Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 1704

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
33%
2
5
24%
3
1
5%
4
4
19%
Poniżej 4
4
19%
AmericanoBoy
Junior
Junior
Reputacja: 0

Re: Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AmericanoBoy » 01 lip 2015, 23:11

ale sam Pogba nie wie czego chce.
Skąd Ty możesz o tym wiedzieć? Śmieszą mnie takie teorie i ogólnie to mądrowanie się wszem i wobec. My, malutcy, wiemy tylko tyle co nam łaskawie napiszą w Tuttosport czy włoski wróżbita Maciej, czyli Di Marzio. Pogbuś juz dobrze wie czego chce, ale hajs dla klubu też musi się zgadzać.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 01 lip 2015, 23:16

Oczywiscie, ze Pogba jest tego kalibru, ze sobie wybierze przyszly klub, ale nigdzie nie jest powiedziane, ze tym kierunkiem bedzie Barca.

Jezeli jednak zalozymy, ze chce do Barcy, a ona za rok oferuje 80 mln, a inne kluby 100 mln, to jak zachowa sie Juve? Pogba bedzie mial jeszcze wazny kontrakt i nie wierze, ze Marotta nie bedzie chcial ugrac wiecej odstepnego od Barcelony wskazujac na oferty innych klubow. W takiej sytuacji slowa "Musicie sie podniesc" sa jak najbardziej wskazane.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 01 lip 2015, 23:18

AmericanoBoy pisze:
ale sam Pogba nie wie czego chce.
Skąd Ty możesz o tym wiedzieć? Śmieszą mnie takie teorie i ogólnie to mądrowanie się wszem i wobec. My, malutcy, wiemy tylko tyle co nam łaskawie napiszą w Tuttosport czy włoski wróżbita Maciej, czyli Di Marzio. Pogbuś juz dobrze wie czego chce, ale hajs dla klubu też musi się zgadzać.
Kieruję się tym co Ty hipokryto czyli mediami. Przed chwilą pisałeś o pewniaku dla Barcy, a teraz zadajesz mi takie pytanie. Ja nie wierzę w żadne doniesienia póki nie przeczytam słowa "oficjalnie"

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 741

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 01 lip 2015, 23:43

Jeżeli Pogba zdecyduje się na odejście i wskaże klub do którego chce trafić to inne oferty nie będą miały znaczenia. Ich po prostu nie będzie tak jakby. Oczywiście nie oznacza to, że gracz odejdzie za grosze, ale fakt chęci odejścia będzie Marotta zmuszał do pójścia na pewne ustępstwa. Kontrakt kontraktem, ale zmuszenia graczy kalibru Pogby do pozostania w klubie nie wyszło by Wam na dobre. Jednak ja jestem przekonany, że jak Wasze drogi się rozejdą to w zgodzie i obie strony będą zadowolone.

Juź pisałem kiedyś - Milan zaakceptował ofertę City za Kake opiewającą na 102 mln euro. Zadzwonił Perez i oferta przestała mieć jakiekolwiek znaczenie. Nie zmusisz zawodnika do podpisania umowy.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 02 lip 2015, 0:07

Kazdy kontrakt obowiazuje w dwie strony. Kompromis bedzie jednak bardzo istotny, ale Juve ma mozliwosci, aby do transferu nie dopuscic i pilkarz razem z potencjalnym nabywca nie maja tu nic do gadania. I nie sadze, aby w swieltle ciagle waznego kontaktu zawodnika takie dzialanie przynioslo szkode klubowi.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 02 lip 2015, 9:24

