Wypowiedź Putina, czyli śmiech na sali... - Strona 3

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
BUNCH

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BUNCH » 12 maja 2005, 12:14

Bunch mówi:
Rosja dalej mysli, że ma wpływ na całą Europę, dzidy jedno, słyszeliście o odwołaniu wystepów Ruskiego teatru w Polsce?

Przecz z *Niemcami i Ruskami!

* - z nimi w szczególności

Awatar użytkownika
Anka
One I Love
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 12 maja 2005, 12:22

Władimir Putin vel Zgredek ;) ośmieszył tą wypowiedzią siebie i swój naród. W Rosji nie ma bezrobocia, bo tam jest jak za komuny w Polsce... Wszystkim niby dogadzają, wspaniale po prostu jest - a nikt własnego zdania nie może mieć, zero demokracji... Naważniejszy w kraju jest Putin, i basta! No ba, jakżeby inaczej, przecież kochają go... Tylko kto? Stare babcie, którym wszystko jest obojętne. Długów Rosja nie ma? Ależ oczywiście, że nie, przecież to taki wspaniały kraj... Polska wpycha nos w nieswoje sprawy? Naprawdę? Cóż, o ile się nie mylę, to Rosjanie ciągle protestują przeciwko wojnie w Iraku, w której nawet nie biorą udziału. Kiedy wybuchła wojna, to wszyscy w Rosji byli na 'NIE'. Kiedy zaś okazało sie, że mogą tam swoich inwestorów wysłać, to wszyscy byli zadowoleni...

BUNCH

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BUNCH » 12 maja 2005, 12:26

Bunch mówi:
Pamietam, że niby postać w Harrym Potterze nabrała jego rysów, oni sa tacy....

o Kurcze Becks wrócił
:lol:

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 12 maja 2005, 15:54

Anka pisze:Władimir Putin vel Zgredek ;) ośmieszył tą wypowiedzią siebie i swój naród. W Rosji nie ma bezrobocia, bo tam jest jak za komuny w Polsce... Wszystkim niby dogadzają, wspaniale po prostu jest - a nikt własnego zdania nie może mieć, zero demokracji... Naważniejszy w kraju jest Putin, i basta! No ba, jakżeby inaczej, przecież kochają go... Tylko kto? Stare babcie, którym wszystko jest obojętne. Długów Rosja nie ma? Ależ oczywiście, że nie, przecież to taki wspaniały kraj... Polska wpycha nos w nieswoje sprawy? Naprawdę? Cóż, o ile się nie mylę, to Rosjanie ciągle protestują przeciwko wojnie w Iraku, w której nawet nie biorą udziału. Kiedy wybuchła wojna, to wszyscy w Rosji byli na 'NIE'. Kiedy zaś okazało sie, że mogą tam swoich inwestorów wysłać, to wszyscy byli zadowoleni...
Zupełnie się z tobą nie zgadzam. Uważam, że tezy przez Ciebie postawiono są błędne.

Putin w żaden sposób się nie ośmieszył tą wypowiedzią, co najwyżej zraził do siebie polityków polskich bo o społeczeństwie to trudno mówić z paru powodów. W narodzie brak jest zrozumienia polityki dwa polacy bardzo podobnie odbierają polityków polskich - pchają się gdzie popadnie a nic wewnątrz kraju nie robią.

Putin nigdzie w cytowanej wypowiedzi nie powiedzial, że u nich nie ma bezrobocia i tym podobnych. Źle zinterpretowałaś jego słowa. On tylko mówił o Polsce, trudno tutaj powiedzieć że gdzieś skłamał mówiąc o naszych problemach.

Putin nie popełnił błędu tą wypowiedzią, błedem z rosyjskiego punktu widzenia była utrata wpływów na Ukrainie. A reakcja na wypowiedzi Kwaśniewskiego była dobra i przemyślana. DObrze się to wpisuje w obraz silnego prezydenta mocearstwa za jakie chce uchodzić Rosja.

Awatar użytkownika
gregoreg18
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gregoreg18 » 17 maja 2005, 19:31

Witam
Mam prośbe.Potrzebuje namiarów gdzie znajde pełne przemówienie Putina podczas rocznicy w Moskwie ukonczenia II wojny światowej.
Z gory dzieki
POZDRO

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Putinokio, - czyli akcja wyślij kartkę do Putina

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 08 cze 2005, 16:54

Już od 15 maja trwa zorganizowana przez tygodnik WPROST akcja PUTIONOKIO.

Obrazek

"Putin - przeproś!
Akcję rozpoczęliśmy w niedzielę 15 maja: wielkie billboardy z satyrycznym wizerunkiem Putina przez cztery dni krążyły w okolicach rosyjskiej ambasady w Warszawie oraz konsulatów w innych miastach. Do poprzedniego numeru "Wprost" dołączyliśmy pocztówkę z tym samym co na billboardach wizerunkiem Putina oraz tekstem po polsku i rosyjsku: "Panie Prezydencie, 9 maja na placu Czerwonym w Moskwie, a także w wielu innych publicznych wystąpieniach przedstawił Pan kłamliwą stalinowską wizję historii. Nie potępił Pan paktu Ribbentrop - Mołotow i najazdu ZSRR na Polskę. Wspomniał Pan o zasługach włoskich i niemieckich antyfaszystów, a kompletnie zlekceważył rolę polskich żołnierzy, czwartej pod względem liczebności siły zbrojnej koalicji antyfaszystowskiej. Czuję się tym upokorzony i domagam się przeprosin". Zachęcaliśmy też czytelników do wysyłania e-maili na Kreml.
Organizując akcję, chcieliśmy zachęcić Polaków, którzy poczuli się urażeni kłamliwymi wypowiedziami i arogancją prezydenta Putina, do zademonstrowania niezgody na takie traktowanie. Putin udaje, że dziejów rosyjskich zbrodni i krzywd wyrządzonych Polakom nie zna, bo wolał chodzić na piwo niż na wykłady z historii.
Akcja "Wprost" odniosła sukces, o czym świadczą reakcje czytelników, którzy zasypali nas lawiną e-maili i listów. "Gratuluję pomysłu i odwagi", "Putin - przeproś", "Rosjo - opamiętaj się", "Wreszcie ktoś odważył się zaprotestować. Brawo" - pisali nasi czytelnicy. Także jeżdżące po ulicach taksówki z podobizną Putina wywoływały pozytywne reakcje. - Zdecydowanie popieramy akcję "Wprost". Mamy tylko nadzieję, że wszyscy Polacy zrozumieją jej przesłanie - mówili państwo Chruśniakowie, którzy obok warszawskich Łazienek zatrzymali taksówkę z naszym billboardem."

http://www.wprost.pl/putinokio/

http://www.wprost.pl/ar/?O=76870

Jeśli czujesz się urażony kłamliwymi wypowiedziami i arogancją Władimira Putina, wyślij e-mail do prezydenta Rosji z zamieszczonym powyżej tekstem. Możesz także kupić tygodnik "Wprost" z 22 maja 2005 (nr 20) i skorzystać z dołączonej do niego kartki pocztowej. http://www.kremlin.ru/eng/articles/send ... ng1a.shtml
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2005, 17:08 przez pippen, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 08 cze 2005, 17:06

Poszła emalia. W końcu ktoś zrobił coś konkretnego, bo plwociny Zgredka w kierunku Polski ostro mnie denerwowały, a nasi politycy nie potrafili się do nich właściwie ustosunkować.

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 08 cze 2005, 17:16

Nareszcie ktoś odważył się przeciwstawić. Nie spodziewałem się żadnej reakcji naszych polityków, ale gdy usłyszałem słowa Kwaśniewskiego, że "wszystko było tak jak być powinno" (to oczywiście nie jest żaden cytat tylko przytoczenie sensu) to mnie aż krew zalała. BRAWO "WPROST"!!

E-mail oczywiście wysyłam, ale swój własny. Nie chcę powtarzać...8)

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 08 cze 2005, 17:36

Akcja jest przednia i oczywiście mądra, no i ten nos Putina rewlacyjny.

Sparwa jest ważna i godna do zasygnalizowania.

BUNCH

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BUNCH » 08 cze 2005, 18:14

Mój mail rónież poszedł! Czasy wpływó Rosyjskich skońćyzły się dawno temu, a w sumie to Wasz teatr nas mało obhcodzi i możecie sobie powycofywać!

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 12 cze 2005, 15:06

Trzeba dodać, że Rosja to kraj chylący się ku upadkowi, min. dzięki takiej władzy jaką ma. Rosjania to naród coraz bardziej zacofany.

Milka7
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Milka7 » 13 lip 2005, 12:30

Uważam, że ta wizyta była niepotrzebna. Polska wypadła, jako taki sfrustrowany kraj pragnący za wszelką cenę wejść w łaski Rosji. Kwaśniewski dał Putinowi okazję, żeby pokazać ile przyjazne kontakty między oboma krajamo znaczą dla prezydenta Rosji. Okazało się, że nie za wiele, ale najgorsze, że zobaczyła to nie tylko Polska, ale i cały świat. Wizytę tą uważam za żenadę.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Kryzys Polsko-Rosyjski

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 13 sie 2005, 13:23

Jeszcze niedawno mówiliśmy o konfilkcie z Białorusią.Teraz po incydentach w Moskwie już robi się coraz gorzej w stosunkach Polsko-Radzieckich.Co o tym myślicie ? Jak dla mnie to kluczowy jest tutaj cytat :

Kod: Zaznacz cały

Naruszyliście naszą strefę wpływów, to my naruszmy waszą*

*Cytat nie dosłowny, starałem się powtórzyć, to co usłyszałem niedawno piąte przez dziesiąte.Cytat dotyczy 'najazdu' Polaków na Kijów i zwycięstwo Juszczenki pod koniec grudnia 2004.Piszcie ![/code]

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 13 sie 2005, 13:45

Och mój Boże, prezydent się odezwał wczoraj na ten temat... cóż za prędkość! :roll: Z jednej strony nie dziwi mnie to, iż Rosjanie wraz z Białorusinami rozpoczęli tę 'nagonkę' na Polaków równocześnie - każdy wie, że Łukaszenko i Putin są sprzymierzeńcami. Z drugiej jednak strony jeżeli ta cała nagonka na Polaków jest spowodowana tym, że pod koniec zeszłego roku (czyli ponad sześć miesięcy temu) pomogliśmy Ukrainie, to nie ma to zbytniego sensu. Według mnie Putin i Łukaszenka po prostu chcą pokazać, że Polacy są nieudolni, i że nie potrafią zadbać o swoich obywateli przebywających zagranicą...

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 16 sie 2005, 1:05

Anka pisze:Och mój Boże, prezydent się odezwał wczoraj na ten temat... cóż za prędkość! :roll: .
a kiedy mial sie odzywac ? mial szalec i dzialac bezsensu tak jak TUSK ? gdyby sie odezwal wczesniej to nie powiedzial by nic nowego jedynie powtorzyl by slowa ktore wczesniej padaly,

a co do kryzysu to juz sie robi spokojniej , teraz tylko poczekamy na wyniki sledztwa.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”