Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1258

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 11 lip 2015, 9:13

Nie sądźcie tylko, że Schweini przyjdzie do Was robić za zapchajdziurę ;). To, że zdecydował się na ten krok, może tylko dowodzić, że van Gaal go przekonał centralnym miejscem w pomocy MU. Pamiętajcie, że to Holender jako poerwszy zdecydowanie postawił na Bastiana w środku pola, wcześniej Schweini tułał się na bokach pomocy (a nawet obrony za Magatha :P ). Z drugiej strony, Bastian raczej nie da rady grać wszystkich meczów, więc nie zabraknie też spotkań dla pozostałych pomocników MU.

Kurde, co za czasy. Jakby ktoś trzy lata temu mi powiedział, że w pomocy Bayernu będą grać Xabi Alonso i Thiago, a za to Kroos będzie zawodnikiem Realu, a Schweinsteiger Manchesteru, to kazałbym mu odwiedzić lekarza...

Tobias Schweinsteiger faktycznie jest kibicem MU. Aktualnie zakończył karierę i jest w sztabie szkoleniowym juniorów Bayernu ;)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 11 lip 2015, 9:19

Jeszcze Lui ma apetyt na Mullera ;)

Oczywiście, że nie przychodzi jako zapchajdziura. Za rok Euro i pewnie będzie chciał na nim odegrać istotną rolę. IMO za kadencji Guardioli to właśnie w Bayernie jego rola została zmarginalizowana za sprawą transferu Alonso, któremu Pep podporządkował drugą linię. Kontuzje kontuzjami ale to Xabi wyrósł wam na lidera środka. Ładnie Guardiola przebudował tę zajebistą paczkę Heynckesa. Jak za rok nie będzie w Monachium Ligi Mistrzów to Pep odejdzie i będzie można powiedzieć, że ładnie zdemontował tego potwora, którego mu zostawił poprzednik.

Euro za rok to swoją drogą przy transferze Bastiana kolejny argument przeciwko transferowi Schneiderlina.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 11 lip 2015, 9:37

Na Muellera możecie nie liczyć, nawet jeśli miałby być to transferowy rekord ;)

Lubię zwalanie wszystkiego na Pepa. Szczególnie, ze był on oponentem sprzedaży Kroosa (sam Toni ostatnio to przyznał). Co do Xabiego Alonso, to jego transfer był reakcją na kontuzję Martineza oraz info o długiej przerwie Bastiana (wrócił na boisko dopiero w listopadzie), zresztą przyjście Hiszpana było kluczowe dla wygrania przez nas mistrzostwa Niemiec, które zawdzięczamy przede wszystkim świetnej rundzie jesiennej. Inna sprawa, że Alonso wyraźnie spuścił z tonu w 2 rundzie. A centralną postacią pomocy to chyba jednak będzie raczej Thiago, tylko musi być w pełni sił i zdrowia.

Dodać należy, że w Monachium i tak jest potrzebna powolna przebudowa, ale to już do dywagacji w innym topiku (zresztą wspominałem o tym już na kanwie dwumeczu z Barceloną).

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 11 lip 2015, 10:13

No właśnie mam pewien problem z Bastianem jako zastępcą Carricka. To jest piłkarz, który może grać jako ten pierwszy przed obrońcami? Zawsze kojarzył mi się raczej z 8 niż z 6. Bardziej konkurencja dla Herrery albo obok niego w środku. Nie zdziwię się jak VG znowu będzie sporo kombinował taktyką. Na szczęście zaraz zaczynamy tournee i pewnie się o wszystkim przekonamy.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 11 lip 2015, 12:17

Szkoda, ze zamiast Bastiana nie pokopaliśmy trochę i nie poszukaliśmy jakiegoś 5 lat młodszego grajka. Moim zdaniem Niemiec nie będzie robił różnicy, jakiej potrzebujemy na tej pozycji.
Valedesa kuszą z Turcji - to dobry kierunek dla naszego 'jestemalemnieniema'.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 11 lip 2015, 13:18

Dziwaczna logika. Jeden z najlepszych zawodników na świecie na swojej pozycji w ostatnich latach nie zrobi różnicy, a JAKIŚ o 5 lat młodszy zawodnik już zapewne tak ;)

Kupujemy genialnego zawodnika, a do tego gościa, który wie co to wygrywanie. Doświadczonego, nie pękającego w meczach o stawkę. Lidera. A brakuje nam takich osobowości jak tlenu.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 11 lip 2015, 13:22

Schweinsteigera nie ma być podczas dzisiejszej prezentacji, więc w zasadzie transfer jest przesądzony. Ponoć jeszcze jest negocjowana kwota odstępnego, także oficjalne potwierdzenie będzie zapewne na początku tygodnia.

