Dyskusja nad regulaminem - Strona 8

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 13 sty 2005, 17:12

Taka dowolność w karaniu i arbitraż jest znaczną cześcią prawa poanującego w Polsce. Wykazałeś się tutuaj nieznajomością tegoż prawa.

a co do twoich wątpilowości. To ja ich nie rozumiem , nie podzielam i paru teoretyków prawa też. Przykłądem na słuszność mojej wcześniejszej tezy ze ogolne prawo jest najlepsze jest np. system gospodarczy, prawa gospodarcze. Im bardziej skąplikowany system, im do wiekszej olosci rzeczy sie odwoluje zakazju etc. to pojawiają się rzeczy ktore nie są zakazane więc są dozwolone. A tym samym wbrew intencją prawodawcy dokonuje się rzeczy w swiatle prawa.

Odpowiedz mi na pytanie jak Ty zatem widzisz sprawe przekleństw, etc. Jak byś to rozwiązał jesli nie arbitrażowo? Jestem ciekaw.
To ze nie znam prawa nie jest tajemnica nigdy nie mialem sie za jakiegos wielkiego znawce prawa.Przekladam to wszystko na chlopski rozum.Podaje analogiczne moim zdaniem sytuacje.Co z tego ze piszesz o prawie jak malo ktory uzytkownik tego forum wie o czym piszesz?
Tutaj nie wiesz co jest zakazane bo to moderator decyduje o tym co jest wulgaryzmem.A jak zdecyduje ze to wulgaryzm to dostajesz ostrzezenie.Wszystko sie rozchodzi o dowolna interpretacje.

Coz sprawa przeklenstw to ciezkie zagadnienie.Oczywiscie pomijam kwestie okreslen powszechnie uwazanych za wulgarne.System trzeba zmodyfikowac i to nie bedzie latwe.Zreszta nigdy nie mowilem ze bedzie.Jednak nie mozna komus przypisywac z gory ze takim a takim slowem czy stwierdzeniem chcial kogos obrazic.Bo moderator nie wie tego.Tutaj ciagle panuje domniemanie winy.Obawiam sie ze niektorzy moderatorzy daja ostrzezenia "tak na wszelki wypadek".A noz widelec user chcial kogos obrazic.
Nie ma mowy zebym ja sie pilnowal i zastanawial czy slowo ktore uzyje przypadkiem bedzie nie w smak ktoremus z modow
Pragne przypomnieć, że poprzez zarejestrownie się na tym forum / napisanie pierwszego posta zgodziłeś się na to ze będziesz myślał nad tym co piszesz aby to nie obrażało innych - zgodziłeś się na regulamin. Zgodziłeś się na taką a nie inną władze modów etc.
Wydaje mi sie ze atak na regulamin i obowiazujacy system postrzegasz jako anarchie.
Mowie juz ktorys raz ze ja mysle nad czym co pisze ale skad mam wiedziec czy moderator nie uzna jakiegos slowa za obrazliwe?Przeciez oni moga dowolnie interpretowac wypwiedzi uzytkownikow.Tlumaczenia ze mialo sie zupelnie co innego na mysli nie pomagaja co widac na moim przykladzie.
Oni nie dbaja ale czesto ta dyskusje zabijaja.Jaki pozytek bedzie z tego ze wszystko bedzie na wskrosc poprawne?Bedzie wialo nuda.Bedzie jak z Axelem przyjdzie powie 4 zdania z ktorymi nie zgadza sie reszta i juz ma 8 ostrzezen.Kazdy ma swoje poglady i nie mozna ich zabijac w zarodku (ktos tu byl przeciwny aborcji nie? ) tylko dlatego ze sa kontrowersyjne albo nie takie jakie by ogol chcial uslyszec.Oczywiscie w granicach rozsadku.Nie mowie ze jak ktos przyjdzie zacznie rzucac bluzgami to ma mu ujsc plazem bo to jego styl bycia i ma takie a nie inne poglady.Zreszta chyba kazdy widzi granice dobrego smaku i zachowania.
porównanie aborcji tutaj jest dość specyficzne jednak poniekąd trafne. Jednak nie sądzisz, że jak z kims dyskutujesz starasz sie przedstawić solidne argumenty i nagle od adwersarza slyszysz ze jesteś idiota, debil i zebyś <udał się w nieokreślonym kierunku> to to nie zabija dyskusji - nie dokonuje się w ten sposób, ze się posłużę twoją retoryką, aborcją.
I za takie obrzucanie miechem powinno sie dawac ostrzezenia bo tutaj wina jest ewidentna.A w przypadku zydowskiego Ajaxu wina jest domniemana.Podales bardzo skrajny przyklad a mi chodzilo o wieksza dowolnosc.Jesli mysle ze jakis klub jest cienki to dlaczego nie moge tego powiedziec?Powiem co mysle i dostaje ostrzezenie.Przeciez to prawie totalitaryzm.
Ja sam z tymi 5 ostrzezeniami wygladam jak jakis bluzgator czlowiek nieskiej kultury albo nabijacz postow i maciciel.Kto mnie zna to wie ze tak nie jest ale kto nie mial ze mna kontaktu i ocenia uzytkownikow po ilosci ostrzezen moze miec o kims bardzo bledna opinie.
widzisz, wcześniej pisałeś ze nie bedizesz sie zastanwail jak moderatorzy będą interpretować twoje posty. Tak samo oni po wystawieniu w ich mniemaniu sprawiedliwego wyroku nie będą się zastanawiać jak kto będzie CIę postrzegał. Trochę konsekwencji w swoich poglądach.
Dobrze ze dodales w ich mniemaniu.A co jesli ich mniemanie jest bledne?Chyba z zydowskim Ajaxem wystarczajaco grubo sie tlumaczylem i wyjasnilem o co mi chodzilo podajac argumenty (zostalem nawet wsparty przez Kostka).A mod dalej trwa w swoim mniemaniu bo on akurat wie co ja myslalem.
Ja sie nie zastanawiam jak mnie postrzegaja z kilkoma ostrzezeniami podalem tylko przyklad.Bo tacy ludzie tez sa.A to ze adminow i modow nie obchodzi jak mnie beda postrzegac to nie jest dla mnie tajemnica.
Roznica w Twoim przykladzie polega na tym kto ukradnie ukradnie te 10 tysiecy albo 10 zl.Czy bedzie to np. sedzia sadu najwyzszego czy moze zwykly chlop.Moze tylko dla Boga to ile ukradniesz i kim jestes nie ma znaczenia w ostatecznym osadzie.W normalnym swiecie jednak ma.Szanse nie sa rowne.Analogicznie: ja za nazwanie Ajaxu zydowskim klubem dostaje ostrzezenie ale jak mod mowi ze mam nacjonalistyczne poglady juz ostrzezenie nie ma.Podobnie pozniej bylo z argumentacja.Ja mowie ze nie mialo to negatywnego wydzwieku bo Ajax to zydowski klub i powiedzialem prawde a mod mowi ze zle go zrozumialem i nie mial na mysli tego ze przejawiam nacjonalistyczna postawe.Znowu rozchodzi sie o dowolnosc interpretacji i domysly (w ktorej moderator ma zawsze przewage bo jesli sam wspanialomyslnie sie nie przyzna ze uzytkownik ma racje to nie masz szans)
Odwróciles kota, o ironia Kota, ogonem. NIe mowimy tutaj o patologiach tylko jak mniemam chcemy stworzyć nowy lepszy regulamin, przynajmniej tak mi sie wydaje ze taka jest twoja wola. Przytaczanie tutaj sędziego, chłopa i BOga jest populizmem. Kradzież to kradzież i tyle. Tak samo oraza to obraz.
Chyba nie jestes az takim idealista Bellus zeby wierzyc ze wszyscy wobec polskiego prawa sa rowni?Takie twierdzenie mozna wlozyc miedzy bajki.

