Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1237

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
red85

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 16 maja 2015, 0:37

Carbon pisze:
A tak całkiem szczerze, to sprowadzenie jakiegoś młodzika - chyba że ktoś z akademii, nie wiem jak tam sytuacja wygląda? - i postawienie w najbliższym sezonie na Valdesa to zdecydowanie najkorzystniejsza sytuacja, nie po to do nas przychodził, by przesiedzieć sobie na ławce cały kontrakt.
Mamy na zapleczu świetnie rokującego Sama Johnstonea, który ma już za zonę udane wypożyczenia w league one i championship. Tyle tylko ze w lecie ma przyjść milinkovic, który wg pewnych źródeł miał mieć obiecany nr 2 w bramce. Serb to ponoć jeden z najlepszych gk młodego pokolenia w Europie.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8400

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 16 maja 2015, 0:41

A ja bym jednak postawił na Valdesa w końcówce. Nawet jeśli nie z Arsenalem, to z Hull przynajmniej. Przy czym poprzez "sprawdzać" nie miałem na myśli testować, tylko ogólnie zobaczyć, jak u niego z czuciem gry po kontuzji. On długo nie grał na tym poziomie, dla niego każdy taki występ, tym bardziej w nowej lidze, jest na wagę złota. Jeśli LVG planuje na niego postawić, czego nie jestem pewien, myślę, że jednak kogoś ściągnie, ale jeśli chce postawić, każdy mecz dla Valdesa jest na wagę złota.

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 16 maja 2015, 9:33

Żal byłoby pożegnać takiego kosmitę na bramce, ale jeśli uparł się na ten Real to nie ma sensu ciągnąć tej szopki i trzeba wziąć za transfer ile się da. Nie ma ludzi niezastąpionych, a w przypadku United nieraz to powiedzenie się sprawdzało. Z drugiej strony nie można dopuścić do sytuacji jaka była jakieś 10 lat temu, kiedy obsada bramki przez jakiś czas była koszmarem Fergusona. Wystarczy przypomnieć sobie co wyprawiał Carroll...
Nie wiem czy kupno młodzika i szlifowanie go to dobre wyjście w obecnej sytuacji, ja bym wolał jakiegoś doświadczonego bramkarza, jeśli Valdes nawet w meczach z drużynami z niższych lig nie wstawał z ławki to wątpię, że szykowany jest na dłużej na pierwszy skład. Może rzeczywiście Cech? Tylko jakieś newsy o Arsenalu ostatnio się pojawiały, nie wiem ile w nich prawdy, ale jeśli jest szansa, to lepszego wyboru w tej chwili nie widać raczej.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2486
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 16 maja 2015, 13:00

Chcemy, by De Gea został i mam nadzieję, że podpisze nowy kontrakt. Mając tak dobry system skautingu wiemy już, kto będzie naszym następnym bramkarzem - powiedział Holender podczas popołudniowej konferencji.

- Mamy ponadto listę graczy, którzy mogą go zastąpić, ponieważ musimy być zawsze dobrze zorganizowani. Nie tylko na tej pozycji, ale także na pozostałych.
:] Chyba pozamiatane.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 16 maja 2015, 13:13

Ja tez wiem kto bedzie nastepnym bramkarzem MU.

Obrazek

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 16 maja 2015, 13:24

Warunki chłop ma nieziemskie, wiesz jak się sprawuje na wypożyczeniu?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 16 maja 2015, 13:46

A nie wiem. Z tego co widze ostatnio nie gra. Pewnie jakas kontuzja. Widzialem za to, ze w reprezentacji obronil karnego.

Ciekawe czy zainteresujecie sie tez jego 20-letnim bratem, ktory swietnie spisuje sie w Genku i strzela takie gole <<<

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 16 maja 2015, 14:41

Nie wygłupiajmy się, 30 mln funtów za De Geę? Za gościa, który ma 25 lat i jest jednym z najlepszych na świecie. Ja wiem, że rok do końca kontraktu ale to nie przeszkadzało pisać o podobnej kwocie w kontekście Gundogana. Ja wiem, że bramkarz to nie będzie nigdy Ronaldo albo Messi ale nie pierdoliłbym się z Realem i rzuciłbym ultimatum, że albo kładą na stół minimum 50-60 mln za bramkarza na lata albo niech dalej się bawią z Ikerem i rok na niego poczekają. Skoro mogli rozbijać bank dla Jamesa, Bale'a czy Ronaldo to nie widzę powodu, dla którego MU miałoby iść im na rękę. BVB nie wyszła źle na Lewym a MU nie potrzebuje desperacko pieniędzy. Wkurwia mnie to jak Real przychodzi do MU jak do Biedronki i kiedy mu wygodnie wybiera sobie piłkarzy United, miło by było ukrócić ten proceder, jeśli De Gea tak marzy o Realu to niech i klub, i on, rok na to poczekają.

Szkoda, że LVG wydaje się pogodzony z transferem i raczej nie będzie robił przeszkód w sprzedaży. Doktorku a jak sympatycy Atletico patrzą na ew. transfer De Gei?

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 16 maja 2015, 14:43

Morrow pisze:Doktorku a jak sympatycy Atletico patrzą na ew. transfer De Gei?

