Anglia - Transfery (zbiorczy) - Strona 21

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Najlepszym transferem letniego okienka sezonu 2017/2018 w Premier League jest:

Alvaro Morata (Real->Chelsea)
2
6%
Kyle Walker (Tottenham->M.City)
2
6%
Ederson (Benfica->M.City)
0
Brak głosów
Mohamed Salah (Roma->Liverpool)
25
74%
Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal->Liverpool)
0
Brak głosów
Alexandre Lacazette (Lyon->Arsenal)
0
Brak głosów
Sead Kolasinac (Schalke->Arsenal)
1
3%
Romelu Lukaku (Everton->M.United)
0
Brak głosów
Nemanja Matic (Chelsea->M.United)
1
3%
Richarlison (Fluminese->Watford)
3
9%
Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Reputacja: 0
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 04 sie 2005, 20:33

Jose Mourinho caly czas mówi, jak to źle zrobil Steven Gerrard zostając w Liverpoolu, a nie przechodząc do londyńskiej Chelsea. LFC w poprzednim sezonie zdobył ligę mistrzów w czym bardzo duży wkład miał wlaśnie Gerrard a Chelsea zdobyla Premiership oraz Carling Cup.

Portugalczyk jest przekonany, że w najbliższych 10 latach pokaże Gerrardowi jak bardzo się mylił nie przechodząc do Chelsea:

,,Gerrard jest świetnym zawodnikiem, a nam bardzo zależało, żeby kręgosłup drużyny był angielski."

,,Zwykle gramy dwoma trójkątami, ofensywnym i defensywnym. Wyobraźcie sobie w tym drugim Makelele, Lamparda i Gerrarda. To mogłaby być bardzo silna drużyna, ale uważam, że więcej na odrzuceniu naszej oferty straci Gerrard."

,,Dlaczego ? Bo Chelsea to dobry zespół, mający wszystkie środki potrzebne do rozwoju i drużyna, która niedługo stanie się jednym z najlepszych na świecie."

,,Więc kiedy on zdecydował się nie przechodzić do tego klubu to strata dla niego i dla jego kariery."

,,On może powiedzieć "z Liverpoolem wygrałem Ligę Mistrzów" i będę musiał przyznać mu rację."

,,Ale ja mogę powiedzieć mu, że jeśli porównamy trofea zdobyte przez nasze zespoły w najbliższych 10 latach - on przegra."

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 04 sie 2005, 20:34

Jose Mourinho caly czas mówi, jak to źle zrobil Steven Gerrard zostając w Liverpoolu, a nie przechodząc do londyńskiej Chelsea. LFC w poprzednim sezonie zdobył ligę mistrzów w czym bardzo duży wkład miał wlaśnie Gerrard a Chelsea zdobyla Premiership oraz Carling Cup.

Portugalczyk jest przekonany, że w najbliższych 10 latach pokaże Gerrardowi jak bardzo się mylił nie przechodząc do Chelsea:

,,Gerrard jest świetnym zawodnikiem, a nam bardzo zależało, żeby kręgosłup drużyny był angielski."

,,Zwykle gramy dwoma trójkątami, ofensywnym i defensywnym. Wyobraźcie sobie w tym drugim Makelele, Lamparda i Gerrarda. To mogłaby być bardzo silna drużyna, ale uważam, że więcej na odrzuceniu naszej oferty straci Gerrard."

,,Dlaczego ? Bo Chelsea to dobry zespół, mający wszystkie środki potrzebne do rozwoju i drużyna, która niedługo stanie się jednym z najlepszych na świecie."

,,Więc kiedy on zdecydował się nie przechodzić do tego klubu to strata dla niego i dla jego kariery."

,,On może powiedzieć "z Liverpoolem wygrałem Ligę Mistrzów" i będę musiał przyznać mu rację."

,,Ale ja mogę powiedzieć mu, że jeśli porównamy trofea zdobyte przez nasze zespoły w najbliższych 10 latach - on przegra."

