Derby D'Italia - Bój o Italie ! - Strona 97

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto wygra Derby D'Italia?

Juventus Turyn
62
53%
Inter Mediolan
43
37%
A może podział punktów
12
10%
Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2454

Re: Derby D'Italia - Bój o Italie !

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 07 sty 2015, 9:50

bagg pisze:wedlug clonera inter kontrolowal spotkanie, wiec moze w jego meczu to pogba strzelil.
A dla Interu pewnie strzelił Julio Cruz :D

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8646
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 sty 2015, 9:59

Najlepiej wyśmiać, o wiele trudniej podać jakiś kontrargument.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2454

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 07 sty 2015, 10:01

cloner pisze:Najlepiej wyśmiać, o wiele trudniej podać jakiś kontrargument.
cloner pisze:
lukas_k pisze:Ja siedzę po kilka godzin, niby umiem, dostaję sprawdzian i nie wiem o co chodzi
Czyli po prostu głupi jesteś :roftl3:

na to wygląda

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 07 sty 2015, 10:23

cloner pisze:Najlepiej wyśmiać, o wiele trudniej podać jakiś kontrargument.
juz nie odnoszac sie do tego, ze gola strzelil nie pogba a tevez to - poza argumentem czysto subiektywnym, jakoby wg mnie na podstawie meczu dosc karkolomnym byloby stwierdzenie, ze inter gre kontrowal - garsc statystyk za whoscored :

1. posiadanie pilki - 54,3 dla juventusu
2. udane dryblingi - 19-14 dla juventusu
3. wygrane pojedynki w powietrzu - 16 do 14 dla juventusu
4. wslizgi/odbiory - 30 do 28 dla juventusu
5. rzuty rozne - 11 do 3 dla juventusu
6. wrzuty pilki z autu - 28 do 18 dla juventusu
7. faule 12 do 10 dla interu
8. strzaly - 13 do 11 dla interu

juz poszczegolnych ocen zawodnikow i srednich zespolow podawal nie bede, niektorzy narzekaja na oceny whoscored. na podstawie tych danych a takze na podstawie samego meczu ciezko stwierdzic, jakoby inter kontrolowal w jakikolwiek sposob spotkanie. mial swoje sytuacje - mogl zwyciezyc - ale podobnie bylo ze strony juventusu. nie twierdze rowniez, ze stara dama to spotkanie kontrolowala - gdyby tak bylo inter wyjechalby z juventus stadium z trojka w plecy po pierwszej polowie.

zapomniales tez napisac w domku, ze piles.

co do samego meczu - trzeba taki juventus ganic. fajnie ze potrafimy rozegrac intensywna pierwsza polowe, ale jezeli rezultatem tego jest, ze kompletnie siadamy w drugiej, to moze ten uklad sil trzeba rozlozyc inaczej. tevez oddycha juz rekawami i zdaje sie byc sfrustrowany tym, ze nie ma z kim pograc w ataku. morata jest slaby, llorente wg mnie niestety jeszcze gorszy. to chyba zawodnik, ktory najwiecej stracil na przyjsciu allegriego, nie ma juz tak czestego grania sciany jak za conte, a na inne granie fernando jest w tej chwili w za slabej dyspozycji. nie mam najmniejszych pomyslow jak odmienic tak slaby atak w obliczu naszej kadry. watpie, zeby tevez pociagnal w ten sposob caly sezon, a widac, ze jest kluczowy.

temat sedziow pomine, cala kolejke byli fatalni.

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 449

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 07 sty 2015, 10:58

Inter kontrolował mecz - dobre sobie :P.

Juve po pierwszej połowie powinno wygrywać 2 lub 3 do 0. Ranocchia był tragiczny, fajnie grali natomiast Hernanes, Poldi, Guarin i D'Ambrosio. Szkoda, że Icardi spieprzył te 2 akcje, bo mielibyśmy bardzo udany początek roku.

Nie wierzę - Inter zremisował w Turynie, a wszyscy Interiści mają niedosyt

PS ale i tak najlepsi byli polscy komentatorzy i te ich ciągłe "Paco Llorente" ;)

Awatar użytkownika
Marcinhp
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 182

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcinhp » 08 sty 2015, 1:09

Chciałem coś wczoraj na świeżo napisać po meczu, ale w przypływie frustracji nie dałem rady. Ciężko to było wszystko pozbierać do kupy, bo to był dziwny mecz, który ciężko sklasyfikować w jakiekolwiek normy.

Generalnie tak obserwując te pierwszą połowę, to pierwsze co przychodziło mi do głowy to fakt, że Mancini powinien w pierwszej kolejności nauczyć Inter grać bez piłki, bo strzelić gola z niczego potrafią nawet drużyny totalnie bez formy. Goście wyglądali jak zlepek przypadkowych piłkarzy, z których żaden nie dostał żadnych nakreślonych zadań na boisku. Było dużo chaosu i brak koncepcji oraz mnóstwo luk na boisku. Generalnie przypomniało mi się, jak Przytuła analizował na początku sezonu jedną akcję United z Fellainim w roli głównej, gdy ten po stracie piłki w środku pola szusował za nią aż do bocznych sektorów boiska w celu jej odzyskania a jego koledzy z zespołu wręcz robili mu korytarz by mógł to zrobić. Taki totalny brak chemii/komunikacji w zespole i brak jaj by wziąć na siebie odpowiedzialność za wydarzenia na boisku.

I ten Inter Juventus miał w pierwszej połowie w zasadzie na łopatkach, tym bardziej, że te 45 minut było chyba najlepsza połową może nawet w tym sezonie. Przecież tam było wszystko - pressing, cechy wolicjonalne (stary dobry Vidal i jego, trochę ostatnio zapomniane, wślizgi), dużo gry kombinacyjnej, a gdy trzeba było to i Pogba z Vidalem odpalali fajerwerki. Warto też wziąć pod uwagę dużą wymienność pozycji, gdy Vidal, ustawiony na schemacie na dziesiątce, dublował się z Pogbą. Często bowiem grywał bardzo wysoko robiąc przewagę przed szesnastką, by potem nadrabiać na własnej połowie, to był taki box to box, do którego swego czasu wzdychała cała Europa. Ponadto obrona często zmieniała sposób wyprowadzania piłki: raz to Bonucci był za to odpowiedzialny (wtedy przechodziliśmy na trójkę w obronie i rozciągaliśmy skrzydła, a Pirlo z Marchisio grali w linii) a raz Andrea, który sprawdzał się jako głęboko grający regista. Powiem nawet szczerze, że zdziwiłem się, że tak dużo piłek przez niego przechodziło, bo przyzwyczaiłem się, że jego rola w Juventusie jest powoli marginalizowana. Faktem jest też, że naszła mnie myśl, czy to my jesteśmy tak mocni, czy Inter tak słaby i szczerze mówiąc nie znam odpowiedzi do tej pory.

Aż nastała drugą połowa. Wkurwiłem się. Pewnie nawet nie dlatego, że zagraliśmy słabo, bo zagraliśmy, czy nie wytrzymaliśmy tempa, ale dlatego, że to wszystko było nijakie. Nienawidzę nijakości. Naszła mnie myśl, czy jest w Europie jakaś poważna drużyna, która robi takie rzeczy? Która wraz z gwizdkiem rozpoczynającym drugą połowę diametralnie się zmienia? Juventus musi się nauczyć reagować na zmianę sposobu gry rywala, bo znowu wychodzi to o czym piszę się od dawna - czujność tej drużyny usypia się grając na co dzień z Parmą czy Cagliari, które żadnych nowości w czasie meczu nie wprowadzają. Wczoraj Inter tylko podszedł wyżej, zagrał z większym zębem i zaczęliśmy się gubić. Przy pressingu BVB może być podobnie.

