Borussia Dortmund (zbiorczy) - Strona 25

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
AtletiFAN
Grafomański impertynent
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AtletiFAN » 06 sie 2005, 17:47

Bravo dla Ebiego! bramkę również trafił Wichniarek dla Herthy Berlin.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 06 sie 2005, 19:44

rebuzz pisze:no ciekawe , zobaczymy w tym sezonie czy rzeczywiscie jest taki fenomenalny ... wiadomo od 16 latka nie mozna wymagac zbyt wiele , ale w meczu z olumunciem nic niezwyklego nie pokazal

A podobno został wybranyt najlpeszym zawodnikiem meczu z olumunicem :roll:
Dzisaj zagrał poprawnie tylko trzeba pamiętać że jego naminalną pozycją jest ofensywny pomocnik ale w Borussii gra tam Rosicky. Zobacze na MŚ under 17 we wrzesinu jak sie Sahin zaprezentuje wśród swoiech rówiesiników.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 07 sie 2005, 0:04

no to remisik...i gol Smolarka :D..........sczerze to oglądałem tylko 25 minut pierwsze mecze bo później oglądałem Miasto Gniweu(świetny, głęboki film...polecam ;)) No i w tych minutach gra BVB wyglądała dość chaotycznie....wybijanie piłka na oślep...akcje polegały głownie na zgranie piłki do Koller'a na główkę....hmmm nie to bym chciał oglądać w wykonaniu Borussi w nowym sezonie : bo liczę na MISTRZA

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 07 sie 2005, 2:12

No wiesz taka taktyka Borussi to nie dziwota, bo klub mocno osłabiony.Ciekawi mnie co jeszcze trzyma tam Rosickiego czy innych.Bravo dla Ebiego i Wichniara, mam nadzieję, że dalej będą tak skutecznie grać w lidze, która dla polaków powoli staje się nie do końca rajem, jak kiedyś.

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 07 sie 2005, 9:39

Skoro przetrzymali przez ten okres Rosickiego, to chyba powinni dalej mieć go w składzie na nastepny sezon. Koller jest ich najlepszym napastnikiem, szkoda, bo po tym sezonie do Saragossy odszedł Ewerthon, ktory wspomagal w ataku Czecha.

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 07 sie 2005, 10:52

Bogi pisze:Ciekawi mnie co jeszcze trzyma tam Rosickiego czy innych.
eee moze kibice ? a moze kasa ? a moze tak jak w przypadku Metzeldera Dede czy Kehla przywiazanie do klubu ? mozna by tego wymieniac i wymieniac ...
Rossi pisze:
A podobno został wybranyt najlpeszym zawodnikiem meczu z olumunicem :roll:
nie wiem skad masz takie informacje ale sa one zle ... Najlepszym byl Rosicky i Degen.

a co do samego meczu z Wolsburgiem to szkoda tych straconych punktow .. powinnysmy tak spokojnie wygrac jednak znowu glupie zachowania w obronie daly znac o sobie .. no coz odbijemy sobie za tydzien ... :wink:

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 07 sie 2005, 10:57

No wiesz Rebuzz, to ważny aspekt, bo Borussia ma czołowych fanów na Europie.Móc grać przed takimi fanatyki to zaszczyt, jednak sam rozumiesz, że dla Rosickiego i jego ewentualną karierę to postój w miejscu.Już zaczyna się powoli wyprzedarz, więc tym bardziej go (i ich) podziwiam, za to, że zostali.Może i ta oferta z Realu była wyssana z palca, ale Rosicky miałby zagwarantowany angaż w większości klubów w Europie.Z tego co widziałem, to po raz kolejny może być nieciekawie z Borussią, jak za rok nie będzie grać w Pucharach.Podobno ma być "pogrzeb" klubu ... :cry:

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 07 sie 2005, 11:02

Bogi pisze:No wiesz Rebuzz, to ważny aspekt, bo Borussia ma czołowych fanów na Europie.Móc grać przed takimi fanatyki to zaszczyt, jednak sam rozumiesz, że dla Rosickiego i jego ewentualną karierę to postój w miejscu.Już zaczyna się powoli wyprzedarz, więc tym bardziej go (i ich) podziwiam, za to, że zostali.Może i ta oferta z Realu była wyssana z palca, ale Rosicky miałby zagwarantowany angaż w większości klubów w Europie.Z tego co widziałem, to po raz kolejny może być nieciekawie z Borussią, jak za rok nie będzie grać w Pucharach.Podobno ma być "pogrzeb" klubu ... :cry:
sluchaj nie chce cie obrazac ( chodzi mi o informacje na ktorych sie opierasz ) ale wydaje mi sie nie na szczescie ze to sa plotki ( o pogrzebie ) w tamtym roku polska prasa zasypala nas plotkami masowo ! i stad przekonanie ze jak "BVB nie bedzie w lidzie mistrzow to koniec" .. nic z tym rzeczy ... rozmawialem z znajomymi niemcami i naprawde nie jest zle z finansami .. jezeli klub bedzie prowadzony tak jak teraz to bedzie nawet bardzo dobrze .... ale na przyszlosc pamietajcie ze polska prasa lubi przesadzac ... jak DOKLADNIE wyglada sytuacja finansowa Borussi to mozemy sie przekonac juz w styczniu poniewaz akcje BVB sa na gieldzie i Borussia musi w styczniu podac stan finansowy klubu .. i wtedy to bedzie najwiarygodniejsza informacja,

