Kto wywalczy awans do Orange Ekstraklasy? - Strona 2

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Rom$on
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rom$on » 08 sie 2005, 13:36

Mój znajomy zna prezesa Heko. Narazie to on się cieszy z awansu do II ligi. A czermno to ponoć jest wiocha, w któej jest ok. 15 domów i stadion na 1000 miejsc. Ciekawe jakby to wyglądało gdyby wioska była w Ekstraklasie. Nawet jeżeli Widzew ma tą karę to i tak powinien awansować bez problemu z Jagą. Ale podejrzewam, że Lechia, Śląsk i Podbeskidzie będą im bardzo przeszkadzały. A w sezonie 207/2008 święta Trójca będzie w ekstraklasie ŚLĄSK WISŁA LECHIA!!!!!!

alex90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: alex90 » 08 sie 2005, 15:03

Jako, że pochodzę ze Śląska kibicuje Polonia Bytom i Podbieskidzie Bielsko-Biala 8) :D

piotrpio2
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrpio2 » 08 sie 2005, 15:36

Ja też ze Śląska , ale kibicuje RUCHOWI i WIDZEWOWI

Awatar użytkownika
matiz94
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matiz94 » 08 sie 2005, 20:27

Nad czym Wy się zastanawiacie. Wiadomo, że awansuje Widzew!!!!!! wg mnie na drugim miejscu będzie Jagielonia, a w barażach zagra Ruch!

Awatar użytkownika
marcin90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marcin90 » 09 sie 2005, 15:16

Ja uważam, że awansuje WIDZEW Łódź. Jestem jego kibicem, ale nawet jak bym nie był to czerwono-biało-czerwoni byliby moim głównym faworytem do awansu. Jak na razie prowadzą w tabeli z kompletem punktów, a grali przecież mecze z drużynami dysponującymi silnymi składami. Na pewno faworytem jest także Jagiellonia. Uważam, że z Jagą szczególnie trudno będzie wygrać w Białymstoku. Na wyjeździe nie będzie już taka groźna. Dziwię się czemu do faworytów zaliczane są drużyny Łksu, Podbeskidzia, Kujawiaka. Są one słabe i mogą najwyżej być na jakimś 8 miejscu. Sporo namieszać mogą natomiast Ruch, Lechia Gdańsk , Śląsk Wrocław i KSZO. Moim zdaniem to jeden z tych klubów wywalczy prawo do gry w barażach.

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 09 sie 2005, 20:17

Ja tam bym chciał zeby awansowały 2 największe kosy Korony Kszo i Radomiak mecze były by baardzo ciekawe , pozatym były by znowu po rocznej przerwie dermy województwa Świętokrzyskiego tylko tym razem I
ligowe .Ale pewnie awansuje Jagielonia i Widzew , Heko hehe mogło by bć ciekawie :)

kaka17
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaka17 » 24 paź 2005, 21:48

Moim zdaniem najbardziej szansse ma Widzew I Jaga :lol:

To moje typy:D
Tylko widzew Rts

Awatar użytkownika
Rycy
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rycy » 07 gru 2005, 13:20

Po rundzie jesiennej można by powiedzieć, że Widzew, ŁKS i Śląsk to główni kandydaci ale ja uważam że ŁKS znowu pokaże że są ,,rycerzami wiosny" i awansują z 1 miejsca co będzie sporym sukcesem. Widzew złapię zadyszkę pewnie w zimie odejdą zawodnicy tacy jak właśnie lider strzelców II ligi Bartek Grzelak i Widzew spadnie poza czołówkę. Śląsk może zagrać w barażach ale kto wie, bo z tymi Ptakami nigdy nic nie wiadomo i Edwardowi odechce się finansować WKS. Jak czas pokazał Lechia Gdańsk będzie zdecydowanie walczyć o utrzymanie co jest dla mnie przyznam szczerzę rozczarowaniem...Zagłębie Sosnowiec zapewne straci Pitrego i na wiosnę będą grali raz lepiej raz gorzej. Awans jeszcze nie w tym sezonie...Kujawiak to też zdecydowane rozczarowanie, spodziewałem się że będą w czołówce. Umieszczenie w tej ankiecie Drwęcy był jak dla mnie kawałem. Sam prezes mówi że już nie wierzy w utrzymanie i wywali większość składu i sprowadzi młodych piłkarzy z regionu...