Świńskie łby w Madrycie przed derbami podrożeją :hardkor:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 16 maja 2015, 15:00

Nie wiem jak inni, ale ja osobiscie stalbym sie hejterem numer 1 tego ewentualnego najemnika i gnidy.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 16 maja 2015, 15:10

To nie takie proste Morrow, że można rzucić zaporową cenę a jak nie chcą zapłacić to powiedzieć, żeby wzięli sobie zawodnika za rok z wolnego transferu. Nie takie proste, bo w tym wszystkim jest jeszcze sam zawodnik, który ze swoich powodów może wywierać presję na chęć odejścia już po tym sezonie. Zostawiony w klubie na siłę może okazać profesjonalizm i respekt dla swojej umowy, ale szczęśliwy raczej nie będzie i jego koledzy z zespołu na pewno to zauważą. Lewandowski w BVB to był zupełnie inny przypadek. Nie naciskał na transfer i odejście na zasadzie prawa Bosmana mu odpowiadało.

Wychowankowie Realu grający w Atletico Jackowi jakoś nigdy nie przeszkadzali a tu szykuje wielki hejt w przypadku transferu DDG. :D

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 16 maja 2015, 16:23

Oczywiście masz rację Kluchmanie, ja piszę tylko z perspektywy sympatyka MU. Klub jest w na tyle dobrej kondycji, że nie musi pozbywać się De Gei bo Hiszpan i Real mają taki kaprys. Oczywiście może to się wiązać z komplikacjami jak psucie atmosfery w szatni czy wędrówka na trybuny Hiszpana ale IMO United ma na tyle mocną markę, że nie powinno sobie pozwalać na to, że Real w każdej chwili przychodzi i wyciąga z klubu jego najlepszego zawodnika bo ma taki kaprys. Podobnie jest zresztą z Tottenhamem ale MU jest jednak szczebel albo dwa wyżej. Jakoś nie wyobrażam sobie Chelsea, która łatwo oddaje Courtois albo Hazarda bo Perez ma taki kaprys.

Idąc tym tropem za dwa lata Real przyjdzie z pustą siatką po Depaya albo Januzaja. De Gea jeśli będzie chciał to do tego Realu trafi, MU zaproponowało mu bajeczny kontrakt, który prawdopodobnie odrzucił, trudno, nie będę płakać po najemniku. W takiej sytuacji MU powinien IMO jednak wysłać jednoznaczny sygnał, że ani Real, ani Barcelona nie mogą sobie ot tak przyjść na zakupy bo taki Iker się już znudził. To Real i zawodnik mają być zdeterminowani do kupna DDG przez Królewskich, od MU oczekiwałbym roli twardego negocjatora a nie tak jak się zanosi - Perez sobie wymyślił, że kupi DDG, w MU wzruszyli ramionami, zaproponowali więcej siana a jak się nie udało to zaczęli szukać innych bramkarzy.

To o czym piszę to niestety s-f. Z wywiadów LVG jasno wynika, że MU nie będzie DDG robił przeszkód w odejściu i już rozgląda się za następcą. Znając życie to jeszcze sprzedamy go promocyjnie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 maja 2015, 16:31

jak już tak się pogodziliście, ze odejedzie, to do Arsenalu moglibyście go sprzedać. Wenger wam Robina sprzedał :P

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 16 maja 2015, 16:47

Jest coś o czym zapominają ci, którzy łatwo chcą puścić De Geę bo np. "atmosfera w szatni", "z niewolnika nie ma pracownika" itd.

Jeśli De Gea zacząłby odwalać, to posadziłbym go na ławce i na pewno szybko by się ogarnął. Dlaczego? Bo za rok ME i Hiszpan walczy o miejsce w pierwszej 11. Jeśli teraz usiadłby na parę miesięcy, to obniża swoją szansę na pierwszy skład.
Real nie będzie chciał dać 50 mln funtów? To dać De Gei do podpisania kontrakt z taką sumą* i powiedzieć, że inaczej ława.

W szatni zawodnikom wytłumaczyć taką decyzję tym, że De Gea postanowił iść akurat do Madrytu, a oni nie chcą nam iść na rękę w kontekście transferów i podburzają naszych piłkarzy do opuszczenia klubów.
Chyba, że Real na serio miałby nam sprzedać Bale'a (tylko nie wiem za bardzo na jaką pozycję, skoro kupiliśmy Depaya), albo liczylibyśmy na kogoś innego (Varane!). Jeśli nie, to nie ma co się przejmować kosą z Realem i na to pójść.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 16 maja 2015, 16:57

Mam nadzieje że wyciągniemy z Realu troche kasy jak oni z nas za ADM. To oni sa pod scianą, Iker jest jaki jest a pusty sezon tylko potęguje sprawe.DDG to jeden z piorytetów i spokojnie można wytargować wysoką kwote. Majac tyle kasy lepiej bedzie puścić DDG za rok bo jego obecnosc da wiecej niz kasa którą dostaniemy za niego bo sprzedanie go za 20 mln funtów bedzie jakimś zartem.

Taki Levy czy ta rosjanka z Chelsea za DDG dostaliby z 50 patoli.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”