Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1257

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 10 lip 2015, 12:46

Rafael blisko Galaty...pewnie za jakiś 1 mln :rotfl:

Fells jako opcja nr 4 na atak mi pasuje, jesli jednak pozbywamy się Cziczy i RVP to napastnik musi przyjść.

Licze na dobre okienko,wiadomo ze człowiek by chciał szybko bo za niecały miesiac liga jednak jesli mamy zrobić dobre zakupy warto poczekać.

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 10 lip 2015, 12:49

Rafael idzie do Galaty, coś modny ten kierunek turecki. Myślałem, że pójdzie do lepszej ligi, ale bardzo możliwe, że jeszcze trafi do dobrego klubu za duży szmal jak pogra regularnie.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 10 lip 2015, 14:39

Modny bo zliberalizowali limity obcokrajowców w drużynie, teraz może ich być bodaj 12 lub 14 w kadrze
A kasę kluby tureckie z reguły mają, te 3/4 lepsze są pewne i jaj nie robią gdy przychodzi czas wypłaty :wink:

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 10 lip 2015, 16:17

Po konferencji Louiego i Depay'a:

- DDG został pochwalony za profesjonalne podejście do sprawy całej sagi
- Loui uważa, że ma wystarczająco napastników (w sumie RvP formalnie jest jeszcze nasz;) )
- Loui potwierdził, że Darmian do nas przychodzi

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 10 lip 2015, 16:22

Depay potwierdził że odrzucił oferte PSG i że dzwonil do niego Rodgers. Szkoda że trener Liverpoolu po wszystkim stwierdził ze Depay nie był jego celem :rotfl:

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 10 lip 2015, 22:38

Bild jest pewny - Schweini zdecydował się odejść. Kwota transferu ok 18 mln euro

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2457

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 10 lip 2015, 23:02

i 10 mln Euro rocznej pensji dla Niemca.

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 10 lip 2015, 23:41

Pensja Robina i Falcao to było 0,5 mln tygodniowo więc tego ....

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 11 lip 2015, 0:21

13 milionów rocznie ma jednak zarabiać. Za dużo.
Druga sprawa jest taka, że 20 milionów dużą kwotą może nie jest, ale dalej mi ten transfer nie pasuje. :(

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 11 lip 2015, 0:22

A nie 10 baniek za 3 lata?

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 11 lip 2015, 0:36

Nie, początkowo wszyscy pisali, że 10 milionów rocznie, ale teraz wszyscy równo podają, że kontrakt ma być wart 39 milionów, a że podpisuje na trzy lata, to wychodzi 13 milionów rocznie. ;)

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2457

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 11 lip 2015, 8:34

BeBaD pisze:Pensja Robina i Falcao to było 0,5 mln tygodniowo więc tego ....
no pensja 2 zawodników a nie jednego a Robin dał wam mistrzostwo.

Ot Niemiec przyszedł bo dostał więcej kasy niż w Bayernie, proste

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 11 lip 2015, 8:54

Tja, bo Bastian poprzez swoją karierę udowodnił, że jedyne co mu w głowie siedzi to kasa.

Prawdopodobnie przejdzie, bo chce nowego wyzwania, a liga angielska go kusiła od dawna(a do United tez mu chyba było najbliżej, bo jego brat kibicuje nam :P ). Już kilka lat temu mówił o ewentualnym transferze do nas. Kasa oczywiście się zgadza, ale nie myślę, że ona była czynnikiem, który zdecydował.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 11 lip 2015, 9:07

Jeśli to prawda, to dzisiaj pewnie zostanie potwierdzona - w Monachium odbędzie się po południu oficjalna prezentacja przedsezonowa zawodników z udziałem kibiców.

W sumie przebieg ostatnich tygodni na to wskazywał, więc nie jestem zaskoczony, ale jednak jakieś dziwne uczucie mam...

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 11 lip 2015, 9:07

Nikt się przecież nie łudzi, że całe życie marzył o tym żeby grać dla MU ;) Pewnie po prostu chciał spróbować czegoś innego po wygraniu już wszystkiego z Bayernem. A że przy tym może zarobić więcej siana. Poza tym podobno jego brat jest kibicem MU.

Najbardziej utytułowany niemiecki piłkarz za te pieniądze to byłoby fajne wzmocnienie. Kontrakt na 3 lata więc też spoko rozwiązanie w przypadku 30-latka. Nawet jeśli mówi się o tych 13 milionach euro rocznie - to będzie tygodniówka rzędu 200 tys funtów. Spora ale mówimy przecież o filarze jednej z najpotężniejszych drużyn ostatnich lat, biorąc pod uwagę ile zarabiały bądź zarabiają ostatnio u nas i w ogóle w Premier League największe gwiazdy nie ma tu jakiejś sensacji. Kwota transferu wydaje się w porządku, zwłaszcza za tej klasy gracza.

Jedyne co mnie martwi to, że to pewnie zamknie transfer Schneiderlina. Dyrektor Świętych zresztą przyznał, że nie było kolejnych ofert za Morgana. Niemiec może odciążyć/zastąpić Carricka na "6", może grać też obok niego. Czyli dokładnie to czego oczekiwano od Francuza. Kolejne mocne nazwisko o podobnym profilu to może być już za dużo bo przecież są Carrick, Herrera, Blind i Fellaini. Nawet biorąc pod uwagę, że ostatnią trójkę można rzucać po różnych pozycjach to z Niemcem i Francuzem to byłoby 6 graczy na 2 pozycje.

--------------------------------De Gea(?)/Valdes------------------------------------
Darmian/Valencia-----Smalling/Jones----nowy CB/Rojo/Evans-----Shaw/Blind
-------------------------------Carrick/Schweinsteiger-----------------------------
-------------------Schweinsteiger/Herrera-------Fellaini/Herrera/Di Maria/Mata-
Mata/Young/Di Maria/Januzaj-------------------------Depay/Young/Januzaj---------
----------------------------Rooney/Wilson----------------------------------------------

Robi się ciasno w środku a nie uwzględniłem przecież Pereiry, który po coś kontrakt przedłużał. Tych opcji zrobiłoby się sporo przy transferze Bastiana, Niemiec to taki piłkarz wytrych, który wreszcie pozwoliłby nam obstawić newralgiczne punkty w środku pola. Tu zwyczajnie nie widać już miejsca dla Schneiderlina poza wchodzeniem do rotacji.

Póki co trzeba poczekać na potwierdzenie choć z tego co pamiętam to Bild w sprawach Bayernu jest wiarygodnym źródłem.

Darmian w zasadzie już nasz. No i ok. Wygląda na transfer przeprowadzony z głową.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”