Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1244

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 31 maja 2015, 12:52

Widziałem wczoraj na żywo trzy spotkania drużyny U15 na turnieju Marveld. Słabo to wyglądało, mikrus z Barcelony potrafi sprytem i techniką nadrobić braki fizyczne, a u nas te mikrusy mają brytyjską technikę :rotfl:. Już od małego widać takie braki że głowa mała. Chcą grać, w pewnych momentach widać że są układani taktycznie, ale to dzieci bez iskry, werwy, radości z gry. Angel Gomes- świetny technicznie, szybka noga, ale wyglądał jakby mu się nie chciało za bardzo grać. Powinien mierzyć się ze starszymi rocznikami, może byłoby widać większą motywację. Papiery na grę ma, ciekawe jak to wykorzysta.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 31 maja 2015, 13:36

Gaitana sprzedają nam co sezon on paru lat wieć bym sie nie przejmował.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 31 maja 2015, 13:52

Z tego co wiem, to Angel już od dłuższego czasu grywa ze starszymi. Na temat innych chłopaków z u-15 niewiele mogę powiedzieć, bo nie miałem okazji ich oglądać.

Ale jak jesteśmy już przy temacie młodych, to trzeba napisać, że to był udany rok. W u18 grywało całkiem sporo chłopaków 16/17-sto letnich, a prezentowali fajną piłkę. Mamy prawdziwy wysyp ciekawie zapowiadających się stoperów - Williams, Tuanzebe i Tofu Mensah. W drugiej linii również nie brakuje ciekawych grajków - z dobrej strony pokazał się ledwie 16sto letni Gribbin, który już nawet zadebiutował w u21. Jestem niezmiernie ciekaw jak będzie prezentował się w przyszłym sezonie. Było trochę zamieszania wokół chłopaka, bo ponoć Liverpool chciał go podkupić, ale na całe szczęście został. Szkoda, że w końcówce sezonu kontuzje dopadły Mitchella, oby w następnym zdrowie dopisało. Warto również będzie przyglądać się postępom Rashforda, który przypomina mi trochę Welbza ;)

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 31 maja 2015, 14:49

Nikt chyba nie podawał ale odchodzi na emeryturke kolejny wielki- Rio Ferdinand. Dla mnie bez 2 zdań najlepszy obronca w historii Pre i jeden z najlepszych obronców ostatniego 20 lecia.Styl gry absolutnie nie do podrobienia.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 31 maja 2015, 16:08

Gomes regularnie grywa w U16, a nawet debiut zaliczył w U18. Ciekawy gracz, bo ma kocie ruchy, krótkie prowadzenie i szybką nogę. Taki nie angielski zawodnik :)

Liczę na chłopków z akademii, jak zwykle wielu fajnie się zapowiada, a potem gdzieś przepadają. Kiedyś wiązałem większe nadzieję z naszą szkółką. Parę lat się przyglądam działaniu i sceptycznie podchodzę do tematu.

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 31 maja 2015, 16:20

MGiggs pisze:Nikt chyba nie podawał ale odchodzi na emeryturke kolejny wielki- Rio Ferdinand. Dla mnie bez 2 zdań najlepszy obronca w historii Pre i jeden z najlepszych obronców ostatniego 20 lecia.Styl gry absolutnie nie do podrobienia.
Ciekawe czy wróci na OT w nowej roli, bo kiedyś chyba coś przebąkiwał o tym. Teraz ma pewnie inne priorytety z wiadomych przyczyn, w każdym razie legenda MU i wzór środkowego obrońcy w Anglii. Ciągle żałuje, że nie dano mu zostać w klubie.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 31 maja 2015, 20:48

o cholera... :shock:

http://manutd.pl/aktualnosci/24282/info ... o-man-utd/

Wiadomo że nic pewnego ale poza Depayem to moje marzenie na to okienko :pray:

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 02 cze 2015, 8:37

Potwierdziły się plotki i tak oto będzie wyglądała domówka United:

Obrazek

Szału nie ma no ale można się było spodziewać, że te koszulki od Adidasa będą raczej badziewne...

