Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 1212

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 08 lis 2015, 14:31

Moze sie myle, ale zdaje sie dobry bramkarz to dosc wazna czesc defensywy? Widocznie swiat mi na tyle uciekł, ze to sie zmienilo. Poprzeczka to dalej strzał niecelny? Czy kibice Juve plakali jak kolejke temu Buffon wybronil strzał Glika? Rok temu kiedy tracilismy tyle bramek co druzyny ze strefy spadkowej gralismy dobry futbol, co nie?

Szczescie sie skonczy albo okaze sie ze Inter rzeczywiscie ma klasowa obrone.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1518
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 08 lis 2015, 14:44

niektórzy tutaj deprecjonują wyniki 1-0 jakoby taki wynik nie miał prawa istnieć. Gdybać można cały czas, ja też mogę teraz gdybać, że gdyby Torino zdobyło bramkę to na 2 połowę Mancini wpuściłby Jojo Perisicia i Ljajicia, i też nie jest powiedziane że z takim wariantem ofensywnym nie strzelilibyśmy bramek. Piszecie, że szczęście się kiedyś skończy, może do tego czasu Inter złapie formę skoro cały czas jedzie na farcie, tego też nie wiecie.

Wywozimy 3 punkty z bardzo ciężkiego terenu, dobrze też trafiliśmy że Torino nie jest w najlepszej dyspozycji, za 2 tygodnie Frosinone, i 3 punkty są obowiązkowe w tym spotkaniu, bo tydzień później jedziemy do Neapolu gdzie przejdziemy poważny test. Jest lider przynajmniej do 20:45, jest się z czego cieszyć, łapać te punkty do końca roku i czekać na okienko, Thohir obiecał, że sypnie groszem.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1802
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 08 lis 2015, 14:54

Dr.Football1 pisze:Gdyby, gdyby. Fakty sa takie, ze Inter jest liderem Serie A z najlepsza bodajze defensywa. Gdybanie zostaw dla kibicow zespolow, ktore ogladaja Wasze plecy :) Ty powinienies sie cieszyc z takiego obrotu spraw. Zwlaszcza, ze w poprzednim sezonie byliscie zwyklym sredniakiem.
No widzisz, ja niestety naleze do tej bardziej wymagajacej grupy, dla ktorej styl ma jakies znaczenie. Oczywiscie nie popadam w skrajnosci, nie oczekuje tiki taki i zwyciestw po 5:0. Ale widze rowniez drzemiacy w tej druzynie potencjal i wiem, ze stac nas na o wiele lepsza gre. Tego potencjalu Mancini nie wykorzystuje i tydzien w tydzien serwuje nam to samo widowisko. Tak jak pisalem jakis czas temu - strzelamy gola i albo rywalom dopisze skutecznosc i gowno z tego bedzie, albo nie dopisze i to nasze na wierzchu. Ja tej filozofii nie kupuje. Z tym ze teraz wlasnie widac caly warsztat Manciniego. On nie ma prawa z taka wizja nic zdzialac w Europie i nie ma przypadku w tym, ze czy to w Interze czy w City przygody w LM konczyl szybciej niz powinien. A mial wowczas druzyny przynajmniej klase lepsze od obecnego skladu.
Nie odbiegajac jednak zbytnio od tematu, bezdyskusyjnie mamy kadre na top 3. Tyle ze zachowawczosc w grze strzasznie irytuje. Rozumiem gdybysmy mieli potencjal Sampdorii, ale mamy wiekszy. Sporo wiekszy i skoro latem poszlo na wzmocnienia tyle kasy, oczekuje sie pewnej jakosci na boisku. Tak to juz jest.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 08 lis 2015, 15:00

Śmiesznie się czyta zarzucanie Interowi, że wygrywa dzięki szczęściu, przez kibiców klubu, którzy takie zarzuty pod adresem ich zespołu parę lat temu jednoznacznie odrzucali lekce sobie ważąc wpływ szczęścia na piłkę. Choć oczywiście - rację mają teraz, a nie parę lat temu, gdy bajdurzyli o tym, że zespół Conte wcale farta nie miał.
Kibicom Interu zachłyśniętym wynikami sugeruję porównanie tej drużyny do gry zespołów Capello - to były zespoły oparte na mocnej defensywie. Tam rywal stwarzał sobie pół okazji na mecz, tu przeciwnicy te sytuacje kreują i to całkiem często. Jak długo będą swoje okazje (często liczniejsze od okazji Interu) kuriozalnie marnować, tak długo rację będą mieli ci, którzy piszą o szczęście. Pisanie o tym, że to szczęście już za długo trwa, by mogło być tak nazywane, to przyznawanie się do krótkiej pamięci - kuriozalne pudła czy szczęśliwe zbiegi okoliczności (jak np. zagadkowy karny w końcówce) nie zdarzają się od meczu z Romą, tylko od początku sezonu. Gdyby rywale w każdym meczu mieli taką skuteczność jak Inter (szacunek za to, element zupełnie niedoceniany), to Inter w tabeli obijałby się o Palermo, jeśli nie o Carpi.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 08 lis 2015, 15:15

Powaznie wg ciebie to jest zagadkowy karny?

Od 3:10
https://www.youtube.com/watch?v=lM1YRRHgqng

:suicide:

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 08 lis 2015, 15:38

Tylko skąd te pretensje do Interu? Równie dobrze podopieczni Manciniego mogą sobie odpuszczać bronienie, skoro widzą, że rywale i tak partaczą. Rozumiem podejście niektórych fanów Interu, ponieważ sam byłem nieustannie atakowany zarzutami, że Chelsea "jedzie na farcie", zwłaszcza w sezonie 2011/2012. Kurde, przeciwnik ma "x" okazji, wszystko marnuje, idzie kontra rywala i 1:0 dla niego. I kto tu jest sprytniejszy? Kto ma się czego wstydzić? Zamiast zarzucać Interowi szczęście, raczej się powinno mówić o frajerstwie przeciwników oraz przebiegłości Nerrazzurich. Mają oni jedną okazję w meczu i strzelają? Ok, w takim razie widać, kto tu się nie pieprzy i wykorzystuje to, co ma. Nie widziałem wszystkich goli Interu w tym sezonie, pewnie są jakieś okraszone przypadkiem, błędem przeciwnika, czyli niekoniecznie muszą wynikać z zaskakujących rozwiązań taktycznych Manciniego, ale to znowu stanowi problem rywala. Piłka nożna to sport, w którym często decydują detale. Możesz grać genialnie przez cały sezon albo Mundial, ale jeśli w decydującym momencie spartaczysz, to wszystko idzie na marne. Trzeba umieć wykorzystać sytuacje, gdy jest to naprawdę potrzebne, a nie tylko wówczas, gdy się prowadzi grę albo ma 4:0 i dobija rywala.

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 450

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 08 lis 2015, 17:08

wiem, ze stac nas na o wiele lepsza gre
ja tam wolę 3 pkty, niż lepszą (dla oka) grę. Bo lepsza wizualnie gra (wizualnie, bo rozumiem o to chodzi), bardziej ofensywna, na pewno odbiłaby się na zdobyczach punktowych.

Mamy świetną defensywę i obyśmy tak dalej punktowali.

Brawo "niewypał" Kondogbia, niedawno asysta, teraz brameczka - jeszcze trochę i narzekanie się skończy.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 08 lis 2015, 17:17

ma ktoś z was rozeznanie, czy Handanović nie bije obecnie jakiegoś rekordu odnośnie czystego konta ? Od czasów Udinese nie był w takiej formie jak jest obecnie.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1802
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 08 lis 2015, 19:05

coco pisze:Od czasów Udinese nie był w takiej formie jak jest obecnie
Szkoda ze nareszcie :roll:

Dzis Fiorentina gra na goracym terenie Sampdorii, wiec szansa na to ze straca punkty jest spora a my dzieki temu zostalibysmy samodzielnym liderem Serie A... Jakos dziwnie sie patrzy na tabele przez pryzmat tego, co prezentujemy na boisku. Nie wiem jak inni, ale ja najdalej na wiosne wietrze katastrofe jesli dalej bedziemy grac tak jak teraz. Oczekiwania wzrosna, moze nawet zacznie sie przebakiwac o scudetto, gracze poczuja presje i wtedy cos sie zesra a Mancini jako trener co najwyzej dobry nie da rady juz tego ogarnac. Oby nie, ale gdzies z tylu glowy wciaz kolacze mi taka mysl...

