Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 5

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Dosmen
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dosmen » 08 sie 2005, 22:45

A wie ktoś coś o incydencie na trybunach na meczu Legia - Bayern? Spiker prosił o sportowe zachownia i doping...

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 08 sie 2005, 23:49

Ooo ludzie i nawet ja sie wypowiem o tym meczu :roll: Jak można w 100% sytuacji strzelać w bramkarza? to jest właśnie polska piłka...Tak szczerze mówiąc to gdyby Bayern zagrał na 100% swoich możliwości to ciekawy byłby wynik. Dwie osoby z Legii mi się spodobały swoją grą, a mianowicie bramkarz Fabiański i obrońca, który tak pięknie wybijał piłeczki (niewiem jak się nazywa to nie był ten Outara czy jak mu tam? :roll: na początku myslałem, że to Choto w warkoczykach 8) ), a tak pozatym to błażenada, ale ładną bramkę strzelił Magiera :lol: naprawdę profesjonalna główka 8)
Ostatnio zmieniony 09 sie 2005, 0:13 przez Tomusmc, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 08 sie 2005, 23:59

Ciekawy mecz towarzyski ... ale roznice pomiedzy Bundesliga a "IDEA"(:lol:) ekstraklasa byly ogromne... zastanawiam sie jaki wynik by padl gdyby Bayern gral z Legia o punkty i Bawarczycy by zagrali na 100% swoich umiejestnosci .... dwucyfrowy ? hmm :wink:

Awatar użytkownika
bobi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bobi » 09 sie 2005, 1:19

Widac ogromna roznice pomiedzy tymi dwoma klubami. No i kibice polscy musieli takze "zablysnac" spiewajac j... szwabow. To jest przykre i wrecz dobijajace. A wracajac do meczu to Legia zagrala w pierwszej polowie zbyt bojazliwie. Stworzyla sobie pare sytuacji ale nie potrafila ich wykorzystac.

cris10
Trampkarz
Trampkarz

brawo Moussa!!!!!!!!!!!!!!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cris10 » 09 sie 2005, 9:39

Najlepszym piłkarzem Legii w meczu z Bayernem był nowo sprowadzony zawodnik z Burkina Faso a mianowicie Moussa Quattara.Pięknie zagrał w obronie jak i w ataku.Strzelał parę razy z główki przy rożnych i wybijał najcięższe piłki strzelane na naszą bramke

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 09 sie 2005, 9:40

Katastrofa...Legia zagrała w tym meczu słabo nie mówiąc tragicznie. Trzeba zauważyć jak Bayern rozciągał grę i grał "klepką", a piłkarze z Warszawy latali za nimi. W Legii nie zawiedli jedynie bramkarze, bo dwie bramki, które Legia straciła to przez głupotę (strata piłki), a ten samobój to z zaskoczenia i Mucha nic nie mógł zrobić.

Już niedługo (niewiem kiedy dokładnie) Legia gra z drużyną z Zuriha i jeśli tak zagramy jak wczoraj to może remis w pierwszym meczu uda się wywalczyć.

Co do tych akcji "sam na sam" to Włodarczyk myślał, że 38 letni bramkarz wystraszy się jego bomb i zejdzie z bramki. Taka jest niestety prawda...

Mam takie pytanie: Jak Szałachowski był "sam na sam" to chyba nie mógł grać Karwanowi, bo byłby spalony. Regulamin mówi, że musi być dwóch piłkarzy przed graczem do którego idzie podanie, a był tylko jeden... Możecie mi wytłumaczyć, bo się nie orięntuję trochę w tych sprawach...

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 09 sie 2005, 9:51

ehh....Szałachowski na początku, Włodar 2 razy, jak oni moglispieprzyć takie sytuacje!!! Fabiański jak zwykle na swoim poziomie, przy pramkach był bez szans, ale wiele sytuacji obronił, bardzo dobrze też zagrał Mucha, kilka świetnych obron. W obronie dobra gra Rzeźniczaka, no i Ouattara był bardzo dobry jak na debiut. Bartek Karwan, próbował, próbował, ale i tak lepiej grał w obronie niż w ofensywie. Zawiódł Klatt, fatalnie zagrał Cruz, o Magicu nie wspominając :roll: . Nijaki debiut Burkhardta, jeden bardzo dobry strzał i to wszystko. Janczyk też mnie zawiódł, potrafi grać lepiej.Sokołowski jako tako, też nic nadzwyczajnego, Vuko słabo, Surma całkiem nieźle. Ghanem kolejny debiutant, zagrał w miare, ale widać że nie jest jeszcze ograny. A Kiełbik, nie jest w formie i to widać, mam nadzieję że będzie grał tak jak w poprzednim sezonie.

