Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 669

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6647

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 13 paź 2015, 9:32

No beka, ale trzeba przyznać, że dawno mi się tak 15 minut nie dłużyło :mrgreen:

Awatar użytkownika
PietroBosman
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 979

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 27 paź 2015, 4:24

Mam nadzieję,że selekcjoner Nawałka przeanalizował okres między awansem a grą na turnieju Euro 2008.Mam na myśli to jak nasi
prezentowali się na tym turnieju pod kątem wybiegania, sprawności fizycznej. Bo wyglądało to tak samo kiepsko jak za Engela ,Janasa i Smudy. Przewagą Nawałki nad poprzednikami jest to,że widział "od kuchni" jak to się robiło (u Leo) i mam nadzieję,że jakieś wnioski wyciągnął.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 06 lis 2015, 20:07

Nawałka powołał. Peszko, Mila, Cionek, Sobiech. Słabo, z nowych twarzy tylko Dawidowicz i Stępiński. Mógłby Adam trochę większą kreatywnością się popisać na mecze towarzyskie.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 06 lis 2015, 20:11

Diamen23 pisze:Dawidowicz
:shock: przecież to przeciętniak, on w ogóle gra w Benfice?

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 06 lis 2015, 20:12

Nie wiem czy zadebiutował.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 06 lis 2015, 20:15

Bardziej pytałem o rezerwy bo w dorosłej raczej nie. Pamiętam go z Lechii, wszyscy się dziwili, że taki klub się po niego zgłosił i zapłacił niemałe pieniądze, a on zawsze taki przygarbiony biegał. U Nas coś tam grał, ale nikt nie wierzył w transfer do tak wielkiego klubu. Może dzięki treningom w Portugalii jest lepiej bo podobno w młodzieżówce gra bardzo dobrze, ale wielu takich było

A jednak gra w podstawowym składzie Benfici w drugiej lidze portugalskiej, szok. Wystąpił dotąd w 12 meczach strzelając jedną bramkę
Ostatnio zmieniony 06 lis 2015, 20:17 przez Tomusmc, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 06 lis 2015, 20:16

Tomusmc pisze:przecież to przeciętniak, on w ogóle gra w Benfice?
W rezerwach gra w pierwszym.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 06 lis 2015, 20:31

Sammyy pisze:
Tomusmc pisze:przecież to przeciętniak, on w ogóle gra w Benfice?
W rezerwach gra w pierwszym.
Mało brakowało, a bym zdążył edytować przed Twoim postem bo aż sam z ciekawości o nim poczytałem ;) pisałem z poziomu kibica Lechii i nie wróżyłem mu przyszłości bo był po prostu przeciętny. Nie widziałem w nim potencjału, a jednak są ludzie, którzy znają się na tym wybornie. Życzę mu jak najlepiej i jeśli się rozwija to niech pokaże mi jak bardzo się myliłem!

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 07 lis 2015, 8:48

Dawidowicz podobno gra tam bardzo dobrze. Ostatnio wstawilem na strone cracka z Benfiki i zalinkowali mnie na jednym portugalskim forum kibicow i pisali, ze ten mlodziak na razie nie ma szans na gre, bo Polak spisuje sie znakomicie.

Zreszta w ostatnich meczach U-21 byl naszym najlepszym zawodnikiem obok Stepinskiego.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 13 lis 2015, 16:37

20;45 Polska - Islandia, w Warszawie na narodowym.

Potomkowie norweskich wikingów i celtyckich osadników najprawdopodobniej wyjdą dzisiaj w następującym zestawieniu:

BR: Ögmundur Kristinsson (Hammarby)
PO: Birkir Sævarsson (Hammarby) ŚO: Hólmar Eyjólfsson (Rosenborg), Ragnar Sigurðsson (FC Krasnodar) LO: Ari Skúlason (Odense BK)
PP: Birkir Bjarnason (FC Basel) ŚP: Gylfi Sigurðsson (Swansea) Aron Gunnarsson (C) (Cardiff City) LP: Arnór Traustason (IFK Norrköping)
N: Kolbeinn Sigþórsson (Nantes) Jón Böðvarsson (Viking)

W dzisiejszym meczu szanse debiutu dostanie Arnor Traustason (93r.). 2 Tygodnie temu w ostatniej (epickiej) kolejce szwedzkiej Allsvenskan poprowadził swoją drużynę do mistrzostwa kraju.

Malmoe - Norrkoeping 0-2 - 4:25 bramka Arnora.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 13 lis 2015, 22:46

Trzeba przyznac, ze sporo sie dzialo jak na towarzyski mecz.

Lewy klasa.

Dobry mecz Zielinskiego. Szkoda, ze Nawalka musial wpuscic swojego ulubienca akurat kiedy Piotrek na dobre sie rozbujal.

Szukala dramat. Bardzo slaby moim zdaniem tez Milik. Szkoda, ze Stepinski nie wszedl za niego wczesniej.

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 13 lis 2015, 22:55

Dobrze, że to nie był mecz o punkty, bo niektóre błędy w obronie karygodne i mogło się skończyć gorzej niż 2 stracone gole. Na szczęście ofensywa dała radę i spore pochwały dla Lewego i spółki. Coraz lepiej wygląda ta chemia między naszymi reprezentantami przy atakowaniu przeciwnika. Widać, że sobie ufają i znają swoją wartość, coraz bardziej mi się podoba ten zespół. Szkoda tej szybko straconej dość głupio bramki, bo Islandia szału nie robiła i oba gole w jakimś stopniu po naszych prezentach. Warto byłoby sprawdzić Zielińskiego jeszcze raz na tej pozycji, może te świetne, niestety nieliczne minuty w drugiej połowie będą jakimś zapalnikiem i znajdziemy w końcu brakujące ogniwo do środka.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 13 lis 2015, 23:29

Powiem szczerze, że jestem strasznie rozczarowany... Islandią. Poza wątpliwym karnym (może w studio pokazywali lepsze powtórki, ale te podczas meczu tylko mnie utwierdzają w przekonaniu, że karnego nie było) i dwoma, może trzema akcjami Islandczycy nie pokazali nic. Dawno tej reprezentacji nie widziałem w akcji, ale po ekipie która wygrywa rywalizację z Holandią i Turcją, a w eliminacjach traci 6 goli to jednak spodziewałem się czegoś lepszego.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 16 lis 2015, 18:19

Ukraińcy jakimiś rezerwami przyjechali, że się Mati z Kowalem domagają kilku bramek?

E: A dobra, teraz widzę, że normalna U-21 gra w eliminacjach jutro.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 16 lis 2015, 18:57

Boromir pisze:Ukraińcy jakimiś rezerwami przyjechali, że się Mati z Kowalem domagają kilku bramek?

E: A dobra, teraz widzę, że normalna U-21 gra w eliminacjach jutro.
Ukraincy graja reprezentacja U-20, czyli chlopakami z rocznika 96, ktorzy sa za slabi na U-21.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”