AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 2669

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 29 sie 2015, 21:43

Zwróciliście uwagę kto podał pod nogi gracza Empoli parę metrów przed polem karnym? Tak w 21 minucie. Wydaje mi się, że Bertolacci. Pytam bo podobne straty kosztowały was punkty z Violą i na pewnym poziomie takie akcje nie mają prawa się trafiać

Swoją drogą gol dla Empoli raczej nie przypadkowy. Regularnie starają się wykorzystać wysoko wychodzącego w kryciu Zapatę. Fajnie wypada ten Assane Diousse. 17 lat, a i widać technikę, siłę i niezłą grę w defensywie. Nijak nie widać braku Valdifioriego. W ogóle Empoli mimo małego exodusu dalej gra swoją piłką. Potrafią zagęścić pole gry, nieźle operują piłką od tyłu, szybko organizują się w obronie. Saponara i Maccarone dalej grają swoje.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 29 sie 2015, 21:45

Zapomniałem wspomnieć - De Jong w 45' zanotował taki wślizg, za który Fiorentinie sędzia sprezentował karnego w poprzednim meczu. Oczywiście i słusznie w tym meczu karnego nie podyktowano.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1290

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 29 sie 2015, 21:49

Kucka... noce sie nie potwierdzil?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 sie 2015, 21:50

Mnie zastawia o co chodzi z tym Bertolaccim po prawej stronie. On po prostu jest tam żenujący. Grając w Genoi zawsze najlepiej grał bliżej lewej strony. Ewidentnie mu gra nie leży po prawej. Oczywiście nie ma co za bardzo go usprawiedliwiać, bo niektóre błędy popełniane przez niego nie wynikają ze strony na której biega. Nocerino i tak nic nie daje to dać go na prawą a może na lewej uda się coś wycisnąć z Bertolacciego.

Wystawienie Nocerino to jak dla mnie coś w stylu - no popatrzcie, to nasza najlepsza opcja na tą pozycję...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 29 sie 2015, 21:52

No to wspaniałą szansę dał trener Nocerino.
Przechodzimy na 4-2-3-1 z Kucką obok De Jonga i Bertolaccim na ofensywnym pomocniku. Już jest panika, a to przecież dopiero druga kolejka i mecz z Empoli.
Nie będę kłamał, że oczekiwałem po Mihajloviciu nowego Sacchiego, ale spodziewałem się po nim przynajmniej więcej niż po Inzaghim. Czekam na zmianę Adriano<=>Alex.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 sie 2015, 21:54

Jakie 4231? Przecież Kucka zajął miejsce Nocerino. Tak trudno pogodzić się z tym, że przyszedł po to by grać między inymi tam?

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 29 sie 2015, 21:55

nie przypominam sobie, żebym kiedyś widział gracza równie przestraszonego jak de sciglio w pierwszej połowie, wszystko grał do tyłu do najbliższego, żenada

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 29 sie 2015, 22:02

Komedia, nie gracz.

Dam rade Sinisy. Oddaj Suso gdziekolwiek.

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 234

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 29 sie 2015, 22:14

Ależ błąd Skorupskiego.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 29 sie 2015, 22:41

w nastepnym meczu

bonaventura zamiast suso
kucka zamiast nocerino
ktokolwiek zamiast de sciglio

bardzo dobry mecz zielińskiego, saponara oprocz gola też się kilka razy świetnie pokazał, bardzo podobał mi się mario rui, kapitalne wyszkolenie techniczne

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 29 sie 2015, 22:43

Jeden blad Skorupskiego i dupa blada. Zalosny Pucciarelli, ktory mial 3 fajne sytuacje, a przy kazdej zachowal sie jak jakis ogor z Serie D.

Dobry Zielinski. Jedna bardzo glupia strata w koncowce, ale poza tym wygladal calkiem fajnie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 sie 2015, 22:45

Można powiedzieć, że to taki typowy mecz z tamtego sezonu z tą różnicą, że 3 punkty zostają w Mediolanie. Gdyby postawić Juventus na miejsce Milanu to fani tego klubu po takim meczu mogliby powiedzieć, że wypadek przy pracy, takie mecze też się zdarzają. My raczej sobie nie możemy pozwolić na taki komentarz.

Szkoda mi Bertolacciego. Naprawdę, bo widziałem go w Genoi i to był dobry gracz, który wiele potrafił. Owszem nie jest to piłkarz na miarę lidera, czy wielkiej gwiazdy, ale naprawdę bardzo solidna opcja ligowa. W Milanie natomiast gra fatalnie. Nie wiem czy to presja tych 20 mln, czy po prostu jeszcze się nie przyzwyczaił do innych realiów, ale z taką grą jest murowanym kandydatem to bidona roku.

Galliani stworzył naprawdę fajny atak. Nie są to gracze klasy światowej, ale uzupełniają się, potrafią wiele. Fajnie byłoby ich w pełni wykorzystać tylko problem jest taki, że Serie A chyba Hondę przerosła, Suso to dzisiaj widzieliśmy a Bonaventura nigdy nie był ofensywnym pomocnikiem. Przydałby się ktoś taki kto umiałby w pełni wykorzystać ich możliwości.

No cóż nie ma usprawiedliwień dla takiej gry, ale nie ma co ukrywać że wzmocnienia by się przydały. Jakby jakimś cudem Galliani wyciągnął Witsela i jakiegoś fajnego AM z rękawa to byłoby fajnie. Co nie oznacza, że zasłużyłby na kolejną szansę, bo takie ruchy ogarnięty DS zrobiłby 2 miesiące temu.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 29 sie 2015, 22:46

Jak się spodziewałem Kucka zaczął grać głębiej od Nocerino, dał trochę luzu Bonaventurze i jakoś, psim swędem, udało się wygrać.
Diego Lopez dobrze, napastnicy zrobili swoje, a reszta żenująca. Cały mecz żenujący. Przed trenerem cała masa pracy, a ten mecz pokazał jedno - różnicy klas w jakości nie widać, choć ona istnieje, więc problemem pierwszorzędnym jest nie to, co i czy zrobił Galliani, tylko to, co zrobił Mihajlovic. A jak dotąd zrobił niewiele i to głównie źle - zespół wygląda gorzej niż parę tygodni temu.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1290

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 29 sie 2015, 22:47

Zielinski dobry, °ale ten bambo co potencjal ma... Dobrze doktor pisal. Swietny material na gracZa top w pomocy.

Nasi napastnicy sie rozkrecaja. Sciglio padaka, abate wracaj!!!

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 sie 2015, 22:47

A nie spodziewałeś się czasem 4231?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”