AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 688

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 08 sie 2009, 23:47

Jezeli przynajmniej jeden z tych dwoch zawodnikow okaze sie realnym wzmocnieniem
Ależ mi nie chodzi o ich klasę sportową - to nie piłkarze na miarę Milanu. Chodzi mi o ich przydatność dla zespołu - trener ich chciał, zarząd ich chciał, drużyna ich potrzebuje (zawsze to lepiej mieć słabego di Gennaro, który może zrobić postęp, niż nie mieć nikogo), niektórzy nadal sądzą, że jest dokładnie na odwrót. Z tego właśnie się śmieję. ;)
Ty chyba jesteś ostatnią osobą która ma prawo wypominać komuś, że nie chce się przyznać do błędu- sam robisz to bardzo rzadko
Żeby przyznać się do błędu trzeba mieć do czego się przyznawać - jak ja po dwumeczu z Arsenalem czy zaskakujących wynikach Lecha. ;)
za to często interpretujesz fakty w taki sposób by wyszło na Twoje.
Nie, wróć. Ja przedstawiam fakty dowodzące twierdzenia mojej tezy - jak cztery transfery dokonane przez Milan. To inni interpretują te fakty i naginają rzeczywistość na siłę, by odpowiadała ich wyobrażeniom. Vide całe śmieszno-straszne wyliczenia, że czterech transferów wcale nie było - o czym bym nie wspominał gdyby nie to, że ktoś naprawdę, na poważnie zaprzecza. :lol:
Wybacz, ale ja dużo wyżej cenię reprezentanta USA, obrońce ogranego w Europie, od wiecznego rezerwowego młodzieżowej repry Włoch, który w tejże reprezentacji NIGDY czołowej roli nie odgrywał.
Super. Czyli jak się ściąga dwóch piłkarzy, jednego potencjalnie bardzo dobrego, drugiego przeciętnego, ale obu potrzebnych zespołowi, to tak, jakby ściągnąć jednego? :lol:
Zresztą. Nie mam ochoty dowodzić czegoś, co jest oczywiste:
Transfer – przejście zawodnika z jednego do innego klubu za ustaloną z klubem cenę. Zawodnik podpisuje kontrakt na pewną liczbę sezonów. Gracz może podpisać kontrakt, nie przyjąć oferty, a gdy inny klub zaoferuje mu lepsze warunki, przejść do niego.
Pierwsze źródło z brzegu, jak ktoś nadal będzie uparcie twierdził, że jest inaczej, to znajdą się pewnie kolejne, poważniejsze.
I teraz tak: czy ktokolwiek jest mi w stanie udowodnić, że Abate i di Gennaro takimi transferami nie byli? (Można do tego podciągnąć Zigoniego i tego drugiego młodzika, tyle że co do nich wyraźnie twierdzono, że będą grać w primaverze i z rzadka jedynie w pierwszym zespole.
I mimo, że bardzo bym chciał, by tej dwójce się udało zaistnieć w Milanie to na razie, niestety, nic na to nie wskazuje.
Czyli - przyjmijmy, że przepisów UEFA nie ma - lepiej nie mieć niebywale podobno utalentowanych (odejmijmy nawet przyimek, tak czy owak to piłkarze nieprzeciętni w skali włoskiej) di Gennaro i Abate, a w razie kontuzji grać na OPŚ Beckhamem (czy na jesieni Cardacio, Viudezem lub innym piłkarzem złym na tej pozycji), niż mieć poszerzoną kadrę dzięki zawodnikom, którzy mają talent, przeciętne na razie umiejętności, ale za to są perspektywiczni i ambitni?
Cholera, zespół nie może się składać z 23 Nestów, Kak i Patów. (co za liczba mnoga :lol: )
Jak tak dalej pójdzie w negacji wszystkiego, co powiem, to zarazMates wyciągając jakąś moją starą wypowiedź zażąda ode mnie wypowiedzi na temat talentu Pato, Ronaldinho czy Silvy. :lol:
Pewnie, Abate talentu nie ma wcale, w młodzieżówce jest przez przypadek, a Roma go chciała, bo lubią blondynów.

