Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1848

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2449
Kontakt:

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 05 cze 2015, 11:33

W pewnym sensie rozumiem ideę i spodziewałem się spekulacji o Ronaldo na dziewiątce, bo Ronaldo szeroko na skrzydle już różnicy nie robi. Jestem jednak sceptyczny, bo on do gry jako jedyny napastnik walczący przez cały mecz z obrońcami nadaje się średnio.

No i gdzie w takim wypadku grałby Benzema? Biorąc tę kwestię pod uwagę odrzuciłbym 4-3-3 oraz 4-2-3-1, bo przecież Benzema całkiem na ławkę nie zostałby odesłany (?!). Lepszymi opcjami przy chęci przesunięcia Ronaldo do środka są IMO 4-4-2, co dla Ronaldo byłoby lepsze niż bycie samotną dziewiątką, Benzema na dziesiątce i Bale głębiej czyli 4-4-1-1 albo całkowita rezygnacja z klasycznych skrzydeł - 4-1-2-1-2 z Bale'm jako wolnym elektronem za dwójką napastników plus ustawienia choikopodobne.

Mam wrażenie, że jeśli to rzeczywiście znajdzie odzwierciedlenie w taktyce, to nie po to by jak najwięcej wyciągnąć z Portugalczyka a po to, by ratować Bale'a, który na prawej stronie boiska się nie sprawdza. Może to i dobrze, bo już nie raz wspominałem, że Bale'owi trzeba znaleźć inne miejsce na boisku jeśli ma być naprawdę pożyteczny.

Nie wiem co by tego wyszło i jeśli będzie wprowadzone w życie, po prostu ocenię po efektach.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 05 cze 2015, 14:55

4-4-2 albo 4-4-1-1 mialyby sens i pewnie Baleowi by pasowaly, ale co dalej? James na drugim skrzydle a w srodku Modric i DM? Wtedy Kroos, Isco walcza o miejsce Modrica a na DM trzeba dwoch zawodnikow? Poza tym zmiennikow dla Bale'a i Jamesa tez nie ma (chyba, ze Marcelo robil by za jednego). Poza tym Jamesowi taka pozycja srednio by pasowala. No i obaj skrzydlowi musieliy znacznie wiecej pracowac w obronie.

Moim zdaniem najbardziej prawdopodobna i sensowna z Twoich propozycji jak dla mnie jest ta bez skrzydel i Bale'm jako wolnym elektronem. NIe wiem jak sprawdzilby sie w tej roli (nie jest najbardziej kreatywnym czy blyskotliwym zawodnikiem), ale z pewnoscia dostalby przestrzen, ktorej mu trzeba. Poza tym potencjal ktory macie bylby wykorzystywany w najwiekszym stopniu.

Awatar użytkownika
Neris
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Neris » 10 cze 2015, 19:54

Dopóki nie będzie oficjalnie to nie ma się co cieszyć. Mogą pójść drogą Bayernu i przetrzymać go jeszcze rok. Tak samo te newsy z Casillasem. Raz potwierdza w mediach, że zostaje a później idzie plotka z telewizji, że jednak odejdzie jak przyjdzie De Gea.

W ogóle Real wydaje się jakiś taki bierny do tej pory. Chyba jednak coś jest na rzeczy z tym przesuwaniem Ronaldo na "9" i Bale'a na lewe skrzydło bo inaczej nie mogę sobie wytłumaczyć czemu Real nie walczy o takiego Vietto. Do tego Verratti i Pogba zdementowani oficjalnie.

Fajnie byłoby wiedzieć jakie ustawienie będzie męczył Benitez przez następny sezon, wtedy można by było mieć jakieś wyobrażenie kto by został a kto odszedł.

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 21 cze 2015, 18:27

Na poważnie Ramos odchodzi czy zwyczajna zagrywka związana z nowym kontraktem?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 21 cze 2015, 18:35

As od dłuższego czasu różne głupoty wypisuje. Ich wiarygodność jest na poziomie Super Expressu.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 21 cze 2015, 18:44

Guardian podał że MU w odpowiedzi na oferte za DDG wystosuje swoją za Ramosa.Przed chwilka Cadena Cope napisała że jutro MU zaczyna negocjacje.Na ile to jest wiarygodne nie wiem, jedno jest pewne-Real za psie pieniądze DDG nie dostanie.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2474

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 21 cze 2015, 19:24

Raczej Ramos negocjuje sobie nowy kontrakt;p

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8416

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 21 cze 2015, 19:32

To nie znaczy, że nie można popodbijać ceny za DDG. Wiadomo, że Davidowi kończy się za rok kontrakt, ale MU nic nie musi, bo kasa jest, więc może popodbijać cenę i coś jeszcze spróbować przy tym ugrać. Real jak na razie piłkarzy na wylocie sprzedawał za naprawdę duże pieniądze, to dlaczego De Gea miałby iść za drobniaki? Trzeba się szanować :)

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 21 cze 2015, 19:36

Niech negocjuje bo ja go w MU nie chce choć szanuje jego umiejetnosci. Real potrzebuje DDG na teraz a MU nie musi go sprzedać.Napewno nie za kase która jest w mediach.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 22 cze 2015, 21:24

drodzy koledzy. Pierwszy raz od prawie dwóch miesięcy mam neta, i prawdopodobnie tylko kilka godzin bede mogl z niego korzystać do jutra.
Proszę o najważniejsze wydarzenia ostatnich dwóch miesięcy, dajmy na to 10 punktów które są godne odnotowania.
Pozdro i hala. Co do juve to miałem takie przeczucie ze nas wyrzucą (docierały do mnie tylko suche wyniki)

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 22 cze 2015, 21:27

1. Perez zwariował
2. Carlo wyleciał
3. Perezowi się pogorszyło
4-8. Zatrudniliście Beniteza
9. Transfer De Gei w drodze.
10 Negocjacje z Ramosem są ciężkie więc pojawiają się totalnie głupie ploty na jego temat.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 22 cze 2015, 22:29

Ostatnią rzeczą o jaką można oskarżyć Ramosa jest intelekt, ale chyba nawet on nie jest aż tak głupi, by nagle z byle powodu (takiego babskiego focha) chcieć odejść np. do Anglii. Zawsze może popatrzeć na Di Marię, który na pewno żałuje swojej decyzji sprzed roku. :wink:

Na razie sytuacja na rynku transferowym jest zamrożona. Nie wygląda na to, by klub jakoś spieszył się z zamknięciem kadry. Wrócili Casemiro i Czeryszew. W zespole jest teraz dużo zawodników i pewnie najpierw przynajmniej zapadną decyzje kto odejdzie. Dopiero po tym będą podejmowane konkretniejsze ruchy transferowe do klubu. Nie przepadam za taką sytuacją, ale całkiem możliwe, że na kolejne zakupy (poza ewentualnie De Geą) poczekamy do sierpnia.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 22 cze 2015, 23:00

Z pewnością Angel żaluje patrząc na swoje apanaże że opuścił klub który zabronił mu udziału w finale MS :wink:

z DDG będzie ciekawie ,tylko bardzo dobra oferta Realu może skłonić MU do sprzedaży, macie taką sytuacje w bramce że DDG jest Wam niezbędny.Może być śmiesznie

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 22 cze 2015, 23:18

Nie uważam, że De Gea jest Realowi niezbędny. To byłby bardzo dobry transfer, ale jednoznaczne postawienie na Navasa też nie byłoby złą decyzją.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”