LM: Juventus - Barcelona - Strona 15

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Re: LM: Juventus - Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 06 cze 2015, 10:35

[b]League[/b] pisze:
Nie jest to starcie gigantów ( Barca- Real-Bayern) dlatego chyba nie ma tej mega spiny przed meczem.
m.
Za to jest starcie symulantów z charakterną włoską ekipą #pdk
pytanie: dlaczego ten wyboldowany imbecyl nie zostal jeszcze zbanowany?

wp // fieldy

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2478

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 06 cze 2015, 10:57

FRYDERYK SZOPEN pisze:
[b]League[/b] pisze:
Nie jest to starcie gigantów ( Barca- Real-Bayern) dlatego chyba nie ma tej mega spiny przed meczem.
m.
Za to jest starcie symulantów z charakterną włoską ekipą #pdk
pytanie: dlaczego ten wyboldowany imbecyl nie zostal jeszcze zbanowany?
Ja nikogo nie wyzywam. To nie ja powinienem być zbanowany. Ale chcesz możemy pobawić się w argumenty, na każdą symulkę dowolnego piłkarza znajdę 10 Alby i kolegów.

Prawdę mówię

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 cze 2015, 11:00

League pisze:Ale chcesz możemy pobawić się w argumenty, na każdą symulkę dowolnego piłkarza znajdę 10 Alby i kolegów.

Prawdę mówię
Zanotowane, teraz to bez sensu, szkoda psuć atmosferę Finału, ale za kilka dni przypomnę i wystartujemy. Ciekaw jestem ile wytrzymasz.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 06 cze 2015, 11:02

Na pierwszy ogień pójdzie Sergio sprzed 6 lat, a potem wmawianie, że każdy faul po którym przewrócił się zawodnik Barcy to symulka :lol: Przerabiane było miliony razy.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6367
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 06 cze 2015, 11:08

Piłka nożna opiera się na zasadzie fair play, czyli poszanowania dla rywala. Zarówno na boisku, jak i wśród kibiców. Zatem kibice którzy w tak lekceważący i często obraźliwy sposób wypowiadają się o rywalu są dla mnie tak samo żałośni i malutcy jak chociażby wspomniani wyżej boiskowi symulanci.

Różnica w tym, że piłkarze obu drużyn nie mieli jeszcze okazji pokazać swojej uczciwości/nieuczciwości, zaś niektórzy panowie powyżej wylewają ją od kilku dni. Wstyd panowie, wstyd :bicz:

Awatar użytkownika
fan_R10
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 34

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fan_R10 » 06 cze 2015, 11:20

sickstick pisze:Piłka nożna opiera się na zasadzie fair play, czyli poszanowania dla rywala.
Tak piszą na swoich sztandarach skorumpowane dziady z FIFY, te same hasła noszą na koszulkach piłkarze, którzy w większości ciągle próbują oszukać sędziego.
Świat nie jest sprawiedliwy. A zasady fairplay to może są , ale na olimpiadzie specjalnej :twisted:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 cze 2015, 12:08

Az tak się emocjonujecie? Przecież Barca parę razy LM wygrała za waszego życia. Znacie już ten smak :P

Marzy mi sie piękny finał, bez murowania bramek, z akcją za akcje, z wieloma okazjami i pięknymi paradami bramkarzy, z niewidocznym arbitrem (nie mylić z niewidomym). i niech wygra lepszy.
Ciekawe kto w 90 minucie będzie krzyczał...

