AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 2671

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 30 sie 2015, 13:12

Ja się cały czas zastanawiam czy jest na tym forum ktoś kto Ciebie jeszcze czyta ? Z każdym kolejnym postem utwierdzam się w przekonaniu, że to nawet nie jest przerost formy nad treścią tylko sama forma.

Swoją drogą jeżeli plotki mówiące o tym, że Witsel mocno naciska na transfer do Milanu są prawdziwe to jeżeli w ciągu najbliższych paru godzin AG nie wsiądzie do samolotu i podejmie próbę zakontraktowania Belga to będzie znaczyło, że facet zatracił kontakt z rzeczywistością. Nie twierdzę, że Belg jest lekiem na całe zło, ale mimo wszystko jest to zawodnik o uznanej marce a tego właśnie potrzebujecie. Zakontraktowanie tego zawodnika można odczytać, że wciąż się liczycie na piłkarskiej mapie świata i że nadal możecie być atrakcyjnym kierunkiem dla dobrych zawodników.
Ostatnio zmieniony 30 sie 2015, 13:20 przez MarcinW, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 sie 2015, 13:20

Mihajlovic pewnie tak chce Perottiego jak chciał Mario i Kucke.

Galliani ma przyniesionego Witsela na talerzu. Jak już takiego transferu nie doprowadzi do końca...

Co do dzisiejszych informacji o regiście. Ja bym wolał AM. De Jong idealny nie jest, ale jakiś poziom prezentuje. Jak dostanie Witsela do pomocy to powinno to jakoś funkcjonować. Natomiast na AM nie mamy żadnej dobrej opcji.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 sie 2015, 13:29

Mete dalej w halucynacjach, a tymczasem media są zgodne:
Mediaset:
MIHAJLOVIC SOGNA SORIANO E PEROTTI

E' stata solo una semplice chiacchierata, ma sta di fatto che Milan e Genoa hanno parlato anche di Perotti. Con l'arrivo di Iturbe dal Genoa, l'esterno argentino potrebbe essere l'ultima idea in via Aldo Rossi. E non è da escludere nemmeno la pista Soriano: il giocatore è sempre in cima alla lista dei desideri del tecnico serbo.
Corriere della Sera:
CorSera - Galliani: "Mercato chiuso", ma Mihajlovic sogna Soriano e Perotti
Powtórzę się mete, ile razy będziesz powtórzysz o tym, że Mihajlovic nie chce Perottiego, tyle razy skłamiesz. Stać Cię na więcej.
Sam też nie rozumiem dlaczego Serb uparł się na Soriano i Perottiego (tzn. wiem, że to jest spójne z jego taktyką, ale ta taktyka na razie nie funkcjonuje), ale musisz to zaakceptować i przestać kłamać.

Jeśli przyjdzie regista, to pewnie nie na ławkę, tylko do pierwszego składu. Czyli Montolivo będzie jego zmiennikiem, a De Jong zostanie przesunięty na inną pozycję. I teraz pytanie - czy trzymamy się 4-3-1-2, czy gramy z dwójką głęboko ustawionych pomocników i jednym wyżej (jak wczoraj, gdy wszedł Kucka, a przed nimi operował najpierw Berto, a później Poli, ale to już była desperacja), a także czy przesuwamy De Jonga na RCM/LCM a'la Gattuso i wtedy co zrobimy z masą przecinaków z pomocy: DM jak Kucka i De Jong, czy b2b jak Nocerino, Poli i możliwy Witsel.
Faktem jest, że o ile w zeszłym roku Milan grał żałośnie i De Jong się wybijał, o tyle w tym roku w pierwszych dwóch meczach ligowych De Jong dostosował się do miernego poziomu pozostałych pomocników i tym samym nie wygląda już na takiego, co to nie można go przesunąć nigdzie, bo jest najlepszy w zespole.

Pedulla potwierdził: popołudniu spotkanie w sprawie Witsela. Do wieczora go pewnie sfinalizują.
Ostatnio zmieniony 30 sie 2015, 13:30 przez Wilmore, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2865

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 30 sie 2015, 13:30

MarcinW pisze:Ja się cały czas zastanawiam czy jest na tym forum ktoś kto Ciebie jeszcze czyta ?
Czasami czytam jego posty dla beki. :D

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 30 sie 2015, 13:32

Ja się cały czas zastanawiam czy jest na tym forum ktoś kto Ciebie jeszcze czyta ?
zadawałem to pytanie kilka razy, nie dostałem odpowiedzi.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 sie 2015, 13:38

Co do registy to zawsze może grać tam Witsel a obok De Jong, ale to dla mnie trochę marnowanie Belga, bo on może dać więcej na RCM niż NDJ.

Perotti to albo opcja na skrzydło przy zmianie taktyki i próba zrobienia z niego AM co raczej nie zadziała, bo potrzebujemy innego typu AM. Moje zastrzeżenie - my jeszcze nie mamy kadry pod 4312 by budować kadrę pod drugą taktyke.

