Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 1191

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 23 wrz 2015, 22:07

Ale Wy macie farta od poczatku sezonu. :wink:

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 23 wrz 2015, 22:43

Salas11 pisze:same shit, different day
i 15 punktów ;)

Gra nie porywa, ale punktujemy i to jest najważniejsze. Potencjał z przodu mamy i prędzej czy później zagramy również finezyjnie i skutecznie.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1488
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 23 wrz 2015, 22:47

Pięknie wygląda tabela po tej kolejce, wszystko pod nas :D Cudowne uczucie, jest nieźle, ale gra do poprawy, bo to co Jovetic zjebał kontrę, to jest kryminał. Ja bym sobie życzył żeby wrócił Inter z przełomu lat, gdzie strzelał bramki z rożnych i wolnych, bo jak nie idzie z gry to tylko stałym fragmentem można wygrać. Melo się spłaca, zdecydowanie wart tych 4 baniek jakie zapłaciliśmy za niego. Atak fatalny, ale obrona prezentuje poziom mistrza serie a. Trzeba się cieszyć, 3 punkty są, plan wykonany, tabela wygląda pięknie po 5 kolejkach, teraz czas na Viole.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 23 wrz 2015, 22:48

Gadalem jakis czas temu w snacku z tureckim wlascicielem i mowil mi, ze najwiekszym bledem Galaty bylo sprzedanie Melo, ktory byl dla tego zespolu 2x wazniejszy niz chociazby Sneijder. Teraz wiem dlaczego.

Kupcie w zimie jakiegos dobrego skrzydlowego, ale nie polsordek w stylu Shaqiriego czy Perisicia. Osobiscie polecam El Ghaziego zanim jego cena osiagnie pulap dostepny tylko dla Angoli.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 23 wrz 2015, 22:51

Dr.Football1 pisze:Kupcie w zimie jakiegos dobrego skrzydlowego, ale nie polsordek w stylu Shaqiriego czy Perisicia. Osobiscie polecam El Ghaziego zanim jego cena osiagnie pulap dostepny tylko dla Angoli.
No tak, bo tylko w Anglii wydają kasę. Porównaj poprzednie okienko transferowe w Anglii i we Włoszech. Pomijając City, bo oni akurat w te wakacje nie oszczędzali.

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 234

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 23 wrz 2015, 22:51

Szkoda, że tego Edera nie udało się wyrwać. Gość też mocno punktuje.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 23 wrz 2015, 22:51

Najnudniejsza drużyna Europy
Najfartowniejsza
Do bólu skuteczna

Tak gra się o mistrzostwa. Typowe rozkładanie sił, dzięki czemu mamy jeszcze spore rezerwy i choć jest 15 punktów po 5 meczach, to dalej nie wiem czego spodziewać się po chłopakach. Odpala, czy po prostu szczęście jakich mało ?

Następny mecz (znów z wiceliderem) z Viola i obawiam się ze taka gra jak dziś może juz nie starczyć.

Corwin
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corwin » 23 wrz 2015, 22:53

Występ bez blasku, ale ważne po prostu zachować systematyczność i dobry rytm (na razie).
MVP meczu jak dla mnie Melo. Nie tylko za zdobytą bramkę, ale i za opanowanie i kontrolę gry w środku pola, przyjemnie patrzyło się na jego grę.
Ljajic gorszy od Perisica a myślałem, że trudno osiągnąć ten poziom bezbarwności.
In plus także Telles, który choć zagrał dziś niezwykle ofensywnie nie kreował zbyt wielu niebezpiecznych sytuacji po swojej stronie. Dobre dośrodkowanie i drybling w porównaniu do swoich poprzedników na tej pozycji, oby utrzymał formę.