a co do samego rosickiego to po pierwsze zadna WIELKA oferta nie przyszla ( wielka = powyzej 10 mln euro ) wiec sprzedaz byla by glupota .. sam rosicky powiedzial ze "chce grac w lidze mistrzow" .. czyli sytuacja jest jasna i klarowna ... jezeli BVB w tym sezonie zajmnie miejsce gwarantujace start w lidze mistrzow lub eliminacje to rosicky zostaje .. jezeli tak sie nie stanie to Tomas odchodzi.

pozdro :wink:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 08 sie 2005, 16:02

Najbardziej cieszy gol Smolarka. Wiadomo rodzinka. Tylko patrząc obiektywnie to Smolarek strzelił z metra do pustej, Wichniarek uderzył fatalnie, mając siedmiometrową bramkę walną w bramkarza, szczęście, że ten sprezentował mu sito. rzynówek niewiele lepiej.Ale liczy się gol. Jak to mówi Podolski "Piłka musi się znaleźć w bramce, nieważne jak"

dino marino
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dino marino » 08 sie 2005, 16:08

co to za talent z Turcji?? skad go wytrzasneliscie?? czy to ma cos wspolnego z tym Tureckim biznesmanem ktory mial przejac BVB??

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 08 sie 2005, 16:16

Nuri Sahin, 16 lat :) jest wychowankiem klubu z Westfali

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 08 sie 2005, 17:04

dino marino pisze: czy to ma cos wspolnego z tym Tureckim biznesmanem ktory mial przejac BVB??
nie , zadnego powiazania

tu macie dosyc kontrowersyjna wypowiedz smolarka ... tzn wiadomo moglo mu chodzic o cos calkiem innego ale wyszlo fatalnie ... z tego co wiem to smolarek jest skromny ... ale ten kontekst jest naprawde niezaciekawy ...
onet.pl pisze: Euzebiusz Smolarek zdobył bramkę dla Borussi Dortmund w pierwszym meczu sezonu 2005/06 Bundesligi. Drużyna Polaka zremisowała z VfL Wolfsburg 2:2.

Smolarek odpowiedział tym samym na zarzuty, że niezbyt solidnie przepracował okres przygotowawczy. Polak zapowiada w tym sezonie powrót do reprezentacji Polski. Poproszony o porównanie z Mirosławem Szymkowiakiem po chwili wahania odpowiedział: - A co on zrobił? Zdobył wicemistrzostwo Turcji? To fajnie, ale wielkie gwiazdy wybierają mocniejsze ligi...

Awatar użytkownika
Dosmen
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dosmen » 08 sie 2005, 18:51

Ciekawe czy chciał być uszczypliwy czy poprostu chłopak nie pomyślał co powie i wyszło dosyć chamsko w stosunku do Szymkowiaka. Ebi zawsze wydawał mi się skromny i ułożony dlatego m.in nie wierzyłem w historyjkę z narkotykami.

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 08 sie 2005, 23:56

a nawet jesli sobie zapalil marihuane to co z tego ? no chyba ze powiecie "ze to nie przystoi pilkarzowi" ... a effenbergowi przystaje siedziec w barach i upijac sie do tego stopnia ze nie potrafil wstac ? watpie ... juz wole ogladac usmiechniete twarzy niz jakis agresorow po alkoholu ... a konsekwencje zdrowotne powiecie ? HA ! :) poszukajcie sobie w necie informacji a niektorym przeciwnikom ( marihuany ) oczy wyskocza... :wink:

Awatar użytkownika
Dosmen
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dosmen » 09 sie 2005, 10:19

Jeśli piłkarz myśli o profesjonalnej grze w piłkę to nie może sobie pozwolić na taki tryb życia. Basler czy Effenberg to ludzie, którym odbiło po osiągnięciu czegoś podczas poczciwej egzystencji. :lol: Ja nigdy nie zapomne jak wlazłem do siedziby Koronki (jakieś dwa lata temu). Otwarte drzwi od pokoju dla piłkarzy... i tak gęsty dym papierosowy, że nie było nic widać. :P To napewno dobrze wpłynęło na wydolność zawodników. :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”