Ach, zapomniałbym. Po dzisiejszym meczu chciałem napisać, że dla Didy i Kalaca nie powinno być miejsca w Milanie, a na ławce zagościć powinien na stałe Storari.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 922

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 08 sie 2009, 23:56

Borriello fajnie zagrał, przekonałem się do niego po tym jakże słabym w wykonaniu Milanu meczu - świetnie walczył, zastawiał się, odgrywał, sporo udanych dryblingów z przeciwnikiem na plecach, szkoda, ze obrońca Benfiki ubiegł go przy strzeleniu bramki ;)
Lewa obrona musi zostać wzmocniona, nie ma dwóch zdań; słabiutko w tym rejonie wyglądamy.
Myślę, że jeszcze dwa transfery i nie powinno być najgorzej: może VdV o którym się ostatnio sporo mówi i jakiś lewy obrońca. Momentami widać było fajną, szybką grę - jednak ciągle bardzo dużo niedokładności w grze, co powodowało, że mecz jak był taki był.
Dajmy piłkarzom jeszcze trochę czasu, wierzę, że trafią z formą i zgraniem na poczatek sezonu.

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 61

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 09 sie 2009, 0:54

Wilmore pisze:Ja przedstawiam fakty dowodzące twierdzenia mojej tezy - jak cztery transfery dokonane przez Milan. To inni interpretują te fakty i naginają rzeczywistość na siłę, by odpowiadała ich wyobrażeniom.
Przyjmując Twoje kryteria transferów było więcej niż 4. Nie wiem czemu uważasz inaczej, bo takie są fakty, i w sumie ja się z nimi zgadzam, bo oczywiście definicja przez Ciebie przedstawiona jest zgodna ze stanem faktycznym, ale zgodnie z nią Milan przeprowadził 7 transferów (jak nie więcej), i tłumaczenie, że Zigoni się nie liczy bo miał grać w primaverze za bardzo do mnie nie trafia. Ja przez słowo "transfer" miałem raczej na myśli przyjście kogoś kto będzie realnym wzmocnieniem. Wiem, że mogłem inaczej to nazwać, ale tak było najprościej. Od teraz, jeśli polepszy to Twoje zrozumienie słowa pisanego będę używał słowa "wzmocnienie". A realnymi wzmocnieniami to na razie są Onyewu, Hunter i Silva. Abate i di Genaro nie są realnymi wzmocnieniami- nie mają takich umiejętności, żeby nimi być, mam też wrażenie, że nikt im nie przypisuje takiej roli. Są lepsi niż figuranci z primavery, na innych-lepszych nas nie było stać Jak tam ma się sprawa tych linków do wypowiedzi Leo jak to bardzo chce Abate. Znalazłeś je?
Wilmore pisze:Czyli - przyjmijmy, że przepisów UEFA nie ma - lepiej nie mieć niebywale podobno utalentowanych (odejmijmy nawet przyimek, tak czy owak to piłkarze nieprzeciętni w skali włoskiej) di Gennaro i Abate, a w razie kontuzji grać na OPŚ Beckhamem (czy na jesieni Cardacio, Viudezem lub innym piłkarzem złym na tej pozycji), niż mieć poszerzoną kadrę dzięki zawodnikom, którzy mają talent, przeciętne na razie umiejętności, ale za to są perspektywiczni i ambitni?
W obecnej sytuacji (brak funduszy) to lepsi oni niż żadni. Ale to nie zmienia faktu, że gdyby nasza sytuacja finansowa była lepsza to gracze pokroju Abate i di Genaro pewnie by do Milanu nie przyszli. Przynajmniej nie w momencie w którym prezentowali by taki poziom jak obecnie.
Wilmore pisze:Pewnie, Abate talentu nie ma wcale, w młodzieżówce jest przez przypadek, a Roma go chciała, bo lubią blondynów.
Pozycja jaką miał w Italia U-21 wskazuje na jego wielki talent. Ciekawe dlaczego nie grał w 1 składzie. Pewnie trener litował się nad rywalami i trzymał go w rezerwie. A co do zainteresowania ze strony Romy to żadnej oferty nie było, więc bierz pod uwagę, że to zwykły wymysł dziennikarzy, jakich wiele było już w tym mercato. To chyba bardziej prawdopodobne.
Chlopaczek pisze:I tak mamy w skladzie z nimi tylko 3 wychowankow wedug kryteriow.
Kiedyś ktoś na tym forum uparcie twierdził, że Oddo według przepisów UEFA jest naszym wychowankiem.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 09 sie 2009, 10:40

