Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1236

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 11 maja 2015, 13:24

Khedira nie nada się na typowego DMa z możliwościami rozegrania.
Od tego typu gry już mamy Blinda i to nie zdaje egzaminu.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 11 maja 2015, 13:33

Morrow pisze:widzę, że o Carricku masz blade pojęcie.
To prawda! Zawsze mialem go za typowego DM'a, ktory zalatwia spokoj w tylach i potrafi zagrac do przodu. W zyciu nie nazwalbym go rozgrywajacym. Zauwazylem z niemalym zdziwieniem, ze wszyscy tu piszecie o nim jako o rozgrywajacym i zmodyfikowalem swoje poglady.

Mimo to sugerowalem Khedire celowo, bo o ile ciezko Wam bedzie znalezc cofnietego rozgrywajacego, ktory jest dobry w destrukcji o tyle porzadny DM, ktory ogarnia tez gre do przodu pozwolilby Herrerze (i drugiemu srodkowemu) skupic sie na rozegraniu, co tez mogloby przyniesc porzadany skutek.
Z reszta - tak sobie tylko kombinuje, ale rozumiem, nie chcecie Khediry - znajde mu inny klub :P

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 731

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 11 maja 2015, 14:59

A propo pomocnika to nie bierzecie pod uwagę De Jonga? Z Milanu na bank odchodzi. Włoskie media są przekonane, że trafi do Was. Nie jest genialnym rozgrywającym, ale piłka bardzo mu nie przeszkadza, potrafi zagrać długie piłki a w obronie przy ogarniętym trenerze czyści aż miło. Warto dodać jednak, że w tym sezonie trochę spuścił z tonu, ale tym bym się nie sugerował, bo każdy w Milanie gra poniżej oczekiwań.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 15 maja 2015, 23:16

DDG w Realu, nie mam co do tego wątpliwości,to było nieuniknione . Teraz trzeba wycyckać od Realu jak najwiecej pamietajac jak nas oskubali przy ADM.30 mln funtów o których się pisze to uczciwa kasa za takiego kota. Tylko co teraz,zostajemy z Valdesem czy szukamy innego? Zajebiste okienko się szykuje, bramkarz stoper DM...mam nadzieje ze LVG wie co robi

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 15 maja 2015, 23:26

Powodzenia w Realu mu życzyć nie będe ;]

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 15 maja 2015, 23:32

Ja w sumie też nie. O ile do niedawna był moim ulubieńcem i skoczyłbym za nim w ogień, o tyle on wyraźnie ma obecnie gdzieś United i za wszelką cenę ciągnie go do Madrytu. A mówił, że poczeka na Ligę Mistrzów w Manchesterze...

Z drugiej strony mu się nie dziwię, pisałem o tym w temacie Realu - dostaje przy okazji niemal pewne miejsce w reprezentacji.

A 30 milionów to według mnie za mało, trzeba ich ciągnąć, skoro nas było stać, by przepłacać tyle razy za ich graczy, to teraz powinni się odwdzięczyć co nieco. A najśmieszniejsze jest to, że hiszpańskie media zarzucają nam bycie chciwymi, bo chcemy dużo za gracza, któremu za rok kończy się kontrakt, no dla mnie to jakaś parodia. :D

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 15 maja 2015, 23:44

Real trzeba wycyckać na maksa bo nas stać by został do konca kontraktu a Real z Ikerem w bramce po pustym sezonie jest niemozliwy :wink:

Nie zdziwie się jesli nr 1 zostanie valdes i kupimy jakiegoś mlodzieniaszka(niczym Barca) bo jak czytam o 30 mln za pewnego francuza ze Spursów to mnie cos strzela :wink:

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8405

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 15 maja 2015, 23:48

Ja mam nadzieję, że w ostatnich meczach sezonu pogra Valdes - i tak gra już o pietruszkę, więc można wreszcie spróbować Victora, choć pewnie i tak się nie doczekam. Tak czy siak, jeśli Valdes nie będzie w przyszłym sezonie numerem jeden, nie ma lepszej okazji, by go wreszcie przetestować w meczu o stawkę.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2488
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 15 maja 2015, 23:50

A mi się wydaje, że wyląduje u Was Lloris. Albo Casillas :lol:

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 15 maja 2015, 23:53

A może Cech? Akurat tak wyszło, że tego samego dnia, gdy niemal pewne się stało, że odchodzi De Gea, agent Petra powiedział, że ma zgodę na transfer.

Petr jest bardzo fajny, ale to jednak rozwiązanie tymczasowe, za to Llorisa cenię mniej niż Czecha. Ciekawe, jak się to potoczy, ale chciałbym zobaczyć Valdesa, sprawdzić, w jakiej formie jest teraz, bo też nie wykluczam, że to on zastąpi De Geę.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 15 maja 2015, 23:59

Jarałbym się Valdesem niesamowicie, a najgłupszym ruchem byłoby sprowadzenie Llorisa, szczególnie za 30 milionów(przecież on nawet połowy tej sumy nie jest wart...). Victor nie dość, że już na pewno wyleczył wszelkie możliwe kontuzje, więc jest w pełni zdrowy, to w dodatku ma ogromne doświadczenie, a jednocześnie nie jest jako bardzo stary na bramkarza, bo 33 lat obecnie ma. Czyli bramkarza idealny. :P

A tak całkiem szczerze, to sprowadzenie jakiegoś młodzika - chyba że ktoś z akademii, nie wiem jak tam sytuacja wygląda? - i postawienie w najbliższym sezonie na Valdesa to zdecydowanie najkorzystniejsza sytuacja, nie po to do nas przychodził, by przesiedzieć sobie na ławce cały kontrakt.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 16 maja 2015, 0:01

Też bym nie miał nic przeciwko Victorowi, bo go niezwykle cenię, ale najpierw chciałbym go zobaczyć w meczu o stawkę pierwszej drużyny :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 maja 2015, 0:03

skąd nagle taka pewność, ze De Gea odchodzi?

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 16 maja 2015, 0:03

Od rana wszędzie o tym trąbią, więc można przyjąć, że coś jest na rzeczy.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 16 maja 2015, 0:26

piotrcies pisze:Też bym nie miał nic przeciwko Victorowi, bo go niezwykle cenię, ale najpierw chciałbym go zobaczyć w meczu o stawkę pierwszej drużyny :)
Postaw się teraz w sytuacji Van Gaal - grasz o trzecie miejsce w lidze, chcesz eksperymentować czy "być pewnym"? Arsenal z plagą kontuzji jest do pokonania. Warto też wziąć pod uwagę, że w ostatniej kolejce mogą grać z Sunderlandem, który będzie grał kolejny sezon w Premier League, więc ja wierzę mocno, że jednak awansujemy do LM z trzeciej pozycji.
Na Valdesa przyjdzie czas podczas touru, moim zdaniem on już tyle nagrał się w jeszcze ważniejszych meczach w Barcelonie, że nawet niemiłe byłoby go "sprawdzać".

Tak w ogóle to warto wspomnieć, że Valdes przeprowadził się już z rodziną, w pół roku nauczył się angielskiego lepiej niż De Gea w trzy i wyśmienicie spisuje się na treningach. Grzechem by było z niego nie skorzystać, on może spokojnie posiedzieć u nas do końca kariery.

fieldy pisze:skąd nagle taka pewność, ze De Gea odchodzi?
Andy Mitten o tym już napisał, myślę, że to nazwisko coś Ci mówi. ;)

Aha, pisałem wcześniej o pladze kontuzji w Arsenalu - na "Kanonierów" idziemy bez Shawa i... Rooneya.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”