To wszystko jenak nie starczyło na Bayern i nie ma się co dziwić. Bayern to jednak Bayern, myślę że sukcesem byłby remis, a zwycięstwo byłoby sensacją. Nawet w neczu towarzyskim. Legia się starała, ale też na pewno nie grali na 100%. Na pewno jest to lekcja dla legionistów, na pewno powinni się jeszcze wiele nauczyć przed konfrontacjami z takimi rywalami jak Bayern. Myślę, że Zieliński, powinien wreszcie zacząć grać 2 napastnikami, bo widać, że jak jest ich 2 to grają zdecydowanie lepiej. No i trzeba popracować nad wykończeniami akcji, bo spokojnie Włodar mógł jstrzelić jeszcze z 2 bramki, a Szałachowski też powinien strzelić, a przynajmniej podawaćdo Karwana.

A co do kibiców, ja nawet nie słyszałem co śpiewali, słyszałem tylko Hadaja proszącego o przestanie. Taki "kibice" to poprostu odrębny element i znajdą się oni na kardzym stadionie. Tępienie tego nic nie daje, więc ja już sam nie wiem co robić. Ignorować ? Tacy ćwierćinteligenci, zapewne pomysla, że im siępozawala i będzie jeszcze gorzej, to jest poprostu...straszne.

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 09 sie 2005, 12:29

bobi pisze:. No i kibice polscy musieli takze "zablysnac" spiewajac j... szwabow. To jest przykre i wrecz dobijajace.
no wlasnie zapomnialem o tym napisac ... To sa kibice legii,( nie wszyscy ) zreszta jak tacy odwazni sa to smialo niech jada do monachium i zaspiewaja to po niemiecku :) gwarantuje ze ktos im w koncu obije te zaczepialskie mordy...
mam nadzieje ze ktos z sponsorow sie tym przejol i juz nigdy bayern nie zagosci w warszawie w ramach akcji "visiting friends" bo co to za "friends" z legii ... (kibicow niektorych )
Ostatnio zmieniony 09 sie 2005, 12:36 przez rebuzz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mokotowiec
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mokotowiec » 09 sie 2005, 12:34

no krzyczeli i było to słychać w TV ale przestali po 1min.
brzydkie zachowanie tymbardziej że przecież nie cały skład Bayernu to Niemcy

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 09 sie 2005, 14:45

Na prawdę nie wiem co w tej drużynie przez tyle lat robi Magiera, przecież on prezentuje poziom co najwyżej drugoligowy. To prawda bramkę strzelił piękną :lol: ale pyzatym zero, zero czegokolwiek. Następny do odstrzały jest wg mnie Vukovic też nic nie pokazał większość jego podań trafiało do zawodników Bayernu. Następny w kolejce stoi Włodarczyk, który z 4 czy pięciu setek zdołał wykożystac jedną i to pewnie fartem mu się udało. O Cruzie już nawet nie wspominam ale to był jego debiut i to z Bayernem więc miał prawo być zdenerwowany.
Myśle, że nie ma co krytykować na razie młodych zawodników takich jak Klatt, Szałachowski czy Jańczyk bo oni dopiero się ogrywają.
Pozytywnie wypadli bramkarze i Ouattara który ładnie czyścił pole karne.

Awatar użytkownika
TwisT_ReD
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TwisT_ReD » 11 sie 2005, 22:21

ja mam jedna ogromna prosbe do zarzadu KP Legii Warszawa:

Wypierdolcie trenera Jacentego Zielinskiego bo z nim nie ma zadnych kolorowych perspektyw na przyszlosc. Mam jego osoby naprawde serdecznie dosc!!! Skonczcie z tym czlowiemkiem szybciej niz on skonczy z Legia... bo naprawde moze byc zle... a pozatym Jackek Magiera wielkie zero i najstarszy pilkarz Legii tez jest jak najbardziej na bruk!!!!

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 11 sie 2005, 22:31

TwisT_ReD pisze:Wyp*****e trenera Jacentego Zielinskiego
Wiesz wydaje mi sie jednak ze to nie tym rzecz raczej usunłąłbym kilku grajów.Przede wszystkim Surma, Magiera, Karwan, Sokołowski.Trzeba mu dac popracowac.
W ekstraklasie kibicuje raczej Wiśle ale szacunek za dzisiejszy doping(jedyna rzecz na europejskim poziomie).
ps.Fabiański kapitalny bramkarz wydaje sie ze bedzie lepszy nawet od Boruca.
pozdro