Sprawa z Oddo jest ciekawa. Brakuje mu z tego co pamietaj jakies pol roku czy rok wystapowania u nas za mlodzika zeby zgodnie z przepisac otrzymal rzeczone miano. Sam zawsze myslalem ze to nasz wychowanek poniewaz gral u nas jako junior i zaczynal kariere seniorska. W sumie ciagle go postrzegam jako naszego wychowanka niezaleznie od przepisow UEFA. Ja sobie moge ale klub musi zaakceptowac te kryteria i je spalniac nie biorac Oddo pod uwage.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 09 sie 2009, 11:00

Kiedyś ktoś na tym forum uparcie twierdził, że Oddo według przepisów UEFA jest naszym wychowankiem.
Pewnie, myśląc podobnie jak Chłopaczek byłem w błędzie, stąd moje późniejsze przyznanie się do błędu - coś, w czym zdecydowanie mógłbym udzielić Ci paru bardzo Ci przydatnych lekcji. :wink:

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1303

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 09 sie 2009, 11:26

Przyjmując Twoje kryteria transferów było więcej niż 4. Nie wiem czemu uważasz inaczej, bo takie są fakty, i w sumie ja się z nimi zgadzam, bo oczywiście definicja przez Ciebie przedstawiona jest zgodna ze stanem faktycznym, ale zgodnie z nią Milan przeprowadził 7 transferów
Dokładnie.Tylko z tymi trasferami i polemiką na ten temat rozpoczełem z Wilmore w maju i mówiłem że wzmocnień bedzie 2-3.Odrazu wtedy pisałem że nie ma co liczyć powrotu Oddo, Abate czy Di Genaro.Bo ja pisałem wtedy o transferach które będą wzmocnieniami.Wilmore jednak próbując mi coś udowodnić wyliczył sobie transfery jakie chciał i wyszło mu cztery żeby mieć racje.Bo jaka jest różnica między Zigonim a DG :?: Żadnej jeżeli będą duże braki w drużynie wtedy będą mieli szanse gry dodatkowo ten drugi jest wychowankiem i tylko dlatego został ściągnięty.Teraz przychodzi jeszcze boczny obrońca i ogłaszasz wszystkim że miałeś racje a praktycznie wszyscy Milaniści na tym forum którzy na ten temat mają podobne zdanie mają posypać głowe popiołem bo miałeś racje... :roll:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 09 sie 2009, 18:46

Bo jaka jest różnica między Zigonim a DG
Oczywiście, nie ma różnicy między 21 letnim, ogranym już w lidze, bardzo utalentowanym rzekomo di Gennaro, a bardzo utalentowanym, szerzej nieznanym 18 latkiem przymierzanym do primavery. Widać to na pierwszy rzut oka.
a praktycznie wszyscy Milaniści na tym forum którzy na ten temat mają podobne zdanie
Nie. Na tym forum jest tylko dwóch Milanistów nie mających pojęcia na temat zarówno definicji słowa transfer, jak i znaczenia Abate i di Gennaro dla zespołu. :wink:
I od nikogo przyznania do błędu nie wymagam, przyzwyczaiłem się już do tego, że to najwyraźniej trudna sztuka dla niektórych. Ale spodziewałem się, że w ślepą uliczkę niewiedzy jednak nie będziecie z Mates brnąć z takim uporem - "Trzeba wiedzieć, kiedy ze sceny zejść" ;)

