Aston Villa F.C. (zbiorczy) - Strona 7

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Re: Aston Villa Birmingham (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 lis 2015, 19:24

były piłkarz Arsenalu :D
ostatnio prowadzil Lyon, mówiło sie też ze w przyszłości może samego Wengera zastąpić. Garde trafił do Arsenalu jeszcze zanim Wenger objął druzynę, ale był to już transfer z jego polecenia. Panowie się lubią.

Awatar użytkownika
coco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1463
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 02 lis 2015, 19:31

to że miał przeszłość w Arsenalu to doskonale wiem, wiem też że Wenger go polecał Villi, chodziło mi o to jakim jest trenerem.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 02 lis 2015, 19:31

Ja tam do niego nie jestem przekonany i wątpię by zdołał wyprowadzić drużynę ze strefy spadkowej w najbliższym czasie jak z przodu nie ma nawet komu piłek posłać.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 lis 2015, 19:51

nie bardzo wiem jakim jest trenerem, bo nie śledzę Ligue1, nie wiem nawet jak Lyon kończył sezony pod jego wodzą. W Villi będzie miał cholernie cięzko. Posprzedawali im najlepszych piłkarzy (Benteke, Delph), odszedł Vlaar. Walka o utrzymanie do końca to chyba maks na co ich stać, czy udana walka, to zależy od innych walczących o ligowy byt

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 02 lis 2015, 20:49

Co się w ogóle z Vlaarem dzieje? Casus Valdesa? Koniec kontraktu, kontuzja i brak klubu?

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 02 lis 2015, 21:05

Nie przedłużył kontraktu. Obecnie jest free agent.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 lis 2015, 21:05

miał dostać nowy kontrakt, ale nie podpisał i jest wolnym zawodnikiem. Nie wiem czasem, czy nie był też kontuzjowany, ze nie znalazł nowego.

Villa 8 porażek w 9 ostatnich meczach w lidze i dzis znów fatalnie zaczynają.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 02 lis 2015, 21:06

Jeśli Garde utrzyma tych gówniaków w PL to zostanie moim faworytem do Arsenalu. Ale szczerze mówiąc prędzej Wenger mistrza zgarnie...

Vlaar to przecież typowy przeciętniak, który zagrał jeden dobry turniej i dwa solidne sezony, który zasłużył na zainteresowanie mocnych klubów głównie tym, że na jego pozycji była posucha transferowa.

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 02 lis 2015, 21:07

Vlaar miał jakąś operację na kolano bodajże. Ciekawe kto go przygarnie, w Sunderlandzie nawet z jedną nogą grałby pewnie lepiej niż tamtejsi defensorzy.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 lis 2015, 21:30

maxskr pisze:Sunderlandzie nawet z jedną nogą grałby pewnie lepiej niż tamtejsi defensorzy.
ej, autentycznie, to co Coates wyprawia, to w polskiej lidze by go jechali za to.
sickstick pisze:Vlaar to przecież typowy przeciętniak,
dla mnie to taki więcej niż solidny defensor. Silny, duży, nie patyczkuje sie. Jakby grał w ogarniętej defensywie, to dałby radę. Np. w jakiejś ekipie Pulisa, w WBA, czy wcześniejszym Stoke. Dużo Villa traci po jego odejściu.

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 02 lis 2015, 21:46

sickstick pisze:Vlaar to przecież typowy przeciętniak, który zagrał jeden dobry turniej i dwa solidne sezony, który zasłużył na zainteresowanie mocnych klubów głównie tym, że na jego pozycji była posucha transferowa.
Przeciętniakiem bym go nie nazwał, co dobrym zawodnikiem (to taki typ Dunne'a, Lescotta, czy Shawcrossa), ale zgodzę się z tą posuchą transferową. W dobie kryzysu na wielu pozycjach, a już zwłaszcza w linii defensywnej, umiejętności wykraczające poza poziom podstawowy od razu ulegają wyróżnieniu. Zapewne np. w poprzedniej dekadzie (a nie mówiąc o przełomie wieków) Vlaar nie miałby tak mocnego nazwiska.

Odnośnie Sunderlandu to tylko van Aanholt zasługuje na mniejszą krytykę, o czym pisałem w temacie Evertonu. Biorąc pod uwagę wiek chłopaka i początkowy etap kariery, warto docenić jego postawę. U Kotów czasami lepiej to wygląda, gdy gra O'Shea, aczkolwiek Irlandczyk wyraźnie najlepsze lata ma za sobą i tylko sporadycznie rozegra solidne zawody.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 02 lis 2015, 21:53

No i komicznie żenująca ta Villa, ofensywa nie ma prawa istnieć, ale już defensywę tworzą nieźli zawodnicy, którzy grają jednak skandalicznie. Liczę po przerwie na efektowny występ Amaviego, ale na skrzydło, bo w obronie jest równie zabawny co partnerzy.

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 02 lis 2015, 23:56

szkoda byloby mi aston villi, wolabym zeby poleciala trojka sunderland(dla mnie najgorszy zespol ligi), norwich i borucowe.

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 03 lis 2015, 0:32

FRYDERYK SZOPEN pisze:sunderland(dla mnie najgorszy zespol ligi), norwich i borucowe.
Z Norwich się zgodzę, ale Bournemouth? Miło patrzeć, jak chłopaki z tego zespołu prują od jednego końca boiska do drugiego, czy to na Anfield, czy nawet w sromotnie przegranym spotkaniu na Etihad.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 lis 2015, 9:44

miło, czy nie, nie mają składu na Premier League. Podobnie jak Burnley, też zapieprzali jak głupie dziki (kilku piłkarzy w czołówce sprintów i ogólnie zrobionych km) ale brakowało umiejętności. Jeszcze jakby się Wilson nie połamał, na początku przecież strzelał aż miło. Groźny uraz najlepszego napastnika i z miejsca tracą szanse na utrzymanie imo.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”