Post Wyświetl pojedynczy post autor: alex90 » 10 sie 2005, 12:38
alex90

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 10 sie 2005, 12:46
rebuzz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 10 sie 2005, 13:01
Tomusmc
Post Wyświetl pojedynczy post autor: alex90 » 10 sie 2005, 13:01
alex90

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 10 sie 2005, 13:56
ja zmienil bym nazwe...alex90 pisze:
KODEKS KIBICA
tak , jasne a jak jestem na meczu z Dziewczyna to co ? ... tez ja czasem chce zabrac jak chce isc ... to jasne ze jakby byla bojka to chyba udam sie w kierunku policji .... wiem wiem "odwazni" wy byscie sie bili razem z dziewczyna...alex90 pisze: 1. Kibic nie współpracuje z policją, nie szuka u niej ochrony przed innymi kibicami..
szkoda tylko ze osoby postronne sa czesto najbardziej poszkodowane...alex90 pisze:
2. Walka między kibicami-chuliganami powinna być prowadzona na gołe pięści lub(za zgodą oby stron) przy pomocy sprzętu. Bitwy powinno się przeprowadzać w ustronnym miejscu, aby nie wciągnąć osób postronnych.
wow...alex90 pisze: 3. Najważniejszy punkt kibica: być z klubem na dobre i na złe..
naprawde nie sa zlodziejami ? polonia ? gornik ? mam dalej wymieniac przygody znajomych... a takich jest mnostwo..alex90 pisze: 4. Wrogim kibicom nie można zabierać komórek, kurtek, butów i innych rzeczy niezwiązanych z kibicowaniem-kibice nie są złodziejami.
haha ... bylem na Polska-Szwecja na stadionie w Chorzowie ... mecz sie jeszce nie zaczol a Gornik Zabrze juz spalil krzeselka ... siedzialem na sektorze z fanami LKS Ptak Lodz , a nad nami fani Legii ... sami sie mozecie domyslec co sie dzialo ... ale na "szczescie" po 5 minutach Ruch Chorzow sie wlaczyl do ogolnej siekanki ... Policji brak...alex90 pisze: 5. Na meczu reprezentacji powinien być zachowany rozejm wśród kibiców - wszyscy dopingujemy tą samą drużynę narodową.
paru 13 latkow z mojego miasta wybralo sie na wyjazd do Bielska .... oddali dobrowolnie szaliki .. i potem jeszcze dostali i to dosyc dosyc....alex90 pisze: 6. Gdy wrogi kibic odda szalik lub flagę i nie ma ochoty na walkę, należy go puścić wolno. Gdy jest sam przeciwko większej grupie, można mu co najwyżej zaproponować solówkę. Nie można się znęcać nad pokonanym przeciwnikiem.
jasne ze pominieto ... obowiazkowe wizyty u psychiatry dla kazdego co tego przestrzega ... pozatym kaftan bezpieczenstwa tez powinni nosic..[/list]alex90 pisze: Znalazłam to w gazecie i mam pytanie do prawdziwych kibiców:
Czy zgadzacie się z tym "kodeksem"? Czy w tym kodeksie coś pominięto?
Wypowiedzcie się.
rebuzz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: alex90 » 10 sie 2005, 14:19
alex90
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 10 sie 2005, 14:26
Marco