EDIT: Zapomniałem w wyliczeniach o Kaladze. Teraz widać, że od Onyewu lepsi są zdaniem Leonardo Nesta i Silva, Kaladze też jest od reprezentanta USA zawodnikiem lepszym, dodatkowo z Włochem ogranym. Jest jeszcze co najmniej solidny Bonera - Onyewu będzie więc u szczytu formy pewnie trzecim, a w porywach czwartym - piątym piłkarzem na środku obrony Milanu.
Jakim cudem takiego piłkarza ktokolwiek może uważać za istotniejszego dla składu od di Gennaro (spodziewany na zmiennika Pirlo - do tego raczej jednak nie dojdzie, Pirlo się w trakcie sezonu zajeżdża nawet bez żadnych korzyści z tego - albo na lewe skrzydło, gdzie jest zmiennikiem jedynym w zespole dla Ronaldinho na boku) lub Abate (jedyny prawdziwy prawoskrzydłowy w zespole, grał w sparingach całkiem sporo (jednak te pewnie niewiele o drużynie i tak powiedzą), jest szykowany na czwartego środkowego pomocnika po Gattuso, Ambrosinim i Flaminim, albo zmiennika dla Pato na boku ataku.
Ot, taka krótka dygresja do naginania faktów przez niektórych.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 09 sie 2009, 22:24

Wilmore czy Ty tego nie rozumiesz że wtedy rozmawialiśmy o realnych wzmocnieniach zespołu na tą chwile :?: Ty wtedy wyliczałeś mi bocznego obrońce, środkowego,pomocnika i napastnika.Ja wtedy napisałem ze w takie rzeczy kibicując od lat Milanowi po prostu nie wierze.Jestem tego na 99% pewien że nie myślałeś wtedy o pomocniku jako Abate czy DG.Teraz do tego wracasz i próbujesz mi coś udowodnić.Przez całe lato po każdym transferze próbujesz mi udowodnić że to jednak Ty miałeś racje.Bo wyliczyłeś sobie 4 transfery.To Mates wyliczył ich Ci siedem idąc twoim tokiem rozumowania.Jednak nie Ty nam zarzuciłeś nie wiedze na temat słowa transfer bo nie masz argumentów.

Ja Ci pisałem to wcześniej i napisze teraz dla mnie na teraz wzmocnieniem przy niewiadomej formy Kaladze który nie gra praktycznie w ogóle i nie zanosi sie żeby zaczął grać.Po tym jak dla mnie na teraz wrażenie Silva zrobił w jednym sparingu a reszta gre na poziomie Onyewu, to wzmocnieniem jest Amerykanin oraz nowo pozyskany Huntelaar.Ja pisałem wtedy i teraz o WZMOCNIENIACH a nie o śmiesznych uzupełnieniach które mają na celu wciśnienie ich na liste do LM.
Jakim cudem takiego piłkarza ktokolwiek może uważać za istotniejszego dla składu od di Gennaro (spodziewany na zmiennika Pirlo - do tego raczej jednak nie dojdzie, Pirlo się w trakcie sezonu zajeżdża nawet bez żadnych korzyści z tego
JaKI zmiennik dla Pirlo jak on nawet nie ma umiejętności na jego pozycji :?: Ale rozumiem że eksperci włoskiego Calcio Ci tak powiedzieli :lol: :?:
albo na lewe skrzydło, gdzie jest zmiennikiem jedynym w zespole dla Ronaldinho
Nie wiem czy zauważyłeś ale w sparingach większośc meczy Ronnie ustawiany jest za dwoma napastnikami na środku.Jego zmiennikiem będzie Seedorf albo jeszcze przy takiej formie Brazylijczyka to on bedzie grał w pierwszym składzie.

Co do Abate to jak pisałem widze tylko miejsce aby wszedł na bok obrony gdy mamy problemy z przełamaniem przeciwnika i musimy grać więcej przy lini i kilka razy dośrodkować w innym razie zmiennikiem Pato są inni napastnicy nikt nie zdejmie Pato i wpuści Abate rozumiesz :?: .Chyba że na ostatnie 3 minuty żeby grać na czas.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 09 sie 2009, 22:34