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 05 sie 2005, 10:36

Jaja się robią z Essienem. To jest niemal, że taki sam przypadek jak z Kalu Uche czy Makelele. Lyon niedawno odrzucił ofertę Chelsea opiewającą na 21 mln Ł i zadeklarował, że Ghanijczyk nigdzie się nie ruszy i zostaje w Lyonie. Zawodnik powiedział " Daily Mirror", że teraz trenuje z juniorami i nie weźmie udziału w żadnym oficjalnym meczu. 22-latek jest zdesperowany grą w Premiership. Essien jest rozczarowany, czemu Lyon nie chce go puścić do The Blues.Essiena chce także Arsenal i Manchester United, ale sam zawodnik pragnie grać dla Chelsea. W krótce ma zapaść decyzja klubu, może ona być chyba tylko jedna, w przyszłym sezonie zobaczymy Essiena w barwach The Blues?

Awatar użytkownika
ryzy89
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryzy89 » 06 sie 2005, 21:44

Koniec Rozmow tylko o CHelsea!!! Teraz mam do was pytanie....Kto wg Was najbardziej wzmocnil sie w Premiership przed tym sezonem?? :P ......bo z jednej strony MU...z Park Ji Sungiem , Edvinem Van der Saarem ......lub Arsenal...ze znakomitym Hleb'em i Bentley'em.....a moze Chelsea.....z Wright-Philipsem, Cole'm, Crespo i Veronem....Jako kibic stawial bym na MU....ale trzeba byc obiektywnym i wg mnie najlepiej wzmocnila sie Chelsea.....a tym bardziej jak jeszcze kupia Essiena... :(

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 07 sie 2005, 9:21

Powiem tyle. Manchester kupił doswiadczonego bramkarza, ktory zapewne nie będzie popelniał takich błędów jak jego konkurenci-Tim Howard i Roy Caroll. Po za tym pozyskał świetnego pomocnika-Park Ji-Sunga, który zbierał znakomite noty za grę w holenderskim PSV. Są zainteresowani jeszcze kupnem Michaela Owena z Realu Madryt, co by było badzo dobrym posunięciem transferowym, Anglik sam nawet zadeklarowal, że chce grać w Anglii.

Chelsea dokonała najlepszych transferów. Kupiła SWP, ktory był gwiazdą w Man City, obecnie z czego bardzo się cieszę będzie reprezentował barw The Blues. Do tego powraca z wypozyczenia snajper Hernan Crespo, który przebudził się w AC Milanie. Do obrony Asier Del Horno, ktory w poprzednim sezonie godnie reprezentował Athletico Bilbao. Powraca sprawa Mikaela Essiena, który koniecznie chce grac dla The Blues, a Aulas z Houlierem chcą go zostawić. Ghanijczyk tak już jest zdesperowany odejściem, postanowil nie zagrać jednym z meczow, więc Olympique przesunęło go do rezerw.

Klub z Highbury, najmniej się wzmocnił. Kupił jedynie Aleksandra Hleba, który świetnie sobie radził w Stutgarcie. Do tego sprzedali swoj skarb-Patricka Vieirę do Juventusus, co było fatalnym posunięciem.

Awatar użytkownika
ryzy89
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryzy89 » 07 sie 2005, 11:51

Mikusinski pisze:Powiem tyle. Manchester kupił doswiadczonego bramkarza, ktory zapewne nie będzie popelniał takich błędów jak jego konkurenci-Tim Howard i Roy Caroll. Po za tym pozyskał świetnego pomocnika-Park Ji-Sunga, który zbierał znakomite noty za grę w holenderskim PSV. Są zainteresowani jeszcze kupnem Michaela Owena z Realu Madryt, co by było badzo dobrym posunięciem transferowym, Anglik sam nawet zadeklarowal, że chce grać w Anglii.