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 02 cze 2015, 9:09

Woleliście grać w ceracie od Nike? Ja marzę o tym by Barca przeszła do Niemców w 2018 r. niż została na kolejne 20 lat z hamburgerami.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 02 cze 2015, 9:26

Poza tym białym paskiem na dole rękawów, no i logiem Chevroleta, na które jednak Adidas nie ma wpływu, myślę, że koszulki są całkiem dobre. Zdecydowanie wolę Adidasa od Nike, które potrafiło robić takie potworki jak pamiętne ceraty czy te okropne koszulki z takim trójkątem pod kołnierzem (2009-2010 chyba).Teraz są całkiem w porządku, trochę takie retro, poza wspomnianymi wcześniej zastrzeżeniami.

W ogóle najbardziej z koszulek United lubiłem te bodajże z sezonu 08-09 czy coś koło tego, takie proste czerwono-białe (bardzo dobry czerwony - żywy, soczysty kolor) z AIG, logiem znacznie lepszym od Chevroleta, do tego był bardzo fajny biało-niebieski komplet. Ale Nike potrafiło robić takie potwory, jakie Adidasowi się chyba nigdy nie przytrafiły (tzn. w ostatnich latach).

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 05 cze 2015, 21:56

Angielski Iniesta oficialnie w Evertonie :pijemy: :pijemy: Gibson -Clev-Barry .. jest okazja by ujrzeć najwieszky tartak w historii :wink:

Cech dostał zgode na transfer do Arsenalu/MU. Ciekawe kogo wybierze.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 05 cze 2015, 22:05

Wychowaliśmy trochę tego szrotu, dobrze że prędzej czy pozniej są wydalani z tego klubu. Kolejny chyba Evans, a z nim też miało być tak fajnie.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2457

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 05 cze 2015, 22:08

MGiggs pisze:
Cech dostał zgode na transfer do Arsenalu/MU. Ciekawe kogo wybierze.
Pewnie Arsenal bo ponoć nie chce przeprowadzać rodziny.

O Evansie mówiło też że Everton go chce, tak samo jak Januzaja na wypożyczenie, Belga chce też Moyes w Realu Sociedad

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 05 cze 2015, 22:23

Zobaczymy jakie ambicje ma Cech.

Evansa gdzies sie opchnie za 10-12 baniek i mozliwe ze do Evertonu, ogolnie troche kasy może nam spaść w tym okienku. DDG to ok 30 mln funtów, Evans spokojnie z 10,dodatkowo Czicza Rafael.

mam tylko nadzieje że po fisku rozmów z Czechem nie uderzymy o llorisa, bo raz że to nie ta połka a levy nas wydoi .Wolałbym już VV na bramce i jakiegoś młodziaka do nauki.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 07 cze 2015, 13:36

No to teraz już muszą wygrać, nie ma bata. :P

Jako że klubowy sezon zakończony, to można już nieco pogadać o plotkach transferowych. Mnie najbardziej interesuje obecnie sprawa Daniego Alvesa. Niby mu najbliżej Milanu, niby sam mówi o przenosinach do Włoch, a przed weekendem dostaliśmy taką informację od gościa baaaardzo blisko związanego z Barceloną:

Adwokat Daniego - Dinorah Santana - powiedziała, że Dani dostał też ogromną ofertę z innego klubu, który gwarantuje mu 3-letni kontrakt z opcją przedłużenia o rok i gwarantuje mu środki finansowe za samo parafowanie umowy. Ma to być dużo "ciekawsza" finansowo oferta niż Katalończyków. Chyba nie muszę pisać o tym kto to może być. Ściągałbym go tutaj z pocałowaniem ręki, zawsze mnie jarali boczni obrońcy, którzy mieli jaja i potrafili wychodzić bardzo wysoko z piłką, nie bali się nawet dryblować.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”