Twitter - Strona 5

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Re: Twitter

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 12 maja 2014, 15:52

Tede zaczął mnie śledzić na twitterze... wolałbym któregoś z braci Gallagherów :P

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Reputacja: 2321
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 12 kwie 2015, 2:32

Zna ktoś dobre konta do śledzenia, które wrzuca na bieżąco informacje transferowe z najlepszych lig Europy?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 12 kwie 2015, 4:36

Chemik pisze:Zna ktoś dobre konta do śledzenia, które wrzuca na bieżąco informacje transferowe z najlepszych lig Europy?
https://twitter.com/FTalentScout

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Reputacja: 2321
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 12 kwie 2015, 11:37

Twoje się nie liczy, bo już od dawna mam w obserwowanych :P

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 31 paź 2015, 18:35

Mam takie zapytanie do działających aktywnie na twiterze.

Obczaiłem nie dawno opcje reklamy na twitterze. Tzn. że można coś zarabiać jeśli twój twiterek bądź poszczególne twity mają dobry zasięg?

Pierwsza rzecz to każe mi wybrać kraj i walutę. Muszę wybierać Polskę i złotówki? Bo tak sobie myślę, że lepiej chyba mieć wypłatę np. w funciakach więcej stoją. Ale może się mylę, może jak wybiorę inny kraj niż mój i w moje twitty będą na nie klikać tylko osoby z Polski to nic kasy nie będzie bo tylko płacone będzie za zasięg w kraju który wybrałem?

W każdym bądź razie jak to działa? Macie może jakieś ciekawe artykuły na ten temat?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 31 paź 2015, 18:45

Kamil232 pisze:Mam takie zapytanie do działających aktywnie na twiterze.

Obczaiłem nie dawno opcje reklamy na twitterze. Tzn. że można coś zarabiać jeśli twój twiterek bądź poszczególne twity mają dobry zasięg?

Pierwsza rzecz to każe mi wybrać kraj i walutę. Muszę wybierać Polskę i złotówki? Bo tak sobie myślę, że lepiej chyba mieć wypłatę np. w funciakach więcej stoją. Ale może się mylę, może jak wybiorę inny kraj niż mój i w moje twitty będą na nie klikać tylko osoby z Polski to nic kasy nie będzie bo tylko płacone będzie za zasięg w kraju który wybrałem?

W każdym bądź razie jak to działa? Macie może jakieś ciekawe artykuły na ten temat?
A to nie chodzi o reklamowanie Twojego profilu? Ze placisz im, oni Cie reklamuja i potem masz wiecej followersow? Cos jak na fb.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 31 paź 2015, 18:53

No na początek pisze mi coś takiego:
These settings will be used to determine the currency you are billed in, account reporting, and any applicable taxes. For example, if you choose United States, you will be billed in US Dollars.
Chodzi o twitter ads.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 31 paź 2015, 18:57

You will be billed, czyli bedziesz naliczany czy cos takiego. To Ty im placisz za reklamowanie swojego profilu ;)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 31 paź 2015, 19:00

Ta? eh.

Już mi się w oczach zaświeciły $ bo myślałem, że coś za Twitty z dobrym zasięgiem i klikalnością idzie zarobić :smile2:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 31 paź 2015, 19:05

Nie ma tak latwo.

Ja sie w to bawie na fejsbuku. Reklamuje za hajs i ludzie lajkuja, ale w cholere kasy na to idzie i na razie przystopowalem. Fajnie widziec jak ludzie lajkuja, ale w poprzednim miesiacu poszlo mi na to ponad 50 euro.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 31 paź 2015, 19:11

Widzę doktorku, że usunąłeś fotki grajków :)

A tak nawiasem jak się przekłada realnie reklama na fejsie na wzrost lajków ? Mniej więcej tyle ile szacują ?

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 31 paź 2015, 19:20

Nie wiem jak jest na twitterze, ale podejrzewam, że podobnie, jak na YT czy blogach. Dostajesz hajs/prezenty, jak masz rzeszę obserwatorów/subskrybentów/towarzyszy. Zazwyczaj sponsorzy sami się odzywają, a kiedy ci interes nie idzie, albo kiedy się "rozrastasz", to po prostu zatrudniasz kogoś do spamowania skrzynek mailowych różnych producentów, firm handlowych itd.
Jako ciekawostkę mogę powiedzieć, że reklama/sponsoring w teledysku pewnej gwiazdy polskiego showbiznesu, która śpiewa, oscyluje w granicach 40-50 tysięcy zł.
Koszty tekstów sponsorowanych na blogach/fb oscylują w granicach 500-1500 zł.
Cena jest zależna tak naprawdę od zasięgu i popularności. Niektórzy przez swoją "popularność" bardzo windują ceny. Przy czy finalnie taka inwestycja może się nie opłacać - często sama popularność nie jest wystarczająca.

Dlatego nie czytam w zasadzie żadnych blogów, bo średnio podoba mi się czytanie tekstów, które są pisane w sposób chwalący sponsora tekstu. Ciężko dziś o rzetelny i obiektywny tekst/opinię na blogach lub stronach tematycznych.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 31 paź 2015, 19:26

janop pisze:Trochę bawiłem się w to w poprzedniej pracy i byłem raczej rozczarowany. Niby zasięg były i to momentami większe od szacowanych, ale na interakcje (nie mówiąc już o klikaniu w linki) średnio się to przekładało.
To racja. Jakby lajkowaly boty.

I nie to, ze wstawiam jakies gowno, wrecz przeciwnie. Filmiki, ktore wstawiam na fanpejdz maja moze z 10 lajkow, a potem pojawiaja sie na 101greatgoals czy innych Squawkach i tam maja juz miliard lajkow. Lipa troche.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 31 paź 2015, 19:28

Dr.Football1 pisze:To racja. Jakby lajkowaly boty.
Dzięki:(

A ty Kamil mówiłeś kiedyś, że nie korzystasz z tłyterka, kiedy prosiłem, byś się pochwalił swoim profilem, a tu kaskę zarabiać na tłytkach chcesz. Himalaje nie powiem czego, żeby nie dostać WP :won: :won: :won: :mrgreen:

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 31 paź 2015, 19:32

Wszystko zależy od zasięgu i od tematyki. Milion odsłon miesięcznie np. w finansach jest dużo więcej warte niż np. w serwisach sportowych. Dlatego gadanie o przedziale kwotowym jest bezsensowne, bo równie dobrze można powiedzieć, że koszt art. sponsorowanego waha się to w przedziale 10 zł - 100 tys zł.

Sporo jest sensownych blogów, które potrafią być rzetelne i przedstawiać produkt w miarę obiektywnie. Przynajmniej jeśli chodzi o finanse.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”