Chelsea dokonała najlepszych transferów. Kupiła SWP, ktory był gwiazdą w Man City, obecnie z czego bardzo się cieszę będzie reprezentował barw The Blues. Do tego powraca z wypozyczenia snajper Hernan Crespo, który przebudził się w AC Milanie. Do obrony Asier Del Horno, ktory w poprzednim sezonie godnie reprezentował Athletico Bilbao. Powraca sprawa Mikaela Essiena, który koniecznie chce grac dla The Blues, a Aulas z Houlierem chcą go zostawić. Ghanijczyk tak już jest zdesperowany odejściem, postanowil nie zagrać jednym z meczow, więc Olympique przesunęło go do rezerw.

Klub z Highbury, najmniej się wzmocnił. Kupił jedynie Aleksandra Hleba, który świetnie sobie radził w Stutgarcie. Do tego sprzedali swoj skarb-Patricka Vieirę do Juventusus, co było fatalnym posunięciem.
Ty powtorzyles moje slowa!! :wink: tylko troche je rozwineles....ale juz niech ci bedzie ...widze ze tez glosujkesz na Chelsea....ale ktore transfery "wypalą" a ktore nie to sie dopiero okaze z biegiem czasu a raczej gry w premiership...

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 07 sie 2005, 12:15

Mikusinski pisze:Klub z Highbury, najmniej się wzmocnił
czasami jeden zawodnik jest lepszym zyskiem niz 3 innych :roll:
Mikusinski pisze: Kupił jedynie Aleksandra Hleba,
narzie... mamy jeszcze kupic vierę, songa, christanvala, mówi sie o jenasie (byle nie bylo tak jak z baptista :roll: )
Mikusinski pisze:Patricka Vieirę do Juventusus, co było fatalnym posunięciem.
dlaczego tak uwazasz?? moim zdaniem to nie bylo fatalne posuniecie.. to byla ostatnia szansa zeby go sprzedac za godziwa cenę.. za rok jego wartosc znacznie by spadla... oczywiscie jest to moze oslabienie ale na pewno nie nazwalbym tego fatalnym posunieciem :roll:

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 07 sie 2005, 13:19

Pasztet pisze:Kupił jedynie Aleksandra Hleba,

narzie... mamy jeszcze kupic vierę, songa, christanvala, mówi sie o jenasie (byle nie bylo tak jak z baptista )
Mikusinski napisał:
Patricka Vieirę do Juventusus, co było fatalnym posunięciem.

dlaczego tak uwazasz?? moim zdaniem to nie bylo fatalne posuniecie.. to byla ostatnia szansa zeby go sprzedac za godziwa cenę.. za rok jego wartosc znacznie by spadla... oczywiscie jest to moze oslabienie ale na pewno nie nazwalbym tego fatalnym posunieciem

To się wzmocnicie Song 18 lat i narazie chyba nie zastapi Francuza. Chistanval to chyba nie jest aż tak duże wzmocnienie a juz napewno nie pierwszej jedenastki, Viera nic o nim nie wiem pewnie tak samo jak ty A wenger mówił że Lehmann bedzie pierwszym golkiperem.

Tak i uważasz że odejsicie Vieri było dobrym posunięciem :lol: Tylko tak gadasz po fakcie dokonanym przed tym transferem żaden prawdziwy kibic arsenalu nawet nie myślał o odejsiciu swojego kapitana. Ale zapomnialem chyba ty nie jesteś prawdziwym kibicem i licz sie dla ciebie wyciągniecie jak najwięcej forsy za symbolo swojego klubu . poprostu pasztet

