FMy - Strona 681

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 05 paź 2012, 1:21

Levante w LM ! Udalo mi sie zajac 3 miejsce w lidze. Party time :pijemy:

Geniusz:

Obrazek

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 05 paź 2012, 9:30

Tymi Serbami to sobie trochę miejsca na cudzoziemców zablokowałeś, nie? Ja zawsze jak gram drużyną w La Liga to omijam piłkarzy z Bałkanów. Kilka lat na dostanie obywatelstwa, mając jedynie 3 miejsca dla graczy Non UE - nie licząc Rosji Turcji i Afrykanów - to zdecydowanie nieopłacalne, jak dla mnie. Pamiętam jak kiedyś do Valencii ściągnąłem Vrsaljko, Badelja i Joveticia... co z tego, że grali zajebiście, jak talenty z Ameryki Południowej musiałem potem odsyłać na wypożyczenia w obrębie ligi...

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 05 paź 2012, 13:53

Sammyy pisze:Tymi Serbami to sobie trochę miejsca na cudzoziemców zablokowałeś, nie? Ja zawsze jak gram drużyną w La Liga to omijam piłkarzy z Bałkanów. Kilka lat na dostanie obywatelstwa, mając jedynie 3 miejsca dla graczy Non UE - nie licząc Rosji Turcji i Afrykanów - to zdecydowanie nieopłacalne, jak dla mnie. Pamiętam jak kiedyś do Valencii ściągnąłem Vrsaljko, Badelja i Joveticia... co z tego, że grali zajebiście, jak talenty z Ameryki Południowej musiałem potem odsyłać na wypożyczenia w obrębie ligi...
No niestety. Mialem 6 zawodnikow spoza UE <<< Ninkovica, Djuricica, Markovica, Coulibalyego, Czygrynskiego i Scepovica. Staralem sie nimi rotowac jak moglem, zeby nie byli "unhappy". Zazwyczaj jedna trojka byla na lige, a druga na puchary. Teraz sytuacja zrobila sie duzo lepsza, bo Djuricic dostal obywatelstwo, a Scepovicowi zachcialo sie nowych wyzwan, wiec sprzedalem go do Eintrachtu.

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 80

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 05 paź 2012, 16:45

Panowie prosilbym o pomoc. gram 3 sezon wisla w najnowszym fmie. idzie bardzo dobrze 3 majstry z rzedu 2 razy awans do lm a w zeszlym sezonie wyjscie z grupy i porazka w dwumeczu z realem. przystepuje do 4 sezonu i szukam prawego obroncy. przeszukalem juz wydaje mi sie kazdy zakatek ale nikt nie chce do mnie przyjsc (co mnie dziwi bo przeciez sukcesy mam no ale rozumiem ekstraklasa nie jest zby atrakcyjna). moze ktos kogos polecic ? bylbym megawdzieczny :) scouci jak wiadomo niezbyt daja rade ;p

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 06 paź 2012, 0:27

TS borys IFC pisze:Panowie prosilbym o pomoc. gram 3 sezon wisla w najnowszym fmie. idzie bardzo dobrze 3 majstry z rzedu 2 razy awans do lm a w zeszlym sezonie wyjscie z grupy i porazka w dwumeczu z realem. przystepuje do 4 sezonu i szukam prawego obroncy. przeszukalem juz wydaje mi sie kazdy zakatek ale nikt nie chce do mnie przyjsc (co mnie dziwi bo przeciez sukcesy mam no ale rozumiem ekstraklasa nie jest zby atrakcyjna). moze ktos kogos polecic ? bylbym megawdzieczny :) scouci jak wiadomo niezbyt daja rade ;p
Z Polaków - Olkowski,Słodowy - Pozatym Czekaj może grać na PO :) Ja na początku gry Górnikiem kupiłem Ghańczyka Emmanuel Anafri za 10 tys. € Teraz 5 sezon i jest blisko 30 trzeba będzie go sprzedać za ok 400 tyś ale zawsze to opcja tymczasowa :) Ew. poszukaj jakiegoś new gena :) Po 3 sezonach powinno już pare się pojawić :)
Kupiłeś może Argentynczyka Agustin Torassa ? U mnie jako LPK brakuje mu 30 bramek do Lubańskiego - najlepszego strzelca Górnika w historii także polecam - na początku wyrwałem go za 250 tys :) Mój najlepszy zakup w FM 2012(choć gram tylko Górnikiem z racji braku czasu)

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6706

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 06 paź 2012, 0:40

Załadowałem sobie w roku 2035 ligę chorwacką i swoim Hajdukiem... nie biorę udziału w Pucharze Chorwacji :lol:

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 80

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 06 paź 2012, 8:33

ddemon pisze:Z Polaków - Olkowski,Słodowy - Pozatym Czekaj może grać na PO :) Ja na początku gry Górnikiem kupiłem Ghańczyka Emmanuel Anafri za 10 tys. € Teraz 5 sezon i jest blisko 30 trzeba będzie go sprzedać za ok 400 tyś ale zawsze to opcja tymczasowa :) Ew. poszukaj jakiegoś new gena :) Po 3 sezonach powinno już pare się pojawić :)
Kupiłeś może Argentynczyka Agustin Torassa ? U mnie jako LPK brakuje mu 30 bramek do Lubańskiego - najlepszego strzelca Górnika w historii także polecam - na początku wyrwałem go za 250 tys :) Mój najlepszy zakup w FM 2012(choć gram tylko Górnikiem z racji braku czasu)
olkowskiego sprawdze, slodowy niby nie jest zly ale ja potrzebuje jakiegos kozaka a kase mam bo po udanej grze w europie mam na koncie 19mln euro. przeszukalem juz prawie kurcze caly swiat i nic ale jeszcze poszperam. dziwi mnie po prostu czasem ze kolesie z klubow rumunskich czy szwedzkich nie chca do mnie isc bo przeciez moga sie latwo wypromowac u mnie no ale trudno.zawsze jest ruben bustos (choc nie tak wykokszony jak w poprzednim fmie gdzie byl chyba moim najwazniejszym zawodnikiem)czy tez czekaj lub jovanovic.jakos na razie dam rade. jesli chodzi o napastnikow to na poczatku nie mialem za duzo kasy wiec gral genkov potem kupilem lamine diarre a gdy pojawilo sie troche szmalu to kupilem neto berole i w drugim sezonie w 19 ligowych meczach nazbieral 21 goli a ponadto swietnie spisuje sie w LM wiec poelcam tego zawodnika

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 06 paź 2012, 8:54

TS borys IFC
No niestety u fest kozaka ciężko ale może jakiegoś new gena znajdź(sprawdź Legię,Lecha u mnie mają sporo talentów :/) - ja mam 4 środkowych obrońców i będę chyba zmuszony sprzedać za milion reprezentanta kraju i jedynego piłkarza z obecnego Górnika w kadrze Dancha - Olkowskiego sprzedałem na początku i to raczej był mój błąd :P
Ja gram 5 sezon - 4 MP i LM kończy się na fazie grupowej tylko 1 w LE :/ Zawsze w 4 edycjach trafiałem w grupie na Barce :/

A bym zapomniał Mateusz Wilk z Sandecji - można ładnie go podrasować - 5 sezon i dopiero 21 lat :)

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6304
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 06 paź 2012, 8:57

ddemon pisze:Słodowy
Uczyłem się z Matkiem Słodowym grać w piłkę bodaj od 11 roku zycia i był on skrzydłowym/napastnikiem. Dopiero w dorosłym futbolu zrobili z niego obrońce. Sytuacja o tyle dziwna, że chłopak w młodziakach nigdy w obronie nie uczył się grać i jakieśtam braki zawsze będzie miał - no ale cóż, polska myśl szkoleniowa....

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6706

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 06 paź 2012, 11:20

Piszczek w Zagłębiu grał jako napastnik, w Niemczech zrobili z niego obrońcę. Ale cóż, niemiecka myśl szkoleniowa...

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 06 paź 2012, 14:50

Boromir pisze:Ale cóż, niemiecka myśl szkoleniowa...
To też sprawa polskiej myśli szkoleniowej, że Piszczek uczył się grać w ataku podczas gdy Niemcy dojrzeli w nim urodzonego obrońcę. Wspomniany wcześniej Słodowy także na obrońcę przesunięty został dopiero gdy zaczął grać w... Czechach. Wiem co mówię bo w kilku klubach w młodości zakotwiczyłem, z czego najwięcej czasu w, jakby nie patrzeć, klubie ekstraklasowym. Dobór pozycji dla młodziaków idzie w naszym kraju według prostego klucza. Jesteś szybki - idziesz na skrzydło/atak (kij że masz podanie lub ustawianie się lepsze od każdego innego w zespole). Jesteś wysoki - idziesz na środek obrony (kij że z twoją szybkością i techniką mógłbyś być nowym Drogbą). Jesteś niski - idziesz na ławkę, bo rywal pewnie i tak cię przepchnie. Smutne, ale prawdziwe.

Choć to chyba nie kwestia do rozwijania w dziale FMowym :mrgreen:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 06 paź 2012, 19:28

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 06 paź 2012, 19:33

Strasznie szybko Ci schodzi na jeden sezon :shock: Ja przeważnie jak gram, to 20 minut trwa jedno spotkanie. Jakoś, gdy wszystko tak śmiga, to kompletnie "nie czuję" swojej drużyny.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 06 paź 2012, 19:46

Sammyy pisze:Ja przeważnie jak gram, to 20 minut trwa jedno spotkanie. Jakoś, gdy wszystko tak śmiga, to kompletnie "nie czuję" swojej drużyny.
:boje się: Ja spotkania zawsze gram na najszybszym i właśnie to jest ta ogromna przewaga 01/02 nad nowymi FMami - mecz trwa maks 5 minut.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 06 paź 2012, 19:54

Ja wiem czy tak szybko ? W tego sejwa gram juz 44 godziny, 25 minut i 55 sekund ;)

Ja tez sporo analizuje, sprawdzam itp. CM0102 jest po prostu szybszy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”