Liga Mistrzów: Bayern - Arsenal - Strona 28

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2281
Kibicuję: AC Milan

Re: Liga Mistrzów: Bayern - Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 21 paź 2015, 18:12

masacra pisze:Dalej nie rozumiem co kibic widzi w tych klepankach Guardioli.
Moim zdaniem to subiektywne spojrzenie.Każdy lubi jakiś futbol, każdemu podoba się coś innego.Jedne lubi grę piłką, taką którą preferuję Guardiola (ja lubię) bo dąży ona do stwarzania wielu sytuacji przy ciekawych i zaawansowanych technicznie kombinacjach zaś inny woli grę np. Mourinho, która opiera się na ograniczaniu walorów ofensywnych swoich graczy i graniu na przysłowiowe 1:0 bądź też zabijanie meczu i stawianie autobusu z silniejszymi rywali czego ja np. nie rozumiem - jak można to lubić.To nie jest zarzut do Ciebie, ale chciałbym podkreślić to, że różne są wizje futbolu i jego postrzeganie.
masacra pisze:Jeszcze na koniec, nie wiem jak wygladała statystyka podań. Moge jedynie podejrzewać, że było to pewnie w granicach 1000 do 100 dal Bayernu, a wynik 2:0 dla Arsenalu. Piekne.
Nie ma znaczenia ile podań, jakie posiadanie.Zwycięstwo Arsenalu z Bayernem to incydentalna sprawa, angielska drużyna jest znacznie słabsza od Monachium i zapewne na 5 meczów z FCB Arsenal wygrywałby maksymalne jeden więc nie doszukiwałbym się w zwycięstwie Kanonierów jakiejś tendencji czy serii przy takim stylu gry.

Ja czekam aż w Arsenalu zmienią trenera na kogoś kto potrafi coś wygrać, ciekawe kogo wezmą po Wengerze, ale myślę, że nie młokosa, a kogoś z nazwiskiem.Byloby interesująco jakby Arsenal na poważnie wmieszał sie w walkę o mistrzostwo Anglii, a może by w końcu wygrał.
Ostatnio zmieniony 21 paź 2015, 18:27 przez Enjo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 paź 2015, 18:18

masacra pisze: 1000 do 100 dal Bayernu, a wynik 2:0 dla Arsenalu. Piekne.
w końcówce była statystyka (nie po meczu, ale gdzieś pod koniec) 600 do 175, wiadomo dla kogo.

Jeszcze słówko o autobusie i naśladowaniu Jose - Arsenal oddał wczoraj 8 celnych strzałów. NIkt w LM przeciwko ekipie Papa nigdy nie oddał więcej. Żeby wszyscy takie autobusy stawiali.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6301
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 21 paź 2015, 18:42

EnJoy pisze:angielska drużyna jest znacznie słabsza od Monachium i zapewne na 5 meczów z FCB Arsenal wygrywałby maksymalne jeden
Na 5 meczy z FCB Arsenal odniósł 2 zwycięstwa, raz był remis i 2 razy triumfowali Niemcy. W bramkach tez remis. W jednym z dwóch przegranych spotkań Arsenal przez ponad godzinę grał w 10, po lepszym początku i zmarnowanym karnym. Dość dużo tych incydentalnych rezultatów.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 paź 2015, 18:48

ciekawostka, z Bayernem piłkarze Arsenalu przebiegli ponad 40km więcej niż z Olympiakosem. 110,8km vs 67,3
gdzie oni tak biegali, jak mieli autobus pod ręką?
ostatecznie podania Bayern 797, Arsenal 289

Awatar użytkownika
ycu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 67

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ycu » 21 paź 2015, 18:55

fieldy pewien jestes z tym rekordem celnych strzalow? Barcelona rok temu w polfinale u siebie nie miala wiecej?

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 21 paź 2015, 19:01

fieldy pisze:ciekawostka, z Bayernem piłkarze Arsenalu przebiegli ponad 40km więcej niż z Olympiakosem. 110,8km vs 67,3
gdzie oni tak biegali, jak mieli autobus pod ręką?
ostatecznie podania Bayern 797, Arsenal 289
Do kasownika z biletami biegali, jak wpadł kanar Douglas Costa ;)

Ja bym zapytał czemu oni nie biegali z OP, gdzie większość meczu trzeba było gonić wynik.

