Europa chyli się ku ruinie - Strona 8

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Chcesz imigrantów?

Tak
4
6%
Nie
60
91%
Nie wiem
2
3%
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: Europa chyli się ku ruinie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 07 wrz 2015, 10:05

Wolałbym jednak dyskutować o faktach, a nie o twoich wyobrażeniach o mnie.

Multikulti czyj wymysł? Lewactwa.
Zasiłki tak ogromne, że nie trzeba pracować czyj wymysł? Lewactwa.
Tolerancja dla inności w rzeczywistości walka z Chrześcijańskim dziedzictwem Europy i promowanie nihilizmu. Czyj wymysł? Lewactwa.

I tak można wypisywać. Gdyby nie te "światłe" teorie lewactwa nie byłoby żadnego problemu z islamistami. Nasi przodkowie w 1683 roku pod Wiedniem ich pogonili, a lewactwo ich sobie wpuszczało, no to teraz niech zje to gówno, które naważyło.

Doprawdy zabawne jest teraz, że ci którzy uwierzyli w te bzdury krzyczą na alarm jakie to zagrożenie nas czeka. Na własne życzenie zwalczyło swoją kulturę promując nihilizm to się pojawił wróg, który z tego chętnie korzysta. A i notabene dla wszystkich ateistycznych lewaczków mam wiadomość. W szariace za ateizm jest ścinanie głowy, za wiarę w inną religę kary cielesne. Cóż chcieliście mieć tą swoją śmieszną tolerancje to będziecie mieli.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 07 wrz 2015, 10:09

Przeciez rzady prawicowe w calej Europie w rownym stopniu co lewicowe przyczyniły sie do tych zasilkow i tego multi kulti. :|

Tania sila robocza, niż demograficzny itd. Trzeba byc na prawde slepym, aby zwalac to wszystko teraz na karb lewicy. :rotfl:

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 07 wrz 2015, 10:12

W europie nie ma rządów prawicowych są tylko liberalne światopoglądowo oraz konserwatywne światopogladowo ale to czyści socjaliści. Nadal uważam że to problem przede wszystkim Francuski i Niemiecki ale Francuzów zamieszki z 2007 nic nie nauczyły więc nie widże dla nich nadziei :)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 07 wrz 2015, 10:19

To, że w mediach rządy legalizujące np. związki pederastów są określane za prawicowe czy konserwatywne mnie mało interesuje. Ja rozumiem i wiem, że twoja wiedza ogranicza się tylko co powiedzą w TV, radziłbym jednak sięgnąć do książek czym jest prawica i lewica.

Doprawdy zabawne jest, że ktoś taki jak ty walczący na każdym kroku z Chrześcijańskim dziedzictwem Europy z prawdziwą kulturą Europejską teraz płacze o zagrożeniu. Zachywcasz się słowami Putina, który mówi, że chce chronić kulturę i historię Rosjii, a sam na swoją na każdym kroku plułeś i zwalczałeś. Opary hipokryzji.
[/O co Ci chodzi? Chrześcijańskie dziedzictwo wprost wylewa się z tego tematu...
Poczytaj dokładnie Biblie, a nie gadaj stereotypami, że Chrześcijanin ma jak mu plują w twarz nastawiać drugi policzek. Jak w Świątyni w Rzymie kupcy zaczęli handlować Jezus nie stosował żadnych półśrodków tylko za świętokradztwo wywalił wszystkie stoły. Chrześcijanin ma prawo, a wręcz obowiązek chronić swojej kultury w sposób adekwatny do zagrożenia.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 07 wrz 2015, 10:22

janop pisze:Chrześcijańskie dziedzictwo

Oj, tam oj tam, przecież nawet papież już ich zdradził :won:

W 2 lata PiSu wyjechało od nas 1~1,5 mln ludzi i Europa Zachodnia się nie załamała. Ale nasz kraj padnie jak w jakimś Radomiu, czy innym Sanoku przybędzie po 10 osób. Lepiej lamentować i wyzywać ludzi, że uciekają przed zbrodniarzami (zresztą z dość laickiej Syrii), niż zacząć na jakichś fb wymuszać na politykach by przygotowali racjonalne warunki w których nawet tego nie odczujemy. Tylko gdzie wtedy miejsce na krzyk?? Bez niego to nie może się obejść.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 07 wrz 2015, 10:28

Właśnie usunąłem konto użytkownika z Libanu , nie dla imigranckich szpiegów na naszym forum !

