O futbolu na luzie... - Strona 6992

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Czy podoba Ci się zniesienie zasady o golu na wyjeździe?

Tak
27
68%
Nie
6
15%
Nie wiem
3
8%
To zależy, czy mój klub na niej skorzystał/skorzysta
4
10%
Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3995

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » wczoraj, 16:25

No to MŚ 2038 w Niemczech, Polsce, Finlandii, Litwie, Łotwie, Estonii.

Zdaję sobie sprawę, że FIFA przez swoje działania jest bardzo łatwym celem, ale niezależnie od strefy czasowej ciężko śledzić te mecze, jeśli np. teraz pierwsze spotkanie dnia zaczynało się o 18 a ostatnie o 5-6.

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1485
Kibicuję: od czasu do czasu

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » wczoraj, 17:24

Ostatnio w temacie greckim zaktualizowałem informacje odnośnie Martiala. Bez klubu. Teraz widzę, że podobnie ma się sytuacja ze Sterlingiem, który krótko pograł w Feyenoordzie, a ostatnio był łączony z Brazylią. Goście nie tak bardzo po trzydziestce i raczej już bez wielkich perspektyw. Bez klubu jest też Sancho, kilka lat młodszy od wspomnianych kolegów. Dele Alli lubi to.

Depay też rozstał się z Corinthians, ale tylko na chwilę, bo podpisał nowy kontrakt. Dziwne to kariery.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2071
Kibicuję: Manchester United

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » wczoraj, 18:41

Zygmunt-1 pisze:
wczoraj, 17:24
Ostatnio w temacie greckim zaktualizowałem informacje odnośnie Martiala. Bez klubu. Teraz widzę, że podobnie ma się sytuacja ze Sterlingiem, który krótko pograł w Feyenoordzie, a ostatnio był łączony z Brazylią. Goście nie tak bardzo po trzydziestce i raczej już bez wielkich perspektyw. Bez klubu jest też Sancho, kilka lat młodszy od wspomnianych kolegów. Dele Alli lubi to.

Depay też rozstał się z Corinthians, ale tylko na chwilę, bo podpisał nowy kontrakt. Dziwne to kariery.
Dostali ogromne kontrakty za dzieciaka, wydawało im się, że mieli świat u swoich stóp, zarobili kupę hajsu i po prostu im się już nie chce. Teraz tylko odcinają kupony bez większego wysiłku i presji.

Z wymienionych przez Ciebie mogę tylko karierę Sterlinga wymienić jako taką z której będzie mógł być dumny po latach. Ale czy zrealizował swój potencjał w całości? Szafkę z trofeami na pewno wypełnił dosyć porządnie.

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » wczoraj, 20:40

Prawie 400 meczów w Premier League i ponad 120 bramek, do tego 4 mistrzostwa Anglii. To dobry rezultat, choć spokojnie mógłby być poprawiany przez kilka lat. No ale nie każdy jest tytanem pracy, perfekcjonistą i będzie grał do starości jak Cristiano czy Lewandowski.

Mnie zawsze zaskakuje, że Depay jest najlepszym strzelcem w historii reprezentacji Holandii. Gość, który robił furorę tylko w PSV i Lyonie, a w wieku trzydziestu lat poszedł grać do Brazylii. A przecież przez drużynę Oranje przewinęło się multum lepszych piłkarzy, w tym kilku kultowych.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2397

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » wczoraj, 20:46

Zygmunt-1 pisze:
wczoraj, 20:40
Mnie zawsze zaskakuje, że Depay jest najlepszym strzelcem w historii reprezentacji Holandii. Gość, który robił furorę tylko w PSV i Lyonie, a w wieku trzydziestu lat poszedł grać do Brazylii. A przecież przez drużynę Oranje przewinęło się multum lepszych piłkarzy, w tym kilku kultowych.
fakt, ale w zdecydowanej wiekszosci kadr najlepszy strzelec w historii gra wspolczesnie albo dopiero co przestal. powody wszyscy znamy. a kto mial okazje ogladac van persiego, van nistelrooya czy bergkampa dobrze wie, ze depay nigdy nie mial do nich podjazdu

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » wczoraj, 22:01

Ewenementem są tutaj Włochy, gdzie najlepszy jest prastary Luigi Riva, a za nim jeszcze dalsza historia, czyli Meazza i Piola (pierwszy skończył grać w kadrze w... 1939 roku). Taki Immobile na swoim ligowym podwórku ładował sporo, ale bez przełożenia na kadrę. W repce tyle goli co nasz Żurawski czy Grosicki.

