O futbolu na luzie... - Strona 3294

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.

Czy podoba Ci się zniesienie zasady o golu na wyjeździe?

Tak
27
68%
Nie
6
15%
Nie wiem
3
8%
To zależy, czy mój klub na niej skorzystał/skorzysta
4
10%
Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8352

Re: O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 23 wrz 2015, 10:53

No i kontuzje, które też nie oszczędzają Argentyńczyka ostatnio, a które nie dają mu do końca odpalić rakiety. I tak wykręca świetne wyniki, co by było, gdyby nie musiał pauzować co jakiś czas.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 23 wrz 2015, 14:53

Michał M pisze:a bym to ujął inaczej - gdyby (nie lubię gdybać, ale trudno...) Lewy wykorzystywał więcej swoich stuprocentówek (ileż razy już się łapałem za głowę po jego strzałach i to tylko w tym sezonie...), to można by go było postawić przed Suarezem. Bo do gry kombinacyjnej jest stworzony jak mało kto, przyjmować umie piłkę jak mało który środkowy, brakuje mu natomiast tej zimnej krwi w decydującym momencie.
Suare przede wszystkim ma znacznie lepszy drybling i to moim zdaniem robi ogromna różnice. Nie oglądam Bayernu za często, ale z tego co widziałem w Bayernie, wcześniej w Borussii czy w reprezentacji Robert pod tym względem mocno odstaje od Suareza własnie, Zlatana czy Aguero.
Aguero natomiast jest "miękki" - nie ma warunków fizycznych, żeby być najlepsza 9 na świecie (podobnie jak Messi, który fizycznie od Kuna jest lepszy).

Takie jest oczywiście moje zdanie.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 23 wrz 2015, 15:17

zastanawiam się czy jakby Lewy utrzymał formę i był na koniec roku królem strzelców el. ME i królem strzelców w Bundeslidze (+ miał te kilka goli w LM) to czy mógłby być w TOP 3 Złotej Piłki :think:

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 23 wrz 2015, 15:44

Nie ma szans. Za slabe znajomosci.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 23 wrz 2015, 16:38

W sumie teraz ma największe szanse bo za rok EURO wiec na pudle kolo Messiego i CR7 będzie mistrz Europy.
Ale mimo to wydaje mi się, ze jak na TOP 3 w tym momencie ma jednak zbyt dobra konkurencje.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 92

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 23 wrz 2015, 16:40

Heh, jakby utrzymał formę z wczorajszego meczu to na pewno byłby w TOP 1 :D Ale w ogólnej formie z początku obecnego sezonu, to po prostu na te TOP 3 nie zasługuje. Nie uważacie?
Prawda jest taka, że Robert jednym absolutnie genialnym i fenomenalnym występem trochę zaburzył obraz siebie z całego swojego pobytu w Bayernie, gdzie marnuje dogodne sytuacje na potęgę...

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 23 wrz 2015, 16:47

ubek pisze:Nie ma szans. Za slabe umiejętności.
Poprawiłem.

Btw., najbardziej beczka z kibiców Realu na TT, którzy zawzięcie zaczęli mnie atakować. :D Nie wiedziałem, że prawie każdy z nich chce Lewandowskiego w Madrycie. Czekam aż Robert wystawi Realowi środkowy palec.

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8352

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 23 wrz 2015, 17:37

Carbon pisze:Btw., najbardziej beczka z kibiców Realu na TT, którzy zawzięcie zaczęli mnie atakować. Nie wiedziałem, że prawie każdy z nich chce Lewandowskiego w Madrycie. Czekam aż Robert wystawi Realowi środkowy palec.
Nie tylko w Madrycie. Myślę, że Lewego chcieliby kibice wszystkich drużyn (poza Barcą), bo to doskonały piłkarz. Nie ukrywam, że to moje największe marzenie transferowe w MU - nie dość, że Polak, to i gość, który byłby najlepszym napastnikiem w lidze.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 23 wrz 2015, 17:47

glowas12345 pisze:aha noi dobrze że to wejście nie trafiło w nogi....
Obrazek
Chyba gdzieś Manuel się zagubił w tych swoich wyjściach, to mówienie, że zrewolucjonizował pozycję też chyba trochę na ego podziałało i mam wrażenie, że teraz częściej chodzi o show i pisanie o Neuerze niż realną pomoc drużynie tymi wyjściami. Wczorajsze zwyczajnie zbędne, głupie, niebezpieczne i na szkodę zespołu.

Co do Lewego to IMO już jakiś czas temu wskoczył na ten topowy level, na którym od pewnego czasu są Suarez i Aguero, na którym wcześniej był np. taki Falcao. Dryblingu Lewandowski nie miał i mieć nie będzie ale do perfekcji wykorzystuje swoje inne atuty. No jeszcze trochę skuteczności mu brakuje. Nie można go jednak nie chwalić za to jak mądrze prowadzi swoją dotychczasową karierę i to, że w tych Niemczech na topie jest już kilka ładnych lat. Nie ma wielu napastników, którzy są tak równi na wysokim poziomie. No i trzeba oddać Lewemu, że gra wielkie mecze nie z beniaminkami i ogórkami a właśnie z tymi największymi rywalami i można na niego liczyć w tym aspekcie. Nie stuknął tych bramek beniaminkowi tylko wicemistrzowi Niemiec grającemu w LM. Szacunek. Jeszcze ze 2-3 takie mecze a Perez założy spodnie i przyleci z ciężarówką kasy do Monachium.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2400
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 23 wrz 2015, 18:46

Jakby Lewandowski miał trafić do Madrytu to już by trafił, bo miał taką możliwość. Wybrał Monachium ze swoich powodów i tak już raczej zostanie.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2865

Re: Odp: O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 23 wrz 2015, 18:59

Nie mam tłitera ale Sebastian Mila ponoć pozamiatał komentarzem nt. Lewandowskiego.:smile:

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1507
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 23 wrz 2015, 19:17

O ten pewnie chodzi

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu