Europa chyli się ku ruinie - Strona 4

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Chcesz imigrantów?

Tak
4
6%
Nie
60
91%
Nie wiem
2
3%
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Re: Europa chyli się ku ruinie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 06 wrz 2015, 8:20

masacra pisze:boromir, dalej chcesz ich tu po chrzescijansku wpuszczac i ugoscic?
To teraz zastanów się, czy opisane zachowanie mieści się w ramach tego, co nazwałem "polskimi warunkami".

Co do Pana powyżej.

http://news.yahoo.com/syrian-rebel-lead ... 36165.html

Prawie się wzruszyłem.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 06 wrz 2015, 9:13

Sero pisze: Kuźwa, póki co wiemy tyle co dyktują nam media. NIe mamy styczności, jeśli jednak oni już teraz taranują kolejne granice to co będzie dalej ?
Jak wracalem z roboty kilka dni temu mielismy lot z szanghaju przez frankfurt do gdanska.
Ze Stachem, starym matrosem zasiedzielismy sie w knajpie i przez szczegolowa kontrola immigration nie zdążyliśmy na samolot do GDA. Tak więc przyszło nam koczować we Frankfurcie przez ponad 24H.
Wysłali nas do ticket service bysmy sprobowali je przebukowac. A, że o darmowej transakcji trzeba bylo zapomniec to udalismy się metrem na hauptbahnhof by zlapac jakiegos busa za wschodnia granice.
To co nasze oczęta tam ujrzały jest ciężkie do opisania. Co chwila podchodził do nas ciapaty typek emanujacy mefedronowym odurzeniem który negocjował by dać mu kilka klepaków na bilet którego rozklad wydrukował sobie w przyleglym do dworca caritasie. Wtedy zrozumiałem w jakim bezpiecznym, cywilizowanym i czystym kraju żyjemy., mówię o Polsce. Tam ciężko jest znaleźć na ulicy prawdziwego szwaba. Wszędzie tylko czorne negry. azjaci, arabowie, kolorowi, i turasy co już czują się jak u siebie. Bez kitu, staszek robił sobie statystyke ludzi co przechodzą koło nas i 50-50 wahała się róźnica między kolorowymi a bialymi.
Ktoś chyba tu wspomniał, że to jest prawdziwa kara dla niemców za ich rasustiwsjue i właśnie pogrzebali swój narod i tradycje. tg

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 06 wrz 2015, 11:11

Emerald pisze:Tak sobie czytam Waszą dyskusję (przyznam, że bardzo interesujący jest poziom zaszczucia niektórych - oblegana twierdza niczym we wczesnych latach 30tych u naszych sąsiadów) i w lewackiej (czy tam systemowej, bo nie wiem czy to to samo a używacie zamiennie) telewizji oglądam Infiltrację. Akurat trafiły się reklamy i była jedna ewidentnie zaadresowana do niektórych z Was: pieluchomajtki Pampers. Ponoć łatwo się zakłada i zdejmuje więc będzie git.

Dodam też, że o ile problem imigracji faktycznie jest trudny i ciężko będzie wypracować jakieś sensowne, działające i długofalowe rozwiązanie o tyle poziomu abstrakcji jaki osiągacie konstrułując teorię spiskowe nie powstydziłby się Tarantino... może jakiś scenariusz skrobniecie?

Pozdrówki ziomy i chciałbym Was podtrzymać na duchu zapewniając, że Europa a już z pewnością Polska jakoś da radę, ale w końcu jestem lewakiem więc pewnie próbuję uśpić Waszą czujność, więc zamiast tego powiem: "CZÓWAJ"! W końcu mnie jako lewakowi też się szariat nie widzi...
Gdybyś mógł bardziej sprecyzować swoją wypowiedź, to byłoby lepiej prowadzić z Tobą jakąkolwiek dyskusję. Tak walisz ogólnikami, że nawet twojemu koledze lewakowi oberwało się od Ciebie. :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 wrz 2015, 11:13

Emerald pisze: poziomu abstrakcji jaki osiągacie konstrułując teorię spiskowe nie powstydziłby się Tarantino... może jakiś scenariusz skrobniecie
scenariusz już sie pisze

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 06 wrz 2015, 11:15

Emerald zdany na łaskę Merkel, a w przyszłości na islamistów.

