Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 30 sie 2015, 13:12
MarcinW
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 sie 2015, 13:20
mete

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 sie 2015, 13:29
Corriere della Sera:MIHAJLOVIC SOGNA SORIANO E PEROTTI
E' stata solo una semplice chiacchierata, ma sta di fatto che Milan e Genoa hanno parlato anche di Perotti. Con l'arrivo di Iturbe dal Genoa, l'esterno argentino potrebbe essere l'ultima idea in via Aldo Rossi. E non è da escludere nemmeno la pista Soriano: il giocatore è sempre in cima alla lista dei desideri del tecnico serbo.
Powtórzę się mete, ile razy będziesz powtórzysz o tym, że Mihajlovic nie chce Perottiego, tyle razy skłamiesz. Stać Cię na więcej.CorSera - Galliani: "Mercato chiuso", ma Mihajlovic sogna Soriano e Perotti
Wilmore

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 30 sie 2015, 13:30
Czasami czytam jego posty dla beki.MarcinW pisze:Ja się cały czas zastanawiam czy jest na tym forum ktoś kto Ciebie jeszcze czyta ?
Rezus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 30 sie 2015, 13:32
zadawałem to pytanie kilka razy, nie dostałem odpowiedzi.Ja się cały czas zastanawiam czy jest na tym forum ktoś kto Ciebie jeszcze czyta ?
rekinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 sie 2015, 13:38
mete

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 sie 2015, 13:46
Ale Belg na CDM to taki sam "regista" jak De Jong. Registą nie jest gracz na CDM, tylko rozgrywający, a więc ktoś w typie Montolivo. Tak Belg, jak i Holender są w tym elemencie ograniczeni.mete pisze:Co do registy to zawsze może grać tam Witsel a obok De Jong, ale to dla mnie trochę marnowanie Belga, bo on może dać więcej na RCM niż NDJ.
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 30 sie 2015, 13:52
Zwolnij, przecież to Kucka miał być zmiennikiem De Jonga, bo Monto nie jest w planach Sinisy, teraz zmiennikiem nowego registy ma być Montolivo, który raptem jest w planach SinisyJeśli przyjdzie regista, to pewnie nie na ławkę, tylko do pierwszego składu. Czyli Montolivo będzie jego zmiennikiem, a De Jong zostanie przesunięty na inną pozycję. I teraz pytanie - czy trzymamy się 4-3-1-2, czy gramy z dwójką głęboko ustawionych pomocników i jednym wyżej (jak wczoraj, gdy wszedł Kucka, a przed nimi operował najpierw Berto, a później Poli, ale to już była desperacja), a także czy przesuwamy De Jonga na RCM/LCM a'la Gattuso i wtedy co zrobimy z masą przecinaków z pomocy: DM jak Kucka i De Jong, czy b2b jak Nocerino, Poli i możliwy Witsel.
Wiem, że w swoim nieograniczonym wypływie bezmózgiej nienawiści wyłączacie zdrowy rozsądek, ale sami zastanówcie się, kto miałby tam grać zamiast De Jonga? Montolivo, którego trener nie chce i którego chce oddać? Poli? Nocerino? Przecież na pewno Holender parę meczów opuści choćby przez kartki.
Ruch ten mówi nam, że Montolivo po pierwsze nie jest w planach trenera (ok, to było wiadomo od jakiegoś czasu, choć patrząc na wasze zacietrzewienie i tak wytłumaczycie, że to nie Mihajlovic, tylko Galliani chce się go pozbyć), a po drugie że Sinisa się uparł na kogoś w typie De Jonga na środku.
Znając jednak waszą ślepą nienawiść nie dziwi mnie, że tanie i akceptowalne zastępstwo dla podstawowego piłkarza (zamiast dotychczasowej pustki) przyjmujecie z furią.
Na litość boską.
Jeśli Kucka będzie grał obok De Jonga, to powiem, że jest to niebywała głupota i niesamowite partactwo - chyba że Kucka nagle złapie niesamowitą formę bądź będzie chodziło o incydent.
Jeśli ten transfer jest tak postrzegany, że ściągamy partnera dla De Jonga, to masz chyba na myśli tylko bandę wyżej wpisujących się użytkowników, którzy bezrozumnie zaczęli histeryzować. W mediach czy na twitterze opinie są zgodne - Montolivo odchodzi do Lyonu (ba, już jest we Francji ), więc Milan w ciągu chwili dograł nowego defensywnego pomocnika, który jest alternatywą na ławkę dla podstawowego gracza.
seba82
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 sie 2015, 13:55
mete

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 sie 2015, 13:59
Pomieszanie terminologii. Regista to rola, CDM to pozycja. De Jong czy Witsel nie grają registy nigdzie, bo nie potrafią, choć grywają tu czy tam jako CDM. Jeśli media piszą o tym, że Milan chce registę, to znaczy, że chce kogoś w typie Montolivo (co narzuca zmianę taktyki, o czym wyżej), a De Jong wyląduje gdzie indziej. Jeżeli Witsel wyląduje na CDM (co możliwe, choć jak słusznie napisałeś - szkoda Holendra), to nadal nie będzie grał registy.Ja wiem, że Witsel to nie jest regista jednak taki guru transferowy jak Di Marzio stawia go jako registe na CDM i nie wykluczam, że on tam będzie grał, bo on tak gra w Belgii z powodzeniem, ale po prostu uważam że to marnowanie, bo Witsel na RCM da nam więcej niż De Jong a De Jong na CDM oferuje to co powinno wystarczyć dopóki nie trafi do nas prawdziwy regista.
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 30 sie 2015, 14:18
seba82

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 30 sie 2015, 14:20
gilardino11

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 sie 2015, 14:24
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 30 sie 2015, 14:28
seba82
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 sie 2015, 14:30
mete
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited