Wybory prezydenckie 2015 - Strona 73

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

W II turze zagłosuję na:

Andrzeja Dudę
28
65%
Bronisława Komorowskiego
5
12%
Nie wybieram się
7
16%
Oddam głos nieważny
3
7%
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: Wybory prezydenckie 2015

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 20 maja 2015, 14:03

O wszedł Brąk mówi o solidności w Polityce i o tym, że nie można z wyborów na wybory zmieniać poglądów. Pokazuje jakieś papiery Dudy, że rzekomo 11 miesięcy temu był przeciw współnej polityce rolnej, a teraz już nie. Mówi, że nie wierzy w zmianę poglądów w 11 miesięcy.

No pewnie w 11 miesięcy zmienić poglądów nie można, nie to co 3 dni czy tydzień po wyborach z zmianą konstytucji i zmienieniem ustawy emerytalnej. Co za gość :roftl3:

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8349

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 20 maja 2015, 14:04

Cicho prawdziwku!!

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 20 maja 2015, 14:07

Duda: Komorowski teraz obiecuje wszystko. O nie! Nawet wszystko ma swoje granice - WSI musi zostać

Nie słyszałem tego, jak było to Mistrz :mrgreen:

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 20 maja 2015, 14:14

Korzystam dzisiaj z wolnego dnia i od rana mam włączone tvpinfo. To przechodzi ludzkie pojęcie, co oni tam robią. Od rana pseudospecjaliści w osobach sportowców, aktorów i wszelkiej maści "autorytetów" popierających Prezydenta WSI.

Widzę, że zaangażowali w kampanię nawet męża Blidy, który przestrzega przed IV RP. Masakra jaka obłuda i hipokryzja w tych ludziach.

Awatar użytkownika
Neris
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Neris » 20 maja 2015, 14:14

Najgorsze jest to, że nawet jak Duda teraz wygra to i tak będzie trzeba czekać do jesieni na zmianę prawdziwej władzy :roll: . Za duża jest ta rozbieżność dat pomiędzy jednymi a drugimi wyborami.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 20 maja 2015, 14:31

arek_ahig pisze:Korzystam dzisiaj z wolnego dnia i od rana mam włączone tvpinfo. To przechodzi ludzkie pojęcie, co oni tam robią. Od rana pseudospecjaliści w osobach sportowców, aktorów i wszelkiej maści "autorytetów" popierających Prezydenta WSI.
Żadna nowość. Im dalej w kampanię, tym mniej się z tym wszystkim kryją. Prosty przykład, wczoraj Duda prezentował nowy, mocny spot, a w info puszczali materiał o jakiejś pumie. Propagandówka pełną gębą i strach przed utratą etatów.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 20 maja 2015, 15:44

Wyrzuty Dudy, ze Bronek obieca wszystko sa co najmniej smieszne w obliczu tego co Andrzej juz rozdal podczas wiecow. :D

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 20 maja 2015, 15:48

Może byłyby bez sensu, gdyby wcześniej Bronek i jego poplecznicy nie atakowali za to Dudy.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 20 maja 2015, 16:42

Ma ktoś jakiegoś linka do wystąpienia, bo na razie czytałem tylko opis, ale chętnie bym zobaczył to, bo spodobały mi się teksty Dudy i jego rodziny.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 20 maja 2015, 16:46

Bubis
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bubis » 20 maja 2015, 16:47

