Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 222

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Re: Legia Warszawa (L) (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 27 paź 2015, 10:45

Wielu tu zaskoczę, ale... Pierwszy mecz na Żylecie za mną :D

Było ostro, kumple którzy już parę razy się z Torunia wybrali, mówili że ostrzej niż zwykle, bo spina na tych co do morza (bez obrazy, ale ta przyśpiewka najbardziej mi została w pamięci).
Ogólnie chyba się starzeję, bo piłka już nie powoduje u mnie wrogości wobec innych klubów (tu Emerald na wieki wieków mi zapamiętał jak jeszcze na stronce a nie forum plułem jadem i rzygałem ogniem na Barcę, dziś mi głupio :-P ), więc dopiero po czasie po prostu machinalnie powtarzałem za "naszymi" podkręcaczami, którzy nieśli dalej przekaz Starucha. Ten był cholernie podkręcony i chyba wściekły o to, że normalnie jest mniej kibiców. No, cóż... Nie poradzę na to że nie jestem z Warszawy i wg niego pewnie nie mam prawa kibicować Legii :wink:
Tak czy inaczej z meczu nie wiem nic :-D Cały czas było ogarnianie tego co się dzieje wokół, a pilnowałem się bardziej od chłopaków bo chyba byłem jedynym facetem na trybunie, który miał długie włosy :boruta:
Dałem z siebie dużo, od nas ludzie też, ale widziałem że nie wszyscy tak podeszli do sprawy i to na nich leciały bluzgi od Starucha i miejscowych (sektorowo) podkręcaczy. Jednemu gościowi parę rzędów niżej pojechali za wyjęcie smartfona podczas meczu.

Ogólnie było ostro i widać było dwa różne spotkania: inne miała Żyleta - inne reszta trybun. Podkreślam to, bo takich różnic nigdy wcześniej nie widziałem.

Podsumowując, jeśli na zwykły mecz to na Żyletę, bo tam są prawdziwe śpiewy. Jeśli chce się obejrzeć spotkanie np. z takim Lechem, to zdecydowanie inna trybuna.

W 2016 czas na Old Traford :twisted:

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 27 paź 2015, 22:36

Świat się kończy, razem z czarnym na jednej trybunie :wink:
czarny samael pisze:przekaz Starucha. Ten był cholernie podkręcony i chyba wściekły o to
S. chodziło o to, że na mecze z Napoli, PSV, Spartakiem, Lazio, Celtikiem, Sportingiem itd. + na "ligowe klasyki" przychodzi masa przypadkowych ludzi. Czego Ty jesteś żywym dowodem :)

Raz, że nie znają zasad panujących na trybunie (ubiór, wygląd, zachowanie) i często obniżają jakość dopingu.

Dwa - sezonowi fani uniemożliwiają tym stałym zakup biletu, choć maja inne trybuny do wyboru do koloru (te nie fanatyczne), a na mecze z Podbeskidziem, Piastem czy PP jakoś nie walą drzwiami i oknami.
czarny samael pisze:Nie poradzę na to że nie jestem z Warszawy i wg niego pewnie nie mam prawa kibicować Legii
Legia ma wiele wiernych, dobrych FC w całej Polsce. Tu chodzi o to, że Żyleta to nie miejsce dla przypadkowych sezonowców. Są wygodniejsze trybuny dla poszukiwaczy piłkarskich wrażeń :wink: Żyleta to miejsce dla prawdziwych fanatyków, niezależnie skąd są.

PS: Race się podobały, są niebezpieczne?

PS: Nie głupio Ci było stan na trybunie pełniej faszystów? :wink:

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 28 paź 2015, 8:10

franz pisze:S. chodziło o to, że na mecze z Napoli, PSV, Spartakiem, Lazio, Celtikiem, Sportingiem itd. + na "ligowe klasyki" przychodzi masa przypadkowych ludzi. Czego Ty jesteś żywym dowodem
Wiem :wink: I jak pisałem dalej - po takim meczu, pierwszym doświadczeniu, "na mecz" szedłbym na inną trybunę, a na Żyletę na jakieś zwykłe spotkanie. Samo spotkanie muszę dopiero obejrzeć :-D
franz pisze:Raz, że nie znają zasad panujących na trybunie (ubiór, wygląd, zachowanie) i często obniżają jakość dopingu.
Dwóch z nas (w 8 pojechaliśmy) bywało już wcześniej na Żylecie, w ogóle przedtem posprawdzaliśmy te sprawy, przypomnieliśmy mniej znane przyśpiewki itd.
A co do jakości to nie mam sobie nic do zarzucenia - gardło zdarte, a głos mam z tych tubalnych :wink:
franz pisze:Dwa - sezonowi fani uniemożliwiają tym stałym zakup biletu
To jest argument. Już drugi do tego żeby chodzić na tę trybunę przy słabszych meczach. Tylko wiesz, "debiut" chce się mieć z przytupem :-)
franz pisze:PS: Race się podobały, są niebezpieczne?
Wiesz, ja serio nie umiem tego ocenić. Jestem ich przeciwnikiem, jeśli później szkodzą klubowi poprzez różne kary. Mogę zrozumieć podejście obu stron. Najlepiej by było gdyby to wszystko było tak dograne, by wszyscy wiedzieli na co się zgadzają i organizowali to tak, by klubowi nic się z tego powodu nie stało.
franz pisze:PS: Nie głupio Ci było stan na trybunie pełniej faszystów?
Jakie pytanie z tezą i pułapką :-D
W naszej grupie były różne opcje polityczne, nie mieszam takich spraw :wink:

