AS Roma (zbiorczy) - Strona 30

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
1
17%
3-4
1
17%
5-6
4
67%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
_Romanista_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _Romanista_ » 11 sie 2005, 10:36

ja miałem na myśli ze po mojej wypowiedzi tak możesz powiedzieć ale dobra nie kłóćmy sie juz . Bo i tak każdy ma swoje zdanie .

Awatar użytkownika
zazul
Żenujący nabijacz :/
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zazul » 11 sie 2005, 11:15

Nie no spoko ja się nie kłóce. :D Koniec tematu

Awatar użytkownika
forzaROSSONERI
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: forzaROSSONERI » 23 sie 2005, 1:17

kibice Romy! czy czytaliscie cos ostatnio na calciomercato.com (albo gdzie indziej :) ), ze niby ostateczna oferta Moggi'ego to tylko 5 mln euro za Cassano ( a nie Mutu + Chiellini + 5 mln, ani nawet Chiellini + 5 mln...nie mowiac juz o Miccoli + 5 mln)? hmm czy tylko tyle on jest wart?? :? aha co myslicie o Peruzzim? wg mnie nalealoby troche powalczyc o niego :) jeszcze by sie Van Der Meyde przydal, ale Inter raczej go nie puści tak za nic, pewnie chceliby Chivu w zamian, a tak dobrze, to nie ma 8)

wlasciwie to powinnam to raczej napisac na watku o transferach, no ale juz trudno...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 23 sie 2005, 2:06

To ta niby oferta jest ładnie śmieszna za Cassano. Widze że Juve ładnie skąpi jak to wogóle prawde bo Roma by ich wysmiała na miejscu. Przeciesz za ok. 12 to oni go sprzedajaą z miejsca to 10 inny klubów za 18 bierze go elita. A tu Moggi mysli ze zrobi interes zycia chyba.

Nadal wierze że sie złamie i podpisze nowa umowe z Roma. I skończy robic z siebie oferme.

Awatar użytkownika
forzaROSSONERI
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: forzaROSSONERI » 23 sie 2005, 2:21

Moggi by go pewnie chcial za darmo dostac :lol: tym bardziej, ze teraz Vieire zakupili, co bardzo powaznie nadwyrezylo ich budzet :lol: :lol: hehe wiec nie moga sobie pozwolic na kolejny wydatek (musi jeszcze starczyc na sedziow w przyszlym sezonie :wink: )

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 23 sie 2005, 2:25

Nic dodać - nic ująć ...

Niech sie do Ceritasu Moggi zgłość albo WOŚP :lol:

Mnie rozwalił Grzesiu Milko podczas mecz o superpuchar Włoch jak mówił co 25 minut i 34 sekundy ze Vierie to najdroższy zakup Juve w tym roku. :lol: :lol: Jedyny zakup tak mógł mówić bo reszta nie kosztowała ani cent... :lol: ale gość dobry jest.

Dobranoc :!: 8) :twisted: Pozdro

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 23 sie 2005, 7:50

*_For_zaza_Milan_* pisze:Jedyny zakup

Chiellini?Miccoli?

P.S. Chciałbyś Moggiego w sztabie Milan'u :roll:

Awatar użytkownika
[nevermind]
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: [nevermind] » 23 sie 2005, 8:56

*_For_zaza_Milan_* pisze:To ta niby oferta jest ładnie śmieszna za Cassano. Widze że Juve ładnie skąpi jak to wogóle prawde bo Roma by ich wysmiała na miejscu.

Gdyby to bylo odnosnie innego klubu, to zaloze sie ze bys napisal "to glupia plota"

forzaROSSONERI pisze:(musi jeszcze starczyc na sedziow w przyszlym sezonie Wink )

Jeszcze nie mozesz przezyc przegranego scudetto?
*_For_zaza_Milan_* pisze:Jedyny zakup
Chiellini za 5 mln, Miccoli za 3 mln, Maresca za 3 tys, jedyny zakup? ;] Okienko transferowe sie jeszcze skonczylo? ;]

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 23 sie 2005, 9:14

Oj trzeba trochę nowości dodać do tematu.A więc, jak już wiadomo, Roma może dokonywać transferów.Decyzja UEFY została cofnięta.W klubie są Bovo, Taddei, Nonda i Kuffour.Z mniej znanych Commotto (z Torino).Odeszło dwóch bramkarzy : Zotti (Ascoli) oraz Pellizzolli ( Reggina ) oraz Traianos Dellas ( SpartaK). Oto skład Romy na nowy sezon :

trener - LUCIANO SPALLETTI

Napastnicy
9-VINCENZO MONTELLA

10-FRANCESCO TOTTI

18-ANTONIO CASSANO

26-ALESSIO CERCI

??-SHABANI NONDA

Pomocnicy :

4-DANIELE DE ROSSI

15-OLIVIER DACOURT

20-SIMONE PERROTTA

23-ALBERTO AQUILANI

30-MANCINI Alessandro Faiolhe Amantino

??-RODRIGO TADDEI

Obrońcy :