JaKI zmiennik dla Pirlo jak on nawet nie ma umiejętności na jego pozycji :?: Ale rozumiem że eksperci włoskiego Calcio Ci tak powiedzieli :lol: :?:
Konferencja Gallianiego z 27.06.09 (chyba, z wtedy jest news):
Młodzi zawodnicy: "Di Gennaro wrócił na sto procent do Milanu. Byłem zaniepokojony [wynikami licytacji ofert w Lega Calcio], ponieważ to bardzo utalentowany zawodnik, może się stać w krótkim czasie dobrym graczem. Rozmawiałem z nim przed chwilą, był zadowolony, bardzo się cieszył i powiedział, że może grać również jako skrzydłowy. Może grać jako trequartista albo skrzydłowy".
Zresztą to nie pierwsza taka wypowiedź, już przed jego odejściem do innego klubu i początkiem tułaczki po Włoszech (tak, możesz nie pamiętać, rozumiem :) ) pojawiały się wypowiedzi o wykorzystaniu jego techniki na środku pomocy.
http://www.transfermarkt.de/bilder/position/16.gif
http://www.imscouting.com/player.aspx?i ... Di+Gennaro
Nie mówię, że on się tam sprawdzi, ale że to ma być jedna z kilku jego możliwych pozycji w zespole.
Gdzie w Milanie gra trequartista? Szczególnie w sytuacji, gdy sztab szkoleniowy chce nam na siłę wmówić taktykę 4-3-3 (która odnosi się chyba tylko do ustawienia Ronniego blisko lewej strony i jego częstego schodzenia do środka)? Nie chce mi się szukać nagrania z tej konferencji, ani oryginału włoskiego, bo jestem dziwnie pewien, że redakcje polskich stron o Milanie ustawicznie mylące pozycję Pirlo z pozycją trequartisty wcisnęły ten termin, bo ładnie brzmi.
Zaczynasz mnie nudzić swoją ignorancją, dlatego do reszty absurdów się nie odniosę.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 09 sie 2009, 22:44

Zresztą to nie pierwsza taka wypowiedź, już przed jego odejściem do innego klubu i początkiem tułaczki po Włoszech (tak, możesz nie pamiętać, rozumiem :) ) pojawiały się wypowiedzi o wykorzystaniu jego techniki na środku pomocy.
Gdzie w Milanie gra trequartista? Szczególnie w sytuacji, gdy sztab szkoleniowy chce nam na siłę wmówić taktykę 4-3-3 (która odnosi się chyba tylko do ustawienia Ronniego blisko lewej strony i jego częstego schodzenia do środka).
Zaczynasz mnie nudzić swoją ignorancją, dlatego do reszty absurdów się nie odniosę.
A pamiętasz jakim wielkiem piłkarzem był Yoan :?: I gówno grał... Pamiętasz jak co roku łysy mówi że Darmian to nadzieja i jest włączany do pierwszego zespołu :?: I co chyba da rade zliczyć ilośc minut w SEZONIE na palcach ręki :wink:

Chłopie z tym łysym to mnie położyłeś.Sam doskonale wiesz jakie on bzdury wygaduje żeby zatuszować pewne sprawy.Facet zna sie na piłce lepiej niż ja czy Ty ale to nie znaczy że do tej wypowiedzi mamy sie jakoś odnosić skoro sam wiesz jak łysy łże na każdym kroku.Ta wypowiedź była po transferze Kaki wiadomo gdzie.Nie zanosiło sie na nowe transfery więc palnął głupote po to żeby zatuszować początek mercato że jest wszystko ok.Rozumiesz :?: Ronnie po tym jak powiedział że lepiej czuje sie w środku gra ciągle za dwoma napastnikami na środku,ewentualnie jako wysunięty napastnik.Też licze na to że bedzie grał z lewej i schodził do środka po prawej grający Pato a przed nimi Huntelaar i to całkiem mocno wygląda jednak chyba sie na to nie zanosi...

Nie chce Cie w żaden sposób urazić ale z twoimi opiniami sie nie zgodze bo wcześniej rozmawialiśmy o wzmocnieniach a nie transferach.I wiem że ich było sześć czy siedem jednak dla mnie wzmocnień jest dużo mniej.
Licze jeszcze na bocznego obrońce który będzie w stanie rozbujać gre na boku i bede zadowolony z tego mercato.. A jeżeli DG czy Abate będą grali porównywalną ilość minut co Oyewu od razu przyznam Ci racje...

