LM: Juventus - Barcelona

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

LM: Juventus - Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 13 maja 2015, 23:20

Nie ma tematu wiec zakladam. Dzis nie mam glowy na wstep, ale jutro nadrobie.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Re: LM: Juventus - Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 13 maja 2015, 23:22

Tak na szybko. Jeśli nic się nie spieprzy po drodze, to 6.06 obie ekipy w bezpośrednim meczu stoczą walkę o tryplet dla siebie :shock:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 107

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 13 maja 2015, 23:23

Suarez już ostrzy sobie zęby na pojedynek z Chiellinim. ;)

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 13 maja 2015, 23:25

Sammyy pisze:Suarez już sobie ostrzy zęby na pojedynek z Chiellinim. ;)
i Evrą ;)

Co do Chielliniego to pewnie media to podłapią i zrobią otoczkę mimo że Kielon ze Suarezem mają raczej dobre stosunki, Giorgio wypowiadał się że wtedy nic się takiego nie stało i nie miał żalu do Suareza oraz stwierdził że kara znacznie była za surowa

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 13 maja 2015, 23:40

Ciekaw jestem bardzo tego meczu.

Moim zdaniem z obecną Barcą w formie po prostu się nie da zachować czystego konta. Ciekaw więc jestem na co się zdecyduje Max w tym meczu.

Spodziewam się takiego ustawienia jak dzisiaj i podobnego podejścia do meczu. Jeśli to spotkanie będzie podobnie wyglądało to Barca powinna strzelić więcej niż jednego gola, bo współpraca Messiego, Neymara i Suareza dla obecnego Chielliniego będzie nie do ogarnięcia.

Do tego Alves i Alba powinni mieć sporo przestrzeni jak Marcelo dzisiaj... tylko ten wasz środek może narobić sporo dymu. Z drugiej strony spodziewałem się, że dzisiaj zdominujecie Real w środku a wcale tak kolorowo to nie wyglądało, bo przez długi czas właśnie w tym sektorze Królewscy robili dzisiaj co chcieli i pod pole karne dochodzili bez problemu...

No ciekawe!

Awatar użytkownika
Marcinhp
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 182

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcinhp » 13 maja 2015, 23:44

Nie zdziwię się, jeśli Allegri wyjdzie na Barce w 3-5-2.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 13 maja 2015, 23:49

Marcinhp pisze:Nie zdziwię się, jeśli Allegri wyjdzie na Barce w 3-5-2.
Ja bym się jednak zdziwił, bo przy takim ustawieniu i mocnym presingu Barcy sami wyrwalibyście sobie zęby... nawet dzisiaj Max się na to nie zdecydował, bo to ustawienie zmuszałoby was do obrony. A z takim przeciwnikiem jak Real, Barca czy Bayern to poważne ryzyko.

Wydaje mi się, że waszą największą siłą jest środek pola i to, że obrona Barcy się potrafi pogubić, co razem daje niebezpieczną (dla nas) mieszankę :)

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2745

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 13 maja 2015, 23:53

Chyba mam wesele kumpla wtedy. Jebać wesele oglądam mecz!

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 13 maja 2015, 23:56

Plusem Juventusu w starciu z Barceloną jest to, że nie stawia tak wysoko linii obrony jak z uporem maniaka robił to Guardiola a do tego ekipa Allegriego potrafi bardzo sprawnie przejść szybkim atakiem pod pole karne przeciwnika. Problemem jest to, że w tej obronie jednak błędy się zdarzają, było ich trochę z Monaco, było ich także kilka dziś. Różnica jest taka, że Barcelona wszystko z przodu robi aktualnie lepiej i szybciej od konkurencji. Taki Messi nie zagra meczu jak dzisiaj Ronaldo, a są jeszcze Suarez i Neymar, którzy w pojedynkę mogą rozstrzygnąć finał. Mimo wszystko, jeśli ktoś ma Barcelonie zaszkodzić to IMO grając właśnie w takim stylu jak Juventus - głęboko ustawiona obrona, która nie stwarza wiele miejsca na rozpędzenie się dla ataku przeciwników + nastawienie na szybki atak. Barca wydaje mi się co prawda za mocna ale skreślać Juventusu nie zamierzam. Nie przekonują mnie w 100% - większe wrażenie z tych "słabszych" finalistów robiły na mnie BVB i Atletico ale kto wie czy 06.06 to nie będzie właśnie dzień Buffona i spółki.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 936
Kibicuję: Juventus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 14 maja 2015, 0:08