Sama w sobie wymiana wypożyczeń Perotti-Suso to dobra wymiana, bo Diego to lepszy gracz.
Ostatnio zmieniony 30 sie 2015, 13:47 przez mete, łącznie zmieniany 1 raz.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 sie 2015, 13:46

mete pisze:Co do registy to zawsze może grać tam Witsel a obok De Jong, ale to dla mnie trochę marnowanie Belga, bo on może dać więcej na RCM niż NDJ.
Ale Belg na CDM to taki sam "regista" jak De Jong. Registą nie jest gracz na CDM, tylko rozgrywający, a więc ktoś w typie Montolivo. Tak Belg, jak i Holender są w tym elemencie ograniczeni.

Choć ja tak czy owak z dystansem podchodzę do tych doniesień - nie wierzę, że Milan zdoła kupić odpowiedniej klasy registę w ciągu pozostałych kilkudziesięciu godzin. Podejrzewam, że sezon dokończymy z przecinakiem na środku pomocy.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 30 sie 2015, 13:52

Jeśli przyjdzie regista, to pewnie nie na ławkę, tylko do pierwszego składu. Czyli Montolivo będzie jego zmiennikiem, a De Jong zostanie przesunięty na inną pozycję. I teraz pytanie - czy trzymamy się 4-3-1-2, czy gramy z dwójką głęboko ustawionych pomocników i jednym wyżej (jak wczoraj, gdy wszedł Kucka, a przed nimi operował najpierw Berto, a później Poli, ale to już była desperacja), a także czy przesuwamy De Jonga na RCM/LCM a'la Gattuso i wtedy co zrobimy z masą przecinaków z pomocy: DM jak Kucka i De Jong, czy b2b jak Nocerino, Poli i możliwy Witsel.
Zwolnij, przecież to Kucka miał być zmiennikiem De Jonga, bo Monto nie jest w planach Sinisy, teraz zmiennikiem nowego registy ma być Montolivo, który raptem jest w planach Sinisy :?: , ahaaaaaaa.
Wiem, że w swoim nieograniczonym wypływie bezmózgiej nienawiści wyłączacie zdrowy rozsądek, ale sami zastanówcie się, kto miałby tam grać zamiast De Jonga? Montolivo, którego trener nie chce i którego chce oddać? Poli? Nocerino? Przecież na pewno Holender parę meczów opuści choćby przez kartki.
Ruch ten mówi nam, że Montolivo po pierwsze nie jest w planach trenera (ok, to było wiadomo od jakiegoś czasu, choć patrząc na wasze zacietrzewienie i tak wytłumaczycie, że to nie Mihajlovic, tylko Galliani chce się go pozbyć), a po drugie że Sinisa się uparł na kogoś w typie De Jonga na środku.
Znając jednak waszą ślepą nienawiść nie dziwi mnie, że tanie i akceptowalne zastępstwo dla podstawowego piłkarza (zamiast dotychczasowej pustki) przyjmujecie z furią.
Na litość boską.
Jeśli Kucka będzie grał obok De Jonga, to powiem, że jest to niebywała głupota i niesamowite partactwo - chyba że Kucka nagle złapie niesamowitą formę bądź będzie chodziło o incydent.
Jeśli ten transfer jest tak postrzegany, że ściągamy partnera dla De Jonga, to masz chyba na myśli tylko bandę wyżej wpisujących się użytkowników, którzy bezrozumnie zaczęli histeryzować. W mediach czy na twitterze opinie są zgodne - Montolivo odchodzi do Lyonu (ba, już jest we Francji ), więc Milan w ciągu chwili dograł nowego defensywnego pomocnika, który jest alternatywą na ławkę dla podstawowego gracza.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 sie 2015, 13:55

Ja wiem, że Witsel to nie jest regista jednak taki guru transferowy jak Di Marzio stawia go jako registe na CDM i nie wykluczam, że on tam będzie grał, bo on tak gra w Belgii z powodzeniem, ale po prostu uważam że to marnowanie, bo Witsel na RCM da nam więcej niż De Jong a De Jong na CDM oferuje to co powinno wystarczyć dopóki nie trafi do nas prawdziwy regista.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 sie 2015, 13:59