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 09 sie 2009, 22:52

Odbiegając od tematu, to patrząc na Pato na prawej stronie ataku wydaje mi się, że traci z 50% wartości. Albo Brazylijczyk jest w słabiutkiej formie albo to ustawienie mu nie służy. Wg mnie najlepiej prezentowałby się w 4-4-2 jako cofnięty napastnik i w ten sposób zgapilibyście linię ataku od Juventusu :P Pato/Del Piero - cofnięty napastnik, Hunter/Treze - dostawiacz nogi, głowy etc. Tylko gdzie tu miejsce dla Ronaldinho - "nowego lidera drużyny"? :lol:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 09 sie 2009, 23:17

Ronnie po tym jak powiedział że lepiej czuje sie w środku gra ciągle za dwoma napastnikami na środku,ewentualnie jako wysunięty napastnik.
Ot, podsumowanie całej śmieszno-strasznej dyskusji o tym, jak to w Milanie były cztery transfery, ale trzy wzmocnienia, przy dwóch nowych gwiazdach i jednym hicie. :lol:
Choć na dobrą sprawę maksymalnie było sześć - ale przeciwnicy prawdy o czterech transferach do pierwszej ekipy są gotowi wzmacniać ją piłkarzami sprowadzanymi do primavery, byleby nie przyznać, że byli w błędzie. :lol:
EoT.
Odbiegając od tematu, to patrząc na Pato na prawej stronie ataku wydaje mi się, że traci z 50% wartości. Albo Brazylijczyk jest w słabiutkiej formie albo to ustawienie mu nie służy. Wg mnie najlepiej prezentowałby się w 4-4-2 jako cofnięty napastnik i w ten sposób zgapilibyście linię ataku od Juventusu :P Pato/Del Piero - cofnięty napastnik, Hunter/Treze - dostawiacz nogi, głowy etc. Tylko gdzie tu miejsce dla Ronaldinho - "nowego lidera drużyny"? :lol:
Problem z Milanem polega na tym, że wedle pracowników klubu gramy 4-3-3, a wedle boiska 4-3-1-2. A tak naprawdę to jedną wielką kupę.
Ale jeśli już, to Pato na prawej stronie ataku klasycznie nie gra, nie zauważyłem wielkiej zmiany w jego ustawieniu w stosunku do zeszłego sezonu - poza tym, że gra teraz po prostu słabo. On i tak w stosunku do tego, co grał po przyjściu, gra zdecydowanie bliżej środka, bo w pierwszych miesiącach od wejścia poza tym, że chciał byś wszędzie, to częściej bywał na prawym skrzydle od naszych obrońców. :wink:

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 09 sie 2009, 23:32

Ot, podsumowanie całej śmieszno-strasznej dyskusji o tym, jak to w Milanie były cztery transfery, ale trzy wzmocnienia, przy dwóch nowych gwiazdach i jednym hicie. :lol:
Taka, tak ignorancie jakbyś ogładał sparing z Bayernem zauważyłbyś że w ataku wyszli Ronnie z Pato.To jest podsumowanie śmiesznej dyskusji podważasz coś do czego nie jesteś przekonany i po raz kolejny sie ośmieszasz...
Choć na dobrą sprawę maksymalnie było sześć - ale przeciwnicy prawdy o czterech transferach do pierwszej ekipy są gotowi wzmacniać ją piłkarzami sprowadzanymi do primavery, byleby nie przyznać, że byli w błędzie. :lol:
EoT.
Jaka jest dla mnie różnica czy było ich sześć czy siedem.Po prostu zliczając je po twojemu wychodzi taka liczba.

Ty dalej swoje, dalsza rozmowa z Tobą nie ma sensu bo dalej pieprzysz bzdury i odbijasz od tego co pisałem wyżej, nie odopwiadasz na pytania...

Elo...