U Niemców najlepszy jest Miro Klose, czyli też nie jakoś mocno wybitny zawodnik, ale te gole na MŚ trochę podbijają punkty respektu. U Anglików i Francuzów prosta sprawa, Portugalia to samo. W Hiszpanii na podium napastnicy klasowi, więc nie dziwi.

W sumie to u Holendrów raczej bryndza w ataku w ostatnich latach, więc trudno o bohaterów lepszych niż Depay co by w tym natłoku meczów postrzelali :)

Awatar użytkownika
Sh00t
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 288
Kibicuję: Juventus

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » wczoraj, 23:00

Enjo pisze:
wczoraj, 8:06
uwielbiam te narzekanie na angielska pilke i szalone pieniadze wydawane tam, w oderwaniu od tego, ze nikt nie chce ogladac Elche, Valladolitow czy walacych sie stadionow we Wloszech.
Dobrze, że ktoś chce oglądać Coventry 😁

Jeśli ktoś nie widzi, że jednak problemem dla europejskiej piłki jest to, że angielski beniaminek wydaje tyle co największe klubowe marki, a jednocześnie nie martwi się o ffp, to spoko.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8402

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » wczoraj, 23:41

Sh00t pisze:
wczoraj, 23:00
Jeśli ktoś nie widzi, że jednak problemem dla europejskiej piłki jest to, że angielski beniaminek wydaje tyle co największe klubowe marki, a jednocześnie nie martwi się o ffp, to spoko.
ale na czym polega problem? Że należy im zabrać, bo mają za dużo? No w tej lidze się generuje takie pieniądze, że sobie mogą wydać parędziesiąt milionów i nie zbankrutują. To raczej problem innych lig, że takiej kasy nie potrafią przyciągnąć. Przecież to naturalne, że jak ktoś ma kasę, to ją wydaje, a nie bieduje w geście solidarności, bo grające na rozpadających się skansenach włoskie kluby nie mogą sobie na to pozwolić. Oczywiście byłoby fajniej, jakby inne ligi dorównać do Anglii i w ogóle nie było takich dysproporcji, bo np. puchary byłyby ciekawsze bez pojedynczych wystrzałów jak Bodo, ale właśnie z regularnie pojawiającymi się nowymi ekipami mogącymi rywalizować z tymi wszystkimi Realami, ale to nie wina Premier League, że ludzie tam jest kasa, jest zainteresowanie, jest dobrze opakowany produkt i oglądalność na całym świecie lol

Awatar użytkownika
Sh00t
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 288
Kibicuję: Juventus

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » dzisiaj, 0:01

piotrcies pisze:
wczoraj, 23:41
to nie wina Premier League, że ludzie tam jest kasa, jest zainteresowanie, jest dobrze opakowany produkt i oglądalność na całym świecie lol
Ok, to oglądaj sobie superligę. Ja nie mogę się doczekać aż odpalę sobie tego biedaka Serie A.

Daj znać jak się oglądało Ipswich-Hull 😀

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 828

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 48 min temu

Tylko tu nie chodzi o to że oni wydają bo mają, tylko o to że przez to że mają to zawyżają ceny zawodników co jest niewspółmierne z ich rzeczywistą wartością 😉 wiem, zaraz usłyszę że zawodnik jest wart tyle ile za niego ktoś zapłacił, ale to jest błędne myślenie 😉

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2071
Kibicuję: Manchester United

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 10 min temu

BadBoy pisze:
48 min temu
Tylko tu nie chodzi o to że oni wydają bo mają, tylko o to że przez to że mają to zawyżają ceny zawodników co jest niewspółmierne z ich rzeczywistą wartością 😉 wiem, zaraz usłyszę że zawodnik jest wart tyle ile za niego ktoś zapłacił, ale to jest błędne myślenie 😉
Aaaaa, no tak. Bo Włosi jak mieli, to nie wydawali masowo i nie bili rekordów :D

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8402

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 4 min temu

Sh00t pisze:
dzisiaj, 0:01
Ok, to oglądaj sobie superligę. Ja nie mogę się doczekać aż odpalę sobie tego biedaka Serie A.
ale oglądaj sobie, ja mam wywalone, co kto lubi. Śmieszą mnie tylko pretensje do angielskich klubów, że mają kasę i ją wydają;]
BadBoy pisze:
48 min temu
tylko o to że przez to że mają to zawyżają ceny zawodników co jest niewspółmierne z ich rzeczywistą wartością
ale włoskie kluby nie podnoszą oczekiwań finansowych, gdy zgłasza się jakiś angielski klub? Nie wpływają tak na zawyżanie cen?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”