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 07 sie 2005, 13:30

Rossi pisze:Tak i uważasz że odejsicie Vieri było dobrym posunięciem
nigdzie tego nie napisalem... pisalem ze to oslabienie ale nie fatalne posuniecie... czytaj dokladnie
Rossi pisze:Tylko tak gadasz po fakcie dokonanym przed tym transferem żaden prawdziwy kibic arsenalu nawet nie myślał o odejsiciu swojego kapitana.
ja naprawde nie rozumiem dlaczego wypowiadasz się w imieniu innych... i to naprawdę innych ludzi niz ty, kibicujących zupelnie innej (nie, nie napisze lepszej) druzynie
Rossi pisze: Ale zapomnialem chyba ty nie jesteś prawdziwym kibicem
to twoja opinia.. dla mnie np. ty nie jestes prawdziwym kibicem mu :roll:
Rossi pisze: i licz sie dla ciebie wyciągniecie jak najwięcej forsy za symbolo swojego klubu
nie, ale wole go sprzedać teraz i troche na nim zarobić, niz zeby za rok czy 2 lata siedzial na lawce bo zostanie wyparty przez lepszych i młodszych.. zresztą juz teraz mamy zmiennikow gilberto, flamini (napiszesz ze to cienias etc. ale juz kilka razy pokazal ze jest godnym nastepca vieiry) cesc, ktorym trzeba w koncu dac szansę.. ten sezon jest sezsonem przebudowy zespolu (tak nawet mowil hill-wood) i wcale sie nie zdziwie jesli wyjdzie on nam trochę gorzej niz poprzedni... zresztą vieira i tak mowil ze chcial odejsc bo chcial sprobowac czego nowego i cieszy sie z podjetej decyzji.. ja patrickowi zycze powwodzenia w nowym klubie i dziekuje za to co dla nas zrobil, ale przeciez nie bedzie gral wiecznie..

tyle ode mnie nie bede odpisywal na wojego kolejnego bzdurnego posta bo nie mam na to czasu i chęci.. co sobie sądzisz to mnie to akurat najmniej obchodzi ja wiem swoje.. mow sobie o mnie co chcesz.. ja moge to samo twierdzic o tobie

Awatar użytkownika
ryzy89
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryzy89 » 07 sie 2005, 15:02

Ja nie chce sie klucic....ale moim zdaniem Arsenal mogl zatrzymac jeszcze Vieire...i wtedy by mieli genialny śroodek pomocy....defensywnie Vieira ktory by wszystko czyscil...i ofensywnie Hleb......Jak dla mnie środek pomocy genialny.....obu zawodnikow chetnie widzialbym na Old Trafford....ale to oczywiscie nierealne.....

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 07 sie 2005, 15:10

ryzy89 pisze:Ja nie chce sie klucic..
heh.. chyba nikt nie chce się kłucić :wink:

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 07 sie 2005, 15:21

Według mnie, swojego skarbu nie powinni sprzedawać. Był świetnym defensywnym pomocnikiem, czyścił pole do zera. A teraz kto go zastąpi???Nie ma narazie pilkarza w Arsenalu, ktory by przynajmniej w połowie wypełnił lukę po Francuzie.

POZDRO

P.S Nie kłocmy się, przecież za pół godziny wielki mecz :wink: :) 8)

Awatar użytkownika
R@f@ł
Grafomańskie harakiri

Post Wyświetl pojedynczy post autor: R@f@ł » 07 sie 2005, 15:24

Ten mecz będzie gdzieś transmitowany :?: Oby na Polsacie Sport :!: :!:

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 07 sie 2005, 15:25

Pasztet pisze:
ryzy89 pisze:Ja nie chce sie klucic..
heh.. chyba nikt nie chce się kłucić :wink:
i nikt nie lubi nabijania :lol:

No zobaczym jak sobie dzisiaj poradzi arsenal bez swojej podpory , ale ja to widze w czarnych kolorach. Wole żeby ten mecz arsenal wygrałale chyba nie dadzą rady. Macie już oficjalne skłądy????

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 07 sie 2005, 15:30

R@f@ł pisze:Ten mecz będzie gdzieś transmitowany :?: Oby na Polsacie Sport :!: :!:
na polsacie sport?? :lol: :lol: co najwyzej za 2 dni retransmisja chociaz i w to watpie...

polecam sciagnac program coolstreaming (nie dopytujcie sie o linka bo go nie mam) na stacji chinskiej guangdong (jakos tak) jednak zeby ladnie chodzilo i nie cielo trza miec dobre łącze... ja mam i to mnie cieszy 8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”