Bolton Wanderers (zbiorczy)

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Bolton Wanderers (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 sie 2005, 16:51

Tak się rozglądam po forum i nie widzę tematu, o klubie, który być może będzie się liczył w walce o europejskie puchary, tzn Bolton Wanderers.
Zespół ten zawsze może sprawić jakąś niespodziankę, nawet grając z najlepszymi.
Najbardziej znani gracze Boltonu to :
Bruno N`Gotty, Ivan Campo, Radhi Jaidi, Gary Speed, Stelios Giannakopoulos, Jay-Jay Okocha, Khalilou Fadiga, Henrik Pedersen, Kevin Davies, Jared Borgetti, El Hadji Diouf, Hidetoshi Nakata.
Do niedawna grali jeszcze w Boltonie Youri Djorkaeff i Fernando Hierro.
Przyznacie, ze skłąd nienajgorszy.

Zakładam ten temat, ponieważ warto śledzić postępy pewnego zawodnika - bliżej nieznanego w Polsce: Jarka Fojuta, który w tym roku znalazł się w szerokiej kadrze zespołu. /awansował z akademii piłkarskiej/ 17 letni Polak być może będzie kieyś podporą reprezentacji Polski [gra jako stoper].
W przedsezonowych meczach zagrał w kilku meczach [głównie po 45 minut], ważne, że gra u boku takiego zawodnika jak Ivan Campo - ma się od kogo uczyć :wink:

Co wy uważacie o tej drużynie ? ....
.... i o młodym Polaku ?

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 11 sie 2005, 22:29

Ostatnio czytałem o tym reportarz , z tego co wiem to gra tam jeszcze jakiś mlody bramkarz z Polski . Któryś tam wypowiadał się na temat Hierro że jeszcze całkiem nie dawno oglądał go w tv jak nosi puchar mistrzów do góry jako kapitan najlepszej druzyny w europie, a kilka lat pozniej trenuje z nim na tym samym poziomie .
No a na temat samej drużyny to myśle że na jakim poziomie jest aktualnie to pokaze w pierwszym meczu z Aston Villa.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 sie 2005, 22:31

kaczy pisze:z tego co wiem to gra tam jeszcze jakiś mlody bramkarz z Polski

nie bramkarz tylko własnie stoper - Jarek Fojut, który przyszedł przed rokiem do Akademii Boltonu z Szamotuł :wink:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 11 sie 2005, 22:33

Bolton moim zdaniem wygra PUEFA :)

jest to moj ulubiony zespol z ligi angielskiej :)

naprawde jest to mocny zespol :!:

pokazal jak sie gra, w poprzednim sezonie w Premiership :)
dzialacze i trenerzy sciagaja starszych, doswiadczonych pilkarzy, czesto niechcianych w innych klubach (np. Nakata, Okocha, Campo)

pozdro

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 13 sie 2005, 19:43

Aston Villa Bolton Wanderers 2 - 2
GOALS :
Kevin Phillips 4
Steven Davis 10

Kevin Davies 6
Ivan Campo 8

YELLOW CARDS :
El Hadji Diouf 26

No w sumie niezły mecz , po 10 minutach padły juz wszystkie 4 bramki .
Ja niestety nie jestem zadowolony z tego faktu :evil: ten mecz zawalił mi kupon stsa

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 sie 2005, 21:45

kaczy pisze:No w sumie niezły mecz , po 10 minutach padły juz wszystkie 4 bramki .
Ja niestety nie jestem zadowolony z tego faktu :evil: ten mecz zawalił mi kupon stsa
no, pewnie mecz byl ciekawy :D

a tak w ogole to co stawiales, ze Ci zawalil ?? tylko nie pisz, ze sama 1 :D:D bo watpie, zebys stawial na zwyciestwo gosci (bylo to malo prawdopobne)

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 13 sie 2005, 22:00

No wiesz . Canal + mam od nie dawna , bo od połowy marca , a tylko tam można dokładniej śledzić mecze i wszystkie wyniki tych lig które tam nadają . Więc jeszcze nie znam dokładnie klasy wszystkich drużyn .
Pamiętam że oglądałem jeden dobry mecz aston villi w którynm tak dobrze grała ze az mnie zaimponowali , a o Boltonie to słyszałem w większości że im się tam nie wiedzie czy cos takiego itd. więc postawiłem czystą 1 .
Ale ten sezon zaczynam pozytywnie , śledze i interesuje się kolejkami każdej z europejskich lepszych lig , oglądam mecze na canalu i polsacie sport , więc dopiero po jakimś czasie bede dokladnie zorientowany która drużyna jest teoretycznie lepsza od którejś :roll:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 sie 2005, 22:05