Generalnie, choć zanim nie przepadam, przed meczem obawiałem się Manciniego. Wydaje mi się, że to idealny trener zważywszy na obecną sytuację Interu. Taki Mihajlovic, który stawia na dyscyplinę i fizyczność, mógłby być Mazzarim bis. A taki Mancio ma jednak większy wachlarz umiejętności.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 18 paź 2015, 9:55

Obrazek

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 18 paź 2015, 9:57

Najlepsze dostępne ustawienie dla nas w tym momencie.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1496
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 18 paź 2015, 10:05

Ciężko powiedzieć czego można się spodziewać po tym meczu, jak strzelicie bramkę w pierwszym kwadransie to będzie pozamiatane. Dała przykład Fiorentina, jak można zniszczyć mentalnie Inter jeśli strzeli się bramkę na samym początku. Jeśli natomiast nam uda się wytrzymać do 30 minuty bez straty gola, to wygrana bądź remis jest w naszym zasięgu. Wszystkie znaki na niebie wskazują że Jojo zagra, o ile znowu na rozgrzewce kontuzji nie dostanie :badziewie: wypadałoby wreszcie zagrać dobry mecz, bo to tej pory jedyny w miarę dobry to był występ z Chievo.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 18 paź 2015, 11:04

Kondogbia awizowany na ławce bo kopie się po czole czy miał jakiś uraz? Jakby nie patrzeć starcie Pogba vs Kondogbia przy dobrym marketingu mogłoby się ładnie sprzedawać i być katalizatorem dla całej ligi.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1496
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 18 paź 2015, 11:07

Kondogbia gra póki co jak gracz za 20 mln nie za ponad 30. Jego obecność na ławce jest spowodowana tym że Medel wraca do pomocy bo Murillo i Miranda już są w pełni sił.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 18 paź 2015, 15:10

Snilo mi sie 1:5 dla Juve. Wszystkie bramki w drugiej polowie i to o dziwo Inter wyjdzie na prowadzenie, co bedzie potem poczatkiem kataklizmu :roll:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 18 paź 2015, 17:51

Wyczekiwany mecz już tuż tuż :D . Przez tę przerwę reprezentacyjną i przegapiony mecz ostatniej kolejki strasznie się stęskniłem za oglądaniem JUVE. Ale na takiego rywala warto było czekać. Dla obu ekip mecz może dużo zmienić. Inter wygrywając może zyskać pewność, że faktycznie są w stanie coś osiągnąć. Dla JUVE to może być nowy początek lub kolejny cios w wątrobę po którym znów trzeba będzie się podnosić. Stawka więc jest wielka, nie tylko ze względów historycznych czy prestiżowych. Super! Ostatnie sezony mnie trochę za bardzo uspokoiły. Człowiek zyskał przekonanie, że jak zagrają swoje to mecz sam się wygra, a nawet jak się nie to scudetto i tak będzie. Teraz jest presja i bardzo mi się to uczucie niepewności podoba. Szkoda tylko, że maleją szansę na pojedynek Pogba-Kondogbia. Zadowolę się rywalizacją młodej generacji w ataku. Morata, Dybala vs Icardi.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 18 paź 2015, 19:33

Salas11 pisze:Snilo mi sie 1:5 dla Juve. Wszystkie bramki w drugiej polowie i to o dziwo Inter wyjdzie na prowadzenie, co bedzie potem poczatkiem kataklizmu :roll:
Mi co prawda nic takiego się nie śniło, ale nastawiam się na porażkę. Po prostu Inter od lat nie dawał powodów do zadowolenia i nie zmienia tego także pierwszych 5 meczów tego sezonu. Zawodnicy się docierają, potencjał widać, jednak po przerwie reprezentacyjnej obawiam się innego, mocniejszego Juve niż z początku rozgrywek.

Derby dadzą również odpowiedz na temat który Inter jest prawdziwy, ten z 1 4 z Violą czy ten który przez 6 pozostałych spotkań stracił 2 gole.

Poza tym lepiej mile się zaskoczyć niż niemile rozczarować.

Forza Inter

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 18 paź 2015, 19:49

Ja się obawiam o Juventus przez kiepski start, ale chyba każdy wie, że próżno szukać faworyta w tym meczu. Grają dwie wielkie marki i jak wiadomo taki mecz rządzi się własnymi prawami. Znowu zagramy 3-5-2, które ostatnio zdaje egzamin, do składu wraca Marchisio po którym nie wiadomo czego się spodziewać, atak nie powala ( szczególnie jego część) więc nie można być pewnym punktów, ale wierzyć trzeba :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”