ozob pisze:Patrzac zdroworozsadkowo Juve nie ma interesu w tym, aby dogadywac sie z Barca na przyszle lato. Drogi do negocjacji nikt im z pewnoscia nie zamknal, ale jestem przekonany, ze beda startowac tej samej pozycji co inni zainteresowani.
(L)oczkerson pisze:JUVE ponoć złożył ofertę za Gersona. 16 mln €. Pierwokup do niego ma Barcelona. Zapłacili za to bodaj 3,6 mln €. Teraz mają kilka dni by z tego skorzystać. Może to jest częścią umowy?
ozob pisze:Jezeli jednak zalozymy, ze chce do Barcy, a ona za rok oferuje 80 mln, a inne kluby 100 mln, to jak zachowa sie Juve? Pogba bedzie mial jeszcze wazny kontrakt i nie wierze, ze Marotta nie bedzie chcial ugrac wiecej odstepnego od Barcelony wskazujac na oferty innych klubow. W takiej sytuacji slowa "Musicie sie podniesc" sa jak najbardziej wskazane.
To teraz ja - do mnie też doszla plotka, że ustawka na następny rok jest właściwie zrobiona i faktycznie Gerson ma być jej częścią. Co więcej ponoć ma przyjść do Barcy już teraz (Selehi czy jak on się tam nazywa jest w tym momencie w Brazylii) i zostać od razu oddelegowany do Juve, co by świadczyło o przyklepaniu dealu.
Jak dla mnie trochę bez sensu, i to moim zdaniem, jeśli kwota została ustalona a umowa zawarta sprawa jest niekorzystna dla Barcy a nie dla Juve. I to tylko z takiego powodu, że jak się Pogba (odpukać) połamie to Barca będzie musiała wyłożyć ogromną kasę za kogoś z poważną kontuzją (a okazji w przyszłym roku będzie sporo wliczając Euro).
Co do samej licytacji oczywiście zgadzam się z Mete. Jeśli rozmowy faktycznie zaszły tak daleko to musi oznaczać, że Pogba jest bardzo zainteresowany. w innym wypadku pakowałby się do Realu albo PSG i zablokowałby Barcę bardzo łatwo (zwłaszcza, że z Raiolą to my się jakoś przesadnie nie lubimy). No i jeśli Barca da 80 baniek a City 100 ale Pogba będzie chciał iść do Barcy to Marotta zrobi to sam o co z Tevezem, czyli dotrzyma słowa i pokaże, że Juve to poważna firma a nie jakiś zaścianek co się będzie gryzł o kasę na przekór zawodnikowi (tak jak Barca z transferem Ibry cz Milan z transferem Kaki). Inna sprawa, że równie dobrze Barca może jakąś kasę przelać już teraz (gdyby faktycznie wszystko było dopięte i w tym kierunku miało zmierzać to nawet by to nam pewnie pasowało, bo wydatków nie mamy zbyt wielkich) a wtedy jest już done deal. Oczywiście nikt tego nie potwierdzi, ale miałoby to sens.

Jedyną opcją, żeby się wszystko sypnęło (jeśli faktycznie coś takiego się dzieje) byłby wybór na prezydenta kogoś kto Pogby nie chce i pozostawienie prezydentowi papierów do podpisania. Ale takiego kandydata chyba nie ma.

Oczywiście to wszystko są spekulacje, ale jak dla mnie układa się to w jakąś logiczną całość.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 02 lip 2015, 9:35

Operacja Pogba w Barcelonie trochę się komplikuje moim zdaniem. Wszystko zależy od tego czy Turan trafi do nas, czy nie. Wtedy w pomocy będzie: Iniesta, Rakitić, Sergio, Rafinha, Roberto, Turan. Za rok wraca Suarez i robi się ciasno. Osobiście uważam, że to ostatni sezon S. Roberto, więc Denis wskoczyłby na jego miejsce. Z drugiej strony też po tym sezonie najprawdopodobniej odejdzie też Pedro. Można by w jego miejsca przestawić właśnie Turka. Wtedy zwalnia się miejsce w środku pola, gdzie zresztą Pogba i tak grałby pierwsze skrzypce, a wiekowy Iniesta przejąłby rolę Xaviego. Można się tylko domyślać jak Lucho sobie w głowie układa to w tym aspekcie.

W sprawie spotkania to nikt chyba nie oczekiwał, że Pogba w tym roku gdzieś odejdzie. Nawet oficjalnego zaklepania na za rok. Jeśli takowe nastąpiło to i tak w mediach nikt o tym oficjalnie nie powie. Gerson jako część tej operacji jest bardzo prawdopodobny. Barca miała opcję pierwokupu, już niby pojechali dopiąć transfer i nagle ma wylądować w Juve za 16 mln.