Efenz
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Efenz » 09 lis 2015, 11:08

Czym dłużej patrzę na grę Icardiego, tym bardziej widzę, jak bardzo jest to ograniczony piłkarsko zawodnik. Oprócz instynktu strzeleckiego i niezłej gry głową, ten facet nie ma nic co cechuje napastnika z najwyższej światowej półki. Nie ma umiejętności dryblingu, nie jest demonem szybkości i nie ma przysłowiowego odejścia na kilku metrach, nie potrafi zastawić się z piłką tyłem do bramki, warunki fizyczne ma mizerne. Nie ma umiejętności cofnięcia się po piłkę i rozegrania jej z partnerami, czy obsłużenia kolegi z drużyny. Jego pressing też mnie nie przekonuję. Wiem, że brakuje mu podań, ale nawet gdy dostanie piłkę to zachowuje się z nią jak kołek i najczęściej kończy się to stratą. Przypominacie sobię jakiś błysk Mauro, sytuację gdzie po indywidualnej akcji zapewnił korzyść drużynie? Bo ja oprócz bramki z Cagliari wiosną i Hellasem jesienią nie. W skrócie, Icardi bez wyłożonej patelni w obrębie pola karnego nie istnieje. W dzisiejszym futbolu, gdzie każdy broni, rozgrywa i atakuje, granie statyczną "9" ograniczoną do roli finishera/dobijaka jak kto woli raczej nie ma sensu. Jeśli pojawiające się oferty rzędu 40-50 milionów będą prawdą, to na miejscu Thohira oddałbym Maurito z pocałowaniem ręki.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 10 lis 2015, 9:55

http://weszlo.com/2015/11/09/inter-10-m ... fundament/

weszło się postarało, i dosyć trafnie opisało obecny Inter, miłego czytania :wink:

dziwannadziks
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziwannadziks » 11 lis 2015, 22:27

Pagliuca - Pato_na_bramce, Palacz, Menel, Rakieta-man, Zgred
Miranda - Mirinda, Łuska, Argentyńczyk, Bibi, Borsuk
Kondogbia - Kondom, Murzyn, Black_Face, Blada_Twarz, Ekspert, Zgredzik, Pipi
Santon - Święty, Noworodek, Brazol, Wyjadacz, Box_box, Santi
Materazzi - Materac, Flaczek, Boyfrend, Mariola, Mafiozo, Ludzka_Menda
Medel - Mesut, Meduś, Merdock, Blada_Twarz, Patryk

Takich pseudonimów używam gdy ogladam mecze Internazionale a Wy? Dajcie swoje propozycje

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 11 lis 2015, 22:29

A my nie

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 11 lis 2015, 22:33

nie mylą ci się te Brazole?

Efenz
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Efenz » 22 lis 2015, 14:47

Sugerując się informacjami z włoskich gazet, Mancini prawdopodobnie wyjdzie dzisiaj w 4-3-3, zmieniającym się w 4-4-2, z Brozo grającym fałszywego skrzydłowego. W środku pola Kondogbia z Melo, Medelowi grozi zawieszenie na Napoli, więc zacznie na ławce. Jestem trochę zawiedziony, liczyłem w końcu na 4-2-3-1, tym bardziej w meczu z outsiderem, który będzie murować dostęp do bramki. Natomiast Mancini ostatnio podejmuje tylko trafne decyzje, więc nie mam prawa go krytykować. Liczę na ofensywny futbol, i co najmniej dwie bramki w tym chociaż jedna Maurito, który potrzebuje udanego spotkania. Ciągle gdzieś w głowie mam poprzednie sezony, gdzie z przeciętniakami na Meazza Inter męczył się na połowie przeciwnika i klepał piłkę na 30 metrze bez zagrożenia bramki, a rywale wychodząc z jedną czy dwoma kontrami w ciągu 45 minut potrafili zremisować czy wygrać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”