FIFA Ultimate Team - Strona 72

Forumowe gry i zabawy, dział, w którym nie są naliczane posty.
Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Re: FIFA Ultimate Team

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 16 paź 2015, 19:24

NARESZCIE! Po prawie miesiącu od kupona gry, wreszcie znalazło mi przeciwnika. :mrgreen: Zagrałem najpierw draft, gdzie dostałem 0-3, ale przeciwnik miał cztery lata doświadczenia i robił co chciał. Potem zacząłem się bawić moim UT składem. Posprzedawałem wszystko co się dało i było brązowe, postanowiłem sobie zrobić skład z Francuzów i muszę powiedzieć, że nie jest najgorzej. Nie wystarczyło coinsów, więc zgrania na razie mam 50, ale jak dozbiorę, to będzie extra. No i na razie mam bilans 1-0-1, pierwszy mecz był łatwy i przeciwnik wyszedł jak było 1-0. W drugim dopiero co zakończonym trafiłem na godnego siebie rywala, który jednak prezentował minimalnie wyższy poziom, potrafił m.in. markować i dobrze bił wolne. Ja całą II połowę atakowałem, ale nie dałem rady, choć i tak jestem z siebie dumny. Btw., mój bramkarz na "S"(zapomniałem nazwiska, potem sprawdzę :D ) to straszny kocur, ratował mi skórę okropnie w ostatnich meczach. No nic, wreszcie mi działa i zabieram się do roboty.

Tylko ja mam tak, że lubię w składzie mieć czysto i co niepotrzebne karty wyrzucam? :)

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 16 paź 2015, 19:39

Ja robiłem tak jak Ty i niepotrzebne karty sprzedawałem. Teraz zmieniam taktykę i na ten moment chcę zrobić składy z lig TOP 5.

Obecnie jestem w 4. lidze. Coinsów mam 150k więc mógłbym wzmocnić skład, ale nie chcę i nie muszę tak naprawdę.

Wiadomo czy będą krótkoterminowe turnieje we FUT tak jak to było w poprzedniej edycji.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 17 paź 2015, 2:21

Aaaaaaaa, strasznie mnie ta gra wkurwia już. Bilans 1-0-4 obecnie. Ostatnie dwie porażki 3:2, gdzie przeciwnicy robią ze mną co chcą, mają zajebiste składy. Jakim prawem grają w 10. lidze? Centralnie typek robił co chciał, kiwał wszystko. Nie wiem czy to wina tego, że jestem greenhornem, ale kompletnie nie wiem jak bronić. Moi zawodnicy są już padnięci pod koniec I połowy, a tamtemu biegają jak świeżo natchnieni w 80. minucie. Jest 2:2, a on sobie sam przechodzi całe boisko i strzela. WTF.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 17 paź 2015, 18:19

Jesteś po prostu słaby. :wink: Jednym składem grasz 2 mecze. Opcjonalnie 3 jeżeli jeden z poprzednich nie był grany przez 90 minut. Pokombinuj z taktyką.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 18 paź 2015, 15:32

Wreszcie skonfigurowałem w pełni pada i mogę robić sztuczki i takie tam... 8) Bójcie się, walczymy. Teraz gram trochę na singlu, żeby monety zebrać, chyba dobra taktyka, hm?

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 9

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 19 paź 2015, 7:15

Dobra, ale szybko Ci się znudzi :)
Wygrał już ktoś 1 lige? Bo ja w niej utknąłem i 4 sezon z rzędu nie mogę wygrać... Kończy się cały czas na 12-15 punktach... A jestem strasznie ciekaw czy te stroje FUT co dostaje się na wygranie 1 ligi to komplety domowe i wyjazdowe czy tylko domowe?

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 19 paź 2015, 15:50

No nie da się przeklinać przy tej grze, czemu ciągle trafiam na ludzi z 90% zgrania, 4,5-gwiazdkowymi drużynami, a ja gram ochłapami z brązowych kart i nie stać mnie na nic lepszego? W dodatku sędzia ciągle przeciwko mnie sędziuje...