Wszystko się zobaczy, na pewno też obrona Barcy nie jest jakaś fantastyczna. My już odpoczywamy w Serie A, zaś Barca jednak musi się pilnować, oni chyba mają spotkanie z Atletico, więc to duża strata siły. Ogólnie uważam, że jest spoko, wraca Pogba, a do tego Asa, który przyda się na finał PW. Musimy wygrać dublet, ale nie pogardzę LM... mimo, że Barca wydaje się być kosmiczna.

Awatar użytkownika
fan_R10
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 34

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fan_R10 » 14 maja 2015, 7:55

Zapowiada się meczysko :D

W sumie nawet dobrze że Juve, a nie Real, nie będzie tego wyświechtanego niby wiecznego konfliktu i porównywania, Ronaldo, Messi stratatata.
Fakt że obie ekipy zagrają prawdopodobnie o triplet :rydzyk: też mega smaczek.
Obstawiam 80-20 na Barcę.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 14 maja 2015, 8:03

wloski pisze:My już odpoczywamy w Serie A, zaś Barca jednak musi się pilnować, oni chyba mają spotkanie z Atletico, więc to duża strata siły.
Będąc precyzyjnym, to liga kończy się 23.05, zaś 30.05 Barcelona gra finał CdR z Bilbao
Serie A kończy się 31.05 a CI jest 20 maja. Nie uważam jednak, że to jakiś wielki handicap Juventusu. Barcelona jest dobrze przygotowana fizycznie, LE będzie mógł trzymać zespół 'pod parą" zaś 6 dni to wystarczający okres czasu by się przygotować
Przyznam jednak, że granie z Baskami, którzy nóg nie będą odstawiać nie jest korzystne
Tu bym widział przewagę Juve(nikt waszym graczom na tydzień przed finałem krzywdy nie zrobi) a nie w meczu rozgrywanym 17 maja
Ostatnio zmieniony 14 maja 2015, 9:14 przez grzegorzfcb, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 14 maja 2015, 9:02

A ja nie bede kokietowal. Szacunek dla Juve zawsze byl i jest, ale na dzien dzisiejszy uwazam ze Stara Dama to nie jest trudniejszy przeciwnik do pokonania niz PSG. Uwazam ze jestesmy faworytami i jak zagramy podobnie jak np. z francuzami to puchar jest nasz:) Wszystko w glowach pilkarzy, ktorzy nie moga zlekcewazyc wlochow bo to bedzie pierwszy krok do porazki.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 936
Kibicuję: Juventus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 14 maja 2015, 10:16

Ja zaś mam wrażenie, że to niedokońca będzie spotkanie po myśli Barcy. Mam w głowie to jak wyglądała Roma trenera Enrique i ona była kiepska, żenująca, słaba. Nie radził sobie w tej myśli taktycznej Serie A i tutaj upatruje pozytywów, ofc ma on mega hiper atak, ale... Panowie to jest jedno, jedyne, jedniusieńkie spotkanie w którym może być wszystko. Co jest piękne, ostatnie sezony gra faworyt kontra drużyna niespodziewana w tym finale. Piękno futbolu.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 14 maja 2015, 10:19

Już to że Enrique sobie nie radził w Romie to nie ma znaczenia. W Barcelonie za to wypada lepiej niż jego poprzednicy od czasów Guardioli

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”