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 61

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 09 sie 2009, 23:59

Garść cytatów:
Mates pisze:Nie wiem czemu uważasz inaczej, bo takie są fakty, i w sumie ja się z nimi zgadzam, bo oczywiście definicja przez Ciebie przedstawiona jest zgodna ze stanem faktycznym, ale zgodnie z nią Milan przeprowadził 7 transferów (jak nie więcej), i tłumaczenie, że Zigoni się nie liczy bo miał grać w primaverze za bardzo do mnie nie trafia.
Mates pisze:a przez słowo "transfer" miałem raczej na myśli przyjście kogoś kto będzie realnym wzmocnieniem. Wiem, że mogłem inaczej to nazwać, ale tak było najprościej. Od teraz, jeśli polepszy to Twoje zrozumienie słowa pisanego będę używał słowa "wzmocnienie". A realnymi wzmocnieniami to na razie są Onyewu, Hunter i Silva.
Myślałem, że wystarczająco wyjaśniłem o co mi wtedy chodziło. Widać dla Wilmore nie do końca wystarczająco.
Wilmore pisze:Oczywiście, nie ma różnicy między 21 letnim, ogranym już w lidze, bardzo utalentowanym rzekomo di Gennaro, a bardzo utalentowanym, szerzej nieznanym 18 latkiem przymierzanym do primavery...
który w sparingach gra więcej minut, mimo naszych braków na pozycjach obu graczy. Transfer to transfer. Wiem, że to nie pasuje do Twoich wyliczeń, ale takie są fakty. Tak się zastanawiam, co Zignoni by musiał zrobić by przez Ciebie być traktowany tak jak di Genaro.
Wilmore pisze:Na tym forum jest tylko dwóch Milanistów nie mających pojęcia na temat zarówno definicji słowa transfer, jak i znaczenia Abate i di Gennaro dla zespołu
:arrow:
Chlopaczek pisze:Nie wiem jak inni fani Milanu ale ja zdania nie zmienilem - DDG i Abate to uzupelnienie skladu wymuszone glownie przepisami.
Coś mi się wydaje, że Chlopaczek podobnie jak ja i gilardino11 zapatruje się na znaczenie Abate i di Genaro dla zespołu. Inni się w tej kwestii nie wypowiadali, ale zaryzykuje twierdzenie, że myślą podobnie do nas.
Wilmore pisze:ale że to ma być jedna z kilku jego możliwych pozycji w zespole
Dlatego podczas sparingów nie był ani razu sprawdzany na pozycji Pirlo (co niby świadczy, że przymierzany jest do roli jego zmiennika). Zresztą on przecież w ogóle praktycznie w tych sparingach nie grał (z Benficą zagrał podobno dlatego, że Leo chciał ukarać R80 za balangę i posadził go na ławie) i my tak na dobrą sprawę nie wiemy na jakiej pozycji i czy w ogóle widzi go Leo. Mówisz, że jest szykowany jako zmienik dla R80 i Pato- tam pierwszeństwo będzie pewnie miał Seedorf, a po nim od biedy Abate. Leo sprawdzał też wariant z Boriello jako drugim napastniku i kto wie czy nie będzie go stosował częściej. Davide może chyba jeszcze grać dla primavery, więc tylko czekać aż tam wyląduje. Choć jego naturalna pozycja to chyba ofensywny środkowy pomocnik (ten fajnie brzmiący termin trequartista), ale na razie nie widzę wielkich szans by tam właśnie grał.
Wilmore pisze:Teraz widać, że od Onyewu lepsi są zdaniem Leonardo Nesta i Silva, Kaladze też jest od reprezentanta USA zawodnikiem lepszym, dodatkowo z Włochem ogranym.

