Ogólna dyskusja o polityce cz.2 - Strona 63

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Co myślisz o SAFE?

Dobrze
11
41%
Źle
13
48%
To się odbije na giełdzie
0
Brak głosów
To kwestia ekumeniczna
3
11%
Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Re: Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 09 lis 2015, 14:32

Chyba samozaoranie przez Trotyla :-P

Ale nie, przecież wszystko oszukane :haha:

Wraca Smoleńsk :lol2:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 09 lis 2015, 14:39

Ale niech ciemny lud wierzy że będzie inaczej, bo PiS tak powiedział w kampanii
Po prostu proponuje żeby ktoś kto uwierzył, że Palikot to jakaś nowa siła a nie wenty bezpieczeństwa Po nie wypowiadał się na temat ciemnych mas i propagandy. Bo to tak jakby klienci Amber Gold zostali doradcami finansowymi w największych Polskich bankach. Szanujmy się.

I coś ty myślał, że niewyjaśniona największa tragedia po 1945 roku w Polsce dalej taką pozostanie? no wybacz, ale w przeciwieństwie do Ciebie większość Polaków to dumny naród i nie pozwoli sobie na to by zginął ich Prezydent i nie wiadomo było dlaczego. Raz jeszcze mówię szanujmy się.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 09 lis 2015, 14:43

Musi wyciągać Palikota z szafy :roftl3:

No beka z PiSu dziś to jest naprawdę konkret :roftl3:

SMOLEŃSK!!! :jupi:

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 09 lis 2015, 14:43

czarny samael pisze:Chyba samozaoranie przez Trotyla
Czemu? W kontekscie ostatniej narracji dominujących mediów i polityków PO, Ruskie to na pwrót imperium zła, któremu nie mozna ni w ząb uwierzyć w żadnej sprawie. To pojawia się pytanie dlaczego w przypadku Smoleńska można było im do tego stopnia zawierzyć by oddać w całości prowadzone śledztwo. Troche sie tu narracja rozmywa.
Zmiana etapu nastąpiła zbyt szybko, czy troche za późno? Bo ja juz się w tych narracjach gubie. Jak u Orwella. Jednego dnia chwalimy Ruskich, następnego nieomal toczymy z nimi wojne.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 09 lis 2015, 14:45

No jak nie wiadomo dlaczego? Przez nieodpowiedzialne i lekkomyslne ladowanie w fatalnych warunkach atmosferycznych na lotnisku w tragicznym stanie technicznym.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 09 lis 2015, 14:48

Kamil232 pisze: i nie wiadomo było dlaczego
No co Ty Kamil, nie wiesz dlaczego?
Wyjaśnie:
666 cm brzoza urwała mu skrzydło, zaraz po tym jak w kabinie pilotów pijany prezydent z pijanym generałem nakazali niedouczoym pilotom lądować w fatalnych warunkach, mimo rozpaczliwych apelów rosyjskich kontolerów, by odbić i uciekac gdzie indziej.
Tę narracje mam juz w małym palcu :wink:
ozob pisze:No jak nie wiadomo dlaczego? Przez nieodpowiedzialne i lekkomyslne ladowanie w fatalnych warunkach atmosferycznych na lotnisku w tragicznym stanie technicznym.
No widzisz Kamilu, nawet ozob wie dlaczego. Zapomniałes dodac o brzozie, pijanym prezydencie i niedouczonych pilotach
:D

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 09 lis 2015, 14:51

masacra pisze:Jednego dnia chwalimy Ruskich, następnego nieomal toczymy z nimi wojne.
Mój stosunek do danego państwa jest taki, jakie jego postępowanie, ale tematu (SMOLEŃSKA!!!) nie podejmuję, dziś mam bekę i chyba trzeba pod to święto coś machnąć, bo cholera, człowiek jednak lubi mieć rację :-D

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 09 lis 2015, 14:52

No beka z PiSu dziś to jest naprawdę konkret
ahahahhahahahahah. Beka z pisu. chłopie "mamy" prezydenta i samodzielną większość, was nie ma w sejmie i beka z Pisu :roftl3:

To chyba taki wymuszany śmiech przez łzy. Ten rzekomo śmieszny Macierewicz specjalista od parówek Ministerem RP czymś co twój palikot nawet nie powąchał. Jarkacz naczelnikiem Państwa ten z którego tak szydziłeś i gardziłeś. Opcja, która miała wyginąć jak dinozaury właśnie przejęła PEŁNIE WŁADZY W KRAJU.

Także dalej frustru frustru i udawaj, że ci zabawnie.

