Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 4

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Reputacja: 0
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 06 sie 2005, 9:30

Echchc...Brawo dla Legii, odblokowali się na wyjeździe z Bełchatowem. Klatt wyrasta na zastępcę Kazimierza Deyny, zobaczymy, bo po jednym meczu nie mozna oceniać piłkarza. Jeśli będę dalej tak grali, to niedługo dogonią Wislę, a z Groclinem będą grali o wice mistrzostwo Polski, a może nawet mistrzostwo, jak Wiselka znajdzie się w kryzysie 8)

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 06 sie 2005, 9:40

Mikusinski pisze: Klatt wyrasta na zastępcę Kazimierza Deyny
Nie przesadzasz ?? Deyna był wielki, Klatta ani żadnego polskiego piłkarza niemozna z nim porównywać. Deyna był klasą dla siebie, zawsze najlepszy, zawsze perfekcyjny...Klatt może za kilka lat, zbliży się do jego...ramion :P. Napewno nie będzie lepszy od niego. Klatt już jest za stary. Myślę, że może kiedyś Janczyk będzie grał podobnie do niego...on jest wielką nadzieją polskiej piłki. Mam nadzieje ze nie bedzie jak Korzym i nie zmarnuje swojej pięknie zapowiadającej się kariery, chociaż w przypadku Maćka tez nie wszystko jest jeszcze przesądzone :]

Awatar użytkownika
Juv
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juv » 06 sie 2005, 9:47

Marcin Burkhardt został do końca sezonu wypożyczony z Amiki Wronki do Legii Warszawa. W piątkowy poranek działacze warszawskiego klubu oraz Amiki Wronki ustalili ostatnie szczegóły wypożyczenia.
22-letni pomocnik, który dziesięć razy wystąpił w reprezentacji Polski, został ostatnio dyscyplinarnie przeniesiony do III-ligowych rezerw wronieckiego klubu - za picie piwa w trakcie ciszy nocnej podczas zgrupowania w Austrii.

Dziś w samo południe "Bury" pojawi się na Łazienkowskiej, aby podpisać kontrakt. Burkhardt w nowych barwach powinien zadebiutować w poniedziałek - w towarzyskim meczu z Bayernem Monachium.

- Kamień spadł mi z serca - mówi zawodnik, który wczoraj... trenował jeszcze z rezerwami Amiki. - Czas wrócić do prawdziwej gry i przypomnieć wszystkim, że jestem naprawdę dobrym piłkarzem.
żródło onet.pl

No i w końcu Burkhardt będzie grał w Legii. Co myślicie o tym wypożyczeniu ? :)

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 06 sie 2005, 9:58

A ja myślę, że to bardzo dobry transfer. Burkhardt, będzie chciał się pokazać z jak najlepszej strony i myślę, że to mu się uda. Ma wielkie aspiracje, mam nadzieję, że w podstawowej jedenastce będzie grał zamias Vuko, bo jemu wyraźnie nie idzie. Jeśli się sprawdzi, to pewnie przyjdzie na stałe, chociaż raczej też na sezon, dwa. No bo w końcu zawsze chciał wyjechać na zachód i pewnie mu się to uda.
Ja jak najbardziej popiram ten transfer. Witamy w Warszawie i wszystkiego najlepszego, w najlepszym polskim klubie :wink:

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 06 sie 2005, 9:58

ja myśle ze dobrze, że to jest wypożeczenie. z wiadomych przyczyn, Ostatnio Bury nie grał za wiele i nie wiadomo czy sie zaaklimatyzuje, a teraz to bedzie mu szcególnie zależało na dobrej grze,
A nawet jeśli mu nie bedzie zależało to po sezonie go oddadzą.

Legia rządzi, ale nawet po takim Hattricku porównywanie Klatta do Deyny jest nie na miejscu,
Deyna to najlepszy piłkarz w historii polkiego futbolu, to był geniusz.

a Klattowi jeszce daleko do jakichkolwiek zbliżeń porównań itp.

DUMA i Sława Legia Warszawa :)

Awatar użytkownika
FUDŻIN
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FUDŻIN » 06 sie 2005, 13:30

bury moz wreszcie sie pokaze w tym sezonie bo jak nie to zostanie juz takim zwykly przecietnym grajkiem, ciekawe jak bedzie teraz wygladala pomoc legii,

a przylukajta na to w meczu z leverkusenem wszedl sagan i bylo 2 snajperow - wygrali, arka 1 snajper remis, belchatow - wszedl klatt i 2 snajperow - wygrali, moim zdaniem powinni grac dwojka z przodu.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 06 sie 2005, 13:38

FUDŻIN pisze:a przylukajta na to w meczu z leverkusenem wszedl sagan i bylo 2 snajperow - wygrali, arka 1 snajper remis, belchatow - wszedl klatt i 2 snajperow - wygrali, moim zdaniem powinni grac dwojka z przodu.
Wszyscy o tym wiedzą, że powinnni grac dwoma napadziorami, niestety tylko Zielu o tym nie wie.

