Reklamy - Strona 5

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
magus
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: magus » 12 kwie 2005, 21:39

Sami Swoi=zawsze reklamy dla idiotów :!: :!: :!:

Zawsze fajne reklamy robi Heyah, mi chyba najbardziej się reklama Nike Total 90"Ole'' :D :D :D :D :D :D :D

Awatar użytkownika
bobi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bobi » 12 kwie 2005, 21:45

Tez mi sie podobaja reklamy Media Markt i Heyah a z pilkarskich jakie widzialem to narazie tez chyba slynne "Ole" :D Nie widzialem jeszcze tej reklamy przeciwko rasizmowi i bardzo prosze zeby ktos dal link do sciagniecia :!: Prosze :!:

Awatar użytkownika
magus
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: magus » 12 kwie 2005, 21:53

Nie znam linku, ale reklama z rasizmem też była bardzo ciekawa i dosłowna.

mathiasek12
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 13 kwie 2005, 15:34

D@mian pisze:Mi sie najbardziej podobają reklamy heyah i media markt. Za to najgłupsza reklama wszechczasów to "...złamałem ręke bramkarzowi..." (chyba kazdy wie o co chodzi).
a mi wlasnie ta reklama sie nawet nawet podoba a takto najlepsze reklamy ma plus i media markt

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 13 kwie 2005, 16:26

Mnie się podobają reklamy Chiquita. Ogólnie to nie cierpię reklam a najbardziej to reklam Calgonitu, kubusia i pysia

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 13 kwie 2005, 16:37

Corinthians pisze:Mnie się podobają reklamy Chiquita. Ogólnie to nie cierpię reklam a najbardziej to reklam Calgonitu, kubusia i pysia
Reklam ktorych nie lubie moglbym wymiecni tysiace...

Mniej gadania jest przy reklamach ktre lubiep poniwaz jest ich bardzo malo ... reklama ma rekalamowac a nie byc lubiana :D:D:D:D

Jezeli tak jak np Haineken albo PlusGSM uda im sie polaczyc te dwie rzeczy to juz jest mistrzostwo :P

pozdro

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 13 kwie 2005, 16:58

Mnie sie podobaja reklamy playstation te rysunkowe jak skacze winner przed loserami :D :D oraz ta gdzie typek wchodzi na ten czarny punkt i zaczyna muzyka gra :D

Awatar użytkownika
Rom$on
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rom$on » 09 lip 2005, 22:16

Reklamuję radio internetowe ROM_ET. Grają codziennie od 16:00 do 0:00. www.radioromet.end.pl

Milka7
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Milka7 » 26 lip 2005, 16:43

Dobre są wszystkie reklamy Heyah i ta Żywca z motywem '' prawie jak ... "
Najgorsza reklama, która przebija wszystkie inne głupotą to reklama ery - ''goodbye ma love". Okropność !!

Awatar użytkownika
k@li
Visca el Barca!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: k@li » 11 sie 2005, 15:35

Co do reklam - to najbardziej podoba mi się reklama Heyah z czerwonym kapturkiem, ale reklamy media markat i plusa tez sa spo3ko :D:D:D Kopytko hehe.
PzDR.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 11 sie 2005, 16:01

Ta reklama z kapturkiem juz nie jest taka fajna. Kapturek już się nie wydziera, i na końcu już tak śmiesznie nie mówi.
Wszystko przez to, że psychologowie się czepiają. Mówią, że ta reklama negatywnie działa na wyobraźnie dzieci, które mają inne wyobrażenia o tej bajce :evil: już się nie mają czego czepiać tylko reklam. A jak w reklamie jest seks i erotyka to dobrze? Takie rzeczy dobrze działają na wyobraźnie dzieci?
Innej reklamy czepili się lekarze. Chodzi o reklamę akcji 'Stop wariatom drogowym' mówią, że ta reklama obraża ich pacjentów (wariatów). Akurat jakiś wariat bedzie na to zwracał uwagę.
Ja bym się czepiał reklam Ariela, Vizira, Knorra, farb do włosów bo mi się nie podobają i źle działają na moją wyobrażnie ponieważ mnie rozwcieczają. Prosze o ich zmienienie.

Awatar użytkownika
harni7
Żenujący nabijacz :/
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: harni7 » 12 sie 2005, 9:22

Ja mam chyba wszystkie reklamy pepsi, nike i adidas. Pare reklam umbro i jeszcze troche pumy.

POZDRO

Awatar użytkownika
reddi
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: reddi » 12 sie 2005, 9:38

Niektórzy pewnie znają ten adres, ale i tak zarzucę. Tam są reklamy piłkarskie nie tylko z Nike/Adidas. http://www.soccercommercials.com/page2.html

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Czepiają się reklam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 04 wrz 2005, 20:18

Wiem, że jest już temat o reklamach, ale jest on zbyt ogólny. Tutaj będziemy dyskutować dlaczego psychologowie, obrońcy praw człowieka itp. czepiają się reklam. Dlatego proszę modów, żeby nie zamykali tego tematu.
A więc:
Według mnie to czepianie jest bezsensowne. W Polsce są setki poważniejszych problemów i lepiej niech ci goście się nimi zajmą, a nie głupimi reklamami. To jest chore. Reklama Heyah o kapturku była zła, bo psychologowie twierdzili, że dzieci nie tak sobie wyobrażają tą bajeczkę. Czepili się reklamy akcji 'STOP wariatom drogowym', bo lekarze twierdzili, że to obraża ich pacjentów (akurat jakiś wariat oglądał tą reklame). Dalej. Lekarze, politycy itp. widzą w reklamach dużo prostytucji. Ha ha! To świadczy tylko o tym jak są zboczeni. To są zwykłe chwyty reklamowe stosowane od lat w Polsce i na świecie. Taki jest marketing, tak się przyciąga klientów. Aby ich przyciągnąć znane są dwa świetne sposoby. Pierwszy to ładna, rozneglizowna baba w reklamie, druga to humor w reklamie. Ale niestety takich reklam się uczepili. Wolą, żeby cały czas były kulturalne reklamy 'Kogutka', 'Vizira' czy TP. Jestem ciekaw czemu ma służyć takie działanie. Prostytucja jest codzinnością w każdym mieście, w niektórych krajach jest legalizowana. Usunięcie jej z reklam dużo nie zmieni. Niech ci lekarze, psychologowie i politycy zajmą się biednymi dziećmi, bezdomnymi, czy emerytami, a nie reklamami, których co drugi Polak nie ogląda.

Handsome Boy

Re: Czepiają się reklam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 04 wrz 2005, 20:43

Corinthians pisze:Prostytucja jest codzinnością w każdym mieście
nie wiem jak w twoim miescie, ale w moim chyba nie... :lol: :lol: byles juz na dziwkach?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”