Stadionowy Szabrownik
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Stadionowy Szabrownik » 21 gru 2005, 13:52

Teraz po fuzji Amiki z Lechem zrobi sie jedno miejsce i prawdopodobnie awans wywalczą: ŁKS ,Jaga,Sląsk no i Widzew.
Zeby tylko Polonia nie spadła bo tak to liga bylaby zajebista.
Derby Warszawy, Krakowa, Łodzi :lol: ahh :wink:

indianin

Post Wyświetl pojedynczy post autor: indianin » 21 gru 2005, 14:05

Mi się zdaje, że awans wywalczy Widzew. Powalczy o niego również Śląsk i ŁKS!!!!

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 21 gru 2005, 15:34

Pomimo nieskiej pozycji po rundzie wiosennej liczę na awans Lechii, chociaż jak mówi Nasz trener: "My nic nie musimy". Mam nadzieję jednak, że wzmocnimy się kilkoma piłkarzami i powalczymy, bo od czołówki dzieli nas zaledwie 10pkt, a wchodzi jeden zespół więcej po fuzji.

MY WIERZYMY TYLKO W BKS! LECHIO O NASZ O NASZ!

Awatar użytkownika
PrOtEcToR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PrOtEcToR » 21 gru 2005, 16:23

ja myślę że awansuje Widzew... już w tamtym roku mało brakowało, ale po "wzmocnieniach" zrobionych zimą, wiosne mieli fatalną i nic niewyszło z awansu... teraz przyszedł Kelech Ichenacho (niewiem jak to się pisze, ale pewnie wszyscy kojarza ten z Wisły) i mam nadzieje że okarze się dobrym wzmocnieniem... Jednak ich największy rywal Łks szykuje wielkie wzmocnienia, przychodzi Łukasz Madej z Górnika Łęczna... podobno już wszystko między klubem, a nim ustalone i została tylko sprawa kwoty. Napewno mocna jest równiez Jaga która wg. mnie awansuje razem z Widzewem!

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 21 gru 2005, 17:34

Jak narazie moim największym faworytem jest ŁKS. Po rewelacyjnej jesieni klub nie zamierza się poddać i ma w planach ściągnięcie kilku wartościowych piłkarzy. Brakuje tam jakiegoś bardzo dobrego napastnika. W tym roku walka o awans będzie bardzo ciekawa, jest jeszcze bardzo mocny Widzew czy Jagiellonia, a nie można zapominać również o Zagłębiu czy KSZO. Śląsk jest wysoko w tabeli jednak nie sądzę, aby był w stanie podjąć walkę o awans. Jesienią miał więcej szczęścia.

Loco

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loco » 21 gru 2005, 18:10

a ja sadze, że Jagiellonia zasługuje na pierwszą lige :P no i oczywiście łodzkie kluby też. jakoś ta pierwsza liga bez Łksu i Widzewa to nie to samo :P kto by pomyślał, że jeszcze kilka lat temu te kluby rządziły w ekstraklasie a teraz musza walczyć o powrót no ale taki jest futbol.

Awatar użytkownika
jaget
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaget » 21 gru 2005, 18:21

:lol: ale wy jestescie smieszni lechia walczy o awans do 1 ligi to mnie rozbraja wescie nie głosujcie na jakies smieszne kluby ktorym kibicujecie sobie w miastach...tylko na tych ktorzy naprawde walcza bo jak patrz na tabele i ogolnie na wyniki to oni moze i walcza ale o utrzymanie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”