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1509
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 07 wrz 2015, 10:29

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 07 wrz 2015, 10:56

Kamil232 pisze:To, że w mediach rządy legalizujące np. związki pederastów są określane za prawicowe czy konserwatywne mnie mało interesuje. Ja rozumiem i wiem, że twoja wiedza ogranicza się tylko co powiedzą w TV, radziłbym jednak sięgnąć do książek czym jest prawica i lewica.

Doprawdy zabawne jest, że ktoś taki jak ty walczący na każdym kroku z Chrześcijańskim dziedzictwem Europy z prawdziwą kulturą Europejską teraz płacze o zagrożeniu. Zachywcasz się słowami Putina, który mówi, że chce chronić kulturę i historię Rosjii, a sam na swoją na każdym kroku plułeś i zwalczałeś. Opary hipokryzji.
[/O co Ci chodzi? Chrześcijańskie dziedzictwo wprost wylewa się z tego tematu...
Poczytaj dokładnie Biblie, a nie gadaj stereotypami, że Chrześcijanin ma jak mu plują w twarz nastawiać drugi policzek. Jak w Świątyni w Rzymie kupcy zaczęli handlować Jezus nie stosował żadnych półśrodków tylko za świętokradztwo wywalił wszystkie stoły. Chrześcijanin ma prawo, a wręcz obowiązek chronić swojej kultury w sposób adekwatny do zagrożenia.
Tylko ile tego chrzescijanstwa w obecnej Europie? Zgadzam sie, ze kultura europejska wywodzi sie z tej religii, ale w dzisiejszych czasach ma ona niewiele wspolnego z chrzescijanstwem.

Ja chce bronic tej Sodomy i Gomory, gejow i lesbijki, invitro, aborcje, eutanazje, wolnosc, ktora oferuje zachodni styl zycia przed najazdem tego bydla. Wystarczy, ze juz mamy Was - prawice.

I na nic nie plulem, ale zawsze stane w opozycji do tego, co ogranicza moja wolnosc.

Ty za to jako Katolik powinienes litowac sie nad ich cierpieniem. Natomiast oststni akapit to czysty islam. Taki oto jestes - ograniczony i sprzeczny z systemem wartowci, ktory niby wyznajesz.
Ostatnio zmieniony 07 wrz 2015, 11:08 przez ozob, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8411

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 07 wrz 2015, 11:05

Ej no, zluzujcie poślady. Jak się ze sobą nie zgadzacie - wyzywacie się. Jak się raz w dużej części zgodzicie - budujecie kolejny konflikt. Naprawdę niektórym chyba zależy raczej na jakiejś walce niż dyskusji. Dzieci.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 07 wrz 2015, 12:22

Jak się ze sobą nie zgadzacie - wyzywacie się.

W którym momencie kogoś zwyzywałem? Poproszę o cytat.
Tylko ile tego chrzescijanstwa w obecnej Europie? Zgadzam sie, ze kultura europejska wywodzi sie z tej religii, ale w dzisiejszych czasach ma ona niewiele wspolnego z chrzescijanstwem.
No właśnie dlatego w miejsce nihilizmu zawsze coś musi wejść. Tak było jest i będzie. Walcząc z prawowitą kulturą Europejską zapraszacie islamistów, przecież nawet pisze o tym Putin w wklejonym przez ciebie cytacie. Przed chwilą się z nim zgadzałeś w 100 procentach :whistle:
Ja chce bronic tej Sodomy i Gomory, gejow i lesbijki, invitro, aborcje, eutanazje, wolnosc, ktora oferuje zachodni styl zycia przed najazdem tego bydla. Wystarczy, ze juz mamy Was - prawice.