Turku, kończ ten mecz :P

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 06 cze 2015, 14:03

A ja mam dziwnie mieszane uczucia przed tym meczem. Z jednej strony mega emocje, nie mogę sie już doczekać, najważniejszy mecz od kilkunastu lat. A z drugiej spokój, bo brak oczekiwań i świadomość, że Juventus zrobił już tak wiele w tym sezonie. Niezależnie od wyniku dzisiejszego meczu rozpiera mnie duma. Teraz jeszcze spokój, choć wiem, że przed samym meczem będę cały drżał z nerwów. Oczekiwanie mam w zasadzie tylko jedno: walczyc i nie poddawać się. Jeśli przegramy po walce, dużo łatwiej będzie znieść tę porażkę. Wszak Barcelona jest faworytem niekwestionowanym i na papierze ma ogromna przewagę.
Co do kontuzji Chielliniego też mam mieszane uczucia. Szkoda, że doznał kontuzji, bo to tak barwna postać, że pewnie byłby jednym z bohaterów dzisiejszego spotkania. Pozytywnym bądź negatywnym :P ale wiem, że Barzagli da radę. Choć długo nie grał, choc ma już swoje lata, to jest to jeden z tych piłkarzy, którzy poniżej poziomu nie schodzą. Wrócił po kontuzji i z marszu prezentował sie bardzo dobrze, zawsze można na niego liczyć. Dziś też musimy. Chciałbym napisać, że bardzo liczę na naszą pomoc, na świetny występ Vidala, który ma być jak lew, na świetny występ Pirlo, któremu nie wolno tracić głupich piłek na własnej połowie, a jeśli będzie miał choć jedna szanse z rzutu wolnego, musi ją wykorzystać. Na Pogbe, który w wielkim meczu jeszcze raz może pokazać światu swój talent i udowodnić, że jest wart pieniędzy jakie się w jego kontekście wymienia. W końcu na Marchisio, którego rola na boisku jest tak ważna, a za razem tak niedoceniana i często niedostrzegana. Dla mnie to cichy bohater Juventusu w tym sezonie. Zasłużył sobie, by być również bohaterem w takim meczu. Chciałbym napisać, że bardzo liczę na tę pomoc ale dziś cała drużyna musi wznieść się na równy, wysoki poziom, by stawić czoła Barcelonie. Jak już napisałem wcześniej, nie wypada nie wierzyć w ten zespół. Z Serie B do pucharu LM. To byłoby coś pięknego i szkoda tylko, że Del Piero tego nie doczekał. Jest za to równie legendarny Buffon, dla którego jest to juz chyba ostatnia szansa na wygranie LM. Byłaby to wisienka na torcie pięknej kariery.

Co do snów... widzę, że nie tylko mi śni się Juventus przed ważnymi spotkaniami. Kilka dni temu przyśniło mi się 2-0 dla Juventusu. Sny czasem się spełniają :)

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6779

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 06 cze 2015, 14:33

Przegrać potrójną koronę to nie wstyd, a zaszczytem jest o nią zagrać. Będzie dobrze.

Najpierw derby z Miedzią, potem powrót i finał. Do zobaczenia jutro :pijemy:

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 06 cze 2015, 15:59

Sen po pracy. 3-2 dla Juve po bramce w ostatnich minutach.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1546
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 06 cze 2015, 16:10

Ja już nie mogę wytrzymać od wczoraj, straszne nerwy. Oby Barca dziś podniosła Puchar, nieważne po jakim meczu. Visca!

Awatar użytkownika
ycu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 67

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ycu » 06 cze 2015, 16:22

Chyba tylko mi się nie śnił mecz :D. Dziś jestem jakby spokojniejszy, ale mam to nieodparte wrażenie, że wynik się wyjaśni w ostatnich minutach - tj. spodziewam się 0-0 do 70., 80. minuty. Wtedy się powoli rozkręci kocioł, z którego skorzysta jedna drużyna. Nie zdziwię się, gdy dojdzie do dogrywki. Karnych nie chcę, ale pewniej się czuję wiedząc, że wczoraj piłkarze Barcelony je ćwiczyli na stadionie :)

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 06 cze 2015, 16:36

Biore w ciemno :D

Awatar użytkownika
fan_R10
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 34

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fan_R10 » 06 cze 2015, 16:51

wiem że zabrzmi to patetycznie, ale powiem, powtórzę za Ryśkiem piękne słowa ..." w życiu piękne są tylko chwile, i dla tych chwil warto żyć"

dziś jest jedna z takich chwil, a pogoda i nadchodzące lato nam to dodatkowo osładza.

A Barce kocham za to że sa tam najgorętsze dziewczyny ( kochają białasów, jakże łatwo je wyrwać :P ) i za to że grało i gra tam kilku geniuszy...no i za totalnie odjechaną architekturę Gaudiego...

Miłego dzisiaj życzę :wink:

Obrazek

Awatar użytkownika
Luminos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luminos » 06 cze 2015, 17:08

Matri na 1-0 w 119 minucie. :P

Nie mogę się doczekać meczu. Chciałbym dużo bramek i liczę, że się nie zawiodę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”