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 11 lip 2015, 13:44

Mi też bardzo podoba się dotychczasowe okienko. Są: Depay, który jest wzmocnieniem w ofensywie, które było potrzebne, potencjalny crack; Schweinsteiger dający jakość, doświadczenie i wielką wartość do mentalności zespołu; Darmian zwiększający wybór w obronie, do oszlifowania czyli typowy dla United transfer. Minimum wykonane, jeśli przyjdzie napastnik i przy odejściu de Gei bramkarz będzie świetnie. Chociaż ja dalej myśle, że przynajmniej na ten sezon Hiszpan zostanie.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 11 lip 2015, 13:52

Zajebiscie- nie mam nic wiecej do dodania.

Na ta chwile dokonujemy bardzo mądre zakupy.Jeśli przyjdzie jeszcze Morgan plus obrońca to będzie rewelacyjne okienko.

Obrazek
Ostatnio zmieniony 11 lip 2015, 14:01 przez MGiggs, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 11 lip 2015, 13:59

maxskr pisze:Darmian zwiększający wybór w obronie, do oszlifowania
Chyba kogoś tutaj słoneczko przygrzało za mocno...w kadrze MU nie ma prawego obrońcy który dorównywałby klasą Darmianowi...jeszcze raz- gdyby miał paszport UK - 40-50 mln € jak nic.

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 11 lip 2015, 14:13

To to ja wiem, że Darmian ma umiejętności na prawej obronie, które przewyższają resztę piłkarzy z kadry MU. Może, ale nie musi z miejsca wskoczyć do pierwszej jedenastki, myślę że LVG będzie go stopniowo wprowadzał i przyzwyczajał do angielskiej piłki. Mogę się mylić, ale różnie to było na początku z obrońcami przychodzącymi do United, najlepszy przykład - Evra.

Jeszcze co do transferu Niemca. Myślę, że jego przyjście minimalizuje możliwość kupna Schneiderlina. Na 2 pozycje są wtedy Blind, Carrick, Bastian i Herrera. Ander może grać pozycję wyżej, ale przy takim tłoku na 10 będzie to raczej rzadkość w przyszłym sezonie. Fellaini już na 90% będzie wystawiany tylko z przodu. Może za rok ? :)

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 11 lip 2015, 14:18

To United tylko z Rooneyem na szpicy zostają? Czy tam jeszcze Hernandez jest?

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 11 lip 2015, 14:21

Hernadez i młody Wilson. Nie rozumiem niechęci LVG do Groszka, ten facet z kretywna pomoca to gwarancja bramek.

Deal done

KH Rummenigge confirms Schweinsteiger will leave the club. #FCBayern. BS 'wants a new experience' at the end of his career.

Rummenigge powiedział również że kwota transferu nie zostanie upubliczniona i jest pełne porozumienie między klubami.
Ostatnio zmieniony 11 lip 2015, 14:36 przez MGiggs, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 11 lip 2015, 14:31

No to chyba rzeczywiście Świnka Pepa zmienia się w Świnkę Louisa. Napaliłem się na Morgana, ale w takim układzie raczej go nie będzie, trudno. Mam trochę obaw co do Schweiniego, szczególnie co do kwestii zdrowia ale każdy nowy piłkarz ma czystą kartę. Powodzenia więc, Basti :)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 11 lip 2015, 14:58

Tak, wszystko już powiedziane. Bayern zrobi pożegnalne spotkanie Bastianowi, jak tenże będzie kończył karierę. Plus obecano mu możliwość powrotu do Bayernu po zakończeniu kariery piłkarskiej.

Znamienne, że ostatnie spotkanie (z Mainz), które zagrał w naszej koszulce, było meczem nr 500 :rydzyk:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”