Awatar użytkownika
PietroBosman
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 940

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 29 paź 2015, 2:35

Chojniczanka wiele nie ustępowała Legii.Teoretycznie powinna być różnica,przynajmniej ,jednej klasy...a wyszło marne 2-1. Pytanie za 100pkt. bo się nie znam pewnie-co robił na boisku Jodłowiec?

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 29 paź 2015, 9:07

IMO wychodzi granie jednym składem. To samo co w Chelsea.

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 29 paź 2015, 21:01

Świetnie ujęty problem Rzeźnika.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 30 paź 2015, 10:08

Podbijam. Facet ma możliwości, a psycha psuje mu karierę. Jakbym widział Cleverleya.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 04 lis 2015, 20:04

W pierwszym meczu II rundy UYL Legia przegrywa z Midtjylland 0-2. Druga bramka z karnego w 90 minucie... Oj ciezko bedzie o awans, bardzo ciezko.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 24 lis 2015, 17:46

Mloda Legia w zenujacym stylu odpada z UYL. Midtjylland dwie klasy wyzej, byli lepsi w kazdym elemencie i dzisiaj doslownie zmiazdzyli Legionistow, a wynik dwumeczu 5-1 mowi sam za siebie.

Przygoda konczy sie bardzo szybko, a szkoda, bo wlasnie teraz zaczelaby sie jej najciekawsza czesc.

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 10 gru 2015, 20:50

SSC Napoli - Legia Warszawa 5:2

koszmar, żenada. Do 20. minuty Legioniści nie byli w stanie dłużej się utrzymać na połowie rywala, nie mówiąc o stworzeniu jakiejś akcji. Najpierw dwa stałe fragmenty gry ze strony Włochów, których efektem było groźne dośrodkowanie, a niewiele później świetny, bezpośredni strzał na bramkę Dušana Kuciaka. Generalnie dośrodkowania były dzisiejszego wieczoru mocną stronę reprezentanta Serie A, ale duża zasługa słowackiego golkipera, iż większość z nich umiejętnie piąstkował/łapał, co redukowało zagrożenie. Do tego uderzenie Davida Lópeza, po którym piłka trafiła w poprzeczkę... Aktywny był zwłaszcza Insigne, który oprócz zaliczonego trafienia, oddał dwa inne niebezpieczne strzały. Pierwsza bramka dla gospodarzy, to popis obrońców, zwłaszcza Pazdana, ogranego jak dziecko. Drugie trafienie to także nieporadność polskiego klubu, który właściwie pomógł rywalowi w podwyższeniu rezultatu (zagranie Jodłowca...). Druga część spotkania już mniej ciekawa, chociaż goli padło więcej. Trzeba przyznać, że z niezwykłą prostotą Włosi ładowali kolejne bramki, przecież do Callejóna, czy Mertensa, żaden z piłkarzy drużyny Czerczesowa nie wykonał nawet ruchu. Szkoda późniejszego słupka Callejóna, bo patrząc, jak ta banda oferm "broniła", to aż się prosiło, aby im wciśnięto coś jeszcze. Nikolić może się popisywać na "ekstraklasowym" podwórku, ale przyszły rezerwy Napoli i przez blisko 70. minut niewidoczny... Wymowne. Przygoda Legii z Ligą Europy dobiegła końca.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 11 gru 2015, 17:25

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 11 gru 2015, 23:20

Obym dozyl zeby takie zabawki zabierano kibicom Barcelony :brawo: :brawo: :brawo: :brawo:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 19 mar 2016, 21:17

Nikolić z karnego na 2:0 przed przerwą. :jupi: JEDZIEMY!

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 19 mar 2016, 21:26

Dwa szybkie gongi w koncowce i Lech na deskach. Ciekawe czy sie podniosa.

Dawac Kownackiego.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 19 mar 2016, 22:32

Legia pewnie ogrywa bezradnego Lecha w Classico. Roznica klasy i teraz chyba juz nikt nie ma watpliwosci ktora druzyna jest najlepsza w Polsce.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”