Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1850

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 24 cze 2015, 8:46

Ja nie wierzę, że ta oferta jest prawdziwa.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2439
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 24 cze 2015, 8:49

ozob pisze:Od kiedy wiek (30) srodkowego obroncy to wada?
Nie napisałem, że to wada. Jest to jednak coś, co trzeba brać pod uwagę przy szacowaniu wartości.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 181

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 24 cze 2015, 8:54

Oczywiście, że trzeba, bo przy tym wieku trudno sobie wypbrazić, że Ramosa da się sprzedać później za porzadne pieniądze. Więc cena (o ile to prawda) zupełnie z kosmosu. Kolejny dowód na całkowite zepsucie rynku.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 24 cze 2015, 9:07

Żaden dowód bo to bujda!

Awatar użytkownika
Minor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Minor » 28 cze 2015, 14:58

Ostatnio zastopowała saga z De Geą, co niewątpliwie jest skutkiem idiotycznego zachowania Ramosa. Szkoda, że wyszło to jak wyszło, bo mimo kartek i różnych debilnych akcji zawsze go lubiłem, ale teraz z braciszkiem jednak przeginają pałę. Jawne sabotowanie sabotowanie działań klubu, jakieś niebotyczne podwyżki - mógłby się ogarnąć. Wydaje mi się, że De Gea tak czy siak do nas przyjdzie, ale szczerze mówiąc: odpowiadałaby mi sytuacja z bramkarzami jaką mamy obecnie, Iker pewnie niezależnie od transferów się nie wyniesie, a tak po ludzku uważam, że Keylor zasługuje na szansę w tym klubie, z medialnym transferem młodego Hiszpana jej niestety nie dostanie. Inna sprawa - nie zastanawia was, to, że w prasie nie ma wzmianki o potencjalnym wzmocnieniu ataku? Z odejściem Chicharito wiąże się powstanie wakatu na tej pozycji, a w normalnych okolicznościach to byłby materiał na bombę transferową Pereza. Czyżby Benitez faktycznie zamierzał przesunąć Ronaldo na szpicę?

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 28 cze 2015, 15:52

Kluchman pisze:- chroniczne problemy z nastawieniem i głupotą Ramosa
Kiedyś rozmawiałem ze znajomym kibicem Realu z Hiszpanii i mówił, że Ramos jest wręcz synonimem głupoty w Hiszpanii. Aż tak źle jest ? :P

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2491
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 02 lip 2015, 1:59

Według di Marzio Benitez chce miec u siebie Mario Suareza :lol2:
Wdług La Sexty celem Beniteza jest Fernando Llorente :lol2:

AS podaje, że Real chce mieć DDG przed poniedziałkiem. MU chce 35 mln.
AS ogólnie jest słaby, ale w tym przypadku może miec rację. Tak się właśnie pisało, że David dołączy przed nastepnym tygodniem, a cena myślę, że ostatecznie będzie oscylować w tych granicach. Nic nowego nie napisali, ale IMO niebawem zakończy się ta akcja.

Po pierwszych treningach ma się odbyć prezentacja Danilo. Ma wziąć 22 po di Marii.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1509
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 02 lip 2015, 8:44

Przyznam otwarcie że nie czytałem tego wątku, więc nie wiem czy dyskutowaliście na temat DDG, ale kuźwa 35 mln to jest jak promocja w lidlu. Przy dzisiejszych chorych cenach 35 baniek za takiego bramkarza, to strzał w stope MU, ja bym krzyknął przynajmniej 55.

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 02 lip 2015, 9:15

Perez z Sanchezem spartolili sprawę De Gei do granic możliwości. Ich pierwsza oferta (podobno 18 mln) to jakiś kabaret. Na miejscu Manchesteru nawet bym na nią nie odpowiadał. Rozumiem, że David wyraził chęć odejścia, rok kontraktu do końca, ale tak doświadczeni businessmani zachowali się jak amatorzy. Chytry dwa razy traci. Bramkarz na lata a oni żałują. Perez z tygodnia na tydzień coraz bardziej grabi sobie u madridismo. Do tego doszła sprawa z Ramosem, która jeszcze bardziej podkopała ich pozycję negocjacyjną. Trzeba było mu dać od razu na koniec sezonu te 9,5-10 mln i byłoby po sprawie. Nie wierzę, że Ramos chce odejść. On chce zostać, tylko chce zarabiać tyle na ile przy obecnych apanażach w świecie piłkarskim zasługuje. Teraz nie ma możliwości kupna De Gei za mniej niż 35 mln. Manchester ma przewagę negocjacyjną nad nami. Mają kartę Ramosa i mogą nią grać jak chcą (jeśli nie sprzedacie nam go, to przetrzymamy waszego zbawcę z bramki przez rok), wiedzą jak bardzo Real chce się pozbyć Casillasa i jak Navas nie nadaje się na podstawowego bramkarza w takim klubie jak Real. Słabo to wygląda a już niedługo pretemporada. Kliku zawodników leczy jeszcze kontuzje, nie wiadomo jak będziemy grać, kto odejdzie, kto przyjdzie.
Benitez już zaczął swoje mega transfery. Lucas Vazquez. No comments.

glowas12345
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: glowas12345 » 02 lip 2015, 9:26

sigane pepe pisze:Lucas Vazquez. No comments.
Czym Ci zawinił? Zawsze było wielkie parcie bo nie było wychowanków, teraz jeden wraca dosłownie na ławkę, bez wymagań, pogra jakieś ogony albo wystrzeli jak Callejon. Też źle?

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 02 lip 2015, 10:42

Czym Ci zawinił? Zawsze było wielkie parcie bo nie było wychowanków, teraz jeden wraca dosłownie na ławkę, bez wymagań, pogra jakieś ogony albo wystrzeli jak Callejon. Też źle?
Daremny transfer. Fajnie wyglądał w Espanyolu, ale kompletnie nie rozumiem po co on nam. Co może zaoferować w rywalizacji z zawodnikami, jakich mamy na prawej stronie i w środku boiska? Skoro został ściągnięty na ławkę, to może niech wraca do Realu B. Tam sobie regularnie pogra. Serio. On przecież po roku siedzenie na ławce/trybunach będzie chciał odejść. Przy rotacji Beniteza, konieczne jest, żeby każdy piłkarz prezentował określony, wysoki poziom. Dla mnie Vazquez takiego komfortu nie daje. Wolę, aby szansę dostawali młodzi i perspektywiczni gracze, niż 24 - latek po jednym w miarę udanym roku w LL.
Może chodzi o zgodność liczby Hiszpanów w przypadku odejścia Casillasa, Arbeloi czy Illarry.

AmericanoBoy
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AmericanoBoy » 02 lip 2015, 11:54

Podobno dajecie za Llorente kilkanaście milionów :lol:

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 02 lip 2015, 12:19

Arbeloa nie odejdzie, ma rok do końca kontraktu i najpewniej go wypełni. O odejściu Illarramendiego pisało się na razie tylko w kontekście Liverpoolu, a patrząc na ostatnie fajne ruchy The Reds trzeba się chyba pogodzić z pozostaniem Baska w Madrycie. Ja tam się już przestałem łudzić, że coś z niego będzie. Na ławkę się nada. Za Casillasa przyjdzie David, więc tu status się wyrówna. Ewentualnie zawsze może przyjść jakiś Hiszpan na ławkę.

Co do pensji o czym wspominał sigane tu pupilek Pereza, Benzema wolną ręką dostał 8,5 mln :lol: Ramosowi żydzą półtora miliona więcej.

Zbanowana Barcelona robi bardzo dobre transfery, a tu Real ciągnie już kilka dobrych dni kwestię Lucasa :lol: De Gea, który miał byc potwierdzony w czerwcu nadal siedzi w Manchesterze, a jedynym pomocnikiem, o którym się pisze jest 30-latek z Lazio za 30 mln :roll:

ed: Jest oficjalne potwierdzenie Lucasa. Pewnie dostanie numer 21. Trzeba mu życzyć powodzenia, może jakimś cudem wskoczy na poziom zbliżony do Calettiego. Byłoby miło.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 02 lip 2015, 12:31

DDG został wyceniony na 33 mln funtów więc wystarczy tylko wpłacić.To że jest takie zawirowanie można zawdzięczać głownie Perezowi i jego 13 mln(ojro) ofercie za Hiszpana. Jak to się zakończy nie wiem ale ta oferta była totalnym zlekceważeniem MU.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 02 lip 2015, 13:08

Podobno ten Llorente kasuje 4,5 mln na sezon, a dodatkowo Juve chce za niego 18 mln. :rotfl4: Co za kpina.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”