kaczy pisze:No wiesz . Canal + mam od nie dawna , bo od połowy marca , a tylko tam można dokładniej śledzić mecze i wszystkie wyniki tych lig które tam nadają . Więc jeszcze nie znam dokładnie klasy wszystkich drużyn .
Pamiętam że oglądałem jeden dobry mecz aston villi w którynm tak dobrze grała ze az mnie zaimponowali , a o Boltonie to słyszałem w większości że im się tam nie wiedzie czy cos takiego itd. więc postawiłem czystą 1 .
Ale ten sezon zaczynam pozytywnie , śledze i interesuje się kolejkami każdej z europejskich lepszych lig , oglądam mecze na canalu i polsacie sport , więc dopiero po jakimś czasie bede dokladnie zorientowany która drużyna jest teoretycznie lepsza od którejś
:roll:
rozumiem :) ja spotkan wogole nie ogladam (nie mam jak), sledze tylko wyniki, no i przegladam rozne strony, niestety mnie tez typ nie wszedl:( stawialem na zwyciestwo Boltonu 2-1 ;) bylo 2-2 :D forma typerska rosnie :D:D

p.s. - czekam na debiut FOJUTA :)

pozdro

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 13 sie 2005, 22:12

fieldy pisze:

nie bramkarz tylko własnie stoper - Jarek Fojut, który przyszedł przed rokiem do Akademii Boltonu z Szamotuł :wink:
http://www.bwfc.premiumtv.co.uk/page/Sq ... 04,00.html

Przemysław Kazimierczak

A nie mowiłem że w akademi tez jest jeszcze jeden polak , sprawdz se na dole (nie ma jego zdjęcia)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 sie 2005, 22:14

kaczy pisze:
fieldy pisze:

http://www.bwfc.premiumtv.co.uk/page/Sq ... 04,00.html

Przemysław Kazimierczak

A nie mowiłem że w akademi tez jest jeszcze jeden polak , sprawdz se na dole (nie ma jego zdjęcia)
hehehe :D:D:D:D
ja tez dzisiaj ta strone przegladalem i sie zdziwilem :D
dwoch Polakow w Boltonie :) z czego jeden niedlugo zadebiutuje w 1.druzynie :)

ps. - czy jest tutaj jeszcze jakis fan Boltonu Wanderers :?:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 sie 2005, 14:16

no i chyba nie ma tutaj kibicow Boltonu Wanderers :(
a szkoda, bo to klub porzadny :!:
z bardzo dobrymi zawodnikami :!:

ostatni wynik : Bolton W. 2 - 0 Newcastle U.

bramki :
37' [1 - 0] E.H. Diouf

50' [2 - 0] S. Giannakopoulos

znacie te nazwiska :?:

El Hadji Diouf - gwiazda WC2002 :!:
Giannakopoulos - mistrz Europy 2004 :!:

a to wcale nie sa najbardziej znani pilkarze z tego klubu :!:

wczoraj jesli dobrze kojarze, Bolton poradzil sobie na wyjezdzie z ... WHU :!: wygrali 2-1 :)

Pozdrawiam

(ciekawe kto to wogole przeczyta) :D

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 29 sie 2005, 14:23

Tak jest Bolton, wygral z West Ham 2:1. Gole strzelili Nolan w 59 min. i Ivan Campo (byly gracz Realu Madryt) w 85 min. Nawet nie wiedzialem ze Campo gra jeszcze zawodowo w pilke. Dla West Hamu strzelil Sheringham z karnego w 90 minucie meczu.

Awatar użytkownika
Maateusz_JuveFan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maateusz_JuveFan » 31 sie 2005, 11:02

Odnalazł się kolejny fan Boltonu! W mojej osobie oczywiście :) To jedyny klub z Anglii któremu kibicuje. Ciesze sie że pokonali WHU. Ja osobiście stawiałbym na kuponie bardziej na remis ale wygrana cieszy jeszcze bardziej! :D

Awatar użytkownika
marcin90
Rezerwowy
Rezerwowy

Re: Bolton Wanderers

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marcin90 » 02 wrz 2005, 16:03

fieldy pisze:Co wy uważacie (...)
.... o młodym Polaku ?
O Fojucie nic wcześniej nie słyszałem, ale ostatnio zrobiło się o nim dość głośno. Chłopak jest bardzo młody, a już trafił do tak dobrego klubu, jakim jest Bolton. Klub ten ma wspaniałą szkółkę (miałem trening z ich trenerami, mają ogromne pojęcie o futbolu) i nawet jeśli Jarek nie będzie grał, to i tak się wspaniale rozwinie. Za kilka lat może razem z Kubą Rzeźniczakiem tworzyć duet reprezentacyjnych, środkowych obrońców.

pilka
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pilka » 15 wrz 2005, 11:33

Bedzię ciężko wam wygrać na City of Manchester Stadium 18 z Manchester City a ta wygrana 1-0 w poprzednim sezonie to jeszcze była za Kevina Keegana więc to juz stare dzieje ...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”