Na marginesie, praca sędziego nie do końca mi się dziś podobała - nie sądzę że nasi zasłużyli na wszystkie żółtka.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 23 wrz 2015, 22:54

Spojrzałem na terminarz i przed nami 3 ciężkie spotkania, choć patrząc na grę w dotychczasowych spotkaniach to każde z nich było ciężkie. Niemniej teraz Viola, potem Sampdoria i w połowie października, po przerwie reprezentacyjnej Juventus.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 23 wrz 2015, 22:58

Martin jeśli wygramy te 3 mecze to już będzie wiadomo, że dotychczasowe wygrane nie były przypadkowe :)

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 183

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 23 wrz 2015, 23:05

Po 5 kolejkach mamy jedna bramke stracona. Dzisiaj akurat nie wszystko mi sie podobalo (np. sytuacja z poprzeczka), ale cala formacja defensywna wyglada od poczatku sezonu przekonywujaca.

Nieprzekonywujaca jest gra z przodu, ale mamy ten komfort, ze mozemy ze spokojem wyczekiwac na poprawe rowniez w tym elemencie. My nie mamy grac tik taki, ale potencjal na gre szybkim atakiem jest spory.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 23 wrz 2015, 23:07

wydaje mi się, że z Fiorentiną zobaczymy bardziej ofensywny Inter. Lepsza drużyna, grająca do przodu, nie będzie murarki, jeśli tylko nasi poćwiczą kontry i wychodzenie na pozycje to wygramy. Dzisiaj te elementy to kryminał, Ljajic zgodnie z tym co o nim myślałem, dno i metr mułu, raz się w bodaj 41 minucie fajnie pokazał jak zagrał do Santona w pole karne, poza tym zero. Joveticia nie poznałem, gdzie napastnik takiego kalibru może zjebać taką kontrę, to przecież 35 letni Diego Milito bez formy strzeliłby to, lub podał do kogoś lepiej ustawionego, Jojo starczyło entuzjazmu póki co na 3 kolejki, resztę lepiej przemilczeć.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 24 wrz 2015, 5:49

coco pisze:wydaje mi się, że z Fiorentiną zobaczymy bardziej ofensywny Inter. Lepsza drużyna, grająca do przodu, nie będzie murarki, jeśli tylko nasi poćwiczą kontry i wychodzenie na pozycje to wygramy. Dzisiaj te elementy to kryminał, Ljajic zgodnie z tym co o nim myślałem, dno i metr mułu, raz się w bodaj 41 minucie fajnie pokazał jak zagrał do Santona w pole karne, poza tym zero. Joveticia nie poznałem, gdzie napastnik takiego kalibru może zjebać taką kontrę, to przecież 35 letni Diego Milito bez formy strzeliłby to, lub podał do kogoś lepiej ustawionego, Jojo starczyło entuzjazmu póki co na 3 kolejki, resztę lepiej przemilczeć.
Właśnie, że u Stefana po wejściu widać było entuzjazm. Pokazywanie się do gry, odgrywanie z pierwszej, tego mu nie można odmówić. Na tle Ljajica wyglądał naprawdę dobrze.

Jak wchodził Biabany czułem się jak kibic jakiegoś Frosinone czy innego Capri. Może i jest ambitny, waleczny, szybki ale jakos nie mogę oprzec sie wrazeniu ze to nie ten rozmiar kapelusza. Jeszcze ta fryzurka rodem z wiejskich imprez w remizach :)

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 24 wrz 2015, 8:39

Właśnie, że u Stefana po wejściu widać było entuzjazm. Pokazywanie się do gry, odgrywanie z pierwszej, tego mu nie można odmówić.
tylko co to dało ? pomachał nogami nad piłką raz pięknie odegrał do Perisicia, i to by było tyle z jego entuzjazmu. W kluczowym momencie zjebał taką sytuację, gdzie juniorzy z Bayernu z tej kontry zrobiliby hit internetu. Ja mam co do Jojo trochę większe oczekiwania niż odrobina entuzjazmu, to jest wielki kaliber gracza, potrzebny Icardiemu, aby ten był jeszcze lepszy, a obecnie wygląda to tak że każdy sobie rzepkę skrobie.

Murillo ponoć nie zagra też z Violą, tak więc Medel nadal będzie nas cieszył swoją grą na obronie :wink:

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 448

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 24 wrz 2015, 10:37

co niektórzy tu tak na Ljajicia narzekają, a tymczasem wg statystyk
HT: Most chances created in the first half:
[4] Ljajic
[2] Telles

[0] Verona