Pogba na pewno odejdzie za rok. Gdzie? To już jego wybór ale nie sądzę by zamienił Juve na ekipę słabszą (City, PSG). Pójdzie półkę wyżej: Barca, Real. Nie sądzę by Juve udało się go zatrzymać skoro sam stanowczo zechce opuścić klub.
Jedyną opcją, żeby się wszystko sypnęło (jeśli faktycznie coś takiego się dzieje) byłby wybór na prezydenta kogoś kto Pogby nie chce i pozostawienie prezydentowi papierów do podpisania. Ale takiego kandydata chyba nie ma.
Jest. Benedito bodajże powiedział, że nie będzie rozbijał banku na Pogbę.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 02 lip 2015, 9:44

Professor Chaos pisze:Jest. Benedito bodajże powiedział, że nie będzie rozbijał banku na Pogbę.
Małem napisać takiej opcji a nie takiego kandydata, bo Benedito szanse ma iluzoryczne. POza tym nie wiadomo czy by nie rozbił, gdyby już było załatwione.

BTW - nie ten temat :)

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 02 lip 2015, 9:54

Z drugiej strony od teraz do potencjalnego transferu jest jeszcze rok czasu. Przez ten okres jeszcze duzo moze (choc nie musi) sie zmienic. :D

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2464

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 02 lip 2015, 14:00

ie sądzę by Juve udało się go zatrzymać skoro sam stanowczo zechce opuścić klub.
Nie skoro zechce a jeśli zechce :pijemy: poza tym, Rozumiem jeszcze Barcelonę ale Real Beniteza? Wcale nie wyższa półka

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 02 lip 2015, 14:15

Podobno poszla pierwsza oferta za Oscara w wysokosci 28 mln. Chelsea ma chciec 35.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 989
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 02 lip 2015, 16:00

Jestem wybredny, ale wolałbym Isco, z całym jednak szacunkiem przyjąłbym i Oscara. Umówmy się, kreatywność w postaci Oscara (Isco) i Dybali + Morata to wyższy lvl grania. Nie tak odległe czasy, kiedy w ataku trzeba było oglądać Vucka i Matri Mitrę chyba mówią same za siebie. Byłbym szczęśliwy. Zobaczymy. Ogólnie czytałem dzisiaj nagłówek na temat Dybali na TuttoJuve, że musimy w niego uwierzyć, był niedoceniony na rynku transferowym, ale mamy następcę Teveza w jego postaci. Myślę, że wejście do drużyny będzie miał o wiele łatwiejsze niż np. Diego, który też był technikiem. Wierzę w to, że za rok w wakacje będziemy musieli odrzucać oferty przekraczające 50 mln.

Bonucci przedłużył kontrakt do 2019. Myślę, że Benitez może zapomnieć o nim.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2868

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 03 lip 2015, 18:58

No i mamy Neto w miejsce Storariego. Dobrze to czy źle, nie wiem. Marco mógł jeszcze zostać u nas. Piłkarsko bardzo dobry a i robił fajny klimat w szatni. Rubinho zostaje?

Awatar użytkownika
Marcinhp
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 182

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcinhp » 03 lip 2015, 19:03

Neto porządny bramkarz, to i zarabiać będzie sporo (2,2 mln?). Buffona nie wygryzie, jego następcą nie zostanie, bycie drugim bramkarzem na dłuższą metę pewnie też mu nie będzie odpowiadać. Jakoś nie widzę u niego długiej kariery u nas.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 989
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 03 lip 2015, 19:38

sci pisze:Rubinho zostaje?
Nie.
Marcinhp pisze:Neto porządny bramkarz, to i zarabiać będzie sporo (2,2 mln?). Buffona nie wygryzie, jego następcą nie zostanie, bycie drugim bramkarzem na dłuższą metę pewnie też mu nie będzie odpowiadać. Jakoś nie widzę u niego długiej kariery u nas.
Ja mam nieco inne zdanie, chcę by dostał szansę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”