?? - CESARE BOVO

2 - CHRISTIAN PANUCCI

5 - PHILIPPE MEXES

7 - LUIGI SARTOR

8 - MATTEO FERRARI

13 - CRISTIAN CHIVU

19 - GIUSEPPE SCURTO

25 - LEANDRO DAMIAN CUFRE'

27 - ANDREA BRIOTTI

?? - SAMUEL KUFFOUR

Bramkarze :

1 - GIANLUCA CURCI

33 - PIETRO PIPOLO

Trenerem został Luciano Spaletti, który w poprzednim sezonie prowadził Udine do 4 miejsca w Italii.Sprawa Cassano -> przyszłośc jego niepewna, jak nastolatka :lol: .Jak narazie działacze GialloRossich chcą, aby podpisał kontrakt z klauzlą, że będzie mógł odejść w każdym momencie, byle by było € za niego.Pozdro, tutaj macie jeszcze terminarz Romy na ten sezon.

Obrazek

Awatar użytkownika
forzaROSSONERI
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: forzaROSSONERI » 23 sie 2005, 9:36

[nevermind] pisze:
forzaROSSONERI pisze:(musi jeszcze starczyc na sedziow w przyszlym sezonie Wink )

Jeszcze nie mozesz przezyc przegranego scudetto?
:roll:

Bogi co myslisz o Peruzzim albo Van Der Meyde ? (hehe ale sie ich uczepilam)

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 23 sie 2005, 9:53

Peruzzi raczej ma swoje lata, ale przykład Van Der Sara, pokazuje, że w tym wieku można dobrze grać (a to rówieśnik Angela).Nawet mógłby przyjść, Curci by się od niego trochi poduczył, no ale jest jeden problem --- > jest graczem Lazio, a to dla niektórych niewybaczalne.Niedawno była mowa o Luce Marceghianim, no ale z okazji zakończenia przezeń kariery, sprawa upadła.A dwóch tak mało doświadczonych bramkarzy to slaby punkt Romy.Owszem, Curci jest dobry, ale młody i nie ma zmiennika.Peruzzi przydałby się.

Van Der Meyde ? Brałbym go w ciemno, tak jak Gronkjeara.Oboje mogę grać na dwóch skrzydłach, są szybcy, przebojowi, no i stanowili by mocną konkurencję dla Amanito i Rodrigo.I jeszcze fakt, że w pomocy nie mamy za wielu graczy.Jestem 2 x tak, bo Jesper wiem, że i tak nie przyjdzie :).

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 23 sie 2005, 10:18

Bogi moze ty wiesz co sie dzieje z D'Agostino czy on nadal bedzie na wypozyczeniu w Messinie czy tez wroci bo gdyby Mancini odszedł to na prawe skrzydło by sie nadawał.
nadal pamietam jak w 2004 roku podczas wystepow w Romy w USA zagrał naprawde super tyle ze wtedy był Cesare.
Co do Cassano to nie sadze ze przedłuzy umowy gdyby chciał pozostac to y juz dawno to zrobił dzis podobno ma dojsc znow do spotkania z agentem Antonio chca zaoferowac mu 5 letni kontrakt.

No i jeszcze jedna rzecz ktora mnie ciekawi czy Parisi przejdzie do Romy :twisted:

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 23 sie 2005, 10:30

Obrońców to Romie napewno nie brakuje, ale Parisi jest bramkostrzelny ( 8 goli ).Jak dla mnie, to nie gra jakichś fajerwerek.Co do info na temat D'Agostino, to jak narazie pozostaje w Messynie (nie wiem czemu ).Cóż, Cassano nie chce grać w Romie to fakt, ale chciałbym aby zrobił ostatnią dobrą rzecz dla tego klubu i przedłużył kontrakt, żeby nie odchodził za darmo :roll: .

Awatar użytkownika
forzaROSSONERI
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: forzaROSSONERI » 25 sie 2005, 22:43

Bogi może dla Cassano lepiej będzie jak odejdzie z Romy? gdzieś tam czytalam ostatnio, że przeciwko Al Ain zaczynał z ławki, a jak już wszsedł na boisko to go wygwizdali. Łatwego życia nie będzie miał raczej, jak zostanie...

aha, jeszcze jedno. na calciomercato czytałam, że Van der Meyde ma przejść do Evertonu za 2 mln funtów.szkoda, bo by sie przydał w Romie.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 26 sie 2005, 0:20

Ej ale ja bym sie nie zdziwił jak Romie ten transfer Cassano by wyszedł na dobre. Naprawde po co trzymać kogos kto psioczy ?? Tym bardziej ze idzie go zastąpic tylko trzeba szukać. Ale chyba lepiej Roma wyjdzie jak ktos zapłaci gotówke a nie odda gracz...

Co do Parisiego to taki niby Jankulovski bo on też gra w pomoc z powodzeniem nie tylko w lini defensywnej. Dla tego chyba Bogi strzelił aż 8 bramke. :!:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”