Jest pięknie :chill:

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 09 lis 2015, 14:58

Kamil232 pisze: Ten rzekomo śmieszny Macierewicz specjalista od parówek Ministerem RP
I o to chodzi :D

Tylu ludzi mi mówiło, że nie będzie IV RP, że to inna partia, że to, że tamto a teraz Kempa jest w rządzie :boruta:

PiS już - jak pisałem wyżej - złamał tyle obietnic, a jeszcze nie zaczęli rządzić :-D Moi nie rządzili, mieli przed wyborami raptem parę miejsc więcej niż teraz Nowoczesna. Zobaczymy jak szybko PiS zacznie zmieniać kwestie światopoglądowe, by dać kolejnej władzy instrument do prawdziwej wolty :-D

Teraz spada maska i mam cholerną satysfakcję :-D

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 09 lis 2015, 15:11

Trochę zabawnie się to czyta. Dlaczego? Bo przez ostatnie lata ci sami, którzy psioczyli na arogancję i butę rządzących, zachowują się...identycznie. Coś ci nie pasuje? Wal się, teraz my rządzimy :mrgreen: Słodko. Już nie mówiąc o tym, że podjeżdża to jakimś partyjnym fanatyzmem :mrgreen:

Zaczyna się "śmiesznie". Oby później było lepiej choć jesli to mają być te nowe standardy, to ja podziękuję.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 09 lis 2015, 15:12

Mascara, ja bym jeszcze dodal do tej wylicznaki sztuczna mgle, trotyl, strzaly. Slowem zamch na najbardziej wplywowego czlowieka na swiecie jakim wowczas byl sp. Lech Kaczynski. :chill:

Jest i reakcja gieldy. WIG20 najnizej od 6 lat. :rotfl:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 09 lis 2015, 15:17

Facet, który wyśmiewał Pisiorów na każdym kroku, pisał, że nie mają szans na władze, że to oszołomy, ciemnogród, który wyginie pisze, że ma satysfakcje :boruta:

No tak ja, który od dobrych paru lat pisałem, że PO to złodziejstwo, afery etc. co potwierdziło się na taśmach i co zobaczyli ludzie, dając Pisowi pełnie władzy(pamiętam tu też dyskusje z innymi ludźmi z prawej strony, którzy mówili, że Jarkacz będą twardą opozycją popełnia błąd, że nie ma szans rządzić sam musi z kimś się układać kiedy on jechał po całym estabslishmenie III RP tj. SLD, PSL etc. i ja pisałem, że dobrze robi bo nie ma co iść na zgniłe kompromisy) znowu nie miałem racji i nie mogę odczuwać satysfkacji, bo wyszło na twoje.

Tak jak z wynikami wyborów Duda, Komorowski. Bronek wygrał 60 do 40.

Jak Komorowski, Tusk, Sikorski, Klich, Arabski pójdą do kryminału za Smoleńsk o czym piszę od paru dobrych lat to też ty będziesz mógł odczuwać satysfkacje, a ja się znowu będę mylił :mrgreen:

Ja pierdole co za koleś :roftl3:

Wspaniały dziś dzień. A teraz odpalam TVN24 i po kolei fakty po południu, tak jest, fakty, fakty po faktach, czarno na białym, coś tam cośtam , szkło kontaktowe oglądam wszystko jak leci. Spodziewam się i jak sądze nie zawiodę się podobnego frustru frustru jak Czarnego_Samuela. Tylko czy mój brzuch to wytrzyma? :think:

Na koniec

Obrazek

Dla dopełnienia satysfakcji Czarnego_Samuela.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 09 lis 2015, 15:21

Tusk, Sikorski i Klich nie maja sie czego obawiac. Gornicy Was wczesniej wywioza :chill:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8773
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 09 lis 2015, 15:21

Ktoś mi powie czym się róznić będą funkcje: minister skarbu i ministra finansów?

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 09 lis 2015, 15:22

ozob pisze:Mascara, ja bym jeszcze dodal do tej wylicznaki sztuczna mgle, trotyl, strzaly. Slowem zamch na najbardziej wplywowego czlowieka na swiecie jakim wowczas byl sp. Lech Kaczynski.
Nie no, szanujmy się ozob. Mieszasz narracje. Ta pasuje do sekty smoleńskiej gdzie jeszcze mozna wstawić bombe termobaryczną, impuls elektromagnetyczny, bombe E.

Narracja oficjalna to pijany prezydent z pijanym generałem, niedouczeni polscy piloci, brzoza urywająca skrzydło, pełny profesjonalizm rosyjskich kontrolerów i niesamowicie rzetelnie przeprowadzone śledztwo. Mucha nie siada, państwo zdało egzamin.

A jaka była rzeczywiście prawda to sie pewnie nie prędko dowiemy. O ile wogóle się dowiemy.

Fakt w tym momencie jest jeden, śledztwo przez Rosjan było prowadzone haniebnie. Jak jesteś ciekaw jak powinno się to rzetelnie robić to prześledź jak ci sami rosjanie prowadza sledztwo w sprawie ich samolotu co się rozbił w Egipcie albo jak Holendrzy to robili jak zestrzelili ich samolot nad Ukrainą.

Ta potwarz jaką po przyzwoleniu polskich władz wykonali Rosjanie z tym śledztwem, bedzie jeszcze długo zadrą w relacjach rząd opozycja i rząd Rosja.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”