seba82
Widzę, że nie zauważyłeś, że przez 99% okienka mieliśmy jasne sygnały z gabinetów i od Sinisy: De Jong na środku pomocy, po czym od wczoraj mamy informacje: Milan chce registę (czyli głęboko grającego rozgrywającego).
Jeśli nadal nie rozumiesz, dlaczego taka informacja zmienia dywagacje na temat ustawienia taktyki, to przykro mi.
Podejrzewam, że sytuacja Montolivo po przyjściu registy nie zmieni się ani o jotę, będzie takim samym zmiennikiem jak obecnie. Martwi mnie to, bo chciałbym widzieć go w formie, do której nie dojdzie w obecnej sytuacji. Sytuacja Kucki też się nie zmieni ani o jotę, bo przecież ustawienie De Jonga na RCM będzie wiązało się z innymi zadaniami taktycznymi niż Bertolacciego na RCM czy De Jonga na CDM.
Choć to oczywiście dywagacje czysto teoretyczne, bo jak już pisałem - nie wierzę, że Milan przeprowadzi odpowiednio ważny ruch na tę pozycję, nie wierzę też, że nagle Montolivo wygryzie De Jonga ze składu.
Ja wiem, że Witsel to nie jest regista jednak taki guru transferowy jak Di Marzio stawia go jako registe na CDM i nie wykluczam, że on tam będzie grał, bo on tak gra w Belgii z powodzeniem, ale po prostu uważam że to marnowanie, bo Witsel na RCM da nam więcej niż De Jong a De Jong na CDM oferuje to co powinno wystarczyć dopóki nie trafi do nas prawdziwy regista.
Pomieszanie terminologii. Regista to rola, CDM to pozycja. De Jong czy Witsel nie grają registy nigdzie, bo nie potrafią, choć grywają tu czy tam jako CDM. Jeśli media piszą o tym, że Milan chce registę, to znaczy, że chce kogoś w typie Montolivo (co narzuca zmianę taktyki, o czym wyżej), a De Jong wyląduje gdzie indziej. Jeżeli Witsel wyląduje na CDM (co możliwe, choć jak słusznie napisałeś - szkoda Holendra), to nadal nie będzie grał registy.
Di Marzio się stoczył, bo się spopularyzował. Już nie ma jednego Di Marzio, tylko on + kilkudziesięciu dziennikarzy, którzy publikują pod jego szyldem.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 30 sie 2015, 14:18

Di Marzio stracił, w moich oczach resztki godności i wiarygodności.
Jak można, przez dwa miesiące, pisać o zainteresowaniu Juve Witselem, o kontaktach z graczem, klubem, o tym, że Zenit zgodził się (specjalnie dla Juve) zejść z 35 mln na 25 mln, o tym, że Witsel woli Juventus od Milanu.
By, gdy trwają zaawansowane negocjacje gracza w z Milanem, napisać, że Witsel nie pasuje do taktyki Juventusu i, że nie są zainteresowani.
Jakoś dziwnie pominął fakt, o którym pisze cała włoska prasa, że Witsel odrzucił możliwość przejścia do Juventusu.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1290

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 30 sie 2015, 14:20

Nie cale 18 tysi sprzedanych karnetow... tragedia. Warto zaznaczyc ze jeszcze kilka lat temu spokojnie sprzedawano okolo 40 tysiecy...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 sie 2015, 14:24

Wy też omijacie fakt, o którym pisze cała włoska prasa, że Mihajlović chce Perottiego bądź Soriano. :wink:
U Di Marzio publikuje X gości, z których tylko jeden to prawdziwy Di Marzio. Znając na strukturę innych redakcji włoskich podejrzewam, że jeden z drugim rywalizują o kliknięcia i wszyscy mają prawo do publikowania swoich doniesień - więc jeden pisze jedno, żeby zgarnąć kliknięcia, a drugi pisze drugie, żeby go przebić, bo popularność to w internecie wszystko. Stąd ten spadek wiarygodności.

Ostatni sezon ze sprzedanymi ponad 40k karnetów to 2008/09, kiedy jeszcze we Włoszech po prostu więcej ludzi chodziło na mecze. W czasach kryzysu we Włoszech frekwencja spadła wszystkim. Gdyby przyjąć za wiarygodne nieoficjalne doniesienia o sprzedanych 18k karnetów, to spadłaby średnia o kolejne 5k w porównaniu do dwóch sezonów temu (i o 6k w porównaniu do wcześniejszego sezonu), co wygląda zaskakująco w świetle dokonanych transferów. Pomimo błędnie przeprowadzonego mercato trudno mi zrozumieć dlaczego dwa lata temu chciało przyjść 23k, rok temu 16k, a w tym roku tak niewielki wzrost do zaledwie 18k.
Ostatnio zmieniony 30 sie 2015, 14:30 przez Wilmore, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 30 sie 2015, 14:28

Tak działają media, tylko szkoda, że odbywa się to kosztem i pod szyldem Di Marzio.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 sie 2015, 14:30

Wilmore ja wiem, że Witsel to nie regista. Tylko dziwi mnie fakt, że taki guru jak GDM piszę o regiście dla Milanu i podaje Witsela jako osobę.

Co do GDM to z tego co obserwuje to on prowadzi swojego twitera i podaje newsy mniej więcej te samo co na żywo później omawia na Sky a ludzi ma od tłumaczenia wiadomości. Gość po prostu strzela na prawo i lewo to wiadomo, że wreszcie trafi. Zresztą z Witselem to idealny przykład a takich było wiele.

Zresztą nawet jeżeli wielu ludzi publikuje w jego imieniu to od razu widać jaka jest wiarygodność informacji podanych przez niego.
Ostatnio zmieniony 30 sie 2015, 14:33 przez mete, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”