Jeśli patrzeć tylko na sparingi to Onyewu jest 3 a w porywach naszym 2 obrońcą (chociaż nie wierzę, że Silva nie dostanie dużego kredytu zaufania, i to raczej on będzie naszym 2 środkowych obrońcą). Kaladze na razie nie pokazuje niczego co by mogło przemawiać za tym, że obecnie jest lepszy od Amerykanina. Jasne, że jeśli Kala odzyska swoją najlepszą formę, to zdystansuje Onyewu, ba, wygryzie pewnie i Silvę, ale jakie są szanse na powrót Gruzina do świetnej formy? Obecnie nic na to nie wskazuje. A szkoda...
Wilmore pisze:Abate (jedyny prawdziwy prawoskrzydłowy w zespole, grał w sparingach całkiem sporo
To, że Abate w sparingach grał dużo niewątpliwie świadczy o tym, że Leo może dać mu więcej szans pokazania się w trakcie sezonu. Ale na pewno są piłkarze, którzy mają lepszą pozycję w zespole i będą przed Abate w nazwijmy to kolejce do grania. Zresztą swoją postawą w sparingach Ignazio raczej nie pokazał, że zasługuje na rolę, dajmy na to, pierwszego rezerwowego.
Wilmore pisze:Ale spodziewałem się, że w ślepą uliczkę niewiedzy jednak nie będziecie z Mates brnąć z takim uporem
Rok temu, gdy dyskutowaliśmy o statusie wychowanka Oddo, w bardzo podobny sposób prowadziłeś ze mną dyskusję, używałeś podobnych sformułowań, oskarżeń. Wtedy i tak wyszło na moje, ale widzę, że niczego Cię to nie nauczyło.
Wilmore pisze:Pewnie, myśląc podobnie jak Chłopaczek byłem w błędzie, stąd moje późniejsze przyznanie się do błędu
O to coś mnie chyba ominęło :(

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 sie 2009, 1:19

Davide może chyba jeszcze grać dla primavery, więc tylko czekać aż tam wyląduje.
Campionato Nazionale Primavera - Trofeo Giacinto Facchetti (lub prościej Campionato Primavera, Primavera) - we włoskiej piłce nożnej są to rozgrywki drużyn do lat 20.
Pewnie, wsadźmy tam jeszcze Abate, co tam, że przepisy zakazują, we własnej rzeczywistości wszystko wolno pozmieniać, byleby się zgadzało. :lol: Trochę mi to machlojki PZPR przypomina, jak ma się X ton zboża, to walnijmy w sprawozdaniu X+50, będzie ładniej wyglądało. :lol:
Jak ktoś wysunie argumenty, to obśmiać, jak zaczną wyglądać podejrzanie logicznie, to uznać, że nie pasują do rzeczywistości, a jak się okaże, że jednak może pasują i są sensowne, to zmienić rzeczywistość, byleby pasowała do naszych przekonań. Fajne w grach komputerowych, ale w realnym życiu się nie sprawdza, tym bardziej jako taktyka w dyskusji. :wink:
Coś mi się wydaje, że Chlopaczek podobnie jak ja i gilardino11
Popełniłeś błąd logiczny.
Chyba że wymyśliłeś również własne zasady logiki. :wink:

Ucichł temat de Silvestriego, który podobno już, już miał być sfinalizowany transferem. Nie wiem, co się dzieje z Oddo, ale jego brak w meczu z Benficą mnie zaskoczył, myślałem, że coś może być naprawdę na rzeczy, a tu nic. Ostatnio de Silvestriego nie było nawet na ławce w Lazio (w tym sezonie w superpucharze), choć to przecież nie jest pierwszy lepszy grajek, żeby Lazio go usuwało w cień mimo nowego trenera, gdyby nie chcieli się go pozbyć prędko. Czekam na ten transfer z niecierpliwością, przyjemnie będzie poczytać, jak to nie jest wzmocnienie, bo zostało sfinalizowane jako wymiana. :lol: Pewne jest to, że Lazio będzie chciało się go na siłę pozbyć (czemu nie interesujemy się Pandevem?!), a Milan jest w potrzebie. Co najmniej jeden transfer (choć pewnie w mniemaniu Mates i gilardino nie wzmocnienie, choćby przyszedł C. Ronaldo) jeszcze przeprowadzimy właśnie na bokach obrony (szkoda, że zanosi się na prawego), dziwna jest tylko ślamazarność Milanu w działaniach, to nie czerwiec, żeby tak odwlekać istotne sprawy, okres przygotowawczy przespany niestety.
Temat Bale pewnie był tylko radosną twórczością prasy, jakoś Walijczyka nie widzę ani w Milanie, ani we Włoszech.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”