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 11 sie 2005, 22:36

Karwan powinien zostac, ma doswiadczenie, i czasem przeblyski,
niestety Magiera, Sokolowski II, czy tez Vukovic graja ponizej oczekiwan i powinno sie ich wywalic :!:
ale .... Zielinskiego tez bym wywalil :D:D
pilkarzem byl dobrym, ale jako trener - kiepsko ;)
sprobowalbym sciagnac spowrotem Okuke :)
on napewno sprowadzilby kilku tanich pilkarzy z Balkanow, i mysle, ze Legia gralaby duuzo duzo lepiej :)
moze Svitlica by wrocil ;)

pozdro

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 11 sie 2005, 23:01

No tak jak zobaczylem przedsezonowe "transfery" Legii to wiedzialem, ze ta druzyna co najwyzej moze walczyc jak rowny z rownym z Arka Gdynia... przeciez to wyglada jakby sie szykowali na podbicie 2 ligi w sezonie 2006/07 :lol: :lol: Chmiest, Klatt czyli "solidni drugoligowcy", Szalachowski, ktory mial jedna runde dobra i od razu ma byc podpora druzyny walczacej (jak zwykle zreszta bardziej w zapowiedziach dzialaczy niz realnych mozliwosci) o MP, Janczyk - ile on ma lat? 18? no i do tego jeden "kosmiczny" Brazylijczyk, jakis chyba Ghanijczyk(?) i jak dla mnie strzal w dziesiatke - Egipcjanin :lol: :lol: i bylbym zapomnial - wieczny talent, najlepszy bramkarz wsrod pomocnikow - Marciiiiin Buuurkhart :lol: jezeli dodac do tego Magiere, Wlodarczyka, Vukovica, Surme, Karwana i Roslonia (dziennikarza!!!!!!!!!!!!!!) to naprawde dryzyna taka ze ho ho :lol: :lol: z tego wszystkiego to chyba naprawde najlepszego macie bramkarza i w sumie to dzieki niemu nie jestescie na miejscu barazowym poki co :lol:
no a dzisiejszy mecz to lepiej przemilczec :lol: szczescie Legii ze Szwajcarzy grali jakby sie cieszyli ze widza proste boisko, bo przy innej dryzynie to nie wiem czy nie skonczyloby sie kompromitacja :lol:

Awatar użytkownika
player
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: player » 11 sie 2005, 23:14

Krzysztof Jarzyna pisze:No tak jak zobaczylem przedsezonowe "transfery" Legii to wiedzialem, ze ta druzyna co najwyzej moze walczyc jak rowny z rownym z Arka Gdynia... przeciez to wyglada jakby sie szykowali na podbicie 2 ligi w sezonie 2006/07 :lol: :lol: Chmiest, Klatt czyli "solidni drugoligowcy", Szalachowski, ktory mial jedna runde dobra i od razu ma byc podpora druzyny walczacej (jak zwykle zreszta bardziej w zapowiedziach dzialaczy niz realnych mozliwosci) o MP, Janczyk - ile on ma lat? 18? no i do tego jeden "kosmiczny" Brazylijczyk, jakis chyba Ghanijczyk(?) i jak dla mnie strzal w dziesiatke - Egipcjanin :lol: :lol: i bylbym zapomnial - wieczny talent, najlepszy bramkarz wsrod pomocnikow - Marciiiiin Buuurkhart :lol: jezeli dodac do tego Magiere, Wlodarczyka, Vukovica, Surme, Karwana i Roslonia (dziennikarza!!!!!!!!!!!!!!) to naprawde dryzyna taka ze ho ho :lol: :lol: z tego wszystkiego to chyba naprawde najlepszego macie bramkarza i w sumie to dzieki niemu nie jestescie na miejscu barazowym poki co :lol:
no a dzisiejszy mecz to lepiej przemilczec :lol: szczescie Legii ze Szwajcarzy grali jakby sie cieszyli ze widza proste boisko, bo przy innej dryzynie to nie wiem czy nie skonczyloby sie kompromitacja :lol:
Oczywiście musisz być kibicem Wisły bo tak zacieszasz - przypomnij sobie transfer gołosia który zdążył zabłysnąć tak jak szałachowski - cieszyliście się jak nienormalni (nie wszyscy, ale Ty napewno) - i to u was były 4 ligowiec wywalczył sobie miejsce w składzie i dobrze sobie radził - czemu u nas źle mają sobie radzić dobrzy 2 ligowcy którzy tam błyszczeli? - spójrz na kujawiaka który bez klatta moze stracic 2 ligę... a w dzisiejszym meczu graliśmy bez 9 zawodników i to przez prawie całe spotkanie w 10 - gdyby ten 18 latek ktory jest pewnie o 10 lat starszy od Ciebie gral od poczatku za Włodarczyka (ktory jest zresztą drewniakiem jak i Rasiak w rep.) to moglibysmy to wygrac...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”