I w kolo macieja.A jesli ktos swoja wypowiedzia nie chcial nikogo obrazic (tak jak ja) a dostaje ostrzezenie bo moderator mysli ze chcial to to jest sprawiedliwe?
Ostatecznie jednak Bellus nie jestem tutaj zeby z Toba polemizowac na temat regulaminu (chociaz dziwne ze bronisz zapisow ktore ograniczaja nie tylko moja ale tez Twoja wolnosc).Ja tak samo jak inni uzytkownicy chce zeby zostal on poprawiony.Zeby byl bardziej przychylny dla userow.
Jako konserwatysta jestem niechetny zmianom, zmianom ktore nie sa koniecnze. A za takie uważam rewolucje do jakiej moglo by doprowadzić nieprzemyslane zmienienie regulaminu.
Dzidzis bardzo słusznie zauważyłł pisze tutaj więc akceptuje...
A jak nie to pa i kisimy sie dalej tak jak jest.Czasami przyslowie ze lepsze jest wrogiem dobrego nie sprawdza sie.Zaakceptowalem a teraz wysuwam postulat pewnych zmian.Ja nie chce rewolucyjnych zmian chce tylko pewnych ulepszen regulaminu.Chcialbym zeby admini jeszcze raz go przemysleli.Nie chce zeby ktos mogl dowolnie interpretowac to co ja powiem bo czasami to idzie za daleko.

Ronaldo nie jest uzytkownikiem forum wiec go nie obrazilem bo nawet nie wie ze tak na niego powiedzialem
Ciekawa opinia oglednie mowiąc. Jak np poseł X nie czyta gazeta Y ale ta gazeta napisala o nim ze jest zlodziejem to co. NIe obraza go, jesli to nie jest prawda? NIe czytam gazety jakiejs to ona moze o mnie pisac ze jestem taki a taki jesli to jest niezgodne z prawda? Gazeta czy forum jedno i to samo w tej kwesti. Dlamnie argument o tym, że Ronaldo nie pisze tutaj na forum jest onajmniej smieszny.
I na nic tlumaczenia ze to nie byl atak na zawodnika tylko sarkastyczna wypowiedz pod jego adresem nawiazujaca do tego ze nosi kolczyki.Prawa do ironi i sarkazmu tez widze sie odbiera.
Ugogolnilem przyklad z nozem ale dalej bede sie go trzymal.Mowisz ze dla wielu osob okreslenie zydowski ma za zadanie kogos obrazac.Nie jestem tymi wieloma osobami tylko mam wlasne poglady i dla mnie zydowski nie jest obrazliwy.Noz dla wielu osob to tez narzedzie zbrodni ale to nie znaczy ze jak kradne noz to z zamiarem popelnienia morderstwa prawda?A mod wlasnie sobie zgaduje czy to jest obrazliwe bo "balansuje" "bo dla wielu osob" bo "zostal tak wychowany".To tak jakby kiedys w rodzinie sedziego prowadzacego sprawe
Zauważam niepokojącą rzecz, ciągle mówisz o sobie. NIe zauważasz tego ze forum to jest zbiorowość. To ze ty nie mialeś na celu kogoś obrazić nie umniejsza tego ze to zrobiles (to przykład nie odnosze się do Ajaxu). Pomyśl trochę o odczuciach innych, admini muszą.
Mowie o sobie bo przeciez nie bede mowil za kogos innego ale walcze o dobro ogolu (w moim odczuciu).Tego nie zauwazyles?Popieram sie przykladami ktore mnie bezposrednio dotyczyly.
Admini mysla o uczuciach innych?A jesli dobro uzytkownikow w mniemaniu adminow nie pokrywa sie z dobrem w mniemaniu samych uzytkownikow.

A to ze Ciebie nie przekonalem to nie znaczy ze nie mam racji.Bo przekonalem pare innych osob z tego forum czyli chyba to nie byly argumenty wziete z kosmosu?I napisalem wczesniej ze nie bo tak mi sie wydaje tylko kloce sie kiedy mam podstawy ku temu.
odwracając sytuację to żę kogoś przekonałeś jakąs grupe osób nie swiadczy ze masz racje... A do przekonywania konkretnych grup spolecznych naprawde mozna urzywać retoryki z kosmosu. Przykładem na to sa partie skrajne....
Mam racje tylko wtedy kiedy admini i modzi uznaja ze mam racje?To chcesz powiedziec?Uwazasz ze uzywam retoryki z kosmosu?Odzywalem sie tylko wtedy kiedy bylem przekonany ze ostrzezenie bylo dla mnie krzywdzace.
Z tymi partiami skrajnymi to pojechales.Uzywasz enigmatyczych stwierdzen i malo kto zrozumie o co Ci chodzi.Nie mowisz tutaj tylko do mnie ale do wszystkich i powinienes o tym pamietac.
Ciekawe dyskusje sie z Toba prowadzi ale nie przekonasz mnie w tej sprawie.Moze lepiej niech inni uzytkownicy sie wypowiedza czy chca jakis zmian(i niech zaznacza czy te o ktore ja walcze albo zaproponuja inne) a jesli bedzie ich znaczaca ilosc to niech admini sie zastanowia.
Oczywiscie jesli ktos bedzie mial sile przeczytac te wszystkie nasze wypociny :lol:

Do trolla dlaczego ja wypowiadam sie sam?Jestem jakims Don Kichotem czy co?Piszecie do mnie na GG prywatnie i na forum ze wam sie nie podoba a jak przyjdzie co do czego to zostawiacie mnie samego?
Nie mam ochoty byc tuba ludu.

edit:Jeszcze jedno do Ciebie Bellus ja to juz wczesniej zauwazylem i powiedzialem Ci ze traktujesz niektore rzeczy za bardzo przedmiotowo.Patrzysz przez pryzmat prawa ustawodastwa i zasad.
Czasami trzeba spojrzec na to ludzkim okiem.Podobnie jak w temacie o eutanzji nawijales o prawie jakby nie dostrzegajac ze mowisz o zwyklym czlowieku ktory cierpi.Moim zdaniem tak nie mozna.Prawo wladza i zasady to nie wszystko.One maja byc dla ludzi a nie na odwrot (co niestety sie czesto zdarza).Nie traktuj tego jako krytyki Twojej osoby bo jestes spoko koles.To tylko takie moje spostrzezenie.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 13 sty 2005, 19:00

edit:Jeszcze jedno do Ciebie Bellus ja to juz wczesniej zauwazylem i powiedzialem Ci ze traktujesz niektore rzeczy za bardzo przedmiotowo.Patrzysz przez pryzmat prawa ustawodastwa i zasad.
Czasami trzeba spojrzec na to ludzkim okiem.Podobnie jak w temacie o eutanzji nawijales o prawie jakby nie dostrzegajac ze mowisz o zwyklym czlowieku ktory cierpi.Moim zdaniem tak nie mozna.Prawo wladza i zasady to nie wszystko.One maja byc dla ludzi a nie na odwrot (co niestety sie czesto zdarza).Nie traktuj tego jako krytyki Twojej osoby bo jestes spoko koles.To tylko takie moje spostrzezenie.
Pozdrawiam.
Wydaje mi się, chodz samemu to trudno się ocnić sprawiedliwie, ze masz sluszność w swoich spostrzeżeniach. JA taki własnie jestem chlodny logik, jak to mi kiedys powiedziano. Żadko urzywam słów miłość, nienawiść, staram się nie popadać w skrajności i oceniać wszystko logicznie. Ja np nie mam jakiś konkretnych ulubionych klubów czy tez klubów których nienawidze. Nigdy nie reaguje impulsywanie, wszystko traktuje racjonalnie.
Również Cię lubię. Dobrze się z Tobą dyskutuje. Również pozdrawiam.

Po tym offtopicu do konkretów.
Do trolla dlaczego ja wypowiadam sie sam?Jestem jakims Don Kichotem czy co?Piszecie do mnie na GG prywatnie i na forum ze wam sie nie podoba a jak przyjdzie co do czego to zostawiacie mnie samego?
Nie mam ochoty byc tuba ludu.
Słuszna uwaga chłopaczka. Panowie i Panie wypowiadajcie się bo jak widać z wielkości postów to dyskusja jest ważna i być moze doprowadzi do jakiś zmian czy to regulaminowych czy personalnych. A teraz to wygląda tak, "obóz reformatorski" ma jednego rycerza. Jak popieracie postulaty waszego lidera to piszcie o tym. Jednak rozwincie swoje wypowiedzi powyzej jednego zdania, bo takie wyrazy poparcia jak "jestem z tąbą" i nic więcej to jednak niewiele do dyskusji wnosi.
Mam racje tylko wtedy kiedy admini i modzi uznaja ze mam racje?To chcesz powiedziec?Uwazasz ze uzywam retoryki z kosmosu?Odzywalem sie tylko wtedy kiedy bylem przekonany ze ostrzezenie bylo dla mnie krzywdzace.
Nie, nie o To mi chodzi, w zaden sposob nie jestem za kontrolą przekonań (jeśli nie obrazają innych i nie mają podstaw do tego, jednak wtedy to nie jest obraza tylko stwierdzenie faktu). Jednak uważam, że droga nie w tym by zmieniać regulamin tylko odpowiednio dobrać modów.
Z tymi partiami skrajnymi to pojechales.Uzywasz enigmatyczych stwierdzen i malo kto zrozumie o co Ci chodzi.Nie mowisz tutaj tylko do mnie ale do wszystkich i powinienes o tym pamietac.
OK. Rozumiem następnym razem będe starał się pisać bardziej jasno. Zauważylem fakt , o względności argumentów. Przykłądem niech będzie np to ze dla częsci społeczeństwa jedynym mówiącym prawdę o świecie i Polsce medium śa TV Trwam i Radio Maryja. Jednak inna grupa spoleczna uważa inaczej np komuniści. Radio MAryja i Wydarzenia stosują odmienną retorykę, ale oba te media trafiajądo odbiorców swoimi argumentami. O to chodziło mi w mojej wypowiedzi, partie polityczne to były by LPR Romana Giertycha i np Unia Lewicy Izabeli JArugi - Nowackiej.
Oczywiscie jesli ktos bedzie mial sile przeczytac te wszystkie nasze wypociny
racja te nasze posty, głównie przez cytowanie się nawzajem urosły do niebotycznych rozmiarów.
Mowie o sobie bo przeciez nie bede mowil za kogos innego ale walcze o dobro ogolu (w moim odczuciu).Tego nie zauwazyles?Popieram sie przykladami ktore mnie bezposrednio dotyczyly.
Admini mysla o uczuciach innych?A jesli dobro uzytkownikow w mniemaniu adminow nie pokrywa sie z dobrem w mniemaniu samych uzytkownikow.
Własnie to dobro ogółu. Boje się tego, że walcząc o swój cel jaki masz czyli podstawowy cofnięcie Ostrzeżenia to mozesz się zatracić w tym i doprowadzić do anarchi na forum. Rewolucja zjada własne dzieci.
Cytat:
Ronaldo nie jest uzytkownikiem forum wiec go nie obrazilem bo nawet nie wie ze tak na niego powiedzialem
Cytat:
Ciekawa opinia oglednie mowiąc. Jak np poseł X nie czyta gazeta Y ale ta gazeta napisala o nim ze jest zlodziejem to co. NIe obraza go, jesli to nie jest prawda? NIe czytam gazety jakiejs to ona moze o mnie pisac ze jestem taki a taki jesli to jest niezgodne z prawda? Gazeta czy forum jedno i to samo w tej kwesti. Dlamnie argument o tym, że Ronaldo nie pisze tutaj na forum jest onajmniej smieszny.
I na nic tlumaczenia ze to nie byl atak na zawodnika tylko sarkastyczna wypowiedz pod jego adresem nawiazujaca do tego ze nosi kolczyki.Prawa do ironi i sarkazmu tez widze sie odbiera.
odnosiłem sie do częsci w której piszesz ze go nie obrazileś bo nie jest uzytkownikiem forum. Nie mam nacelu ani nie mialem odbierac CI praw do czego kolwiek no moze poza zniszczeniem forum.
Ja już przeżylem cośtakiego jak bunt przeciwko władzy na forum. Tam to się tak skończyło ze bardzo dobra gra forumowa została zniszczona przez garstke ludzi która myślała tylko o sobie a nie o innych którzy świetnie się bawili.
Chyba nie jestes az takim idealista Bellus zeby wierzyc ze wszyscy wobec polskiego prawa sa rowni?Takie twierdzenie mozna wlozyc miedzy bajki.
Jestem realistą jeśli chodzi o Polskę. Tutaj fakt masz rację. Równość wobec prawa jest fikcją. Jednak jako wizjoner i ktoś kto chce w przyszłości związać się z polityką, głosze hasło równości wobec prawa. Bo tak powinno być. Nasz kraj nad czym ubolewam nie jest delikatnie mówiąc krajem wzorowym.
Wydaje mi sie ze atak na regulamin i obowiazujacy system postrzegasz jako anarchie.
Mowie juz ktorys raz ze ja mysle nad czym co pisze ale skad mam wiedziec czy moderator nie uzna jakiegos slowa za obrazliwe?Przeciez oni moga dowolnie interpretowac wypwiedzi uzytkownikow.Tlumaczenia ze mialo sie zupelnie co innego na mysli nie pomagaja co widac na moim przykladzie.
Nie domonizował bym zachowań adminów. Nawet gdyby załozyć wątpliwątezę, ze sprawia im przyjemność samo dawanie ostrzeżeń czy też dowolne interpretowanie słów urzytkowników. To jak się tak by bawili to każdy by mial po 7. W dalszej kolejnosci bylo by tak, ze ma forum nie bylo by nikogo zadnego urzytkownika tylko sami admini to kim by oni rządzili. A chyba kazdy bylby w stanie przewidzieć konsekwencje takiego postępowania i nie doprowadzil by do sytuacji przezemnie przedstawionej.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 13 sty 2005, 19:57

Widze ze pare spraw zostalo wyjasnionych co mnie cieszy.
Ja tylko krotko nawiaze do jednej rzeczy i powiem o rozwiazaniu ktore teraz przyszlo mi do glowy.
Wiec nie chce byc liderem tak jak zasugerowal to Bellus.Nie mam takich ambicji.Tak samo jak nie mam ambicji bycia modem.Chociaz mozna powiedziec ze chcac nie chca uroslem do miana lidera w sprawie zmiany regulaminu.Tylko ze kazdy lider ma pomagierow a gdzie sa moi? :lol:

Teraz ten pomysl.Jesli nawet regulamin nie zostanie zmieniony to mod powinien byc bardziej przyjazny.Co mam na mysli juz tlumacze.Jesli jakis uzytkownik uzyje slowa ktore w jego mniemaniu nie jest wulgaryzmem ani obraza a w odczuciu moda jest to niech moderator najpierw zwroci uwage i poprosi zeby uzytkownik postaral sie nie uzywac tego slowa.Zeby nie bylo tak jak ze mna ze uzylem slowa cipka i od razu ostrzezenie.Powinno byc najpierw zwrocenie uwagi a dopiero za drugim razem ostrzezenie.Przeciez nie mamy zdolnosci paranormalnych zeby wiedziec co kogo razi a co nie (mowie tu o slowach "balansujacych" ze znowu zapozycze stwierdzenie Dzidziusia).
Oczywiscie rozwiazaniem optymalny by bylo gdyby mod w razie watpliwosci zapytal uzytkownika czy to prywatna wiadomoscia czy na gg co dana osoba chciala takim a takim stwierdzeniam wyrazic i zalatwic to poza ramami forum przed daniem ewentualnego wp.Moze to ograniczy liczbe sporow i pretensji.
Mam nadzieje ze za bardzo nie namotalem.

Oczywiscie dalej jestem za zmiana regulaminu i nie wycofuje sie ze swoich postulatow.

PRECZ Z DOWOLNA INTERPRETACJA.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
sirtomaszo
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sirtomaszo » 13 sty 2005, 19:58

Ja mam takie pytanie do moderatorów:
Czy np. tematy dotyczące klubu, ale posczególnych osób muszą być zamykane? Bo według mnie jeżeli jest temat o realu madryt i trenerze luxemburgo to temat o trenerze także powinen być.Chyba że taki już istnieje. Ale temat o realu madryt powinien byc o realu (czyli o klubie)
a temat o trenerze powinien być o trenerze i o jego pracy. CZy nie mam racji? :?:

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 13 sty 2005, 20:01

sirtomaszo pisze:Ja mam takie pytanie do moderatorów:
Czy np. tematy dotyczące klubu, ale posczególnych osób muszą być zamykane? Bo według mnie jeżeli jest temat o realu madryt i trenerze luxemburgo to temat o trenerze także powinen być.Chyba że taki już istnieje. Ale temat o realu madryt powinien byc o realu (czyli o klubie)
a temat o trenerze powinien być o trenerze i o jego pracy. CZy nie mam racji? :?:

yyy Temat Real Madryt to jest temat do Rozmawiania o Klubie, a na Klub Skladaja Sie, Trener, Transfery, Pilkarze, Zarzad, Kibice, czy nawet klubowe WC,

jasne ??

Awatar użytkownika
sirtomaszo
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sirtomaszo » 13 sty 2005, 20:14

Chciałem się spytać modów, ale dzieki za odpowiedź.

Awatar użytkownika
dzidzius
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzidzius » 13 sty 2005, 20:29

Na wstępie - ponieważ w ciągu paru godzin dziś dyskusja urosła do całkiem sporych rozmiarów ze względu na niewielka ilosć czasu jestem zmuszony skupić się na rzeczach najważniejszych.
Skoro ma być mowa o dobru ogółu niech tak sie stanie i odłóżmy na chwilę na bok sprawę jednego ostrzeżenia (wiem, że musi być jakiś symbol walki ale zajmijmy sie konkretami a nie biciem piany w której żadna ze stron nikogo nie przekona).
Jesli jakis uzytkownik uzyje slowa ktore w jego mniemaniu nie jest wulgaryzmem ani obraza a w odczuciu moda jest to niech moderator najpierw zwroci uwage i poprosi zeby uzytkownik postaral sie nie uzywac tego slowa.
Ładnie wygląda ale skąd mod ma wiedzieć, że coś w odczuciu piszącego nie jest wulgaryzmem? Na pewno nie można oprzeć sie na samym fakcie użycia danego słowa/zwrotu przez użytkownika (są tacy którzy lubią sobie poprzeklinać/poubliżać itp.). Dlatego też pisałem o balansowaniu na pewnej granicy, nikt z na nie ma kryształowej kuli...
Przeciez nie mamy zdolnosci paranormalnych zeby wiedziec co kogo razi a co nie
No właśnie, dlatego też moderatorzy interpretują zdarzenia zgodnie z własnymi normami i wyczuciem.
PRECZ Z DOWOLNA INTERPRETACJA.
W jaki sposób rozumiesz dowolną interpretacje i co w jej miejsce?

Czy inne postulaty od wczoraj się w jakiś sposób wykrystalizowały? Jeśli tak to prosiłbym o ich przedstawienie bo narazie wiemy, że kilka(?) osób chce zmian w regulaminie ale narazie mgliście o nich cokolwiek jest napisane - przypominam - chodzi o konkrety a nie ogólniki.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 13 sty 2005, 20:30

smitu pisze:
sirtomaszo pisze:Ja mam takie pytanie do moderatorów:

yyy Temat Real Madryt to jest temat do Rozmawiania o Klubie, a na Klub Skladaja Sie, Trener, Transfery, Pilkarze, Zarzad, Kibice, czy nawet klubowe WC,

jasne ??
Dokladnie tak jak powiedzial Smitu. Jesli ktos by chciał zalozyc temat o Luxemburgo to nastepny by załozył o Raulu i tak w kółko. Z tego wszystkiego robi sie smietnik dlatego najlepiej pisac wszystko w jednym temacie o danym klubie.

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 13 sty 2005, 20:34

Tomusmc pisze:
Dokladnie tak jak powiedzial Smitu. Jesli ktos by chciał zalozyc temat o Luxemburgo to nastepny by załozył o Raulu i tak w kółko. Z tego wszystkiego robi sie smietnik dlatego najlepiej pisac wszystko w jednym temacie o danym klubie.
staralem sie :P 8)

ja mam inne pytanie, czy gdy ktoras z lig zdobedzie wsrod forumowiczow jakas wieksza popularnosc to zostanie utworzony osobny dzial ??

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 13 sty 2005, 20:46

Jesli chodzi Ci o lige np. holenderską to mozna by nad tym pomyslec.

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 13 sty 2005, 20:51

Tomusmc pisze:Jesli chodzi Ci o lige np. holenderską to mozna by nad tym pomyslec.

no wiec wlasnie, a myslalem tez o lidze brazyliskiej

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 13 sty 2005, 20:53

Jak narazie niewiadomo ile jest osob które chcą tą ligę dlatego niewiadomo też czy warto zakładać. Jak chcesz sie dowiedziec czegos wiecej napisz do Adminów czy jest taka mozliwosc.

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 13 sty 2005, 21:13

poki co to tylko sie orientuje czy jest taka mozliwosc, ale jak cos to z pewnoscia wysle zapytanie do Adminow :P

Awatar użytkownika
mimek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mimek » 13 sty 2005, 21:17

Tomusmc pisze:Jesli chodzi Ci o lige np. holenderską to mozna by nad tym pomyslec.
Macie moj glos jesli chodzi o lige holenderska :D

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 13 sty 2005, 21:18

mimek pisze:
Macie moj glos jesli chodzi o lige holenderska :D

mimek to moze zoorganizujemy male glosowanko ??

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”