W rewanżu jesteśmy skazywani na porażkę, co zrozumiałe, ale akurat na Alianz Arena jesteśmy dotąd niepokonani (incydentalnie, oczywiście) - raz tam incydentalnie wygraliśmy, raz był incydentalny remis.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 paź 2015, 19:30

ycu pisze:fieldy pewien jestes z tym rekordem celnych strzalow? Barcelona rok temu w polfinale u siebie nie miala wiecej?
nie, też mieli 8
FRYDERYK SZOPEN pisze:po united napisalem ze wenger coraz czesciej stosuje autobus. wczoraj kolejny mecz francuza z klasycznym autobusem. mozna smialo rzec ze dzisiejszy arsenal otwartej pilki przeciwko silnemu rywalowi juz nie gra. jednym slowem, wenger nna starosc mocno zmierza w kierunku futbolu mourinho.
po tym United, gdzie po 20 minutach było po meczu,a United z własnej połowy nie mogli wyjść?

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 21 paź 2015, 20:30

EnJoy pisze: Moim zdaniem to subiektywne spojrzenie.Każdy lubi jakiś futbol, każdemu podoba się coś innego.Jedne lubi grę piłką, taką którą preferuję Guardiola (ja lubię) bo dąży ona do stwarzania wielu sytuacji przy ciekawych i zaawansowanych technicznie kombinacjach zaś inny woli grę np. Mourinho, która opiera się na ograniczaniu walorów ofensywnych swoich graczy i graniu na przysłowiowe 1:0 bądź też zabijanie meczu i stawianie autobusu z silniejszymi rywali czego ja np. nie rozumiem - jak można to lubić.To nie jest zarzut do Ciebie, ale chciałbym podkreślić to, że różne są wizje futbolu i jego postrzeganie.
Oczywiście, masz racje. Szczególnie w dzisiejszych czasach, gdy podobno wszystko to rzecz gustu. :)
EnJoy pisze: Nie ma znaczenia ile podań, jakie posiadanie.Zwycięstwo Arsenalu z Bayernem to incydentalna sprawa, angielska drużyna jest znacznie słabsza od Monachium i zapewne na 5 meczów z FCB Arsenal wygrywałby maksymalne jeden więc nie doszukiwałbym się w zwycięstwie Kanonierów jakiejś tendencji czy serii przy takim stylu gry.
A to już gdybanie. Wczorajszy wynik pięknie pokazał ułomności controllingu i mam nadzieje, że więcej będzie takich przykładów.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 181

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 04 lis 2015, 19:38

Dzisiaj gramy w składIe, który w ubiegłym tygodniu pięknie pojechal Wolfsburg ;) Zobaczymy, czy wystarczy to na Arsenal, w każdym razie cieszy obecność dwóch skrzydłowych ( Coman i Costa) oraz Muellera i Lewego z przodu.

No i w odwodzie jakby co Arjen :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 lis 2015, 20:08

czuję srogi wpierdol. Wczoraj wypadł Bellerin, dzisiaj Koscielny.
Tak się sezon pozytywnie zaczął, wydawało sie ze problemy z urazami powoli znikają i nagle w 2 tygodnie 10 kontuzji i nie ma komu grać :lol2: akurat przed Bayernem i Spursami

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 04 lis 2015, 20:13

Kos na ławce, mam nadzieje ze uraz niegroźny. Spodziewałem sie dziś porażki, ale wobec ostatnich kontuzji, obawiam sie pogromu. Bayern podrażniony, tydzień temu Arseanal wygrał obroną, z której dziś wypadło dwóch najlepszych graczy. Całe szczęście przegapie pierwszą polowe, wiec byc moze wrócę gdy bedzie już po wpierdolu.

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 51

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 04 lis 2015, 20:15

Ja się boję co będzie Costa wyprawiał z Debuchym.O Monreala jestem spokojny i powinien zatrzymać Comana.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 04 lis 2015, 20:36

Niedobrze, liczyłem na Wasz (w miarę) pełny skład. Teraz jak wygramy, to będzie, że z niepełnym Arsenalem, a jak nie wygramy (a najgorzej jak przegramy) to będzie, że nawet z osłabionym Arsenalem Bayern nie dał rady :( :P

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 04 lis 2015, 20:43

Najlepsze jest w składzie Arsenalu nie to jak wyglada pierwsza 11, ale ławka. Obrońcy okej, ale już junior bramkarz i sami juniorzy + flamini w pomocy/ataku. Moze wystąpić casus rewanżu z Milanem sprzed paru lat i nawet jesli Arsenal zagra dobrze i przez 60-70 minut zostanie w grze, to potem zwyczajnie siądą akumulatory a zmiennicy nie dadzą rady. Tym bardziej ze Bayern odpala głownie w drugiej połowie. Może wejdzie z ławki Rain-Adelaide #doctorepolecam

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 04 lis 2015, 20:56

Piękne rozegranie :) Brak Koscielnego może się okazać Waszym największym osłabieniem...

Ale siatkarz z Oezila :P
Ostatnio zmieniony 04 lis 2015, 20:58 przez Michał M, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”