To jest przejściowy styl, który prędzej czy później upadnie. To oczywiste każde społeczeństwo musi się opierać na jakiś wartościach. Brak wartości rozbija społeczeństwo i w efekcie prowadzi do jego upadku jak w Rzymie. Wybór jest prosty albo Europa wróci do swoich korzeni, albo stanie się muzłumańska, a was lewaczkom jako pierwszym odetną głowy.
Ty za to jako Katolik powinienes litowac sie nad ich cierpieniem
Nie dostrzegłem. Jak na razie widzę swołocz, której gdy daje się jedzenie i picie to wywala to do śmieci.
Natomiast oststni akapit to czysty islam. Taki oto jestes - ograniczony i sprzeczny z systemem wartowci, ktory niby wyznajesz.
Bzdury. Albo Chrześijanie się w końcu ogarną i przestaną ulegać terrorowi lewactwa, której poglądy przeczą na każdym kroku z jej nauczeniem, albo upadnie. Po co komu religia i wartości przedstawianie przez nią jeśli nikt się do nich nie stosuje. Trwa wojna cywilizacji i jeśli Chrześijanie będą obojętni to upadną.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 07 wrz 2015, 12:33

Kamil232 pisze:No właśnie dlatego w miejsce nihilizmu zawsze coś musi wejść.
I tu jest jego główny błąd. Takie podejście pokazuje, że ludzi mamy za owieczki idące na rzeź, bo raz że to pokazuje że ludzie nie wierzą w to na serio, a jedynie jest im wygodnie w to akurat wierzyć i dwa że w sumie te religie są ch*** warte skoro to nie jakieś wyższe idee i poczucie kieruje ludźmi, a jedynie zwykły koniunkturalizm. :-) Ale to nie mój problem :-D
Kamil232 pisze:a was lewaczkom jako pierwszym odetną głowy.
Tu, widzę brak konsekwencji, bo wychodzi na to że to my pierwsi wzięlibyśmy za broń w obronie Europy przed tą teoretyczną falą. Jakoś stawiam, że to właśnie dwie najbardziej skrajne i religijne grupy wytną się najpierw, a ci którzy będą mieli to w d* właśnie najspokojniej przetrwają te fantazyjne zawieruchy. :-)

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1377
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 07 wrz 2015, 13:36

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... aid=1158ad

:haha: Przypomnę, że CBOS przewidywał ponad 30% frekwencję podczas referendum czy wygraną Komorowskiego.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 07 wrz 2015, 13:56

Jaki nihilizm? :roll: Sekularyzacja drogi kolego! Mylisz pojecia albo celowo przejaskrawiasz. Obstaje przy tym drugim.

Piszac o chrzescijanskich wartosciach powinienes zdawac sobie sprawe sprawe z tego, ze ta religia jak i kazda inna zostala zbudowana na pewnym zbiorze wartosci uniwersalnych, ktore tez byly podstawa wierzen poganskich. Obecnie spojrz na Skandynawie, ktora nigdy nie miala po drodze z katolicycmem, a nie przeszkodzilo jej to w budowie zdrowego spoleczenstwa opartego wlasnie na tych uniwersalnych wartosciach.

Slowa Putina (o ile sa autentyczne) idelanie sie sprwdza co do Rosji, a przytoczenie tej wypowiedzi przeze mnie mialo na celu podkreslenie tego, ze taki tok rozumowania przydalby sie takze w UE. Jezeli emigranci chca do nas to musza akceptowac nasza kulture. Tylko wowczas powinnismy im pomagac. Nie zechca sie dostosowac? Trudno, wracajcie skad przysliscie. My Europejczycy w zadnym przypadku nie powinnismy przystosowywac sie do nich, bo to my jestesmy u siebie.
Ostatnio zmieniony 07 wrz 2015, 15:05 przez ozob, łącznie zmieniany 6 razy.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 07 wrz 2015, 14:48

Znowu ten brak umiejętności czytania sondaży i pokazywanie ich jakby były prawdą objawioną, a później szydzenie "O! Nie było tak jak w sondażu" :roll:

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1377
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 07 wrz 2015, 15:30

:roftl3:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”