ozob pisze:Wyrzuty Dudy, ze Bronek obieca wszystko sa co najmniej smieszne w obliczu tego co Andrzej juz rozdal podczas wiecow. :D
Pokaż mi wybory, podczas których jakiś kandydat nic nie obiecuje :) jeśli przeszkadzają Ci obietnice Dudy, a nie przeszkadzają wcześniejsze NIEZREALIZOWANE obietnice Tuska, Komorowskiego czy Kopacz, to znaczy że stosujesz podwójne standardy, co w zasadzie dyskredytyuje Cię jako bezstronnego, nieogłupionego obserwatora :) A co do tego, ile by to kosztowało, to cóż, patrząc ile państwo traci choćby na vacie, to jeszcze by sporo zostało. Tylko łatwiej to zdyskredytować bez żadnej zadumy, bo po co wysilać się na myślenie? :)
A z Bronisławem problem nie jest taki, że obiecuje, tylko że robi to teraz, gdy pali mu się grunt pod nogami. Wie dobrze, że projekty sobie może przedstawiać, bo i tak PO, PSL, SLD i TR je uwalą :) propozycją 40 lat stażu Bronek pokazał, że śmieje się młodym w twarz :)
Ostatnio zmieniony 20 maja 2015, 16:51 przez Bubis, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 20 maja 2015, 16:49

piotrcies :beer:

PO obiecywało a zrobili wszystko na odwrót i jeszcze wg Szoguna Polacy im powinni być wdzięczni z tego powodu (wiek emerytalny). Bezcenne.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2420

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 20 maja 2015, 17:04

Awatar użytkownika
P47ryk
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: P47ryk » 20 maja 2015, 17:14

ubek pisze:Ja zamówiłem w matrasie. Wysyłają w 24h po opłaceniu.
Nigdzie w okolicy nie mieli od ręki.
Rzeczywiście jest problem z kupnem tej książki w Empiku. Dzisiaj spędziłem tam z 20 minut :o . W systemie pokazuje, że jest 10 sztuk, niby na półce w dziale biografie. Nie ma, no to musi być na nowościach, okazuje się, iż też nie ma. Po wielkich bólach książkę znaleziono w kontenerze. KONTENERZE gdzieś na zapleczu.

Polecam Wam zapoznać się z twórczością Pana Sumlińskiego, na youtube jest wiele materiałów. Swoją drogą to jest jakiś fenomen, że w dzisiejszych czasach gdzie tyle informacji jest na wyciągnięcie ręki, ludzie w ogóle z tego nie korzystają.

Zdrówka, bo ja przez te ostatnie dni troszkę go straciłem, niesamowite jak media ciągną tego człowieka za uszy. Miałem nie głosować w drugiej turze, ale po prostu nie da rady.

Bubis
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bubis » 20 maja 2015, 17:26

P47ryk pisze:Rzeczywiście jest problem z kupnem tej książki w Empiku. Dzisiaj spędziłem tam z 20 minut . W systemie pokazuje, że jest 10 sztuk, niby na półce w dziale biografie. Nie ma, no to musi być na nowościach, okazuje się, iż też nie ma. Po wielkich bólach książkę znaleziono w kontenerze. KONTENERZE gdzieś na zapleczu.
Ja podobnie miałem z "Resortowymi dziećmi". Poszedłem do empiku, w systemie było, pracownica sklepu pokazała gdzie szukać, jednak na półce jej nie znalazłem. Po mojej prośbie, by sprawdziła czy w którymś z empików na innych ulicach książkę dostanę powiedziała, bym poczekał bo może jest w magazynie. Nie było jej wystarczająco długo, by mniej "zdesperowana" osoba po prostu sobie poszła, ja jednak ją przetrzymałem (była sobota, miałem czas :D) i się okazało że jest.
Znajomy, który interesuje się trochę teoriami spiskowymi powiedział, by lepiej takie książki kupować za gotówkę. Wątpię abyśmy znajdowali się na etapie roku 1984, niemniej w myśl zasady "strzeżonego Pan Bóg strzeże" przed wejściem do sklepu odwiedziłem bankomat. Kto wie, skoro władza czuje się tak pewnie, by palić budkę pod ambasadą mocarnego sąsiada by zdyskredytować patriotów, to czy następnym krokiem nie będzie walka z patriotami za pomocą inwigilacji naszych kont bankowych. W dobie kamer nie jest to nie wiadomo jakie zabezpieczenie, ale "przezorny zawsze ubezpieczony".

Zablokowany

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”