@EDIT: Zapiszę sobie tutaj. Będę dążył do takiego składu, bo mi się świetnie gra tamtymi zawodnikami. http://www.futhead.com/16/squads/3137473/

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 19 paź 2015, 16:54

Kamil_77 pisze:Wygrał już ktoś 1 lige? Bo ja w niej utknąłem i 4 sezon z rzędu nie mogę wygrać... Kończy się cały czas na 12-15 punktach... A jestem strasznie ciekaw czy te stroje FUT co dostaje się na wygranie 1 ligi to komplety domowe i wyjazdowe czy tylko domowe?
Szybko Ci to idzie. Ja jestem blisko 3 ligi dopiero. Ile potrzeba mieć punktów, żeby wygrać 1 ligę :?:

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 531

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 23 paź 2015, 14:01

Jak Wam idzie?
Ja doczłapałem się z pewnymi problemami do 2. ligi. Zdarzyło mi się np. uniknięcie spadku z 5. ligi dopiero w ostatnim meczu, by w kolejnym sezonie awansować wyżej bez żadnego problemu.
Obrazek
Na razie mam taki skład, w pierwszej kolejności do kupienia dwóch stoperów, oprócz tego będę na pewno wymieniał powoli środek pola. Zastanawiam się też cały czas, czy warto kupić Jacksona Martineza (widziałem masę peanów jak to cudownie się nim gra), czy może poczekać aż Benzema stanieje i celować w niego.

Awatar użytkownika
Frosty
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Frosty » 23 paź 2015, 15:01

Martinezem grało mi się dużo lepiej od Greizmanna, więc mogę go polecić, ale i tak Karim zjada obu.

Mi póki co dosyć dobrze - 2 liga i prawdopodobnie awans do 1. Tylko 1 sezon bez awansu i 2 bez mistrza. Aktualnie skład wygląda tak:

Obrazek

Przedtem grałem 4-2-3-1 z 3 SPO ale ten wariant z czasem się ewidentnie wypalił. W samym składzie już nie grzebie i czekam na jakieś fajne IF, cały czas tradując. W środę pewnie kupię Pjanica, póki co byłby to mocno przepłacony zakup (120k) ;) Nie wiem też dlaczgo Buffon sprawował mi się dużo gorzej od Szczesnego i Perina, ale to być może miałem jakąś walnięta sztukę :)

Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 66
Kibicuję: Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 28 paź 2015, 12:53

Takie dwa składy sobie utworzyłem ostatnio po niepowodzeniach ze składami BPL..

Obrazek

Obrazek

W tym pierwszym za Reine Adelaide prawdopodobnie przyjdzie Payet bo innej opcji za bardzo tam nie widzę. Co myślicie?

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 30 paź 2015, 13:52

Ta gra jest tak zbugowana, że nie mogę... Wypłakałem się już na innym forum, więc tutaj nie będę. Złożę taki skład, skoro go propsują na futheadzie, to może coś z tego będzie, coinsów na pewno u mnie niedostatek :?
http://www.futhead.com/16/squads/3714997/

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 234

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 30 paź 2015, 13:58

Fifa jest przeciez oskryptowana.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 30 paź 2015, 15:28

Szlag, powiedzcie mi - jak w tej grze rzucać się bramkarzem przy karnych? -.-

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 31 paź 2015, 0:25

Składy dzikiego są słabe, ale żalenie Carbona jest jeszcze słabsze. Moim skromnym zdaniem ta gra nie ma wiele błędów i liczą się w niej przede wszystkim umiejętności gracza. W poprzedniej FIFIE bardzo pomagało jakim składem grałeś, a w tej już nie aż tak.

Byłbym w pierwszej lidze, ale po niesamowitym pechu dalej gram w drugiej. W jednym meczu byłem lepszy, strzeliłem w 2. połowie gola z wolnego i po tym golu wyskoczyło mi wyskoczyło "nagrano klip z gry" i nacisnąłem(dalej nie wiem jak to zrobiłem) ikonkę Xboxa na padzie co spowodowało, że wszedłem do menu Xboxa. Mogłem to szybko wrócić do gry i nic nie stałoby się, ale jakimś cudem wszedłem w GTA V co spowodowało ze wyszedłem z FIFY co za tym idzie z meczu też i dostałem DNFa. W ostatnim meczu grałem o awans. Potrzebowałem 3 punktów. Wygrywałem dość łatwo 2:0 do połowy. Później błąd Zunigi, 2:1. Kolejno chłop strzelił z dystansu piłka odbiła się od słupka i następnie pleców bramkarza i wpadł gol. Wynik się nie zmienił.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Gry Forumowe”