Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1272

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 856

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 18 lip 2015, 15:35

Można się nauczyć tam żyć ale KAŻDY zawsze będzie wolał wrócić do ojczyzny :wink: a mam parunastu znajomych za granicami i wiem co mówią.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 18 lip 2015, 16:08

4 lata to kawał czasu, przez 4 lata mogą wygasnąć stare znajomości, zastępuje się je nowymi. Piłkarze też nie żyją jak przeciętny emigrant - wielka posiadłość, maksymalny komfort. W Manchesterze Hiszpanów nie brakuje - minus wysp jest znany i dla kogoś komu niczego nie brakuje pogoda to ważny aspekt. Dla De Gei obecnie jedyny możliwy kierunek to Madryt, tylko tam utrzyma poziom sportowy i dostanie tyle kasy co w MU opuszczając wyspy.

Ciekaw jestem jakie ruchy transferowe nas jeszcze czekają - największa niewiadoma to środek obrony - sprzedaż Evansa musiałaby oznaczać, że przyjdzie ktoś nowy, ja z kolei myślę, że gdyby Jones i Smalling pozostali zdrowi to nie mielibyśmy specjalnych problemów w środku pola, inna sprawa, że tak po prostu się nie stanie.

Napad mógłby zostać tak jak jest - Roo/Hernandez/Wilson to zupełnie wystarczająca kombinacja i nie chciałbym, żeby ktoś niepotrzebnie blokował Wilsona.

Jeśli ADM odejdzie to Pedro byłby rozsądnym zastępstwem.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 18 lip 2015, 16:54

Fajna ta debiutancka bramka Schneiderlina, choć bramkarz mógł to chyba wyciągnąć, obrońcy Club America też zaspali.

Czy tylko mi Pereira się cholernie podobał? Strasznie aktywny na tej lewej stronie. Walczak, świetna technika, ma kiwkę w nodze - przypomina mi trochę młodzików z Brasileirao. Trzeba go trzymać u nas i za rok-dwa spokojnie może grać dla głównego składu. Świetnie także egzekwuje rzuty rożne i wolne, po jego wrzutkach powinna wczoraj paść niejedna bramka. No i mieszał tymi Meksykanami jak chciał, aż miło było na to popatrzeć, bo byli wobec niego bezradni.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2474

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 18 lip 2015, 18:39

Good luck to #mufc's Ben Pearson and Joe Rothwell as the midfield duo join Barnsley on loan until 3 January 2016.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2493
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 19 lip 2015, 13:45

Fani Manchesteru, powiedzcie mi jedną rzecz. Czemu co chwila pisze się o średnim Cilessenie a nie ma żadnych plotek o Leno? Cena zbliżona, a potencjał obu bramkarzy nieporównywalnie większy na korzyść Niemca. Przecież Leno to jest bramkarz na lata, a ten Cilessen to tak jak już ktoś wspominał bramkarz do klubów środka tabeli. IMO Bernd to zdecydowanie najlepsza opcja w przypadku odejścia de Gei i nie wiem czemu nie bierzecie go pod uwagę, nikogo lepszego nie znajdziecie tym bardziej, że Cech już w Arsenalu.

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 19 lip 2015, 13:56

bo to holender i "pupil" VG

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8416

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 19 lip 2015, 13:58

Chemik, już go tak nie zachwalaj, tylko dzwoń do Florentino, żeby szedł po Niemca, a w spokoju zostawcie DDG:)

Też nie wiem, bo też mi się wydaje, że Leno ma potencjał znacznie większy od Cillesena, do tego jest hype na niemieckich bramkarzy, więc taki ruch wydawałby się oczywisty... Może zresztą LVG ma na celowniku właśnie Niemca, ale po prostu się o tym nie mówi?

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 994
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 20 lip 2015, 17:12

Obrazek

:P jakiś fan rzucił takie porównanie na co Gary odpisał: I knew that Botox , summer training and Italian lessons would fool everyone! #imback

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 21 lip 2015, 13:21

Van Gaal potwierdził, że będzie nowy napastnik, ale dodał, że to będzie niespodzianka i nie było do tej pory o nim w mediach. Jeśli to prawda, to ciekawe, kogo ma na myśli. Mówiło się o Lewym, Benzemie, Cavanim, Lacazetcie (chyba), Kane'ie, Pedro i pewnie kilku innych, więc tych opcji jest coraz mniej.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 21 lip 2015, 13:53

No właśnie tego się najbardziej obawiam.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 21 lip 2015, 14:12

Po tym co się gada w mediach ten Pedro wydaje się najbardziej prawdopodobny. Jakoś nigdy nie mogłem się do niego przekonać. Wartościowy zawodnik, świetnie pasowałby do 4-3-3 ale tam gdzie on czuje się najlepiej na ten moment mamy i Di Marię, i Januzaja, i Depaya a Young i Mata też tam będą grać. Na "9" na dłuższą metę go nie widzę, jak Rooney się połamie to nie pasuje mi na tego najbardziej wysuniętego napastnika.

Któryś raz przewija się w mediach, że to byłaby niespodzianka więc pewnie nikt z tego topowego grona więc jakiś Alcacer też pewnie odpada, Ibra raczej odpada z racji wieku i charakteru. Nie wiem, jakiś Bas Dost wydaje się możliwy. Tyle, że Van Gaal nie wydawał się jego fanem kiedy był trenerem Holandii więc cholera wie czy taki Hunter się nie marzy Luiemu.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 lip 2015, 14:16

A Dzeko planuje zostać w City?

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 21 lip 2015, 14:18

Mam nadzieję, że żadne Dosty czy inne Huntelaare. Równie dobrze można postawić tam mnie - efekt będzie podobny. Jest Chicha, jest Wilson - po co dawać dodatkowo graczy, którzy nie wniosą nic ponad to, co jest? 3 graczy na 1 pozycję to nie jest za mało, a oddawać Javiera kosztem jakiegoś drewna, to byłby kiepski żart. Mam nadzieję, że to taka strategia Louiego - zacznie się pisać o drewnach, a on zaskoczy kimś fajnym - wtedy to będzie niespodzianka.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 21 lip 2015, 14:32

Nie psujcie mi nastroju... Ledwo jednego Valdesa żegnamy (oficjalnie, jeszcze nie, prawda? :-( ), a tu następnego Pedro mamy przyjąć...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”