Awatar użytkownika
coco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1463
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 06 wrz 2015, 11:23

doprawdy chcecie tych ciapatych zwyroli w Polsce ?

Awatar użytkownika
Neris
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Neris » 06 wrz 2015, 11:50

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=5674AC41

Najbardziej mnie zastanawia czemu kraje arabskie w ogóle się nie poczuwają w tej sytuacji a kraje europejskie już tak. Poje*ane.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 06 wrz 2015, 13:35

MazurXIII pisze:Gdzie kończy się lewactwo?
Tak samo jak i nie ma jednych poglądów prawicowych, tzn. sztywno "cała prawica jest za tym i basta", tak samo lewica jest różnca, np. chrześcijańska lewica, lewica narodowa, skrajna lewica komunistyczna, itp. Powinieneś to wiedzieć.

Śmieszy mnie też przy okazji jak to się stało, że w dzisiejszym świecie jak ktoś uważa się za prawicę to wszystko, co złe to "lewica" i na odwrót. Bez sensu to jest. Nigdy się tak nie dogadamy. Chyba że nie chodzi nam o dogadanie, a o wieczną wojnę. Zresztą, nie ten wątek.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2685

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 06 wrz 2015, 13:47

Ja siebie uważam za prawicowca ale kościół bym rozpierdolił w drobny mak !

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 06 wrz 2015, 13:51

O to chodzi. Ogólnie w społeczeństwie doszliśmy do sytuacji, że ktoś jest "prawicowcem" albo "lewakiem" i na tym koniec. Łatki, krzywdzące i niedające się w żaden sposób pojednać i wspólnie dyskutować albo próbować w jakichś sprawach się porozumieć.

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 06 wrz 2015, 14:11

ciekawi mnie dlaczego duda nie zabiera glosu w tej sprawie. jest przeciez prezydentem polski. powinien miec chyba cos do powiedenia w tej sprawie.przynajmniej obywatele powinni poznac jego opinie, mamy chyba do tego prawo?
z tego co pamietam to na jednej z debat ochoczo wspieral polityke imigracyjną.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5054
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 06 wrz 2015, 14:18

dla mnie okreslenie "prawicowiec" nie jest w żaden sposób krzywdzące, możecie śmiało mi tak mówić :)

Awatar użytkownika
Cement
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2550
Kibicuję: Cementarnica 55 Skopje

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 06 wrz 2015, 14:20

Chociaż identyfikuję siebie jako osobę o prawicowych poglądach, to zdaję sobie sprawę, że w obecnej rzeczywistości polityczno-społecznej, zwłaszcza w Polsce, pojęcia prawica i lewica istnieją już tylko teoretycznie - ciężko znaleźć partie o programie jednoznacznie prawicowym bądź lewicowym zarówno pod względem gospodarki, jak i światopoglądu. W efekcie typowy podział na prawicę i lewicę ciężko odnieść do obecnej sceny politycznej nad Wisłą.

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 06 wrz 2015, 15:08

Genialny materiał na wrzutkę do wieczornych wiadomości. Oklaski, poczęstunek - spójrzcie jak się uśmiechają. Co za radość. :lol2:

Awatar użytkownika
PietroBosman
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 795

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 06 wrz 2015, 15:40

ubek pisze:

Genialny materiał na wrzutkę do wieczornych wiadomości. Oklaski, poczęstunek - spójrzcie jak się uśmiechają. Co za radość. :lol2:
Wolałbym by jednak nie ogłupiać widzów i wrzucić to:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”