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 10 sie 2005, 14:37
a ja bym chcial widziec oprawy ala AC MILAN albo Borussia Dortmund itd ? he ? moze kiedys cos takiego u nas bedzie ....Marco pisze:nie dziekuje nie chce widziec u siebie piknikow a la Man Utd
a co sie dzieje w obrebie stadionu ? na to juz nie patrzysz prawda ... bylem na paru meczach europejskich .. bylem tez na paru polskich ... i wiem dobrze co mowie ...Marco pisze: , a satdiony w Polsce i tak staja sie coraz bezpieczniejsze zwlaszcza w 1 lidze,
tak ? moze wybryk Interu z Lm ? a i owszem ... szkoda tylko ze po meczu nie dochodzilo do zadnych awantur .... ciekawe czy znasz jeszcze jakies przyklady ...Marco pisze: a poza stadionami to nawet w tkaich krajach o ktorych moiw sie z epwinnsmy brac przyklad dochodiz do chuliganskich awantur.
rebuzz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 10 sie 2005, 17:15
czeher
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 10 sie 2005, 18:00
taaa i pewnie jeszcze chcesz zeby ultrasi ze swojej kieszeni placili za wsyztskie elementy, ajak chcesz widziec to rob cos w tym kierunku a nie siedz przed monitorem, a jak juz mowisz o Milanie to ciekawym czy wiesz jak prezentuja sie dane ekipy MIlanu i jakie maja poglady na sprawy pozapilkarskierebuzz pisze:a ja bym chcial widziec oprawy ala AC MILAN albo Borussia Dortmund itd ? he ? moze kiedys cos takiego u nas bedzie ....Marco pisze:nie dziekuje nie chce widziec u siebie piknikow a la Man Utd
co sie dzieje w obrebie stadionu?? to samo co np w Holandi, Wloszech, Grecji, Belgii, Angliirebuzz pisze:a co sie dzieje w obrebie stadionu ? na to juz nie patrzysz prawda ... bylem na paru meczach europejskich .. bylem tez na paru polskich ... i wiem dobrze co mowie ...Marco pisze: , a satdiony w Polsce i tak staja sie coraz bezpieczniejsze zwlaszcza w 1 lidze,
o jezu Inter przytoczyl ale zes musial duzo gazet poczytac, albo TV ogladac, to zachecam do wiekszej pracy co sie dzieje w swiecie kibicowskim w Europie bo np w takiej Belgii podczas LM Anderlecht mial starcie z nami, szkoda ze nie przytoczyles np wydarzen z mecżów powmiedzy Feyenoordem a Ajaxem, jak nam opowiadali holendrzy policja obstawiła wszystkie autostrady a i tak doszło do awantur, napisz mi z jakich zródeł korzystasz by zdobyc informacjerebuzz pisze:tak ? moze wybryk Interu z Lm ? a i owszem ... szkoda tylko ze po meczu nie dochodzilo do zadnych awantur .... ciekawe czy znasz jeszcze jakies przyklady ...Marco pisze: a poza stadionami to nawet w tkaich krajach o ktorych moiw sie z epwinnsmy brac przyklad dochodiz do chuliganskich awantur.
no ale jasne idzmy za twoim rozumowaniem nie bierzmy przykladu z krajow w ktorych ten system sie sprawdzil ... lepiej zostawmy rozwiazanie "inteligentnym" polskim pseudo ... za parenascie lat moze sami sie uspokoja ...
zenada...
Marco

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 10 sie 2005, 18:32
niekoniecznie , popatrz sobie na rozwiazania w schalke i ich kibicow ... a ze nie macie kasy to nie moja wina , oni maja i oprawy maja lepsze tak to juz jest.Marco pisze:
taaa i pewnie jeszcze chcesz zeby ultrasi ze swojej kieszeni placili za wsyztskie elementy,
koles przeciez ty mnie nawet nie znasz ,nie wiesz co robie, gdzie bylem i gdzie dzialam wiec tego typu gadki sa bez sensu...Marco pisze: ajak chcesz widziec to rob cos w tym kierunku a nie siedz przed monitorem
nie niewiem , tylko widzialem oprawy , ale zato wiem jak prezentuje sie dortmund i jak to wszystko tam gra , bo mam kontakt z tymi ludzmi i czesto tam jestem.Marco pisze: a jak juz mowisz o Milanie to ciekawym czy wiesz jak prezentuja sie dane ekipy MIlanu i jakie maja poglady na sprawy pozapilkarskie
to samo ? byles gdziekolwiek na meczu poza polska ? tzn na meczu w ktorym nie biora udzialu polskie ekipy ? niewiem jezeli byles to sam wiesz ze piszesz bzdury w tym momencie ... bylem ostatnio na dortmund-stuttgart , pare policjantow na koniach ... siedze sobie z znajomymi 8 osob w tym 2 kobiety ... nagle patrzymy z gory z ulicy wychodzi grupa moze 4 tysiecy fanow stuttgartu ... i co ? i nic .. przeszli obok nas ... siedzieli z nami , spiewali Z NAMI !! porobili fotki i zaczelismy wchodzic na stadion ... a teraz mi odwtorz taka amtosfere na meczu polskiej ekstraklasyMarco pisze: co sie dzieje w obrebie stadionu?? to samo co np w Holandi, Wloszech, Grecji, Belgii, Anglii
Marco pisze: o jezu Inter przytoczyl ale zes musial duzo gazet poczytac, albo TV ogladac, to zachecam do wiekszej pracy co sie dzieje w swiecie kibicowskim w Europie bo np w takiej Belgii podczas LM Anderlecht mial starcie z nami, szkoda ze nie przytoczyles np wydarzen z mecżów powmiedzy Feyenoordem a Ajaxem, jak nam opowiadali holendrzy policja obstawiła wszystkie autostrady a i tak doszło do awantur, napisz mi z jakich zródeł korzystasz by zdobyc informacje
rebuzz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: alex90 » 10 sie 2005, 20:50
alex90
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 10 sie 2005, 22:23
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 10 sie 2005, 22:30
no i o tym jest ,a wszelkie didaskalia to tylko dodatekalex90 pisze:przestańcie, ten post ma być poświęcony zachowaniu kibiców na trubunach i poza nimi.
od tego jest forum , porozmawiamy az dojdziemy do jakiegos wspolnego zdania lub sie nie dogadamy i rozmowa sie skonczy. Zawsze tak przeciez jest, przeciez co by to bylo za forum gdyby kazdy mial takie samo zdanie ...alex90 pisze: A jak narazie wyrasta tu mocna wymiana zdań.
rebuzz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 10 sie 2005, 22:58
gilardino11
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio