Konto bankowe - Strona 7

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5316
Kibicuję: Tylko WISŁA

Re: Konto bankowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 07 kwie 2015, 18:24

ale sprawdź bo pewny nie jestem. Wiem że ostatnio coś zmieniali ale zobacyzłem tylko że mnie to nie obejmowałem i nie czytałem. Narazie mi nic nie ściągają, w tym roku ani złotówki więc nie narzekam.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2239
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 07 kwie 2015, 18:28

red85 pisze:Tmobile wprowadziło opłaty za kartę.
Od 1 czerwca 2015 r. zmieniają się warunki korzystania z karty do konta. Miesięczna opłata za kartę do konta nie będzie pobierana, jeśli dokonają nią Państwo transakcji bezgotówkowych na kwotę co najmniej 200 zł miesięcznie. W przeciwnym razie, opłata będzie wynosiła 6 zł miesięcznie.
Akurat zamierzałam założyć u nich konto walutowe i duuupa.

Awatar użytkownika
Darkman1948
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 229

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Darkman1948 » 07 kwie 2015, 20:41

A musisz mieć kartę do tego konta?

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 07 kwie 2015, 20:43

Nie, ale czytałam też, że wprowadzają jakieś inne zmiany i już nie będzie to opłacalne. A ja muszę mieć wszystko wszyściutko za free :D

Awatar użytkownika
Darkman1948
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 229

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Darkman1948 » 07 kwie 2015, 20:44

Ostatnio też wałkowałem ten temat i chyba już takich rzeczy nie ma. Chyba, że to konto z premią 55 zł od Raiffeisena.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 07 kwie 2015, 20:51

Smart bank jest totalnie za darmo, ewentualnie polecam BPH gdzie sam mam konto, jest darmowe, oplaty za karte nie ma jak sie jej uzyje minimum 4 razy, takze mozna powiedziec ze konto totalnie za darmo, a dodatkowo jest 3% zwrotu od wszystkich transakcji do kwoty 50 zl miesiecznie

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 22 kwie 2015, 11:09

A ma ktoś z Was konto w Kantorze Aliora? Zastanawiam się, po jakim czasie księgują się u nich przelewy. Wysłałam wczoraj z ING i jeszcze nie ma.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 22 kwie 2015, 11:19

Mam konto w kantorze aliora, ale wysyłam przelewy tylko z tmobile (też Alior) i kasa jest dosłownie po kilku sekundach ;)

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 22 kwie 2015, 12:14

mam konto w kantorze, przelewy ida jak wszedzie -pewnie w 80% przypadkach nastepnego dnia.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 22 kwie 2015, 15:13

red85 pisze: z tmobile (też Alior)
O, nawet nie wiedziałam, że to to samo!

Dzięki, już doszedł. Chociaż dopiero po 15, a wysyłałam w tym samym czasie do Raiffeisena i tam doszło rano.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 24 kwie 2015, 21:48

Orientujecie się, co może służyć za drugi dokument potwierdzający tożsamość?
Mam mieć coś takiego przy sobie, jak kurier przyjedzie z umową, tymczasem prawka nie chciało mi się zmieniać, na ostatnim rachunku za telefon mam jeszcze błędny adres, na rachunku za Cyfrę stare nazwisko :rotfl4: Pokazałabym jakiś wyciąg z ING, ale tam na wyciągu wszystkie transakcje są wyszczególnione, więc też nie bardzo... :boje się:

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 24 kwie 2015, 22:08

cloner pisze:Paszport.
Dupa, też nieaktualny. Wyrabiałam, jak miałam ze 12 lat.

Ech, trzeba zacząć robić porządki w papierach. Powinnam zmienić wreszcie prawko, ale droga to sprawa, a co pół roku nie chce mi się za to bulić :suicide:

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 29 kwie 2015, 20:33

red85 pisze:@Futbolowa

Nie ma co się przywiązywać do jednego konta. Oszczędności trzyma się tam, gdzie najlepiej na siebie zarobią. W obecnych czasach, kiedy oprocentowanie jest śmieszne, a będzie pewnie jeszcze śmieszniejsze, trzeba mocno się nakombinować, żeby coś na tym zarobić, ale jest to wykonalne. Wcześniej wspomniany eurobank ma 3% do 10 tys, co jak dla mnie jest sporym minusem. Coś na czarną godzinę mógłbym tam trzymać, ale pewnie nic więcej. Dużo lepiej w tej chwili wygląda np. smartbank, który daje 3.5%, ale do aż 50 tys. Niewykluczone jednak, że niebawem i oni zmniejszą oprocentowanie...

Konkludując - nie szukałbym na Twoim miejscu konta idealnego, bo takiego nie znajdziesz. IMO lepiej mieć jedno konto na wydatki tj. takie, na którym nawet idzie zarobić ;) i inne na oszczędności (i to niekoniecznie jedno)
Zatem postąpiłam tak, jak radzisz. Dumałam nad tym co prawda długo, ale nareszcie doszło do mnie, że to wszystko ma sens.

Lubiłam konto oszczędnościowe w ING, bo miałam pieniądze pod ręką. W ten sposób przynajmniej połowa tych oszczędności rozpływała się, bo zawsze było coś ważnego. Żeby zatem oszczędzanie miało sens i żeby te grosze powoli rosły, założyłam oszczędnościowe w Smart Banku. Zbiera średnie opinie, ale mam nadzieję, że jest bezpieczny - w końcu chyba byle co nie trafia na tę listę BFG. Aczkolwiek nie znam się, więc cholera wie :D

Główne konto przenoszę natomiast do BPH. Ma fajną ofertę z tym zwrotem pieniędzy, nie wymaga pierdyliarda płatności jak ING i wydaje się całkiem rozsądny.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2298
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 14 maja 2015, 22:00

Ten temat jest świetny, lubię go czytać bo sporo ciekawych informacji.

Stąd ja też mam pytanko w imieniu koleżanki z pracy bo dziś przewinął nam się temat kont bankowych i jako, że wiem iż tutaj można uzyskać niezbędne informacje to powiedziałem, że postaram się zasięgnąć rady u kolegów z forum.Koleżanka szuka konta na które wraz ze swoim chłopakiem będą sobie wpłacać pieniądze i z tego konta opłacać wszystkie rachunki.Konto właśnie ma być tylko do opłat za rachunki, zakupy - nic więcej.Zależy jej też aby można było posiadać dwie karty i to najlepiej bezpłatne.Jeśli wiecie gdzie jest najkorzystniejsze konto (podałem tutaj jej wymogi, ale jeśli jest konto, które ma jeszcze coś ekstra to tym lepiej) to proszę o jakąś podpowiedź, sugestię to jej przekażę co i jak.

Dziękuję.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”