

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 693
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 18 mar 2015, 18:13

Aker pisze:wydaje mi się że obecnie na rynku najlepsze konto ma BPH, konto darmowe a karta darmowa jak się jej użyje bodajże 4 razy w ciągu miesiąca (wysokość transakcji nie ma znaczenia), darmowe przelewy, darmowe bankomaty + 3% cashback od WSZYSTKICH transakcji (limit zwrotu to 50 zł miesięcznie).
Mbank też ze swoją nową ofertą ogarnia temat. Zastanawiam się, czy tam się przenieść z PKO

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2234
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 18 mar 2015, 21:00

Mnie mBank wkurzył ostatnio. Właśnie jestem w trakcie rozpatrywania kolejnej reklamacji. Przyfasolili mi jakąś idiotyczną usługę 'darmowe bankomaty' za 5zł miesięcznie i pobrali za to od razu 58zł :badziewie: To nic, że nie mam karty nawet...

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 18 mar 2015, 22:44

futbolowa pisze:Mnie mBank wkurzył ostatnio. Właśnie jestem w trakcie rozpatrywania kolejnej reklamacji. Przyfasolili mi jakąś idiotyczną usługę 'darmowe bankomaty' za 5zł miesięcznie i pobrali za to od razu 58zł :badziewie: To nic, że nie mam karty nawet...
Słyszałem, że te stare konta są różne. Ale akurat to nowe, 'bez granic' , wydaje się na prawdę spoko. I przeczytałem regulaminy, więc nie wydaje się być nigdzie kruczków.
Dwa, że chcę brać kredyt, około 15 tys, bo muszę auto kupić i Mbank ogrania takie tematy od ręki. No i najważniejsze, kompetentna infolinia i w zasadzie wszystko do załatwienia online, bez gadania ze starymi babami w bankach.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 18 mar 2015, 22:47

Ja ostatnio musiałem zapłacić 30zł za kartę, którą dostałem przy ratach, a której oczywiście odmówiłem. Przysłali więc ją wyrzuciłem w cholerę bo zazwyczaj trzeba aktywować takową płatnością jednorazową czego oczywiście nie zrobiłem. Po paru latach zechcieli ode mnie pieniędzy i mimo kłótni nie miałem szans

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 18 mar 2015, 22:49

Wiedziałem, że jak podejmę już ostateczną decyzję (zamykam PKO, przenoszę do Mbanku) to się okaże że są takie akcje :D

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 18 mar 2015, 22:52

jak dowalą Ci przy tym kredycie 15k prowizję ok 2k (na oko tyle będzie) to pomyśl o eurobanku, mamy teraz promocję, że za 10k nie ma prowizji, mozesz wziąć jednego dnia 10k (powinni Ci to wypłacić w ok 15 minut), a drugiego dobrać kolejne 10k w obu przypadkach ominiesz prowizję które obecnie w bankach są baaardzo wysokie (banki sobie odbijają to że mogą kredyty udzielać na max 10%), mialem niedawno klienta co wziął 120k to mial prowizję za udzielenie kredytu 15k :whistle: jeszcze rok temu nie przekraczały 1k zł przy takiej kwocie

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 18 mar 2015, 22:57

Aker pisze:jak dowalą Ci przy tym kredycie 15k prowizję ok 2k (na oko tyle będzie) to pomyśl o eurobanku, mamy teraz promocję, że za 10k nie ma prowizji, mozesz wziąć jednego dnia 10k (powinni Ci to wypłacić w ok 15 minut), a drugiego dobrać kolejne 10k w obu przypadkach ominiesz prowizję które obecnie w bankach są baaardzo wysokie (banki sobie odbijają to że mogą kredyty udzielać na max 10%), mialem niedawno klienta co wziął 120k to mial prowizję za udzielenie kredytu 15k :whistle: jeszcze rok temu nie przekraczały 1k zł przy takiej kwocie
A trzeba spełniać jakieś dodatkowe warunki? Wziąć kartę kredytową itp?
Koleś w mbanku mówił, że takie oprocentowanie że sam kredyt na 15 tys + właśnie odsetki około 2000 zł to norma wszędzie :badziewie:

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 18 mar 2015, 23:02

odsetki zalezą od długości kredytu, im dłużej tym ich więcej, proste i logiczne, głównie chodzi o prowizję i oprocentowanie rzeczywiste, nie musisz nic dodatkowo brać.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 18 mar 2015, 23:04

Aker pisze:odsetki zalezą od długości kredytu, im dłużej tym ich więcej, proste i logiczne, głównie chodzi o prowizję i oprocentowanie rzeczywiste, nie musisz nic dodatkowo brać.
A możesz mi tylko krótko powiedzieć, jakby u Was taki na 4-5 lat kredyt i jego koszt wyglądał? Czy to jest przy tych 10k 0%?

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 18 mar 2015, 23:12

podejsc do oddziału i sie dowiedz bo nie mam przy sobie narzedzi zeby to policzyc :beer: i tak jak mowie wez 10k jednego dnia i nastepnego przyjdz po drugie 10k jesli 10k za mało

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 18 mar 2015, 23:21

Dzięki za info ziomek, na pewno się przejdę :beer:

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 19 mar 2015, 0:04

Te promocje w ktorych bank oddaje np. 50zł to dla osob indywidulanych od stycznia oprocentowane na 20% . Wiec zamiast 50 dostajesz 40.Oczywiscie w banku nikt co tym nie poinformuje.
Dla mnie najlepszym bankiem jest pkobp, chocby dlatego ze maja najszersza obsluge (np.jako jedyni w tym kraju realizuja czeki) albo z tej racji ze sa u nich chyba najnizsza oplaty dla klinetow premium. poza tym plusem sa konta walutowe, obsluga miedzynarodowa i wiele innych pierdol. niezly jest mbank ale firmowka, bo indywidujalny juz nie bardzo, w porzo jest tez kantor alliora, ale to dla tych co obracaja w walucie (dobre kursy). nie polecam reifeisena, syf kompletny. millenium, kiedys mialem tam konto, nic ciekawego. getin.. wkurwiajacy. wiecej chyba nie znam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”