Co do Burkharda to myśle, że jak będzie grał tak jak za swoich najlepszych czasów to będzie dużym wzmocnieniem.
Amica nie chciał się zgodzic na definitywny transfer bo ma nadzieję, że wypromuje sie Bury w tym sezonie w Legii a potem Amica będzie mogła zarobic na transferze za granice. Nawet nie dali opcji pierwokupu :x

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 06 sie 2005, 14:22

Heh a czytaliscie wypowiedz globisza bodajze co z korzymem legia zrobila?Po rocznym pobycie w tym klubie nie poznal go bo lepiej gral 2 sezony temu=)Ot i cala legia i jej szkolenie...=)

Awatar użytkownika
Dosmen
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dosmen » 06 sie 2005, 14:30

Burkhard może wkońcu wykarze się czymś bo od dwóch sezonów nic nie pokazał. Co do Klatta to stawnowczo za wcześnie porównywać go do wielkiego Deyny. Popierwsze to dopiero pierwszej bramki a po drugie Kaziu był wspaniałym pomocnikiem a nie atakującym... :wink:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 08 sie 2005, 16:32

Oczywiscie , ze nie mozna kogos porownywac po jednym udanym meczu do Deyny. Ale Klatt wejscie w mecz mial rzeczywiscie niezle.

Ps. Wie ktos co dalej z Jackiem Bąkiem. :?:

Awatar użytkownika
zazul
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zazul » 08 sie 2005, 16:36

Klatta nie można porównywać do Deyny , ale kto wie może w przyszłości

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 08 sie 2005, 16:37

Bąk gra w lidze katarskiej z tego co mi wiadomo.

Ciekawe jak dzisiaj zaprezentuje się Burkhardt, ciekawe czy Klatt jest w formie, ciekawe jak cały zespół zaprezentuje się z "wielkim" Bayernem. Miałem iść na Łazienkowską, ale niestety obejrze tylko w TV mecz. Zresztą pogoda i tak jest do bani. Trzymam kciuki za (L)egionistów.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 08 sie 2005, 16:40

Bonso pisze:Bąk gra w lidze katarskiej z tego co mi wiadomo.

Chyba Bonso za duzo na Onecie siedzisz :wink: Podobno dostal oferte , ale przed perspektywa MS nie bedzie mial zamiaru grac w Katarze bo droga z tamtad do reprezentacji jest taka jak z 3 ligi Polskiej ...
Bak jeszcze gra w Lens , ale nie wiem czy Legia nadal wykazuje zainteresowanie nim :?: :roll:

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 08 sie 2005, 16:58

Hmm....przeczytałem coś o Bąku i katarze na legia.com.pl, i od tamtego czasu nic o tym nie słyszałem, więc myślałem, że tam gra...
No wiec nie wiem, ale czy teraz Bąk jest potrzebnt ? Choto gra wspaniale, Rzeźniczak także coraz lepiej. Szala jest(chociaż teraz ma kontuzje) w formie, jest jeszcze Ouattara, o którym jednak zbyt wiele nie wiem...

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 08 sie 2005, 22:38

No i koniec meczu... Legia przegrała z Bayernem Monachium 3:1, po dość ciekawym meczu. Ciekawym w tym sensie, że można się zastanawiać nad tym, kto w najbliższym meczu ligowym zagra w bramce Warszawiaków. Bo obaj zawodnicy - Mucha i Fabiański - grali bardzo dobrze.

Co do moich odczuć podczas oglądania tegoż spotkania, to muszę stwierdzić z przykrością, że była to mieszanina rozbawienia i zdziwienia. Dlaczego rozbawienia? Bo legioniści popełniali dziecinne błędy: 9 minuta, idealna akcja i sytuacja trzech na jednego. Nie było jednak ze strony napastnika Legii, który mógł spokojnie podać do kolegi i zakończyć tę akcję bramką na 1:0, nawet cienia chęci współpracy. Bo przecież to prestiż strzelić gola trzeciemu bramkarzowi mistrza Niemiec... Później było tylko gorzej. Kolejne niewykorzystane podania, słabe uderzenia, i z łatwością wyprowadzane przez Bayern kontrataki.

Legia może i zagrała dobrze, ale zagrała także na 'polskim poziomie'. Na naszym ligowym poziomie, w na przykład meczu GKS Bełchatów - Wisła Kraków. ;)

Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”